Paikalliset

Silmähoitoihin jopa vuoden jono Kanta-Hämeessä

AAMUPOSTI | Silmäsairauksien hoitojonossa on Kanta-Hämeessä tätä nykyä liki 600 potilasta. Kiireellisimmät tapaukset pystytään ottamaan vastaan parissa kuukaudessa, mutta kiireettömät voivat joutua odottamaan vuoden.

Uudenmaan puolella tilanne on myös hankala, mutta siellä potilasmäärät ovat niin suuret, että ainoa apu tilanteeseen on palvelujen osto yksityiseltä. Näin on pystytty täyttämään hoitoon pääsyn aikarajat niukin naukin.

– Kaihileikkauksia ostetaan noin 3 000 ja myös poliklinikkakäyntejä noin 20 000, kertoo HUS:n silmäklinikan vs. ylilääkäri Erna Kentala.

Kanta-Hämeen keskussairaalan silmätautien ylilääkärin Anteron Lähteenmäen mukaan virkoja on liian vähän suhteutettuna alueen väestömäärään.

Tilanteeseen on kuitenkin tulossa lähipäivinä helpotusta, kun sairaalassa aloittaa uusi erikoistuva lääkäri ja yhden viran vajaus saadaan täytettyä.LUE LISÄÄ AAMUPOSTIN PAPERILEHDESTÄ TAI TILAAJILLE ILMAISESTA NÄKÖISLEHDESTÄ

Kommentit (3)

Kommentit

3 kokenutta

3 kokenutta silmät.erikoislääkäri savustettiin 2009-2010 ulos teettämällä 1-2 kk sijaisuusvirkamääräyksillä 40-60% prosentin palkalla ja 2010-11 tilalle otettiin 3 erikoistuvan vaiheen lääkäri tilalle.Kaihia leikkasi 3 ja 1 karsastuksia.Nuo 3 savustettua olivat kaikki yli 20 v kokemuksella.Kaiken takana on ylilääkäri itse,jonka toimiin hallinto.ylil.Markku järvinen ei puutu,vaikka hänelle on kanneltu /kerrottu oudosta erikoislääkäripolitiikasta.Lääkäriliiton luottamusmieheen otettiin yhteyttä samoin ensiavun ylilääkäriin,joka on ollut luottomies monella tasolla. Komentaja eäkkeelle ja mallia PHKS-silmäyksiköstä,niin johan toimii.

Täytyy todeta, että

Täytyy todeta, että Kanta-Hämeen keskussairaalan Hämeenlinnan yksikön tämä nykyinen tilanne, etenkin erikoissairaanhoidon osalta ei hurraahuutoja todellakaan ansaitse. Olen itse jo monien vuosien aikana joutunut silmieni takia käyttämään kyseisen sairaalan silmätautien poliklinikan palveluja. Jo itse potilaana olen havainnut, miten hoitoa odottavien potilaiden jonot vuosien aikana on kasvaneet, ja paljon. Kun vastaavasti samalla potilaita hoitavien lääkäreiden lukumäärät on vähentyneet. Ei silmäsairaudet ole sellaisia, että ne voi odotella kuukausitolkulla, ja kuten nyt saamme tietää, jopa vuoden, hoitoon päätäkseen. Silmiä ei ihmiselle voi vaihtaa, kuten esimerkiksi sydämiä, ja muita etenkin sisäelimiä on vaihdettu jo kymmeniä vuosia. Ihmisen silmä on meille kaikille ainutkertainen, ja juuri niiden takia minäkin vaadin nopeaa, ja parasta mahdollista hoitoa, ja nopeasti. Nyt huomio. En missään nimessä tällä kirjoituksellani moiti K-HKs. Hämeenlinnan sairaalan silmäklinikan henkilökuntaa, he ovat kauttaaltaan kaikilla tasoilla asiansa osaavia ammattihenkilöitä. Moitin kyseisen Keskussairaalan koko ylintä johtoa siitä, että juuri He ovat päästäneet tilanteen nykyiseen suorastaan katastrofaaliseen tilanteeseen. Eikä yksistään silmätautien hoidon osalta, vaan jotain koko "paletissa" on todella pahasti sekaisin. Täällä Riihimäellä on hyvä sairaala, mitä se sama Keskussairaalan ylin johto on ajamassa totaalisesti alas. Se on pahinta, mitä He voivat tehdä. Riihimäen sairaalassa on onneksi vielä sairaanhoidon toimintoja, joista hoitoa vaativat potilaat saa todella hyvää, ja ammattitaitoista hoitoa. Kysynkin nyt, miksi Keskussairaala ei käytä Riihimäen sairaalan tarjoamia hoito resusseja aivan täysillä? Täällä on tilaa, kun tänne vaan rekrytoidaan lisää hyviä erikoissairaanhoidon henkilökuntaa erikoislääkäreistä lähtien. Jokainen Hämeenlinnan sairaalassa hoidettavana käynyt tietään varmasti sen, kuinka suuret potilasmäärät siellä nykyisin on.

Virkoja on liian vähän,puolet

Virkoja on liian vähän,puolet on erikoistuvia siis 3+3 kukaan ei tee koko virkaa.Peruspalkka on 4000 euroa silmät.erikoislääkärille,brutto 50-60% ko.palkasta vt.asemassa tekee 2000-22000 .Mitään lisiä ei ole.Ja päälle ylilääkärin+hallinon nuljuilu.Ei kukaan mene sinne kun tieto leviää. Yksityinen sektori takaa laadun jatkossa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat