Puheenaihe

Palopommi pysäytti Helsingin metroliikenteen – armeija puuttui tilanteeseen

Jatkosodan aikaisen palopommin löytyminen aiheutti tänään Helsingin metroliikenteen keskeytymisen. Nyt pommi on kuljetettu Santahaminaan. – 

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Helsingin metroliikenne on tänään iltapäivällä ollut keskeytyneenä rakennustyömaalta Kulosaaresta löytyneen sota-aikaisen pommin vuoksi. Löytöpaikka sijaitsee Kulosaaren puistotiellä, metrolinjan ja Itäväylän pohjoispuolella. Löydöstä tehtiin ilmoitus hätäkeskukseen kello 14 aikoihin.

Pommi on hieman ennen kello 20 saatu turvallisesti perille Santahaminan sotilasalueelle. Puolustusvoimien mukaan kyseessä on palopommi, joka sisältää räjähdettä yhteensä 20 kiloa. Pommin arvioitu pudottamisajankohta on helmikuu 1944.

Tuolloin Puna-armeija teki kymmenen päivän välein Helsinkiin kolme suurpommitusta, jossa kuoli kaikkiaan 146 ja haavoittui 356 suomalaista. Suomalaisten ilmatorjunta pudotti parisenkymmentä hyökkäykseen osallistunutta Puna-armeijan lentokonetta.

Pommin kuljettaminen Santahaminaan aiheutti maantieliikenteen liikennekatkoja Kulosaaren ja Santahaminan välillä. Nyt myös metroliikenne toimii taas normaalisti.

Helsingissä metron huoltotöiden vuoksi pidettävä liikennekatkos on alkanut jo aiemmin suunniteltujen kaavailuiden mukaan iltakuuden aikoihin. Tänä iltana metrojunat eivät liikennöi Itäkeskuksesta idän suuntaan linjoilla Itäkeskus–Mellunmäki ja Itäkeskus–Vuosaari.

Lauantaina ja sunnuntaina liikennekatkos on laajempi. Silloin metro liikennöi vain Lauttasaaren asemalta lännen suuntaan.

Ajamatta jäävät metrovuorot korvataan pääosin busseilla. Ylimääräiset bussilinjat saattavat joidenkin arvioiden mukaan ruuhkautua ajoittain.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Tienvarsipommi selitetään

Tienvarsipommi selitetään sodanaikaiseksi palopommiksi. Miksi poliisi hankkii panssaroituja autoja ja missä on kuva palopommista? Saksassakin uutisoidaan näyttävämmin suutariksi jääneiden pommien maaperästä poistamiset. Peittely-yritys paniikin välttämiseksi tuossa on kyse.

Tästäkö se eri kielillä

Tästäkö se eri kielillä Metron läheisyydessä vaeltavalla tekstillä oleva n.70 cm leveä kyltti varoitti jo alkuviikosta lähtien... :-) - vaati apukuskia mukaan nauramaan myös Länsiväylän (Moottoritie) varrella monena päivänä kummankaan ymmärtämättä kuin tämän "taulun" ja sen mukanaan tuoman ohjelmisto myyjän erinomaisuuden alallaan maahanne.

Kiitos hienosta otsikoinnista

Kiitos hienosta otsikoinnista, saitte paljon klikkauksia.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat