A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Oman rahan vuosi

Rahan arvo nousee, kun sen määrä vähenee.

Viimeiset 10 vuotta rahaa on jaettu helpolla. Euroopan keskuspankit ovat painaneet seteleitä ja jakaneet lainaa nollakorolla. Taloutta, työllisyyttä ja kulutusta on ylläpidetty poppakonsteilla.

Euroopan talous on rakennettu velkavuoren päälle ja rakennelma horjuu. Viimeksi Italia on kieltäytynyt supistamasta menojaan, koska äänestäjät haluavat edelleen helppoa rahaa.

Raja on tullut vastaan, kun korot nousevat. Taloutta ei voi elvyttää ilmaiseksi. Lasku on pakko maksaa jossakin vaiheessa.

Venezuelassa sosialistipresidentit jakoivat maailman varakkaimman öljyvaltion rahat ”kaikkeen hyvään”.

Helppo raha synnytti hyperinflaation, hinnat nousivat pilviin ja kansalle tuli nälkä. Nyt kansa pakenee ulkomaille.

Velat on maksettava tai luottamus rahaan katoaa. Todellista uutta rahaa syntyy vain työtä tekemällä, tuotannolla ja kaupankäynnillä.

Jopa rikkaat ruotsalaiset ovat huomanneet, ettei kotitalouksilla voi olla ikuisia asuntolainoja. Ruotsalaisten on pakko vähentää kulutusta ja käyttää tulojaan velanmaksuun. Muuten edessä on turmion tie.

Poliitikoilla on kumma käsitys rahasta."

Poliitikoilla on kumma käsitys rahasta. Demarien puheenjohtaja Antti Rinne sanoo maksattavansa hovioikeudessa saamansa sakot ammattiliitoilla. Puolueen entisen puheenjohtajan Ulf Sundqvistin sakot maksoi puoluejärjestö. Se oli Sundqvistin lopun alku.

Maan tapana on vähätellä verojen maksajia. Runsas 20 prosenttia ansaitsee yli 40 000 euroa vuodessa eli 3 300 euroa kuukaudessa. Tämä joukko maksaa 96 prosenttia valtion ansiotuloveroista.

Tulonsaajien enemmistö eli 60 prosenttia maksaa vain neljä prosenttia valtion ansiotuloveroista. Enemmistön on helppo vaatia lisää veroja vähemmistölle. Onko se demokratiaa?

Pidä kiinni rahoistasi. Tänä vuonna käteinen on arvossaan, kun poliitikot lupaavat nostaa verojasi ja asunto- ja osakemarkkinat ovat laskussa. Se jolla on käteistä, voi ostaa halvalla niiltä, joilla ei ole käteistä. Suurimmat varallisuudet tehdään murrosaikoina.

Cash is king 2019!

A-P. Pietilä

Kommentit (10)

Kommentit

S-Marketin tuulikaapista

S-Marketin tuulikaapista lähtee aina mukaan Helsingin Uutiset. Kaksi kertaa viikossa. Kolme tärkeintä asiaa: etusivun autopesutarjoukset, Musta Pekan tarjoukset Käpylässä ja A-P. Pietilän kolumni, silloin se siellä on. Tänään keskiviikkona tammikuun 2. päivän HU -lehdessä taas mainio kolumni. "Puoluejohtaja Antti Rinne maksattaa saamansa Lapin sotkujen sakot ammattiliitoilla". Pietilä sivaltaa varsin oivasti vertaamalla Rinteen kommenttia entisen puoluejohtajan sakkoihin, jonka puoluejärjestö hoiti ja mihin se saattaa johtaa. Onko SDP:n puoluejohtajan röyhkeydellä enää mitään rajaa. Vaaleja mielenkiinnolla odottaen.

Trollaustako? Kaiketi.

Trollaustako? Kaiketi.

Herättää suunnatonta

Herättää suunnatonta ihmetystä että jokainen kirjoitus ns. journalisti kynästä kirjoittaa suoltaa SDP:stä pahaa sanaa. Mielestäni puolue on ainoa luotettava nykyhallituksen johta tilalle. Mites jos joku oikea työläinen työtön tai vähäarvoinen kirjoittas omia näkemyksiä liittyen oikeaan todellisuuteen.

"Se jolla on käteistä, voi

"Se jolla on käteistä, voi ostaa halvalla niiltä, joilla ei ole käteistä. Suurimmat varallisuudet tehdään murrosaikoina." Tuohon on nykyisen Keskustan, Kokoomuksen, Sinisten/Perussuomalaisten hallituksen politiikka tähdännytkin. Kapitalismissa uusjako tehdään tosiaan murrosaikoina, varsinkin laskusuhdanteessa, mutta nyt uusjakoa on tehty hallituksen siunauksella jo noudukaudellakin. Suuri joukko suomalaisia on ajettu entistä ahtaammalle ja varakkaimmat kyttäävät tilaisuutta viimeistellä hallituksen toimet seuraavassa murroksessa ja kasvattaa omaisuuseroja entisestään. Velalliset, olkaa tosiaan varuillanne, "käteiset" vaanivat.

Tamperelaisen vakituisen

Tamperelaisen vakituisen kolumnistin A-P Pietilän kirjoitus on suorastaan apokalyptisen pelottava, Onko Sipilän hallitus todellakin tehnyt niin hyvää työtä, että vuosi 2019 on sadonkorjuun aikaa? Onko riittävä määrä suomalaisia saatu siihen asemaan, että raharikkaat voivat taas lunastaa pulaan joutuneiden lähimmäistensä koteja? Ja heillä on vielä varaa kerskua asialla? Eikö Pietilän ajatus juuri korosta yhteiskuntamme eriarvoisuutta? Politiikan avulla voidaan ensin ajaa ihmisiä ahtaalle, maksetaan työstä niin pientä palkkaa ettei sillä tule toimeen. Sitten käteisen vuonna voi ostaa halvalla pimeätä työtä pinteessä olevilta ja samaan aikaan moittia kun toiset eivät maksa riittävästi veroja? Keväällä saamme äänestää kannatammeko käteisen vuotta. Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Kyllä tuo Pietilän kirjoitus

Kyllä tuo Pietilän kirjoitus ilmentää juuri sitä kuinka varakkain kansanosa odottaa pääsevänsä korjaamaan sadon siitä mitä Sipilä joukkoineen on kylvänyt ja viljellyt viimeiset 4 vuotta. 1-10% kansasta rikastuu ja 20% suoranaisesti köyhtyy ja loput 70 % jäävät nuolemaan näppejään. Pietilän edustaa kirjoituksissaan juuri niitä ajatuksia jotka lisäävät eriarvoisuutta ja hän hyökkää kaikkia niitä vastaan jotka ovat vastavoimana eriarvoistumiskehitykselle. Ja kuin pisteeksi iin päälle kerskuu takki auki sillä kuinka sato korjataan. Hallitus on tehnyt työnsä ja hyeenat nauraa, mahtoiko jollekulle tulla yllätyksenä?

Hauskinta silti ollut se että

Hauskinta silti ollut se että Suomessa ei ole mihinkään kunnon kasvuun päästy ei investoida eikä kuluteta kuin minimi määrissä.Suomen talous on erittäin sairas ja valtion velkaa sen kuin kasvaa ja taas on ennustettu Pohjoismaiden huonointa kasvua tänä vuonna.Sipilän normipurku hallitrus on luonnut ainoastaan kaaosta eikä uskoa tulevaisuuteen ,Suomi on edelleen köyhä maa ja siksi jää.

Tässä tarinaa niistä joille

Tässä tarinaa niistä joille käteistä ei kerry: 4 000 talousahdingossa elävää vastasi HS:n niukkuuskyselyyn – vastauksista vyöryi niin paljon vihaa ja itsetuhoisuutta, että kokeneet tutkijatkin järkyttyivät  https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005954997.html?share=d7de6406fbf233086483404d1ea207a4

Todistakaa ettää yksikin

Todistakaa ettää yksikin Pietilän väitteista tai tilastotiedoista on väärät.Luuletteko että rahahanat aukeavat nyt kun demarit pääsevät valtaan?Valtion velka on tapissaan samoin kuin verotus.EU:n 60% BKT:stä ei ole mitään kiusantekoa,se on järkeä.Samoin tuloveron korottaminen yli 50%.Koko eduskunta yleensä joutuu myöntämään tätä tosiseikkaa joka vuosi budjetin kehysriihessä.Ei voi elää yli varojensa. Kuka viitsii tehdä töitä jos joku muu hyötyy siitä enemmän?Eli,enemmän jaettavaa ei ole,oli ohjaimissa sitten demarit,persut tai kepu.

Miksi aina pitää olla lisää

Miksi aina pitää olla lisää tuloja? Vähennetään menoja. Ei mikään koulutus eikä mikään osaaminen kuntien ja valtion töissä edellytä yli 10 000 euron palkkoja, ei mikään. Ei myöskään näiden ostamissa palveluissa. Mikä puolue pystyy asian hoitamaan? Ei mikään!

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet