Puheenaihe

Sauli Niinistö otti kantaa Krimin välikohtaukseen: "Eskalaation riski on nyt korkea"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on julkaissut presidentin kanslian sivuilla lausunnon, jolla hän ottaa kantaa Venäjän ja Ukrainan väliseen välikohtaukseen Kertshinsalmessa.

– Suomen valtiojohto seuraa näitä salmen tapahtumia tarkasti ja olen keskustellut tilanteesta pääministeri Sipilän ja ulkoministeri Soinin kanssa. Jännitteen lieventämiseksi tulee Venäjän sallia vapaa merenkulku sitoumustensa mukaisesti ja ryhtyä toimiin ukrainalaisalusten ja niiden miehistön palauttamiseksi, Niinistö korostaa.

– Epävakaus alueella on jatkunut pitkään ja eskalaation riski on korkea. Sen takia on ensiarvoisen tärkeää, että kansainvälinen yhteisö reagoi tapahtumiin viipymättä. 

Niinistön mukaan YK:n turvallisuusneuvoston hätäistunto on tarpeellinen, jotta tilanne saadaan pikaisesti vakautettua. Riippumaton kansainvälinen tutkimus tapahtumien kulusta on myös tarpeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (4)

Kommentit

Mainilan laivat!

Mainilan laivat!

Jos hoidettaisiin omat rajat

Jos hoidettaisiin omat rajat ja liityttäisiin Natoon.

Hyvä että Pääministeri

Hyvä että Pääministeri Sipilää on myös informoitu ja pidetty ajan tasalla Krimin järkyttävistä tapahtumista... :-) - Valtiojohtonne on huomattavasti Putinia pahempi uhka maallenne.

hei Trolli,onko Kertsin salmi

hei Trolli,onko Kertsin salmi ja Asovan meri Venäjän yksityisomaisuutta?Eikös esim Turkilla ole vastaavasti oikeutta tarkastaa venäläisiä laivoja kuukausiksi ja vaatia tullimaksuja?Tai sama Englannin kanalissa tai Juutinraumassa?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat