Puheenaihe

”Taitaa tulla uusi sisällissota” – kansanedustajalta ankaraa kritiikkiä ay-liikkeelle ja EK:n ex-pomolle 

Kansanedustaja Juhana Vartiainen kritisoi ankarasti muun muassa ammattiyhdistysliikettä vanhoihin asenteisiin juuttumisesta.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen tylyttää ammattiyhdistysväkeä ja Elinkeinoelämän keskusliiton entistä työmarkkinajohtajaa Lasse Laatusta tuoreimmassa blogissaan

Hän vertaa Suomen ja Ruotsin välisiä eroja maiden suhteessa omaan elinkeinoelämään ja työllisyyden kohentamiseen. Vartiaisen mukaan Suomessa ollaan lukkiuduttu tarpeettomasti vanhoihin asenteisiin.

Vartiaisen kritiikki kohdistuu siihen, että Suomessa haastetaan nyt valtiovallan oikeutta säätää lakeja. Kansanedustajan kritiikki osuu niin EK:n kuin ay-liikkeen suuntaan.

– Te olette kollektiivisesti kiinni viime vuosisadassa ja kylmässä sodassa, oudossa ja surrealistisessa henkisessä maailmassa jossa joku on koko ajan orjuuttamassa ja riistämässä työntekijää, Vartiainen lataa. 

– Te olette kahliutuneet kylmän sodan asetelmaan, jossa Neuvostoliiton uhka toi teille mahdollisuuden olla suomalaisen valtiovallan ytimessä. Te kutsutte, uskomatonta kylläkin, lainsäädäntöä “saneluksi”. Silloin ei sanelu ikinä lopu, koska lainsäädäntö on aina sanelua, normeja joita kaikkien on noudatettava. Niihin oikeusvaltio perustuu.

Vartiainen muistuttaa, että ay-liike on edelleen osa Suomea, jolla on kaikki mahdollisuudet vaikuttaa valtiosäännön puitteissa. Ja olla ylläpitämässä suomalaista sosiaaliturvaa, joka jo sellaisenaan suojaa työntekijää niin ettei tarvitse ottaa vastaan työtä sikamaisin ehdoin.

– Tästä uudistuksesta taitaa nyt tulla uusi sisällissota. Ei tietenkään väkivaltainen. Ei kutsuta sitä  vapaussodaksi. Mutta henkinen vapautuminen kylmän sodan maailmasta. Tuodaan glasnost tännekin, Vartiainen kehottaa.

– Kutsutaan sitä vaikkapa vapautumisen sodaksi. Henkisen vapautumisen sodaksi. Henkinen vapautuminen pitkästä viime vuosisadasta, jolloin ensin väkivaltaiset kollektivistiset liikkeet, ensin maailmansodassa ja sitten kylmässä sodassa, uhkasivat liberaalia demokratiaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Onko Vartiaisella

Onko Vartiaisella kirjoittaessaan taas ollut "tukka sekaisin ja solmio vinossa", kuten hiljan hänen häiriköidessään Pikkuparlamentissa Laatusta ja Ihalaista? Vai onko mielentila ollut sama kun eduskuntaäänestyksessä hän ei osannut valita oikeaa nappia neljästä ja sitten koko eduskunta nauroi...

Missä kuplassa Vartiainen ja

Missä kuplassa Vartiainen ja hänen potentiaaliset äänestäjänsä elävät? Hän näyttää kokkuleihin siirryttyään kadottaneen viimeisetkin kytköksensä reaalimaailmaan. Ei niitä toki aiemminkaan paljon ollut mutta nyt ei enää vähääkään. Tällä ajamallaan menolla hän saa todellakin eteensä entistä radikalisoituneemman työläisjoukon. Ei kannata sitten ihmetellä sillä häntä on varoitettu mihin tämä politiikka johtaa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Verokone

 

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat