A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Jari on ainoa rohkea

Ainoastaan työministeri Jari Lindström (sin.) uskaltaa sanoa ääneen, että työmarkkinoilla valehdellaan.

Julkisuudessa väitetään, että Juha Sipilän (kesk.) hallitus antaisi työnantajille oikeuden irtisanoa ihmisiä pärstäkertoimeen perusteella. Tämä olisi seurausta laista, jolla alle 20 työntekijän yrityksissä voitaisiin helpottaa irtisanomisia.

Lindström uskaltaa sanoa niin SAK:n kuin demarien johdolle, ettei sellaista lakia tule. Lain tarkoituksena on helpottaa irtisanomista, jos henkilö ei kerta kaikkiaan sovellu työhön.

Suomessa on 280 000 yritystä, joista 93 prosentissa on alle 10 työntekijää. Yhden henkilön negatiivinen panos voi olla kuolinisku pienyrityksen kaikille työntekijöille.

Väärien mielikuvien levittäminen on valtataistelua, jolla SAK haluaa turvata hegemoniansa työntekijäaloilla. Irtisanomisia helpottavan lain arvioidaan edesauttavan nimenomaan työttömien työllistymistä ja työttömistä työnhakijoista vain 40 prosenttia kuuluu ammattiliittoon.

Työllisyysasteen eli työssä käyvien määrän nostaminen edellyttää erityisesti työntekijäalojen työllisyyden lisäämistä. Kun niissä ei edellytä pitkää koulutusta ja korkeaa osaamista, työpaikan voi saada helpommin.

SAK:n poliittisena tavoitteena on pakottaa Sipilän hallitus polvilleen. Samalla se agitoi jäsenistöä äänestämään demareita. Kampanjalla yritetään torjua Saksan, Ranskan ja Ruotsin kehitystä, jossa demareiden kannatus laskee.

Ammattiliitoilla on miljardiomaisuus, jonka turvin ne voivat pysäyttää Suomen viikoiksi. Liitot ovat rikastuneet verovapailla ay-jäsenmaksuilla, osakekaupoilla ja pörssiosakkeiden osingoilla. Veronmaksajat ovat kustantaneet ay-liittojen rikastumisen maksamalla ay-liittojen maksamatta jääneet verot.

Jos jokin yritys pyrkisi kaatamaan hallituksen rahalla, kyse olisi rahan vallasta ja ulkoparlamentaarisesta kumouksesta.

Palkansaajajärjestöt neuvottelivat pitkään uuden yhteisliiton perustamisesta. Se kaatui siihen, ettei SAK suostunut lopettamaan ay-rahojen käyttöä demarien ja vasemmistoliiton poliittisen vallan pönkittämisessä.

A-P. Pietilä

Kommentit (27)

Kommentit

Täysin samaa mieltä!

Täysin samaa mieltä!

Loistava mielipide, kiitos A

Loistava mielipide, kiitos A-P. Pietilä!

Montako kertaa Lindström

Montako kertaa Lindström onkaan jo valehdellut ministeriaikanaan, monta! Tyhmänrohkeus ajaa järjetöntä lakia ei tarkoita että toimisi viisaasti. Laki joka tulisi erittäin kalliiksi jo syntyhetkellään ja vielä kalliimmaksi voimassaollessaan on parasta unohtaa. Nykyinen laki on toimiva, mutta toki pitää myös osata toimia sen mukaan. Yrittäjyyttä voi ja pitää tukea muin keinoin. Argumentit irtisanomisen helpottamiseksi ovat lisäksi ristiriitaisia, vakuutellaan ettei koske kuin tiettyjä tapauksia, mutta ei kyetä käytännössä konkretisoimaa mitä tapauksia ja miten konkretia näkyisi lakitekekstissä. Lindström ja kumppanit vaan jatkavat selittelyä entiseen tapaan. Mitään pitäviä faktojakaan lain perusteluksi ei ole löytynyt, vaikka on käytetty myös työnantajille suunnattuja tilaustutkimuksia johdattelevine kysymyksineen. Työntekijäjärjestöille on kyllä kertynyt omaisuutta, työntekijöiltä kerättynä, sen verran ettei työnantajapuoli voi oman moninkertaisen omaisuutensa voimalla sanella aivan mitä tahansa ja se on kohtuullista. Halu saneluun on työnantajapuolella aivan ilmiselvä ja katkeruus kova sitä kohtaan etteivät työntekijät suostu tahdottomiksi pelleiksi. Kuinka monen työelämää heikentäisikään laki joka saisi heidät pelkäämään, vaikka aiheettomastikin, mahdollista mielivaltaista irtisanomista. Ja mitä se vaikuttaisi tuottavuuteen pelon viedessä osan työhön tarvittavasta energiasta. Työllisyysasteen nostamiseksi tarvitaan työpaikkoja, muttei työtä josta ei saa elämiseen riittävää palkkaa. Rahan valta on kyllä muualla kuin ay-liikkeelle ja sitä käytetään häikäilemättä vaikka peräkonttihallituksen tukemiseen, vallan ostamiseen ja mielipiteiden muokkaukseen median avulla. Kaikki ammattiliittojen keskusjärjestöt, AKAVA, STTK Ja SAK vastustavat irtisanomisaika tarpeettomana ja järjettömänä! Työntekijöiksi luokiteltavia Suomessa on luokkaa 3 miljoonaa ja heidän oikeuksistaan on kyse. Se että SAK on ehkä työntekijäjärjestöistä aktiivisin työntekijöiden oikeuksien puolustaja ja se että SDP Vasemmiston kanssa tukee yleisesti myös työntekijöitä, olkoot he sairaanhoitajia, opettajia, metallimiehiä, insinöörejä jne., on hyvä asia. Eikö hallitus kuuntele edes AKAVAa ja STTK:tä, vaan pelkästään EK:ta ja pientä osaa yrittäjistä. Nostan hattua niille loistaville yrittäjille jotka ovat julkisuudessakin kertoneet uuden lain tarpeettomuudesta ja ihmettelen niitä jotka jaksavat kitistä vaikka osaavilla ja hyvillä yrittäjillä ei ole mitään ongelmia nykyisen lain kanssa. Suosikaamme näitä hyviä yrittäjiä, he ansaitsevat osaavimmat ja sitoutuneimmat työntekijät. Hallitus kyllä kyykyttää nyt itse itseään! Näin käy kun mikään ei riitä!

Kuule, nyt on niin monta

Kuule, nyt on niin monta asiavirhettä ja suoranaista valetta tuossa tekstissäsi, etten jaksa niitä kaikkia alkaa läpi käymään vaikka mieli tekisi. Tuo on suoraan liittojen propagandasta, joka nojaa siihen, että vale myy paremmin kuin totuus osalle porukasta. Muutaman asian tässä nyt vaan otan esille: Ensiksi, lainaan Verkkouutisten juttua: "Teollisuusliitto on tiedottanut asiasta muun muassa tässä. Tiedotteessa liitto kysyy jäseniltään ”hyväksytkö, että voit saada potkut käytännössä ilman perusteluja”." Mikä on niin selvä vale, että ihmettelen kuka kehtaa sellaisen edes kirjoittaa, kun siinä ei ole edes siteeksi totta. Lue nyt se HALLITUKSEN ESITYS, niin tiedät, mitä siinä sanotaan, ettei tarvitse noita valeita toistella. Toiseksi, ammattiliittojen omaisuudesta hyvin suuri osa on peräisin VEROTTOMISTA osingoista ja myyntivoitoista, joista osan maksavat veronmaksajat asumistukien muodossa. Kolmanneksi, jos tämä kerran ei mitään muuta, niin miksi sitä sitten vastustetaan? Neljänneksi, miksi ay-liike pitää kynsin hampain kiinni yleissitovuudesta, kun toisaalta sitten kitistään että liittoon kuulumattomat ovat vapaamatkustajia? Viidenneksi, Insinööriliitosta itse erosin (niin kuin moni muukin) kun se riitapukari Porokari alkoi viedä liittoa samaan suuntaan kuin muutkin lakkokenraalit, joille tärkeintä on oman egon pönkittäminen hyödyllisten idioottien avulla, ei jäsenistön etu. Ja kyllä se on vasemmisto ja SAK, joille ei mikään riitä, kun pitää vapailla vaaleilla valittua hallitusta yrittää painostaa. Ammattiliittoihin kuuluu oikeasti hyvin pieni osa kansasta, sitä ei mainita Suomen perustuslaissa eikä moni ammattiliittoon (toistaiseksi) kuuluva aio osallistua.

Laitoin jo aiemmin

Laitoin jo aiemmin hallituksen pärstäkerroinlakiehdotuksen luettavaksi myös muille. Liitot ovat jäsenistönsä asialla ja työntekijöiksi laskettavia Suomessa on noin 3 miljoonaa. Se ettet insinöörinä et ole muiden insinöörien kannalla ja halukas ajamaan myös insinöörien etua, vaan olet heitä vastaan on valitettavaa, mutta eihän se toki laitonta ole.

Riittävän paljon maksoin

Riittävän paljon maksoin jäsenmaksuina ja tyhjän sain, UIL oli puheenjohtajansa egon asialla samoin kuin AKT ja Teollisuusliitto, monesta muusta puhumattakaan. Sitä ei haluta nähdä eikä ymmärtää, vaan uskotaan kaikki se kura mitä isopalkkaiset puheenjohtajat suustaan päästävät. Nyt ollaan näkyvästi liikkeellä, että saadaan vakuuteltua alati vähenevälle jäsenistölle, että ollaan kovana jäsenten asialla. Täyttä skeidaa, sanon minä. Ja jos ei maksa 35 euroa kuukaudessa tyhjästä, niin on muka muita vastaan? Huhhahhei. Kyllä on pimeää keskiaikaa tämä. Tulisipa Amerikan malli, jossa lopputilin voi antaa koska vaan eikä tarvitse perustella, niin alkaisi työnteko maittaa sosialisoinnin sijasta. Katos kun edes kaikki liiton jäsenet eivät kannata näitä lakkokenraalien pullisteluita, vaan tekee mieluummin töitä ja parantaa elintasoaan. He kun ymmärtävät, mistä hyvinvointi syntyy.

Kukaan ei sitoudu

Kukaan ei sitoudu työntekijöihin nykymaailmassa.

Kukaan? Kuinka monessa

Kukaan? Kuinka monessa paikassa olet ollut töissä, että voit sanoa "kukaan" tai "kaikki"? Hienoa yleistää, sen perusteella mitä Demari, Kansan Uutiset tai Tiedonantaja kertoo.

Pieni korjaus aikaisempaan:

Pieni korjaus aikaisempaan: Kaikki ammattiliittojen keskusjärjestöt, AKAVA, STTK Ja SAK vastustavat irtisanomislakia ja pitävät sitä tarpeettomana ja järjettömänä!

Ihme ja kumma, että nämä

Ihme ja kumma, että nämä ammattiliitot, jotka ovat tietävinään niin hyvin yrittämisen ja yrittäjän elämän, eivät itse koskaan pysty näyttämään mallisuoritusta yrittämisessä? Jaa juu, onhan siellä yksi asia missä nuo ovat kunnostautuneet: työpaikkakiusaaminen, josta he itse muita syyttävät. Että siinä on ne näytöt ja osaaminen. Muilta vaaditaan kaikkea sellaista, mihin ei itse pystytä. On se kunnoitettavaa, joo.

He tietävät mikä on tärkeää

He tietävät mikä on tärkeää ja kohtuullista työntekijöiden kannalta. Tarkoitatko tosiaan että mallisuoritus yrittämisessä on työpaikkakiusaaminen? Kieltämättä työntekijäjärjestöissä tunnetaan liiankin hyvin tuo negatiivinenkin piirre, jota ei toki pidä yleistää, ja siksi sille ei pidä antaa lainsäädännössä enempää tilaa. Hyvät yrittäjät pärjäävät kyllä ja työntekijät ovat heidän tukenaan.

Tuosta otsikosta, Jari on

Tuosta otsikosta, Jari on ainoa rohkea, tuli mieleeni kuinka jo hiekkalaatikolla isommat kukkopojat houkuttelivat pikku "Jareja" syömään vaikka sitä itseään. No, Jarihan totteli kun toiset aikansa yllyttivät. Palkkiona oli sitten kehuja, kyllä Jari on rohkea ja muuta kivaa. Ja sehän upposi Jariin, tunsihan hän kehujen hivelevän kun isot pojat ottivat nyt myös mukaan testailemaan sähköpaimenta jota Jari sai toki testata ensin. Sitten rikottiin naapurin ikkuna ja laitettiin Jari valehtelemaan ja ottamaan syy niskoilleen. Sitä rataa... Takana sitten naureskeltiin sitä miten helppo joitakin on höynäyttää ja miten yllytyshulluja he ovat. Ihan penaalin terävämpiin kyniin noita "Jareja" ei toki luettu, mutta mahtuuhan penaaliin monenlaista.. Minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa!

Täysin sopimattomat

Täysin sopimattomat työntekijät tietävät sen itsekin ja lähtevät pois. Tämä laki pistää tavikset pelkäämään työnantajan mielivaltaa. Taviksia on kolme neljästä. Näin he eivät uskalla pitää puoliaan vaan nöyristelevät ja kärsivät hiljaa. Tämä kyllä taitaa olla tarkoituskin.

Täysin sopimattomien määrä

Täysin sopimattomien määrä liikkunee prosentin sadasosaluokassa ja he huomaavat kyllä hakeutua sopivampiin tehtäviin. Taviksia, joista jo nykyäänkin kolme neljästä on niitä hiljaa kärsiviä, on taas loput. Jatkossa sitten kärsiviä olisivat kaikki. Mielenkiintoista että nyt kun liitot ilmoittivat ensimmäisistä vastatoimista, niistä pienimmistä, niin työnantajaliitot kauhistelevat sitä että työnantajat joutuvat kärsimään toimista. Mitä, eivätkö työnantajat olekaan itse vaatineet toimia joiden seurauksia he sitten joutuvat maksamaan. Ainakin hallitus on kovasti perustellut irtisanomisuojan heikennystä työnantajien toiveilla. Nimenomaan toiveilla vailla mitään näyttöä vaikuttavuudesta, rekrytointihalukkuuskin muotoiltiin; osa harkitsee jos laki menee läpi. Harkitsee ;) Työnantajaliitot voisivat nyt mennä puhumaan järkeä Sipilälle ja osoittaa siten vastuullisuuttaan, muiden syyttely on vastuun pakoilua. Laki on Sipilän käsissä, hän tietää myös lain eteenpäinvimisen seuraukset ja on vastuussa niiden aiheuttamista taloudellisista- ja muista vahingoista. Laittaako Sipilä työnantajat maksamaan neuvottelutaidottomuudestaan ja jääräpäisyydestään? Ostaisitko Sipilältä käytetyn auton?

Laiskoja, saikkukoneita,

Laiskoja, saikkukoneita, työrajoitteisia ja kiusankappaleita on työelämässä pilaamassa työtovereidensa työpäiviä. Suhteellista määrää en tiedä, mutta toistuvasti aiheutuva haitta muuhun työyhteisöön on sataprosenttista. Tämän kieltäminen on hurskastelua, ymmärtää voidaan muttei hyväksyä. Oman ja lähipiirini vuosikymmenten kokemuksen mukaan heitä löytyy ensisijaisesti isoista organisaatioista, missä käytetään myös paljon yhteisiä voimavaroja heistä eroon pääsemiseksi. Käytetään jopa etsivätoimistoja, on perustettu omia osastoja ja tehtävänimikkeitä heille vain yt-menettelyä varten. Aiemmin yhtiöitettiin ja siirrettiin hankalat sinne ja myytiin yhtiö. Kokoomusministerien mielestä lakiesitys pitää viedä läpi työtaisteluista välittämättä. Pertti Salolaisen (viime viikolla) mielestä ei ole viisasta riskeerata talouskehitystä riitelyyn vaan olisi haettava yhteisiä ratkaisuja. Tuo maltillinen viisaus edustaa nyky- Kokoomuksessa näemmä jo väistyvää vähemmistöä.

Siinähän se tuollaisen lain

Siinähän se tuollaisen lain ongelma onkin, että se antaa valtavan painoarvon subjektiivisille käsityksille. Esimerkkinä siitä vaikka se miten joku voi subjektiivisesti tulkita toisen oleva sataprosenttinen haitta työyhteisölle vaikka objektiivisesti asia ei olisikaan niin. Se on selvä ettei työelämä ole ongelmaton kuten ei elämä yleensäkään. Vaikuttaa siltä ettei esim. Lindström ymmärrä tai halua ymmärtää mitä pärstäkerroin tarkoittaa. Sutkaus " ei edes tällaisella pärstäkertoimella irtisanottaisi" osoittaa sen. Objektiivisesti tuo pitää varmasti paikkansa vaikka monikin olisi valmis irtisanomaan Lindströmin sataprosenttisena haittana. Lakiluonnoshan on muotoiltu niin että se antaisi viimekädessä työnantajan subjektiivisen tulkinnan määrätä.

Kun hallituksen esityksessä

Kun hallituksen esityksessä sanotaan: "Irtisanomissuojaa koskevilla muutoksilla pyritään alentamaan työllistymiskynnystä alle 20 työntekijän yrityksissä. Alle 20 työntekijää työllistävissä yrityksissä irtisanomisperusteena pidettäisiin myös nykyistä vähäisempää työvelvoitteen laiminlyöntiä tai rikkomista taikka epäasiallista käyttäytymistä silloin, kun työntekijän moitittava menettely on horjuttanut työnantajan ja työntekijän välistä luottamussuhdetta tai vaikeuttanut työnantajan ja työyhteisön toimintaa eikä työsuhteen jatkamista voitaisi pitää enää työnantajan kannalta kohtuullisena. Irtisanominen olisi mahdollista vasta sen jälkeen, kun työntekijää on ensin varoitettu moitittavasta menettelystä. Sen sijaan irtisanomisen edellytyksenä ei olisi, että työnantaja on pyrkinyt tarjoamaan työntekijälle muuta työtä ennen työsuhteen päättämistä. Alle 20 työntekijän yrityksissä sovellettava kevennetty irtisanomisperuste ei koskisi työsopimuslaissa säädettyjä kiellettyjä irtisanomisperusteita.", niin olisiko AKK aika myöntää, että et oikeasti tiedä mitään muuta kuin sen, mitä liiton punikit sinulle syöttävät?

Tuossahan se sanotaan

Tuossahan se sanotaan selvästi ja tuolla muotoilulla se on pärstäkerroinlaki myös insinöörien kannalta. Oleellinen kiteytyy tuohon: nykyistä vähäisempää... on horjuttanut työnantajan ja työntekijän välistä luottamussuhdetta tai vaikeuttanut työnantajan ja työyhteisön toimintaa eikä työsuhteen jatkamista voitaisi pitää enää työnantajan kannalta kohtuullisena. Luetun ymmärtäminen on tärkeää. Sitäpaitsi tuo teksti johtaisi vuosien oikeusriitoihin oikeiden tulkintojen löytämiseksi, joten mieti mitä se tarkoittaisi käytännössä. Voittajia olivat lähinnä juristit, sitäkö hallitus hakeekin. Missä ovatkaan hallituksen konkreettiset järkevät toimet pienyrittäjien aseman parantamiseksi? Niitä ei ole koska pienyrittäjät eivät yleensä kuulu siihen suurituloisten joukkoon jota hallitus suosii.

Direktio-oikeus on

Direktio-oikeus on subjektiivinen. Vaikka objektiivinen selvitystyö antaisi minkälaisen lopputuloksen, työyhteisöön pyritään valitsemaan kulloiseenkin ajankohtaan, tehtäviin ja johtajille sopivimmat henkilöt. Näin on toimittu ainakin 50 vuotta ja toimitaan jatkossakin. Ikääntyvät ovat usein väistyjiä, organisaation kaikissa tasoissa. Lindström tekee omaa uraansa poliitikkona, työmieheksi hänestä kun ei enää ole, yrittäjänä hän voisi liittyä muiden tyhjänpuhujakonsulttien joukkoon. Kymenlaaksolaiset päättäköön hänen tulevaisuudestaan.

Pakkohan Jarin on oltava

Pakkohan Jarin on oltava "rohkea", muuten tulee isot pojat(Petsku ja Sipsu) ja vetää turpaan...Nykyhallituksen kokoonpano mahdollistaa nämä yritykset puuttua palkansaajien etujen leikkaamiseen, voi olla, että seuraavaa kertaa joutuu odottamaan taas hiukka pidempään...

Hallitusta nyt ei heiluta

Hallitusta nyt ei heiluta edes 30 vuodessa, joista vaihtotase oli ylijäämäinen 20 vuotta, otettu 135 miljardia euromääräistä velkaa.

...siihen vielä yksityisten

...siihen vielä yksityisten velat menee 200 miljardia heilahtamalla rikki ja reippaasti. Työllisyys nousee jo toista vuotta kohisten Hallituksenne asettamaan tavoitteeseen Kelan siihen maksamien etuuksien kumminkin laskiessa viimevuodesta edellisvuoteen kumminkin vain kokonaista kaksi prosenttia... :-) - onko Oikeisto ainoa ketä saa kalastella ääniä ja Demareiden pitäisi kulkea omillaa, juuri myös SAK:n vahvasta historian saatossa duunareille tuomastaan tuesta. Näin paljon valehtelevaa yhteiskuntaa ja sen Hallitusta ei kaadeta rahalla, järjen äänen voittaessa yhteiskuntapoliitisin perustein tämän Hallituksenne esityksen, vain ja ainoastaan järkevänä yhteiskunnallenne.

Irtisanomislaki turha

Irtisanomislaki turha työntekijän voi savustaa helposti ulos pienyrityksessä.

Tässä lakiluonnos:

Tässä lakiluonnos: Pärstäkerroin-sanan käyttö liittyy ensisijaisesti lakiluonnoksen kohtaan, joka käsittelee työnantajan ja työntekijän välistä luottamusta ja työtekijän epäasiallista käyttäytymistä. Lakiluonnoksessa kohta kuuluu näin: ”Kun työnantajan palveluksessa on alle 20 työntekijää, irtisanomisperusteena pidettäisiin myös momentin 1 virkkeessä säädettyä vähäisempää työvelvoitteen laiminlyöntiä tai rikkomista taikka epäasiallista käyttäytymistä silloin, kun se horjuttaisi työnantajan ja työntekijän välistä luottamussuhdetta tai vaikeuttaisi työnantajan tai työyhteisön toimintaa. Lisäksi edellytettäisiin, että työsuhteen jatkamista ei voitaisi pitää työnantajan kannalta kohtuullisena.” Tarkemmin luonnoksessa kuvaillaan epäasiallista käytöstä ja luottamuksen horjumista näin: ”Irtisanomiseen voisi oikeuttaa myös sellainen työntekijän epäasiallinen käyttäytyminen, joka vaikeuttaa pienen työyhteisön toimintaa. Epäasiallinen käyttäytyminen voisi kohdistua esimerkiksi työnantajaan, muihin työntekijöihin tai asiakkaisiin. Moitittavalla käyttäytymisellä tulisi olla yhteys työntekijän työsuhteesta johtuviin velvoitteisiin, kuten lojaliteettivelvoitteiseen. Jos työntekijän epäasiallisesta käytöksestä aiheutuu työyhteisön työilmapiirin myrkyttyminen, tämä voi olla peruste työsopimuksen irtisanomiselle, jos ongelmia ei kyetä muin toimin ratkaisemaan.” ”Vähäiset velvoitteiden rikkomiset tai laiminlyönnit eivät oikeuttaisi irtisanomiseen. Irtisanomisen edellytyksenä olisi, että työntekijän moitittava menettely horjuttaa työnantajan ja työntekijän välistä luottamussuhdetta tai vaikeuttaa työnantajan tai työyhteisön toimintaa tavalla, jonka vuoksi työsuhteen jatkaminen ei olisi työnantajan kannalta enää kohtuullista. Työsuhteeseen liittyvän luottamussuhteen merkitys korostuu erityisesti pienissä työyhteisöissä. Se joka väittää ettei tuo muka johda pärstäkerrointyösuhteisiin, ei ymmärrä elämää ja ihmisiä ja jos ymmärtää niin valehtelee. Sitäpaisti koko lakiteksti on muotoiltu tökerösti jos tosiaankaan ei haluta pärstäkerroinlakia. Tuo muotoilu tekee siitä nimenomaan pärstäkerroinlain.

Niin kauan kun työntekijästä

Niin kauan kun työntekijästä on työnantajalle hyötyä, hän on hyvä ja tarpeellinen ja joustetaan "pikkuasioissa". Kun hän ei ole enää tarpeellinen, hänestä tulee rasite, jota kiusataan "pikkuasioilla" joustamattomasti. Oikein kohdennetuilla maininnoilla muille, tästä saadaan usein yleinen käsitys. Työyhteisön suhtautuminenkin muuttuu helposti sen mukaiseksi. Näin on työntekijä "saatettu" avannon reunalle. Enää pieni sormiliike ja plumps, sinne meni. Nyt tästä halutaan tehdä laillista.

Tässä Pietilällekin

Tässä Pietilällekin ajateltavaa, onko meillä varaa tähän. Löytyykö rohkeutta tarttua oikeisiin asioihin eikä näperrellä pärstäkerroinlain kanssa. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005818896.html?cs=email

Tässä vielä talousnobelistin

Tässä vielä talousnobelistin ohjeet:Maailmankuulu talousnobelisti arvioi uuden talouskriisin vaanivan – varoittaa myös Suomea https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005828673.html?cs=email Eipä Stiglitz vaadi ay-liikkeen heikentämistä tai palkkojen alentamista niinkuin muutamat suomalaiset vaan päinvastoin ja ymmärtää varmaan uusliberalistisen vedätyksen seuraukset. Kaikki eivät tunnu ymmärtävän tai hyötyvät itse vedätyksestä.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet