Puheenaihe

Lehtitalot perustivat uuden kilpailijan Postille – jakelu alkaa Helsingin seudulla 500 000 talouteen

Kuvituskuva.

ESM arkisto

PKS Jakelu Oy aikoo ryhtyä toden teolla haastamaan Postia jakelupalveluiden saralla.

Yhtiö jätti tänään postitoimintailmoituksen Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten alueille. Yhtiö toimii Jakeluyhtiö Suomen verkostossa ja keskittyy osoitteellisten tuotteiden kuten kirjeiden, aikakauslehtien ja pienpakettien päiväjakeluun.

Yhtiön omistavat Sanoma Media Finland Oy, Keskisuomalainen Oyj, Alma Manu Oy, Ilves Jakelu Oy, TS-Yhtymä Oy, Kaleva365 Oy ja Keskipohjanmaan Kirjapaino Oyj.

Operatiivinen toiminta pyritään aloittamaan noin kuukauden sisään, ja tavoitteena on kattaa pääkaupunkiseudun noin 500 000 kotitaloutta ensi vuoden alkupuolella.

Laajentuminen pääkaupunkiseudulle kasvattaa Jakeluyhtiö Suomen tavoittavuuden noin 70 prosenttiin Suomen kotitalouksista, kun aiemmin jakeluverkosto kattoi noin puolet kotitalouksista. Kattavan verkoston myötä Jakeluyhtiö Suomi kykenee entistä paremmin tarjoamaan aidon vaihtoehdon Postille. 

PKS Jakelu Oy:n operatiiviseksi päälliköksi on nimitetty Tanja Sammalisto, joka on toiminut Postilla useissa eri tehtävissä lähes 15 vuoden ajan.

– Palkkaamme pääkaupunkiseudulle parisataa uutta jakajaa ja haemme aktiivisesti myös alihankintayrityksiä postinjakeluun, kertoo Sammalisto.

PKS Jakelu keskittää toimintansa osoitteelliseen jakeluun eli kirjepostiin, aikakauslehtiin ja pienpaketteihin. 

Vaikka jaettavien postilähetysten, kuten aikakauslehtien, laskujen ja osoitteellisen suoramainonnan volyymi on pienentynyt vuosi vuodelta, ei laskeva markkina pelota Jakeluyhtiö Suomea.

– Ketteryys ja hyvät jakelualan verkostot merkitsevät Postin kanssa kilpaillessa. Jokaisen, joka haluaa menestyä uuden postilain muovaamilla markkinoilla, on hyödynnettävä teknologiaa ja kehitettävä uusia liiketoimintamalleja, sanoo Jakeluyhtiö Suomen toimitusjohtaja ja PKS Jakelun hallituksen puheenjohtaja Marko Toivari.

Tämä verkkolehti on osa Mediatalo Keskisuomalaista. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (2)

Kommentit

Se on tuo Sanomien toiminta

Se on tuo Sanomien toiminta idioottia; vuosia sitten heillä oli hyvin rakennettu lehtien jakeluun keskittynyt Leijonajakelu Oy, joka myytiin postille. Posti sähläsi sen pilalle lukutaidottomilla jakajilla ja lehdet oli alati myöhässä. Nyt Sanomat aloittaa taas kaiken alusta isoilla kustannuksilla?

Olisiko kenties taustalla

Olisiko kenties taustalla postin totaalinen kyvyttömyys oman liiketoimintansa perutoimintojen hoitamisessa. Kaikki edellytykset hyvälle palvelulle ovat olleet olemassa.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat