Erkka RailoKirjoittaja on MustRead-lehden johtava politiikan asiantuntija.

Some on ihmisen paras ystävä

Suomalaiset sananlaskut ovat suomen kielen ehtymätön aarrearkku, josta riittää aina ammennettavaa.

Valitettavasti sananlaskut ovat suurimmaksi osaksi peräisin agraarisesta Suomesta, eivätkä aina vastaa tämän päivän sometodellisuutta. Onneksi sananlaskuja on helppo soveltaa pienellä päivityksellä myös nykyajan sosiaalisen median arkeen.

Some ei tietenkään ole mikään herkkähermoisille sopiva paikka. Mutta se joka someen ryhtyy, se somen kestäkööt.

On tavallista, että keskustelut menevät Twitterissä ja Facebookissa ihon alle.

Jokainen tietää sen tilanteen, kun kielellä kuplii oikein verevä ilmaus keskustelukumppanista, mutta provosoituminen on somessa nykyään vaarallista hommaa. Siksi on parempi kymmenen nasevaa päivitystä mielessä kuin pitkä bänni fesessä.

Keskustelut somessa tuntuvat usein turhalta provosoimiselta, jossa vain yritetään kaikin keinoin herättää muissa keskusteluissa suuttumusta ja kiukkua.

Maltti on valttia. Se ei ole hullu, joka provoilee, vaan se joka vastaa.

Somessa kannattaa kasvattaa itselleen paksu nahka, jotta sietää kaikenlaisten tyyppien asiattomia huuteluita tai vastaavasti päälle paukkuvia bännejä.

Ei haukku haavaa tee, eikä Jungnerin bänni haittaa.

Joskus provosoiminen voi olla hyvä keino saada vähän eloa omiin seuraajiin. Kun haukkuu sokkona somessa muita vuorotellen natseiksi ja vihervassareiksi, niin se seuraaja älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Rohkeasti mukaan vaan keskusteluihin, vaikka ei aina tietäisi, mistä puhutaan. Se kuuluu asiaan. Somesta miestä, sarvesta härkää.

Kaikki muutkin ymmärtävät muut väärin, joko vahingossa tai tahallaan, joten sekaan vaan. Savolaiset kun somettaa, vastuu siirtyy kuulijalle.

Ihminen on ihmiselle nimetön trolli."

Aina on olemassa vaara, että vähitellen vuoropuhelun kautta ymmärtää paremmin muita ihmisiä. Seuraajat tekee kaltaisekseen.

Loppujen lopuksi somesta oppii sen ikuisen totuuden, että ihminen on ihmiselle nimetön trolli.

Erkka Railo

Kommentit (2)

Kommentit

:-) täällä kenelläkään

:-) täällä kenelläkään kansalaisella mitään yksityisyyttä ole ollut ihan maanne lainsäädäntöjen suomin voimin viime hallituskauden lopusta lähtien. "Ketä on kiinnostunut liikaa jostain on saanut jo kokea siitä" Jari Sarasvuo viimeisimmästä Suomalaisen ajattelijan hymyilevästä letkautuksesta julkisuudessa esiintyessään. Ei tainnut olla helppoa poistua julkisuudesta siitä kumminkin kirjoittaessaan ja siellä vieläkin jatkaen. Kirjoittaja on nimetön trolli, joka joutuu nyky yhteiskunnan suomin valtuuksin kokemaan monet asiat, ei vain nahoissaan, vaan myös sen sisäpuolella yhteiskuntanne varallisuuden siitä loppumatta. Maahanne saapunutta, heinäkuun alussa Sisäministeriön Kansliapääliköksi ei turhaa palkattu aikoinaan Turkista oppia hakemaan lähtettyä, nyt Poliitikkojen toivomaa yhteiskuntaanne "yhteiskuntarauhaa" tuovaa entistä Suojelu Poliisinne päälikköä. Tietämättömille: Turkki julisti jo 2015 itsensä Poliisivaltioksi pätkien heti alkuun kansalaistensa mm.vain Facebookin käyttöä nöytösluonteisesti, ollen jo nyt muutamien vaiheiden jälkeen lähes täydellinen Diktatuuri. Valta usein sokaisee, yhtään mitään yhdessä kokeman, monesta luottavaisena olevan juuri mistään musta kuin heille puhuttavasta tietävän yhteiskunnan helposti hallittavaksi.

Some on ajan haaskausta.

Some on ajan haaskausta.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet