Puheenaihe

Poliisi: Nuorisoporukka rääkkäsi alaikäistä uhria – "Laitettiin käsirautoihin, hakattiin vasaralla ja vesikidutettiin"

Kuvituskuva.

Arkistokuva

Helsingin poliisilaitoksen nuorisoryhmä on tutkinut poikkeuksellista rikosta, jossa useamman nuoren henkilön epäillään syyllistyneen törkeään pahoinpitelyyn, törkeään vapaudenriistoon ja ryöstöön.

Poliisi epäilee, että alaikäinen poika on houkuteltu asuntoon, jossa häneltä on alettu periä velkaa uhkaillen ja väkivaltaa käyttäen. Pojalta on myös anastettu omaisuutta.

– Esitutkinnassa selvisi, että poikaa on uhkailtu, laitettu käsirautoihin sekä potkittu ja hakattu käsin ja vasaralla eri puolille kehoa. Lisäksi hänen kaulallaan on pidetty veistä ja häntä on vesikidutettu siten, että hänen kasvoilleen on laitettu pyyhe ja sen jälkeen hänen kasvoilleen on laskettu suihkutiloissa hanasta vettä, kertoo nuorisoryhmän tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss Helsingin poliisilaitoksen tiedotteessa.

Esitutkinnan aikana on ollut pidätettynä viisi ihmistä, joista kahden asema on muutettu myöhemmin todistajiksi. Rikoksesta epäiltyjen joukossa on henkilöitä alle 15-vuotiaasta täysi-ikäiseen. Yli 15-vuotiaita epäiltyjä on määrätty matkustuskieltoon. Lisäksi yksi on vangittu.

Alle 15-vuotiaat eivät ole rikosoikeudellisesti vastuussa teoistaan, eikä poliisi voi sen vuoksi pidättää tai vaatia heitä vangittaviksi.

Asiaan ei Forssin mukaan vaikuta epäillyn rikoksen vakavuus tai nuoren aiempi rikoshistoria.

– Poliisin tietojen mukaan kaikki osalliset olivat samaa kaveriporukkaa tai ainakin tunsivat toisensa jollain tasolla. Epäselvää kuitenkin on, miksi vähäinen velkasumma johti näin vakaviin rikosepäilyihin, Forss toteaa tiedotteessa.

Noin kuukauden kestänyt esitutkinta valmistuu Forssin mukaan lähiaikoina, ja asia siirtyy syyttäjälle.

Lue myös: Osa vesikidutuksesta epäillyistä ei joudu rikosvastuuseen – "Lastenkodeissa heikot mahdollisuudet puuttua"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Osa vesikidutuksesta epäillyistä ei joudu rikosvastuuseen – "Lastenkodeissa heikot mahdollisuudet puuttua"7.9.2018 10.09

Kommentit (4)

Kommentit

Uskomatonta, että jo alle 15

Uskomatonta, että jo alle 15 vuotiaat osaavat vesikidutuksen salat, kulttuurimme rikastuu silmissä!

HU: "Kuluvan vuoden

HU: "Kuluvan vuoden maaliskuussa aloittanut nuorisoryhmä tutkii keskitetysti kaikki Helsingissä tapahtuneet rikokset, joihin liittyy alaikäinen rikoksesta epäilty. Nuorisoryhmälle on kirjattu ensimmäisen reilun puolen vuoden aikana kuukausittain reilut sata rikosilmoitusta hyvin erilaisista rikoksista, muun muassa näpistyksistä, huumausainerikoksista, ryöstöistä ja koulukiusaamiseen liittyvistä rikoksista." Liekö 50-luvun sakilaiskulttuuri palailemassa muotiin jolloin uusi polvi kasvaa siihen lapsesta lähtien? Ainakin itähelsinkiläisen leikkipuiston viereisellä epävirallisella nuorten ja lasten jalkapallonurmikolla tuo eri puolille kehoa potkiminen ei näytä olleen heinä-elokuussa täysin poikkeuksellinen rangaistusmenettely, vaan enemmän normisanktio ilmeisesti ihan vaan pelillisestäkin tms. rikkeestä. Eräs tuttava kertoi todistaneensa useammankin kerran tapausta, jossa alakouluikäisistä teini-ikäisiin koostuva meluava futisjoukkio keskeytti pelin, kaatoi jonkun maahan ja alkoi läpsimään ja hakkaamaan tätä kuin sakinhivutuksena, ja pari kertaa kuulemma potkittiinkin pahan näköisesti yhtä maassa kyljellään suoja-asennossa maannutta päätään suojannutta poikaa jopa selkään useita kertoja. Näissä potkimistapauksissa tuttava puuttui asiaan huutaen selvällä suomenkielellä, ettei ihmistä saa potkia ja selkäänpotku voi vahingoittaa sisäelimiä hengenvaarallisesti ja tuo näyttää jo poliisiasialta. Pojat kehottivat setää olemaan puuttumatta toisten asioihin ja lisäsivät, että poliisia on turha kutsua koska kyse on leikistä, potkittukin varmasti myöntää. Itku kurkussa hädissään kiusattu kuulemma nyökkäilikin, mutta aikuisen mukaan ei uskottavasti. Toisessa tapauksessa pelaajaa retuutettiin ja yritettiin estää pako vetämällä pyörän selästä. Turha kertoa poliisille ja huolehdi omista asioistasi, oli väliintullutta aikuista ohjeistettu sakin piirittämänä tällä kertaa. Kuulemma poliisilla uhkaaminen oli ilmeisesti kuitenkin tehonnut, koska tuon jälkeen peli on siistiytynyt eikä väkivaltaharjoituksista ole loppukesästä raportoitu.

Soitto 112, vaikka vähän

Soitto 112, vaikka vähän kauempana tapahtumista. Luulisi olevan helppoa.

Toivotaan että kundit ei saa

Toivotaan että kundit ei saa liian isia tuomioita tuollaisesta pikkujutusta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat