Puheenaihe

HS: Kouluturvaa-lehden taustalla epäillään miljoonien huijausta – lonkerot ulottuvat Viroon ja Espanjaan

Kouuluturvaa-lehden taustalla epäillään olevan miljoonien huijaus.

Sauvo Jylhä

Helsingin Sanomien julkaiseman uutisen mukaan koulukiusaamisen ehkäisyn varjolla myytävän Kouluturvaa-lehden taustalta paljastui miljoonahuijaus.

Lehden tekemän selvityksen mukaan Espanjasta myytävän lehden puhelinmyyntitoimistot ovat tehneet muutaman vuoden aikana miljoonien eurojen voitot jättämällä maksamatta palkkoja, sosiaaliturvamaksuja ja vuokria. Lehteä on myyty jopa 100 000 tilauksen verran.

Helsingin poliisin talousrikosyksikkö käynnisti viime viikolla Kouluturvaa-lehdestä rikostutkinnan. Helsingin Sanomat kertoo selvittäneensä lehden taustahenkilöiden toimintaa Suomessa, Virossa ja Espanjassa. Selvitystä varten on haastateltu useita Kouluturvaa-lehden taustayrityksen entisiä työntekijöitä ja muita asianosaisia.

HS kertoi Kouluturvaa-lehden kyseenalaisista myyntimenetelmistä jo aikaisemmin. Sen mukaan lehteä on myyty muun muassa muistisairaille ja kuluttajille on tehty tilaussopimuksia ilman asianmukaista suostumusta. Kouluturvaa-lehdestä on tullut kuluttajaviranomaisille noin 1 200 yhteydenottoa.

Helsingin Sanomien mukaan Kouluturvaa-yritysten omistaja on Virossa asuva suomalainen mies, joka on aikaisemmin tuomittu talousrikoksista ja petoksista.

Lehden haastattelema rikostarkastaja ei ota kantaa rikosnimikkeisiin, mutta myöntää, että lehden toiminta on ollut poliisin tarkastelussa keväästä alkaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (1)

Kommentit

...kun "rikolliset lonkerot"

...kun "rikolliset lonkerot" ulottuu rajan yli sille annetaan lapsilla ja heidän oikealla ahdingollaan rahastaneille media- aikaa, samaan aikaan kun maanne Nuorisosäätiön kavalluksien oikeudenkäyntiä käydään suljetuin ovin... :-) -tätä on nykyään yhteiskuntanne järjestäytynyt rikollisuus.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat