Puheenaihe

Yleisradio syytti pääministeriä väärän tiedon levittämisestä – näin Sipilä vastaa maahanmuuttokohussa

Keskusta haluaa pääministeri Juha Sipilän johdolla laskea äänestysikärajan 16 vuoteen.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on tänään kommentoinut blogissaan Yleisradion väitettä, jonka mukaan hän olisi maahanmuuttokeskustelun tiimellyksessä levittänyt vääriä tietoja.

Sipilä arvioi lauantaina Ylen Ykkösaamussa, että valtaosa vuosina 2015-2016 Eurooppaan saapuneista turvapaikanhakijoista olisi tullut maanosaan taloudellisista syistä. Tämä on nostattanut laajaa keskustelua, jonka kuluessa pääministerin väite on ammuttu alas useaan kertaan.

Blogissaan asiaan palannut Sipilä pysyy yhä väitteessään.

– Tosiasia on, että suurin osa vuonna 2015 ja kriisin aikana saapuneista ei täyttänyt turvapaikan saamisen kriteereitä Suomessa, Sipilä arvioi.

– Maahanmuuttoviraston tilastojen mukaan vuosina 2015 – 2017 Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista noin kolmannes sai myönteisen turvapaikkapäätöksen. Eurooppaan tulleista turvapaikanhakijoista vastaavasti noin 44 prosenttia sai myönteisen päätöksen. Eli suurimmalla osalla ei ollut perusteita saada turvapaikkaa Euroopassa.

Sipilä perustelee myös Suomen tavoitetta nostaa pakolaiskiintiön määrää.

– Politiikkamme tärkein ja ensimmäinen tavoite onkin hädänalaisten, sotaa ja vainoa pakenevien, auttaminen. Ulkorajat kuntoon ja apua nopeammin heikoimmille. Nyt meidän järjestelmät ruuhkautuivat vuosiksi, ja lopulta heikoimmat ovat vaarassa jäädä ilman apua, Sipilä korostaa.

Lisäksi Suomen olisi Sipilän mielestä syytä nostaa uudenlainen Afrikka-yhteistyö keskiöön.

– Ihmisiä on autettava lähempänä kotiaan ja ilmastonmuutoksen vastaiseen torjuntaan on panostettava enemmän.

– On myös rehellistä nähdä, että Euroopan ja sen lähiympäristön välinen elintasoero on niin suuri, että se ruokkii muuttohalukkuutta.

Pääministeri muistuttaa, että ilmastonmuutoksen ja konfliktien aiheuttama olosuhteiden vaikeutuminen yhdistettynä Afrikan monissa maissa tapahtuvaan voimakkaaseen väestönkasvuun on Euroopan kannalta suuri kysymys.

– Emme selviä tästä, mikäli emme pysty auttamaan Afrikkaa ja luomaan siellä tulevaisuuden toivoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yle: Pääministeri Sipilä Ylen Ykkösaamussa: "Suomen nostettava kehitysavun määrää ja pakolaiskiintiötä"1.9.2018 11.31

Kommentit (5)

Kommentit

Pitää olla kuuro ja sokea jos

Pitää olla kuuro ja sokea jos ei näe että suurin osa turvapaikkaa hakevista tulee koska näkee Euroopan Eldoradonaan!

Juuri niin!

Juuri niin! Muut vaihtoehdot ovat vasuri tai viherpiipertäjä.

'– Ihmisiä on autettava

'– Ihmisiä on autettava lähempänä kotiaan' Samaa mieltä ovat esim afrikkalaiset itse. Mikä siinä on niin vaikea ymmärtää? Nyt porukka tulee hyvän kuukausiansion vuoksi, Orpo ja Sipilä ovat siitä vastuussa. On nähty seuraukset kun kuukausirahaa pienennetään että tulijat lähtevät sinne missä isompi summa odottaa tai palaavat kotimaataan kehittämään.

Vaalit lähestyvät ja

Vaalit lähestyvät ja kampanjointi on alkanut. Pelkkää puhetta ihmiseltä, joka on vastuussa siitä, että maahan päästettiin kymmeniä tuhansia "paperittomia" Ruotsista.

Vaalipuhetta Sipilältä,

Vaalipuhetta Sipilältä, mitään eivät ole tehneet, paitsi syyttäneet perussuomalaisia ties mistä. Kyllä kansa tietää, kun YLE:kään ei näytä tietävän. Erkki Saarinen, HKI-PS hallitus

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Aamuposti uudistuu

Tilaa entistä monipuolisempi verkkopalvelumme tarjoushintaan

VerkkoPlus 3kk vain 8,90 e/kk

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat