Puheenaihe

Jari Sillanpäälle 10 kuukautta vankeutta – "seksihuumeita" myyneelle päätekijälle pitkä tuomio

Jari Sillanpää esiintyi tunteikkaana Helsingin käräjäoikeudessa, kun juttua käsiteltiin.

MTV:n uutisvideo

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Jari Sillanpään kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Niin kutsutun kristallihuumejutun päätekijä tuomittiin neljän vuoden vankeusrangaistukseen, kertoo käräjäoikeus tiedotteessaan.

Kristallihuumejutun yhdentoista vastaajan huumausainerikoksista saamat rangaistukset vaihtelivat sakkorangaistuksista neljän vuoden vankeuteen.

Kovimman, ehdottoman vankeusrangaistuksen saanut Timo Rautiomäki tuomittiin lisäksi törkeästä huumausainerikoksesta.

Käräjäoikeuden mukaan yhdeksän vastaajan osalta kysymys on ollut lähinnä huumausaineen omasta käytöstä.

Käräjäoikeus toteaa, että törkeän huumausainerikoksen kriteerit täyttävänä erittäin suurena määränä kristallina tunnettua dekstro-metamfetamiinia voidaan pitää 50 grammaa.

– Tämän suuruisesta erästä kristallia saadaan noin tuhat käyttöannosta. Kristalli vastaa kaksinkertaista määrää amfetamiinia. Amfetamiinia on vakiintuneesti pidetty erittäin vaarallisena huumausaineena, ja kristallia on pidettävä vielä vaarallisempana, oikeuden tiedotteessa todetaan.

Kristalli tunnetaan seksihuumeena.

Syyttäjä vaati Jari Sillanpäälle rangaistusta kahdesta huumausainerikoksesta. Sillanpää myönsi molemmat rikokset.

Käräjäoikeuden ratkaisussa todetaan Sillanpään hankkineen 1–10 gramman erissä yhteensä 108 grammaa kristallia sekä tämän lisäksi 10 grammaa kristallia tuntemattomaksi jääneeltä henkilöltä Thaimassa.

LUE MYÖS: Viisikymppinen mies myi seksihuumeet Jari Sillanpäälle – HS: Harrasti luksushotelleja, ihasteli XS-kokoa, kärähti lapsipornosta

Käräjäoikeuden mukaan asian saama julkisuus ei vaikuta rangaistuksen mittaamiseen.

– Lähtökohtaisesti vastaajat ovat voineet varautua siihen, että vaarallisen huumausaineen myymistä, ostamista ja käyttämistä koskevaa rikosta käsitellään julkisuudessa, ratkaisussa todetaan.

Katso alla olevalta videolta, miten Sillanpää esiintyi oikeudessa 8. elokuuta ja miten Sillanpää viestitteli jutun päätekijälle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Katso video: Jari Sillanpää myönsi huumerikokset – myös miesystävälle vaaditaan tuomiota8.8.2018 11.23
Syyttäjän vaatimukset julki – Jari Sillanpäätä uhkaa vankeus kristalli-huumeen käytöstä ja levityksestä8.8.2018 10.43

Kommentit (4)

Kommentit

Oikeus ei taida tietää että

Oikeus ei taida tietää että ehdollinen ei ole tuomio

Se on ainakin tuomio siitä,

Se on ainakin tuomio siitä, että bilettäminen loppuu, ja jos ehdollisen vankeusrangaistuksen koeaikana syyllistyy vastaavanlaiseen tekoon, tuomio voidaan laittaa täytäntöön. Sekin on eräänlainen rangaistus, että kukaan huumediileri ei uskalla tehdä kauppaa rikoskumppaninsa ilmiantaneen kanssa.

Harmi että se Thaimaasta

Harmi että se Thaimaasta salakuljetettu huume huomattiin vasta Suomessa. Thaimaassa siitä alle grammastakaan ei olisi selvinnyt ehdollisella. Jari on ostatunut ja levittänyt yli 100 grammaa kristallia ja törkeään huumausainerikokseen riittää jo puolet siitä, mutta syyttäjä ei edes vaatinut tuomiota törkeästä huumerikoksesta. Laki ei ole kaikille sama toki ikinä ollutkaan.

Jari vaan puksuttelee

Jari vaan puksuttelee menemään tuomioista ja kohusta huolimatta. Suosio ei laannu, siitä pitää Suomen kulttuurikerma huolen.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat