A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Mihin vedetään raja

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin mielestä (HS 23.6.) hyvinvointimme heikkenee, kun keskiluokka ei välitä huono-osaisista.

Entä jos keskiluokan välittäminen vähenee siksi, että avokätinen sosiaaliturva ei pakota kaikkia itsensä elättämiseen? Siipiveikkoja on liikaa.

Mikään tutkimus ei osoita, että suomalaiset eivät haluaisi huolehtia lapsista, sairaista ja vanhuksista. Sen sijaan on nähtävissä, että työllään itsensä elättävät ovat kyllästyneitä työhaluttomien elättämiseen.

Työttömien aktiivimallista käyty kansalaiskeskustelu näytti, että suomalaiset tunnistavat työttömyyden monet kasvot. Toiset eivät saa työtä, vaikka haluaisivat. Toiset eivät mene töihin, koska sosiaaliturvalla tienaa paremmin.

Työtä tekevässä ja yhteiskuntaa ylläpitävässä keskiluokassa leviää nöyryytetyksi tulemisen mielipaha."

Työtä tekevässä ja yhteiskuntaa ylläpitävässä keskiluokassa leviää nöyryytetyksi tulemisen mielipaha. Yhä useammat eurooppalaiset äänestäjät uskovat, että elintasopakolaiset määrittävät enemmän maksajien elämää kuin maksajat tulijoiden elämää. Kyse on kulttuurien ja elämänmuotojen törmäyksestä.

Äänestäjien vastareaktiona on ollut perinteisten poliitikkojen hylkääminen ja tuen antaminen ryhmille, jotka ääriasenteiden ryydittäminä ajavat tiukkaa pakolais- ja muukalaispolitiikkaa. Näin on tapahtunut Itävallassa, Unkarissa, Puolassa, Tanskassa, Saksassa, Italiassa, Maltalla ja Ruotsissa.

Saksassa on päivänpolttava kriisi, kun yksi hallituspuolue ei enää päästäisi maahan elintasopakolaisia. Kyse ei ole hätää kärsivien hylkimisestä vaan saksalaisen sosiaaliturvan kalastelun estämisestä. Yli 90 prosenttia Välimeren yli Eurooppaan tulevista ihmisistä ei pakene sotaa tai sortoa.

Auttamisen malli on auttamattomasti kriisissä. Ongelma pahenee, kun eurooppalainen syntyvyys laskee ja kantaväestö vanhenee. Maksupaine kohdistuu yhä pienempään ihmisjoukkoon.

Ongelma räjähtää käsiin, kun kohtaamme seuraavan taantuman tai pakolaistulvan. Silloin kysytään, kenelle maksetaan, kuinka paljon ja kuinka pitkän aikaa.

Suomi oli valmis lopettamaan lapsilisät 1990-luvun lamassa. Milloin ollaan valmiita työhaluttomien tukien lopettamiseen?

A-P. Pietilä

Kommentit (24)

Kommentit

Miljonääri 5000 euron

Miljonääri 5000 euron vuosituloilla on hyvä valinta ei tarvitse tukea tätä sairasta yhteiskuntaa.

Suomenkin keskiluokka on

Suomenkin keskiluokka on herännyt huomaamaan, ettei sillä ole varaa huolehtia koko maailman huono-osaisista. Euroopan ainut toivo on siinä, että kiinalaiset vievät syntyvyyden säännöstelyyn liittyvän tietotaitonsa Välimeren eteläpuolelle.

Milloin ollaan valmiita

Milloin ollaan valmiita työhaluisten tukien korottamiseen?

Suomalaiset eivät halua

Suomalaiset eivät halua hyvinvointiyhteiskuntaa jossa sairaista ja kykenemättömistä pidetään huolta?Ihminen ei saisi olla elossa, jos yritys ei halua palkata tai ottaa ilmaiseksi töihin ? Siitä kysymys, äärioikeistolainen ajattelumalli, jossa leipäpussikin tulee ansaita työllä. Vaikka kukaan työnantaja ei halua kuluttaa aikaansa sinun leipäpussin eteen tekemään ns."työhön."Yritystukiin ollaan valmiita kuluttamaan julkista tulonsiirtoja, mutta ihmisoikeuksiin eli hengissä pysymisen ei oikeistolainen orja yhteiskunta ole halukas.

Tämä on juuri sitä

Tämä on juuri sitä Anderssonin ja kumppanien provokaatiota, jossa asia vääristetään punaisten lasien läpi aivan muuksi kuin mistä todellisuudessa on kysymys. Tuon kaltaisista kommenteista herää kysymys, onko kysymys luetun ymmärtämisestä vai mistä? Kuten Pietilä kirjoittaa, tavallinen suomalainen työssäkäyvä veronmaksaja hyväksyy sairaista, lapsista ja vanhuksista huolehtimisen. Jokainen aikanaan vanhenee ja moni tarvitsee yhteiskunnan tukea elämässään, samoin terveydenhuoltoa. Samoin tuntemani ihmiset hyväksyvät hädänalaisten auttamisen, kuten oikeiden sotapakolaisten. Mutta suomalaisen veronmaksajan oikeudentaju loppuu, kun pitää elättää elintasopakolaiset suomalaisten työnvieroksujien lisäksi. Koska Suomessa on työikäistä ja työkykyistä väkeä, joka ei halua tehdä työtä, koska sossu elättää. Esimerkiksi HS:ssä julkisuuteen tullut Ossi Nyman. Lähtökohtaisesti jokaiselle työhön kykenevällä on velvollisuus elättää itsensä omalla työllään. Kenelläkään ei ole oikeutta jättäytyä muiden elätettäväksi vain siksi, että työ ei maistu. Ymmärrätkö? Luulisi kovemmankin kommunistin ymmärtävän, että hänen oma elintasonsa kärsii korkeista veroista, jotka ovat seurausta työhaluttomien elättämisestä. Mitä tulee yritystukiin, joista iso osa on kuvitteellisia, niillä autetaan säilyttämään työpaikkoja Suomessa, josta ne korkean kustannustason vuoksi ovat karkaamassa ulkomaille.

Ja yrityksiltä ei vaadita

Ja yrityksiltä ei vaadita yhtään mitään, työllisyyden eteen, leikkaukset ja velvoitteet yksipuolisesti työttömillä. Ulosotossa onkin ennätysmäärä terveydenhuoltomaksuja.Masennus kansantauti. Jopa lapset sairastavat masennusta, sillä yhteiskunnan tila ja vaatimukset kiristävät koko perheen tilaa.

Yritys työllistää vain, jos

Yritys työllistää vain, jos se on kannattavaa. Ei kukaan voi tehdä konkurssia vain siksi, että pakotetaan työllistämään vaikka se ei kannata. Yksityinen yritys ei ole mikään sosiaalitoimisto. Lain mukaan osakeyhtiön tehtävä on tuottaa voittoa. Konkurssista voi seurata yrittäjän koko omaisuuden menetys ja tuomio konkurssirikoksesta, jos lähdetään työllistämään vain siksi että pitää saada työttömille töitä. Jos siis haluat että yritys työllistää, niin perusta yritys omilla rahoillasi ja palkkaa sinne niin monta ihmistä kuin haluat. Ehkä se olisikin paras tapa kasvattaa ymmärrystä tästä maailmasta.

Työmarkkinatuki alle

Työmarkkinatuki alle viisisataa euroa kuukaudessa , riitettävä kuukauden asumiseen, kuukauden ruokaan, kuukauden hygienia tarvikkeisiin, kuukauden kodinhoitotarvikkeisiin, kuukauden terveydenhuolto kuluihin ja lääkkeisiin, puhelinlaskuun, sähkölaskuuun ja vesilaskuun. Jos vuokra ylittää kuukausitulot ,elämiseen ei jää senttiäkään kuukaudeksi. Tästä pitää Suomalaisten mielestä leikata tai tehdä ilmaistyötä jotta saa vuokra rahat mutta ei ruokaan mitään rahoja.Puhumatta lääkkeistä tai lääkärikäynneistä. Suomalainen on äärioikeistolainen. Hitlerin peruja.

Työmarkkinatuen lisäksi

Työmarkkinatuen lisäksi yhteiskunta maksaa vuokrasi, vesilaskusi, sähkölaskusi, lääkärimaksusi ja vielä lääkkeesi. Onko reilua jos olet työkykyinen?!? EI! Ymmärrätkö että moni pienituloinen työllään maksaa nuo ja hänelle jää saman verran käteen kun sinulla. Tuet ovat aivan liian suuret kun niillä pystyy elelemään, toivottavasti tähän loisimiseen tulee muutos ja työkykyiset pistetään töihin.

Jokaisen kuuluu hoitaa omat

Jokaisen kuuluu hoitaa omat elantonsa ja asiansa ei yrityksen sitä kuulu tehdä vaan yritys on kapitalismia joka kuuluu tehdä rahaa omistajilleen.Onneksi Suomi on romahtamassa maailman suurimpana sossutoimistona , kaikki rahat siihen touhuun loppumassa ja jengi joutuu töihin.

Jengi joutuu töihin? Enpä ole

Jengi joutuu töihin? Enpä ole nähnyt että kukaan joutuu töihin, sillä yritykset eivät ota töihin kuin erinomaisia . Naurettavaa ajatella" joutua "töihin.Töihin palkataan, ei jouduta. Työpaikkoja on tarjolla neljäkymmentä tuhatta ja työttömiä 140 000, kuinka siin Joutuu töihin? orjaksi voi joutua hallituksen toimesta, mutta työpaikan saaminen eri asia.

No, kun valtiolta loppuu raha

No, kun valtiolta loppuu raha, niin millä muulla kuin työnteolla täällä silloin eletään? Valtion rahat loppuvat jonakin päivänä. Edes Suomen valtiolla ei ole enää sitä taikaseinää, josta rahaa voi repiä tyhjästä. Vain EU:n keskuspankki voi painaa lisää rahaa. Pari vuotta sitten valtion budjetti oli niin alijäämäinen, että oli todellinen vaara joutua EU:n holhoukseen kuten Kreikka. Valtion velkaantumista ei ole vieläkään saatu pysähtymään, vaikka muu maailma on ollut 8 vuotta nousukaudessa. Sinä päivänä, kun valtion rahat loppuvat, leikataan kaikki sosiaalituet minimiin. Miten kävi Kreikassa? Siihenkö sosialistit ja kommunistit tämän oikeasti haluavat ajaa? Että täysillä päin seinää? Sinä päivänä alkaa mikä tahansa työ maittaa laiskimmillekin.

Kun yhteiskunta maksaa

Kun yhteiskunta maksaa yrityksen työntekijän palkan, ollaan kaikki yritysten elättäjiä.Onko yhteiskunta velvollinen toimimaan yrityksen työntekijän palkanmaksajana? yritykselle voitot ja veronmaksajat palkanmaksajana?

Huom kaikki joutuu töihin

Huom kaikki joutuu töihin kuin sossurahat on loppu kelalta ja koko laitos lopetetaan ei millään riittää rahat sen ylläpitämiseen kuin korkeintaan seuraavaan lamaan . Orjapalkka on Suomen tulevaisuus koska täällä ei osata mitään mutta kuin puhua tyhjänpäiväistä.

Kun sisäinen ostovoima loppuu

Kun sisäinen ostovoima loppuu, näkyy koko yhteiskunnan tilassa. yrityksille ei ole maksukykyisiä asiakkaita , terveydenhuolto palveluissa ei ole potilaita, hotellit tyhjinä, vaatekaupoissa ei muodin ostajia, Taksikuskit istuvat tyhjänpanttina, Lomamatkat eivät myy, asunnot vuosia myymättä, vanhukset tekevät itsemurhia heitteillä ollessaan ja Eläkkeen riittämättömyyden takia eivät hoida lääkityksiään, autokauppa lamaantuu.Sisäinen ostovoima on se mikä luo rahaa ja toimeentuloa ympärilleen.Ei varallisten rikastuttaminen.Varalliset vievät rahansa ulkomaille. Sosiaaliturvan menot eivät ole sitä luokkaa mitä esim vastikkeetonta yritystukia maksetaan ( veronmaksajien julkista rahaa,) joka ikinen vuosi.Idiootit ovat sosiaaliturvan kimpussa, aivan kuin kyseessä olisi Suomen varojen iso kulu, näin ei ole. Älkää uskoko idioottien aivopesuyrityksiä. Huutavat kovalla äänellä asioita poliittisin tarkoituksin.

Tatulle; kuka maksaa kaikille

Tatulle; kuka maksaa kaikille palkan ja asumisen,kun kaikki joutuvat töihin? Yrittäjä tuttavani ei ota yhtäkään työ ja elinkeinotoimistosta tullutta työnhakijaa avoimeen työpaikkaansa, koska haluaa erinomaisen työntekijän, ei halua vaarantaa yrityksen mainetta . Sinä laitat kaikki töihin yrittäjältä kysymättä? Oletko idiootti?

Milloin Suomi on valmis

Milloin Suomi on valmis lopettamaan yritystuet? eI YRITYS ole mikään tukimuoto jota pidetään yllä julkisella rahalla, jonkavoittoa ja omistajien miljoonia paisutetaan veronmaksajien julkisella rahalla! Julkinen raha on tarkoitettu terveyspalveluihin,vanhusten huoltoon, lastensuojeluun, neuvolatyöhön, kirjastoihin, ilmaiseen peruskouluun ym. Mitä yhteiskunnan tulee ylläpitää ollakseen sivistys ja hyvinvointivaltio. Yritykset teetättävät työsuhteen toimeentuloakin yhteiskunnan maksamana . Yritystuet pois kaikilta! Jos yritys ei kannata menköön konkurssiin ja maksakoon omat konkurssinsa, se on kapitalismia.

Valtiolta ei lopu raha:

Valtiolta ei lopu raha: yritystukiin valtion veronmaksajien ; sinun ja minun rahaa joka vuosi yli 4 miljardia. Yritykset saavat TuLONSIIRTOINA enemmän rahaa omistajien nostettavaksi kuin Suomi maksaa työttömyystukia kaikille työttömille. Työttömyysturva on lakisääteinen , vain kehitysmaissa ei makseta työttömyysturvaa , mutta Suomen hallitus tekee kaikkensa kehittääkseen Suomesta kehitysmaata jossa yritykset ja yhtiöt hallitsevat ja tekevät mitä haluavat. Ympäristörikoksia , veronkiertoa, pimeää työvoimaa ja lapsityövoimaa , ammattiyhdistysten vainoa, rikollisuutta, sairaiden javanhusten heitteillejättöä, siihen suuntaan menossa Suomi.

EUnmielestä Suomen

EUnmielestä Suomen työttömyysturva ei riitä elämiseen Suomessa; vaatinut selvityksiä Suomelta. Mitä Suomen hallitus tekee EUn kehoituksille nostaa työttömyysturvan tasoa? Espanjassa on Suomea parempi työttömyysturva. Suomessa köyhiä yli miljoona. Kohta sisäinen ostovoima loppuu Suomesta , yritykset voivat pillittää ja ostaa itse omia tuotteitaan ja palvelujaan. Tai myydä niitä vaikka Kiinalaisille rahakkaille , jos Kiinalaisia riittää joka niemeen ja kylään ja kaupunkiin. Yritykset voivat kaupata tuotteitaan myös pakolaisille , kun Suomalainen paljansaaja ja työtön ajetaan köyhyysloukkuun ja ostovoima alas.

Rahalla MAKSETAAN laskut ja

Rahalla MAKSETAAN laskut ja ostetaan ruoat ja terveyspalvelut.EI TYÖLLÄ makseta . Rahalla maksetaan . Vain siinä tapauksessa että työstä maksetaan palkkaa voi palkalla kustantaa elämisen kulut. Työ ei kelpaa maksuvälineeksi. kehitysmaiden ympäripyöreitä työpäiviä tekevät lapset olisivat miljönäärejä jos työmäärä olisi yhtäkuin rahantulo.

Suomalainen ei ole niin tyhmä

Suomalainen ei ole niin tyhmä että rupeaa orjaksi kenellekään. Parempi laiskana kuin orjana.

Millä perusteella

Millä perusteella lakisääteinen työttömyysturva leikataan, jos yritykset työnantajat eivät halua palkata? Tai ottaaedes ilmaistyöhön perehdytettäväksi? Samalla logiikalla yrityksiltä tulee leikata yritystuet .

Työttömältä vaaditaan

Työttömältä vaaditaan tekemään konkurssi mutta yrittäjältä ei voida vaatia konkurssia työllistämishaluttomuudesta. Hallitus on koko kansan asialla: kansa on yhtä kuin EK ja yritykset, Muuta kansaa joiden asioitahallitus ajaa, ei ole. Pieni kansakunta.

Millä tavalla 250 tuhatta

Millä tavalla 250 tuhatta työtöntä joutuessaan töihin pelastavat Suomen? Suomen väkiluku on kuitenkin yli viisi miljoonaa. 250 000 työllistettyä eivät Suomen taloutta pelasta. Täystyöllisyys ei ole toteutunut kuin kommunistien Neuvostoliitossa . Työttömyydestä tehty härkänen, jotta herrat saavat nauttia rikastumisestaan rauhassa . Tyhmää kansaa on helppo höynäyttää. Tarpeeksi jauhaa työttömyydestä niin kansa uskoo harhautukset. Huomio pois muusta.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet