A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Totuus ei ole faktaa

Totuus ei ole faktaa vaan uskottavalta kuulostava mielipide.

Vihreät kansanedustajat jakoivat sosiaalisessa mediassa kuvaa, jossa pöllönpoikanen kyyhötti kannonnokassa. Valheen mukaan poikasen pesäpuu oli kaadettu. Todellisuudessa poikanen oli kuvattu rengastusta varten. Lisääkö tämä luonnonsuojelun uskottavuutta?

Vasemmisto väittää hallituksen kurjistavan kansaa, vaikka suomalaisten palkat ovat korkeampia kuin koskaan aikaisemmin. Melkein 70 prosenttia väestöstä kuuluu keskiluokkaan, jonka tulot ovat lisääntyneet tasaisella tahdilla viimeiset 20 vuotta. Kaiken lisäksi tuloerot ja köyhtymisen riski ovat Suomessa Euroopan alhaisimpia.

Onko työttömien aktiivimalli epäinhimillinen? Kumpi on kohtuuttomampaa: työtön joutuu hakemaan neljää työpaikkaa kuukaudessa vai se, että työssäkäyvä menee töihin 20 päivänä kuukaudessa.

Tosiasioiden vääristely ja valehtelu ovat kansainvälinen muoti-ilmiö, jota johtaa Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump. Hän on tähän mennessä lasketellut luikuria yli 3 200 kertaa virkakautensa aikana.

Itsepetos on pahinta valehtelua. Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) pitäisi jo varoittaa kansaa. Löysästi lainattavan ja halvalla korolla otetun velan aika on päättymässä. Ylivelkaiset kotitaloudet ja valtiot ajautuvat väistämättä vaikeuksiin korkojen noustessa. Tämä ei ole mielipide vaan kokemusperäinen tosiasia.

Suomalaiset äänestävät uuden eduskunnan ensi keväänä, kun eletään nousukauden loppuhuumassa. Silloin liian moni äänestäjä uskoo poliitikkojen lupauksiin eläkkeiden nostosta ja verohelpotuksista.

Talouden perusvire kuitenkin muuttuu dramaattisesti vuoden 2019 lopulla. Valtaan valitut poliitikot joutuvat syömään sanansa ja alkavat harjoittaa pakkosäästämistä ja etuuksien leikkaamista.

Seuraava eduskunta ja hallitus eivät jaa kansalle mannaa, vaan katkeraa kalkkia."

Seuraava eduskunta ja hallitus eivät jaa kansalle mannaa, vaan katkeraa kalkkia, kun valtionvelan takaisinmaksua on kiihdytettävä ja kansan omavastuuta on lisättävä. Moni äänestäjä pettyy ja syyttää poliitikkoja valehtelusta.

Kansan pitäisi nyt olla poikkeuksellisen viisas ja äänestää valtaan huonojen aikojen hallintaan kykenevät poliitikot.

A-P. Pietilä

Kommentit (9)

Kommentit

Mielenkiinto kohdistuu ensi

Mielenkiinto kohdistuu ensi vuonna siihen, lähteekö Kokoomus tai Keskusta mukaan jakovarahallitukseen. Jos kumpikaan ei lähde, tuloksena on monista Euroopan maista tuttu pattitilanne. Nykyiset perussuomalaiset eivät kelpaa kaveriksi kenellekään.

Toimittajista lähtien kaikki

Toimittajista lähtien kaikki valehtelee ja esittää oman mielipiteensä vaikka ei ole mitään tekemistä varsinaisen asian kanssa.

Totta. Pahinta on kuitenkin

Totta. Pahinta on kuitenkin median asenne, että heidän värittynyt mielipide olisi faktaa ja valeuutisia.

No yhtä kohtuutonta ja

No yhtä kohtuutonta ja epäinhimillistä olisi, jos milloin mistäkin syystä TE-toimisto voisi rangaista työnhakijaa työmarkkinatukikarenssilla ja työnantaja työntekijää palkkakarenssilla.

Valta ja vastuu. Ne keillä on

Valta ja vastuu. Ne keillä on paljon valtaa tulisi ymmärtää vastuunsa. Näinhän ei ole. Yksilöpuolue kokoomus tasapäisti aktiivimallilla yksilöt massaksi. Siniset ministerit valjastivat määrärahat byrokratian kasvattamiseen. Kepu luo harvaanasuttuille ja autioseuduille hallintomallia verovaroin ja vastoin yhteiskunnallista kehitystä. Varhaiskasvatusta ja perheuudistusta jarrutetaan pohjanmaalaisten äänten varmistamiseksi. Ulkoministeri ihannoi pedofiilipappikirkkoa, jatkaa äijämäisissä henkselihousuissaan naisille, itseään fiksummille ja ympäristötuholle nauramista. Kulttuuriministeri on tyhjänpuhuja kekkuli pakkoruotsifobioineen. Puolustusministerillä on vaikeuksia peitellä sotahulluuttaan. Pietilä on oikeassa, tarvitaan poliitiikkaa jossa ihminen on vihdoinkin järjestelmää tärkeämpi.

Kohtuuttomanpaa on joutua

Kohtuuttomanpaa on joutua olemaan työttömänä kuin olla työssä. Niin, aina on hyvä jos vallassa on vastuullisia ja oikeudenmukaisia poliitikkoja jotka osaavat hallita sekä hyvät että huonot ajat. Mutta minkä ajan poliitikot ovatkaan nyt vallassa, eletäänkö siis hyviä vai huonoja aikoja. Ja milloinka mahtavatkaan koittaa ne hyvät ajat jolloinka poliitikot taas näkevät ihmiset ensin ja voidaan lopettaa heikommassa asemassa olevien ihmisten kyykytys. Vai jatkuuko edelleen sama faktoista riippumaton hyväosaisten valitus ettei mihinkään ole varaa, "ei ainakaan kaikille", koska tulossa on taas huonot ajat. Toivottavasti kuitenkin edes Sotetuholta vältytään, vaikka nykyhallitus henkitoreissaan sitä vielä tosissaan yrittääkin.

Terveyskeskus maksuja ja

Terveyskeskus maksuja ja omien lääkärikäyntien, hammashuollon ym. Laskuja menee Suomessa ennätysmäärä ulosottoon.Eikö se kerro jo kuinka hyvin hallitus ja pääministeri ovat koko kansan asioita hoitamassa?Pääministerin tulisi olla koko kansan asialla, mutta käytännössä hallitus ajaa vain rikkaiden varallisten ja omistajien, yhtiöiden etua.Kasvattaa näiden erinomaista varallisuutta politiikalla.Hallitus pitää vihollisena matalapalkkaisia ja työttömiä, pienituloisia eläkeläisiä.

Yritystukiin neljä miljardia

Yritystukiin neljä miljardia julkista rahaa joka vuosi. Sillä rahalla saisi vanhustenhuollon inhimilliselle tasolle.Mutta yritysten tulonsiirrot ovat hallitukselle tärkeämpiä kuin vanhuksen hyvinvointi.Poliitikot säilyttävät oman edun ja vallan yrityksiin ja osakkeisiin maksamalla yritystukia vastikkeettomasti.Työttömistä ja vanhuksista poliitikot eivät hyödy taloudellisesti.Tästä syystä heitä on kyykytettävä ja kiusallaan leikattava viimeinenkin toimeentulo. Vaalien alla voi taas valehdella oman edun nimissä.Ratsastaa Köyhien äänillä vaikka eliittiin kuten Soini, Perussuomalainen.

Joku kommentoi, että jokaisen

Joku kommentoi, että jokaisen tulee itse maksaa tuloistaan asuminen.Vuokra yksiöstä Vantaalla 690 euroa kuukaudessa, kun työssäkävijä saa käteen kuukaudessa esim.1000 euroa, ruokaan ja lääkärikuluhin, työmatkakuluihun, sähkölaskuun, vaatekuluihin, kodinhoitotuotteisiin, puhelinlaskuun,lasten ruokaan, elämiseen yksiössä asuessa jää 310euroa.Jos työssäkövijän maksettava kallis asuminen työn palkasta ilman asumustukijärjestelmää, palkkoja tulee nostaa sille tasolle että työssä ollessa s asumisen maksettua työsuhteen palkasta.Palkan korotuksia jotta työllä tulee toimeen.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet