A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Mitä sinä muistat syksyllä

Kesäloman odotus on kumma juttu.

Jokainen tietää omasta kokemuksestaan, että ennen lomaa yritetään tehdä rästihommat pois. Syksyllä on mukava aloittaa tyhjältä pöydältä.

Helposti sitä luulee tekevänsä kiireellä sen, minkä on jättänyt koko vuonna tekemättä. Kansanedustajat uskovat tekevänsä 10 vuoden rästit parissa viikossa.

Terveysmenojen kasvuvauhti on ollut nähtävissä jo vuosikymmenen. Korjaavia toimia ei ole saatu aikaiseksi hitaalla valmistelulla. Päätöksiä on siirretty, koska päätökset ovat vaikeita.

Eduskunnan perustuslakivaliokunta on nyt antanut rätingit, joiden ehdoilla sotessa voidaan edetä. Eli avoinna ovat kaikki keskeiset kysymykset menosäästöistä, hoitopaikan valintaoikeudesta ja toteutuksen aikataulusta.

Lomakiimassa kansanedustajat virittävät terveyshallinnolle pykäläviidakon, jossa selviytymistä arvioidaan sen jälkeen, kun kansa on lähetetty elämysmatkalle sote-safarille."

Lomakiimassa kansanedustajat virittävät terveyshallinnolle pykäläviidakon, jossa selviytymistä arvioidaan sen jälkeen, kun kansa on lähetetty elämysmatkalle sote-safarille.

Moni kansanedustaja on jo varannut lomamatkansa, eduskunnan kustantamat kielikurssit ja kesätapahtumien puhujamatkat. Ne ovat viimeisiä varmoja tilaisuuksia ennen ensi vuoden huhtikuun eduskuntavaaleja.

Kokoomuksen toiveena on, että syksyllä sosiaali- ja terveysuudistus ja taistelu maakuntahallinnosta ovat enää paha uni. Tämä on varma puheenaihe kokoomuksen puoluekokouksessa ensi viikonloppuna Turussa.

Demarit eivätunohda, sillä soten valmistuminen tai kaatuminen tulee olemaan opposition vaalitaistelun keihäänkärkenä.

Keskustalla on kaikki pelissä. Jos maakuntahallintoa ei tule, puolue ja Juha Sipilä menettävät kasvonsa ja kannatuksensa. Maakuntahallinto on ainoa suuri voitto, jonka varaan puolue voi rakentaa vaalikampanjansa. Siksi soten sisältö on keskustalle toisarvoinen asia.

Kukaan ei kysy, minkälainen muistijälki äänestäjien mielessä on ensi syksynä. Näyttäytyvätkö poliitikot pelleinä, jotka tekivät terveydenhoidon tulevaisuudesta kabareen ja eduskuntatalosta Arkadianmäen kesäteatterin?

Kaikkein eniten näitä kysymyksiä pohtivat ne kansanedustajat, jotka aikovat äänestää sote- ja maakuntauudistusta vastaan.

A-P. Pietilä

Kommentit (4)

Kommentit

Ei ole tarpeen muistaa mitään

Ei ole tarpeen muistaa mitään, koska lomien jälkeen käynnistyy vaalitaistelu. Sen takia soteuudistusta ei voi päästää läpi. Vastustajat muodostavat seuraavan hallituksen.

Sipilä kieroin koskaan kyllä

Sipilä kieroin koskaan kyllä keinot keksii puolivalmis sote lähtee käyntiin ja Suomen kansa maksaa hengellään ja veroissa.

Yks hailee, en äänestä kävi

Yks hailee, en äänestä kävi miten kävi. Politiikkaan ei ole tarjolla yhtään sellaista osallistujaa, joka ansaitsisi olemattoman vaikutukseni. Ehdokkailla tulisi olla vaatimuksena YLI yhdeksän pistettä armeijan peruskokeesta.

Suomen hallitukset täysin

Suomen hallitukset täysin syypäitä siihen että talous on laahannut yli 8 vuotta ja on taas menossa reilusti laman puolelle.Markkinatalouden oppeja kuin ei Suomessa ymmärretä vaan Ay liike on tärkein vaikka se pitäisi heti purkaa ja jopa kieltää.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet