A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Asialla ei ole yleisöä

Syntyvyyden lasku ja väestön ikääntyminen ovat yhdistelmä, joka johtaa tulojen ja menojen epätasapainoon. Työntekijät, veronmaksajat ja sosiaalikulujen maksajat loppuvat kesken. Mitä siitä?

Suomen väkiluku kasvaa enää vain maahanmuutolla. Varmistuuko kestävä kehitys sillä, että koulutetut suomalaiset nostavat ansiosidonnaista ja maahan otetaan kouluttamattomia maahanmuuttajia elämään toimeentulotuella.

Ruotsin sosialidemokraattinen pääministeri Stefan Löfven sanoo, etteivät rikkaan Ruotsin rahat riitä avointen rajojen ja avokätisen sosiaaliturvan yhdistelmään. Maksajat loppuvat kesken. Suomessa riittää, kun veroja korotetaan.

Löfveniä ei Ruotsissa haukuta rasistiksi, mutta Suomessa samat sanat ovat vihapuhetta. Miksi?

Valtion velasta ei puhuta pahaa nousukautena. Tuntuu siltä kuin velka ei olisi enää ongelma, vaikka velan lyhentäminen ei ole vielä edes alkanut ja maksajien määrä vähenee.

Jos Saksan työttömyys olisi korkeasuhdanteessa 8 prosentissa, maassa olisi hätätila. Suomessa jättityöttömyyden tehohoito on aktiivimallin vastustamista. Näillä mennään.

Julkinen talous on edelleen kuralla. Sitä ei kuitenkaan kunnosteta hyvään sään aikana, sillä korjaustoimia ei voi ajoittaa eduskuntavaalien alle. Vaalien jälkeen korjauksia lykätään, koska vaalilupauksissa torjutaan kaikki korjaukset.

Onhan tämä hullua. Kansakunnan parhaat aivot kehittävät videopelejä ja kissavideoita."

Yritystukia pitäisi leikata nousukautena, jotta yritysten olisi sopeuduttava omillaan olemiseen. Tähän ei ryhdytä, sillä kansanedustajaehdokkaat pyytävät juuri vaalirahaa yrityksiltä, jotka nauttivat yritystuista.

Kipeät ratkaisut tehdään lopulta pakkoraossa ilman vaihtoehtoja. Paniikissa olevat poliitikot panevat kansan tapahtuneiden tosiasioiden eteen ja lyövät käteen veronkorotuksen. Tämä toistuu vaalikaudesta toiseen.

Onhan tämä hullua. Kansakunnan parhaat aivot kehittävät videopelejä ja kissavideoita. Kovimmat tulot ovat gladiaattoreilla, jotka kaahaavat formuloilla tai taklaavat toisiaan kaukalossa.

Politiikkaan eivät hakeudu osaajat ja ongelmien ratkaisijat, sillä he pyrkivät ulkomaille, jossa heitä arvostetaan.

A-P. Pietilä

Kommentit (6)

Kommentit

Eläkeläiset, työttömät,

Eläkeläiset, työttömät, synnyttömättömät naiset, kouluttamattomat maahanmuuttajat, yritystukia nauttivat työnantajat, valtion työntekijät, palkkakuopassa elävät politiikot, väärissä töissä olevat parhaat työntekijät, ammattiurheilijat...Näistä kun päästään eroon niin Suomi on parempi maa asua ja elää pietilöille hengenheimolaisineen.

Robottit korvaa kaikken EI

Robottit korvaa kaikken EI tarvitse lisää porukkaa.

A-P uusintaa taas kaikki

A-P uusintaa taas kaikki iänikuiset kliseet. Esimerkkinä vain tämä huoltosuhdehöpötys. Eihän vanhempien toimeentuloa ole enää aikoihin kiskottu lasten selkänahasta. Palkansaajan pussi muka pyörittää kansantaloutta. Kyllä sylttytehdas on jossakin muualla. Poliitikot vain veisaavat näitä vanhoja virsiä, kun arvelevat voittavansa niillä seuraavat kisat.

Asuntomarkkina- ja

Asuntomarkkina- ja byrokratialoukuista ei selviä enää leivällä ja sirkushuveillakaan.

"Suomessa jättityöttömyyden

"Suomessa jättityöttömyyden tehohoito on aktiivimallin vastustamista." Aktivointia ei kukaan vastusta, eikä työn perässä muuttamista. Vika on tavassa hoitaa. Ennen vanhaan armeijassa lääkintämieheltä sai kaikkiin vaivoihin pectoralista. Hallituksen aktiivimalli on pectoralista työttömille teinistä vaariin, tiedetään ettei se auta tai tehoa kaikille, silti julistetaan kovaan ääneen vaiva osaavasti hoidetuksi. Hallituksessa on sellaisia törppöjä, joita olemme itse sinne äänestäneet, uskoen läskipäiseen kansankusetukseksi ilmenneeseen palopuheeseen. Nyt näillä huijareilla on kiire pelastaa oma perseensä etsimällä jostain vihreä oksa, jonka hyvä veli tai sisko tarvittaessa järjestää.

Suomesta puuttuu maalaisjärki

Suomesta puuttuu maalaisjärki on ehkä liiallisen koulutuksen lopputulos.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet