Puheenaihe

Pankkilakko uhkaa heti joulun jälkeen – Liitto: "Henkilöstö äärirajoilla, mutta vielä revitään tehoja irti"

Arja-Riikka Nikkilä / arkisto

Rahoitusalan työehtosopimusneuvottelut ovat jumittuneet paikoilleen, pankkialaa uhkaa lakko joulun ja uuden vuoden välissä.

Yli kaksi kuukautta tuloksetta käydyt neuvottelut ovat olleet tuloksettomia ja nyt ammattiliitto Nousu on päättänyt aloittaa työnseisauksen finanssikonserni Nordean Suomen toiminnoissa.

Jos pankkilakkoon päädytään, se osuu joulun välipäiviin 28.–29. joulukuuta. Lakko sulkisi pankkikonttoreita ja peruuttaisi laina- ja sijoitusneuvottelut. Myöskään puhelinpalvelu ei toimi lakon aikana.

Ammattiliitto Nousu tavoittelee rahoitusalalle muun muassa palkankorotuksia.

Neuvotteluissa rahoitusalan työnantajat ovat vaatineet työehtosopimuksen työaikamääräysten täydellistä vapauttamista työnantajan työnjohto-oikeudelle. 

Palkansaajapuolen liitot ovat esittäneet ratkaisuksi tilanteeseen paikallista sopimista, jossa yrityskohtaisia erityispiirteitä olisi mahdollista huomioida.

Ammattiliitto Nousun mukaan rahoitusalan työnantajat edustavat vielä perin vanhakantaista johtamiskulttuuria.

– Pankkien jo muutenkin jaksamisen äärirajoilla työskentelevästä henkilöstöstä pyritään työaikamääräyksiä muuttamalla repimään vielä lisätehoja irti, Nousu kritisoi.

– Samaan aikaan Nordea on käynnistänyt massiiviset yhteistoimintaneuvottelut enimmillään 500 henkilön työsuhteiden päättämiseksi, vaikka pankit tekevät huipputuloksia. 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (5)

Kommentit

Aivan aiheestahan nuo lakkoon

Aivan aiheestahan nuo lakkoon meni, etenkin tuo supistaminen on varmasti kova homma. Kestää aikansa ennen kuin asiakaspalvelun tarve tasoittuu sille tasolle mihin se on nyt kiristetty. Nuorempi polvi osaa kyllä jo hakeutua sinne mistä saa palvelua 24 h, eli nettiin. Netistä lainatkin saa muutamassa minuutissa http://alennuksellakaikki.munblogi.com/2017/11/22/uusia-lainapaikkoja-vuonna-2017/

Samaa mieltä tästä, myös näin

Samaa mieltä tästä, myös näin jälkikäteen. Pankeissa kuten muuallakin palvelutiskeillä henkilöstö vedetään järjettömän tiukille, heiltä odotetaan robottien tehokkuutta ja suorituskykyä, vaikka milloin suorituskyky on edes kuulunut palveluun?! Myös pankeissa virkailijoiden tehtävä on nimenomaan palvella asiakkaita eikä kiriä jotain tilastoja. Hullua kehitystä. On selvä että virkailijat vähenee, koska niin monet lainat haetaan jo alusta loppuun tai ainakin puoliksi netissä, mutta silti on tärkeää säilyttää jokaisen ihmisarvo loppuun saakka, myös virkailijoiden. Itse olen silti saanut parasta palvelua täällÄ: https://www.vertaalaina.fi/

Mitäs sitten tehdään kun

Mitäs sitten tehdään kun ihmiset eivät enää hae lainaa pankkitiskiltä? Laitetaanko henkilökunta ulos vai löytyykö kaikille muuta työtä? Lainojen hakeminen netistä yleistyy kovaa vauhtia ja esimerkiksi pankkilainatkin voi kilpailuttaa verkossa palvelun https://www vertaapankkeja.fi avulla. Muutenkin vakuudettomien lainojen suosio kasvaa koko ajan. Tämän vuoksi palveluille kuten https://www.vertaalainaa.fi on tullut paljon kysyntää.

Korjaus edelliseen: eli tässä

Korjaus edelliseen: eli tässä toimiva linkki pankkilainojen kilpailutus palveluun https://www.vertaapankkeja.fi

OP-ssa palvelu pelaa edelleen

OP-ssa palvelu pelaa edelleen :)

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat