A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Kuka kustantaa onnen

Keskiluokkaiset suomalaiset käyvät töissä, elättävät perheensä ja maksavat veronsa.

Arkielämä ja luontokokemukset tekevät suomalaisista maailman onnellisimman kansan. Tutkimustieto poikkeaa merkittävästi kansan pienoiskokoonpanon eli eduskunnan puheenvuoroista. Niissä esiintyy kurjuudessa kituuttava kansa, jolla on käsi nyrkissä.

Vasemmisto väittää, että tuloerot ja eriarvoisuus ovat lisääntyneet merkittävästi pääministeri Juha Sipilän hallituskaudella. Se ei pidä paikkaansa ainakaan Tilastokeskuksen tietojen perusteella. Eniten tuloerot kasvoivat 1990-luvun lopulla, kun pääministerinä oli Paavo Lipponen (sd.). Tämä on kipeä asia demarien puheenjohtajalle Antti Rinteelle, joka välttelee menneiden muistelua.

Tuloerot ovat maailman alhaisimpia Suomessa, sillä tulojen nousun mukaan kiristyvä verotus leikkaa käteen jääviä tuloja. EU-tilastojen perusteella köyhyys- ja syrjäytymisriski ovat Suomessa matalia.

Kuka rahoittaa onnellisuuden? Veronmaksajat ry:n tilaston mukaan 27 prosenttia tulonsaajista maksaa 70 prosenttia kaikista tulo- ja pääomaveroista. He ovat aivan tavallisia ihmisiä, joiden tyypilliset tulot ovat 35 000–50 000 euron haarukassa.

Korkeista veroprosenteista huolimatta suurituloisista ei kerry paljoa veroja, sillä yli 150 000 euroa vuodessa ansaitsevia on vain 0,6 prosenttia tulonsaajista.

Veronmaksun erityispiirteenä on, että kolmannes kaikista tulonsaajista maksaa minimaallisen määrän veroja. Heidän maksujensa osuus yhteisestä tulo- ja pääomaverojen potista on vain kolme prosenttia.

Verottamisen ongelmana eivät ole veronkiertäjät (vaikka heidätkin pitää löytää), vaan keskituloiset palkansaajat.

Jos tavalliset suomalaiset sortuvat taakkansa alla ja alkavat minimoida verojaan, tehdä pimeää työtä tai jättäytyvät työttömyyskortistoon, suomalainen onnellisuus on historiaa.

Siksi on välttämätöntä saada entistä suuremmat porukat töihin ja ansaitsemaan niin paljon, että he myös maksavat veroja. Se vähentää myös poliittista kiihotusta julkisten menojen kasvattamiseksi.

 

Tarkennus:

Kirjoitin kolumnissani, että ”Veronmaksajat ry:n tilaston mukaan 27 prosenttia tulonsaajista maksaa 70 prosenttia kaikista tulo- ja pääomaveroista. He ovat aivan tavallisia ihmisiä, joiden tyypilliset tulot ovat 35 000–50 000 euron haarukassa. Korkeista veroprosenteista huolimatta suurituloisista ei kerry paljoa veroja, sillä yli 150 000 euroa vuodessa ansaitsevia on vain 0,6 prosenttia tulonsaajista.” 
Tarkennuksena totean, että yli 150 000 euroa ansaitsevat maksavat 10 prosenttia ansio- ja pääomatuloveroista. Muut maksavat 90 prosenttia veroista.
Noin 19 prosenttia tulonsaajista ansaitsee 35 000–55 000 euroa, mutta maksaa 29 prosenttia veroista. Vajaa 9 prosenttia ansaitsee 55 000–150 000 euroa ja kireän progression seurauksena maksaa 32 prosenttia veroista.

A.-P. Pietilä
 

Juttua muutettu to 3.5. klo 9.55. Lisätty kolumniin perään tarkennus.

A-P. Pietilä

Kommentit (37)

Kommentit

Veronmaksujen välttely ja

Veronmaksujen välttely ja suunnitelmallisuus on aitoa onnea ja siihen on nykyinen hallitus antanut erittäin suuret mahdollisuudet sääntelyn poistamisen kautta.

Olen kallistumassa ajatukseen

Olen kallistumassa ajatukseen, että tavallisen ihmisen osalta myös vastikkeeton raha lisännee ajattelua , ettei tarvitsekaan tehdä mitään ikinä ja silti pärjää ? Voi "harrastella" omia juttujaan , käydä helpotusta hakemassa väljempään rahaan leipäjonoissa ja tulla toimeen, tyytyä vähempää. Samalla niin itsensä kuin ehkä lastensakin tulevaisuuden torpaten ? Mielestäni näin voisi ja saisi elellä max.6kk ja sen jälkeen tulisi Kelan tukia vastaan jokaisen ottaa se työ jota tarjotaan . Miksi työnteko koetaan rangaistukseksi Suomessa ja "ilmaisen" rahan jakaminen ihan oookoo kaikille jotka sitä haluaa vastaan ottaa ? Alkaa karsea huuto jos tälläistä ehdottaa ? Miksi , en minä jaksa käsittää miten nuo ihmiset vuodesta toiseen hyväksyy ja jopa vaatii kohtalokseen pelkän oleilun ? Ns. risusavottoja on eteläSuomi lähiöt ja kaupungitkin pullollaan . Kaikki paikat rössäkkää ja risukkoa täynnä ja kyllä niitä siistimään oppii lukutaidoton tänne osannut tallustelijakin , muista nyt puhumattakaan . Muutama opastaja koneineen ryhmiin mukaan ja ruoka ilmainen , päälle Kela työttömyyskorvaus ja muut tuet . Kuluu aika , kotoutuu Suomeen hän joka on vieraalta maalta ja kaikki muutkin saa päiväänsä ryhtiä sekä mielekästä tekemistä . On muitakin töitä joita oppii tekemään kunhan halua on . Ei tarvitse tonottaa nuoren naisen tai miehen, ei keski-ikäisenkään vatsa pönäkkänä jo pullistuvan ukon kaljatölkki kädessä heti aamusta kaupan seinäkkeellä päivästä toiseen. Elämän tuhlausta , ja tuollaisen touhun arvoja en näe . Mitä te ihmiset kuvittelette ? Että sitä suurta palkkaa joka teille vain kelpaa muka alettaisiin joskus maksamaan ? Ei ikinä , ei silloinkaan vaikka vasemmisto istuisi pääministeri puolueena kaikesta yksin päättäen . Ettekö tajua, että se on teidän elämänne joka kuluu ? Ajan hammas syö sitä päiväpäivältä ja mitä te odotatte ? Ihmettäkö ? Että joku ulkopuolinen tulee ja parantaa teidän elämänne ? Ei sitä tule joten vaatikaa ja suostukaan työhön jota tarjotaan jos olette jo vuosia olleet vain tukilapun täyttäjiä ? Saan tästä varmaan jyrkän ymmärtämättömän ihmisen leiman , mutta näin olen alkanut ajattelemaan . Ajatelkaa tekin joskus jotain uudella tavalla ? Tyylin "olen jo vuosia tehnyt/elänyt näin" silti ihmettelen edelleen , että kyllä on kumma kun mikään ei muutu paremmaksi on jo järjettömyyttä . Vaihtakaa itse tyyliä niin jo alkaa muuttumaan .

Soili Nurminen

CALWX9 et maalannut kuvaa

CALWX9 et maalannut kuvaa tulevaisuudesta. Kaikki tuo tulee muuttumaan kun valtion lainahanat menevät kiinni. Lainarahalla luettelemasi asiat ovat olleet mahdollisia. Toisaalta lapsemme ja lapsenlapsemme tulevat maksamaan nämä viulut. Mutta niin kauan elämäntapa "inkkarit" lusmuilevat.

Yksi huomio nyt kuitenkin.

Yksi huomio nyt kuitenkin. Nuo risukot omistaa joku, ei niihin noin vain mennä savotoimaan. Omistusoikeus on pyhä. Vain köyhien, joskus harvoin varakkaan, omaisuus sosialisoidaan yhteiskunnan toimesta. Toiseksi, risusavotta ei tuota mitään rahanarvoista, siksi niitä ei teetetä.

Itsekkin aikoinaan ole

Itsekkin aikoinaan ole risusavottaa tehnyt , kyllä sillä puun/metsän arvopuun kasvua lisäävä merkitys on ja tärkeää metsänhoidollista työtä!Kenenkään omaisuuta ei sosialisoida se on ollut selvää jo vuosikymmeniä!Vähintään käypä hinta maksetaan kun esim. rakentamiseen ostetaan kunnan tarpeiin esimerkiksi?

Tavalliset suomalaiset eivät

Tavalliset suomalaiset eivät sorru taakkansa alle vaan ostelevat sijoitusasuntoja perien niistä korkeita vuokria. Tavalliset suomalaiset ostelevat kalliita saksalaisia autoja. Tavalliset suomalaiset matkustelevat aurinkorannoille. Tavalliset suomalaiset kuluttavat kallista tuontitavaraa asumiseensa, vaatetukseensa, ruokaansa jne. Näin elävät tavalliset suomalaiset paheksuen köyhien saamia tulonsiirtoja.

Ehkä näin on,mutta nämä

Ehkä näin on,mutta nämä tavalliset ahkerat tavikset antavat kaikenlaisten lierojen elää kustannuksellaan. Väittäisin että massiiviset tulonsiirrot näille mukamas köyhille, edesauttavat pienen kansamme katoamiseen kurjuuden syövereihin. Suomessa asuvat maksajat käyvät kohta vähiin.

Antavat elää? Pitäisikö

Antavat elää? Pitäisikö palata ajassa sata vuotta taaksepäin? Väittäisin, että nämä ahkerat tavalliset lierot kuluttavat enemmän kuin ansaitsevat, järjestelmä on niin rakennettu.

Helsingin kotihoitoon on

Helsingin kotihoitoon on välttämätöntä saada entistä suuremmat porukat töihin.

Pietilälle tiedoksi, etä

Pietilälle tiedoksi, etä tuloerot eivät ole ainoa mittari eriarvoisuuteen eikä eriarvoistamiseen. Toisaalta ihmetyttää eriarvoistamiskehityksessä, että Pietilä hyökkää vain ja ainoastaan A.Rinteen kimppuun. On tietenkin totta, että lipposlaisilla demuleilla on oma vastuunsa siitä eihän hän pääse siitä eroon vaikkei välttämättä juuri tuohon fraktioon kuuluisikaan. Mutta vähintäänkin yhtä suuri joillei suurempi vastuu siitä kuuluu Eteläranta-10:n käsikassaroina toimiville porvaripuolueille sillä heillähän on ollut jatkuva enemmistö eduskunnassa 1960-luvulta lähtien. Verottaminen ei ole vain fiskaalista aritmetiikaa. Sen yksi suurimpia ongelmia on nimenomaan veronkierto, ihan jopa laillisena toimintana. Se murentaa yhteiskunnallista moraalia ja käsitystä sen oikeudenmukaisuudesta. Se heijastuu kaikkeen miten tavalliset ihmiset katsovat maa ympärillään. Pietilän halu suuremmista työläislaumoista on paikallaan. Hänen kannattaisikin saarnat Eteläranta-10:ssä työnantajaisännille jotta palkkaisivat, ihan vaikka isänmaallisessa hengessä, lisää ihmisiä töihin.

Pietilä kirjoitti jälleen

Pietilä kirjoitti jälleen kerran aivan loistavan mielipiteen, kiitos! Tottahan se on, me keskituloiset kustannamme pienituloisten elämisen. Pienituloiset eivät maksa kunnallisveroa. Vasemmiston on helppo huudella kunnallisveron korotuksen puolesta. Eihän se koske heidän äänestäjiään. Suomessa tuloerot ovat maailmantasoisesti todella pienet. Ynnä verotus äärikireää keskituloisilla. Hyvätuloisilla on yleensä paljon pääomatuloja, joita verotetaan kevyemmin. Toivottavasti vihervassarit eivät ole seuraavassa hallituksessa. Jos olisivat, niin silloin kato maan perisi.

Aikanaan mukanaolleena näin

Aikanaan mukanaolleena näin millainen on julkisen sektorin keskiluokka. Sille maksetaan aivan liikaa palkkaa, pääasiassa verovaroista. Aivan hyvin voitaisiin syöttää sille karvasta lääkettä, muutetaan se nelipäiväiselle työviikolle. Aukeaisi työpaikkoja ja työt tulisivat paremmin tehdyiksi. Palkka pienenisi, verot laskisivat ja voisivat hoitaa vanhuksia sen päivän viikossa.

Hei,

Hei,     Sinä, joka haluaa lainata nopeasti ja helposti lainaa, voi pyytää morisloancompany1 @ gmail . com. Koska laina ei vaadi vakuuksia, voit lainata mitä tarvitset tai ratkaista muita. Lisätietoja saat nyt ja saat lainaasi + 1-631-858-4522) Kiitos Moris

Tuota palkka 5000 euroa

Tuota palkka 5000 euroa vuodessa yrittäjänä eikä yhtään apua mistään saa ,niin ei keskituloiset sponsoroi kaikkia sentään.

Eivät verottamisen ongelmana

Eivät verottamisen ongelmana ole keskituloiset, veronkiertäjät voivat sitä olla. Myös yritystiedot ovat julkisia menoja. Kurjuus ei asu tilastoissa, se asuu ihmisten luona.. Se että tuloerot ovat joskus kasvaneet ei tarkoita että joku haluaisi kasvattaa niitä lisää, eikä varsinkaan että pitäisi kasvattaa. Onnellisuus on muutakin kuin rahaa, mutta työtä josta saa rahaa voi jakaa. Onnellisuus ei ole myöskään sitä että yhdellä on kaikki, eikä se että joillakin liian vähän. Jos suurituloisilta ei kerry paljoa veroa, pitäisikö kertyä. Mikä on suurituloinen verrattuna mediaanituloon? Pienituloisten kovempi verottaminen edellyttäisi korkeimpia tuloja ja usein myös julkisten bruttomenojen kasvua, ensin maksetaan sitten verotetaan takaisin. Onnellisuus jää historiaan ennemmin ahneuden ja onnettomuuden myötä. Kun on työpaikkoja joista maksetaan toimeentuloon riittävä palkka niin varmasti löytyy myös tekijöitä ja veronmaksajia. Onni on syntynyt siitä Suomesta jossa on eletty ja se on kyetty kustantamaan. Onko Suomi nyt köyhempi vai rikkaampi, paljonko tarvitset että voit olla onnellinen?

Korjataan nyt pari

Korjataan nyt pari painovirhettä, että on jotain järkeä. Android ajattelee liikaa: Myös yritystuet ovat julkisia menoja. Suomalaisten onnellisuus jää historiaan ennemmin ahneuden ja siitä seuraavan syrjäytymiskehityksen takia, kuin tavallisen ihmisen verotaakan takia, kunhan pidetään huoli että verot käytetään tavallisten ihmisten yhteiseen hyvinvointiin. Ei ylellisyyteen. Myös ulkomaille piilotettujen varojen verot tarvitaan keskiluokan taakkaa keventämään. Säästää voi monella tavalla ja tuhlata myös!

Laskekaa kun 4000 euroa

Laskekaa kun 4000 euroa kuukaudessa ansaitseva maksaa veroa 32 prosenttia joka kuukausi. Tekee 1280 euroa kuukaudessa verottajalle. 15360 euroa vuodessa verottajalle.30 vuotta työelämässä maksanut verottajalle 460800 euroa , liki puoli miljoonaa. Paljonko hyötynyt itse?Ei asumistukia, kotouttamistukea , työttömyyskorvauksia, toimeentulotukia , kotihoidon tukia, vammaistukia...

Eikö tule mieleen mitään

Eikö tule mieleen mitään missä olisit saanut vastinetta? Enemmän olen maksanut, mutta olen saanut vastinettakin, en kylläkään tukia. En ole laskenut meneekö tasan, mutta en tunne katkeruuttakaan. Toki on hyvä miettiä missä menee raja sille mikä voidaan rahoittaa verotuksella. Mitä useampi maksaja sitä parempi ja olisi tietysti hyvä että syntyisi riittävästi työpaikkoja että jokainen työkykyinen saisi tehdä työtä josta saa palkan jolla tulee toimeen ja kykenee osallistumaan myös verojen maksuun. Jokainen maksukykynsä mukaan. Suomalaiset on kuitenkin onnellisin kansa vaikka veroja ollaan maksettukin, mistähän johtuu? Mihin onni uhkaa kadota?

Jälleen kerran yhteiskunnan

Jälleen kerran yhteiskunnan kuluiksi katsotaan ainoastaan sosiaalituet. Olet saanut vastinetta rahoillesi ilmaisessa koulutuksessa sinulle ja lapsillesi, neuvolassa, terveydenhuollossa, toimivassa -vaikkakin paikoittain huonosti - liikenteessä ja muussa infrassa. Ja niin edelleen ja edelleen. Miksi aina rinnastetaan rahallisen tuen saajat veronmaksajiin ikäänkuin ne olisivat todella vastakkain? Yhteisöveron vastikkeeton alennus, mylläävä harmaa talous ja verotulojen katoaminen ulkomaille nielevät yhteiskunnasta moninverroin sen, mitä sosiaalitukiin upotetaan. Pietilälle haluaisin sen verran kommentoida tuloerojen kehitystä, että tilastokeskuksen taulukot loppuvat vuoteen -15. Tulosta ei siis vielä ole nykyiselle hallitukselle kirjattu. Mutta Pietilä repii napakkaa otsikkoa ja kärjistää.

Musliminaiset ja pakolaiset

Musliminaiset ja pakolaiset ovat usein koko ikänsä yhteiskunnan rahoilla; sekä asuminen että toimeentulo. Voisi puhua eläkeläisistä.Ei mitään työsuhdetta koko iän aikana.

Pitäisikö sinusta

Pitäisikö sinusta kotiäiditkin nimetä syyllisiksi? Tai työeläkkeellä olevat? Ei se suinkaan ole aina maahan tulleen vika, jos työtä ei saa, se on todettu jo moneen otteeseen monessa ja sama ennakkoasenne työn tarjoamisessa koskee monia muitakin vähemmistöryhmiä. Ulkomaalaisvastaisuus on niin pinnassa kommentissasi, että sitä ei jaksa lukea kuin piikikkäänä suuttumuksena.

Suomalaiset onnellisin kansa?

Suomalaiset onnellisin kansa? Muistetaan että viimeisimmän tutkimuksen kyselyjen mukaan onnelliseksi itsensä Suomessa kokivat maahanmuuttajat. Se ryhmä jossa eniten sosiaaliturvan varassa asuvia ja ryhmä joka edustaa oleskelijoita. Ei työssäkävijöitä. Lisääntyminen ja kotityöt, harrastaminen ja oman kulttuurin sekä uskonnon harjoittaminen elämän sisältönä , ei ihme että elinikäiselle eläkeläiselle tulee vapaa ja onnellinen olo.

Suomessa on vaan sikakorkea

Suomessa on vaan sikakorkea verotus joka johtanut valtavaan verokiilaan joka tekee turhaa työttömyyttä ja motivaation puutetta työntekoon josta on seurannut että Suomen lomakausi nykyään puolet vuodesta.Tätä maata ehkä ei voi edes pelastaa ja kymmenen vuoden sisällä koittaa Kreikat tällä menolla.

Progressiivinen verotus

Progressiivinen verotus kertoo ytimekkäästi kuka kustantaa onnen. Pienipalkkaisilla veroprosentti voi olla 10 prosenttia, Ns, keskituloisilla ei koskaan 10 prosenttia, eli ei työnteko ole kovan verotuksen piirissä . Korkeasti koulutetut palkansaajat ja asiantuntijat kustantavat onnen. Niin kauan kuin heitä vielä on .

jos ei olisi tätä isoa massaa

jos ei olisi tätä isoa massaa pieni ja keskituloisia niin ketä näiden hyvätuloisten palkat kustantaisi,

Minä maksan pienestä

Minä maksan pienestä eläkkeestä 3860 euroa vuodessa veroa Tuusulan kunnalle, eikä tällä rahalla pääse edes lääkäriin paria kertaa vuodessa. Pakko mennä Aavaan kun ei ole terkkarissa aikoja lekurille antaa, ja maksaa sinne "lisäveroa", kiitos Tuusulan kunnan päättäjille ja poliitikoille.

Pienipalkkaisilla jopa 0

Pienipalkkaisilla jopa 0 verotus olen yksi niistä uhreista.Tosin parhaimmillaan oli verotus 18000 euron vuosituloista 2% kuin vähennyksiä riitti.

Tärkeintä on että

Tärkeintä on että hyvinvointiyhteiskunta säilyy. Hyvinvointiyhteiskunta mitataan sillä kuinka se kohtelee heikoimpiaan. Kuka haluaa tasaverotusta? Venäjällä tasaverotus , kaikki maksavat samaa veroprosenttia, pienipalkkaiset ja rikkaat.

Kaunista puhetta

Kaunista puhetta hyvinvointiyhteiskunnasta, jonka kommentin mittaria siitä ei ole vain ihan sisäistetty, kuin kansallisella arvollanne, eli rahalla mitaten... :-) - Maanne täydellistä tänä päivänä ajamaa täysin omituista hyvinvointiyhteiskuntaa kovaa vauhtia alas ajavaa probagandaa mitä tehdään pitkäjänteisesti sukupolvia rakennetun Valtionnne eteen.

Hyvinvointivaltio Suomi on

Hyvinvointivaltio Suomi on vaan muisto 10 vuoden sisällä rahat ei vaan riitä siihen utopiaan.

Ulkomaalaisvastaiseksi;

Ulkomaalaisvastaiseksi; omasta kokemuksesta ulkomaalaisista, ei hyviä kokemuksia. Kaikki negatiiviset kokemukset on ulkomaalainen ihminen tuottanut . Ei media jutustelua. Ulkomaalaisten osuus rikollisista on kiistatta suuri. Espoossa poliisi tarkasti ulkomaalaistaustaisia , tästä joukosta löytyi huumerikollisia , ryöstäjiä, salakuljetusta, pimeää työvoimaa. Joku pitää ilmeisesti tätäkin tiettyyn ryhmään kohdistuvaa poliisin valvontaa vihapuheena ja rasismina. Kupla suvaitsevaisten höttöpuhetta- unelmoinnista puhkeaa oikeaan realismiin.

Vanhuksen ryösti automaatilla

Vanhuksen ryösti automaatilla ulkomaalainen. Vanhuksen Yörauhaa rikkoo jatkuvasti isännöitsijän kehotuksesta huolimatta , pakolaiskeskuksen tulkin käynneistä huolimatta pakolaisperhe. Vanhus kertoi tekevänsä itsemurhan unilääkkeillä vielä jos ei pääse ulkomaalaisten terrorin alta muuten pois. Opiskelija valvoo öitään vuokra-asunnossa ulkomaalaisten naapurien yömetelöinnin takia. Afrikkalainen maahanmuuttaja uhkaa toista , suomalaista kioskilla väkivallalla . Tapahtuman kulussa maahanmuuttajan alkuperä tuli ilmi; Afrikasta. Junassa tummat matkustajat matkustavat pummilla , kadulla kolme tummaa miestä kävelevät päin jalankulkijaa väistämättä , työkaverin päälle hyökkää ostoskeskuksessa tumma ulkomaalainen mies, mutta onneksi työkaveri pääsee pakonsa on kertomassa tätä tapahtumaa tänä päivänä, ei raiskattuina eikä ryöstettynä. Kokemuksesta pulppuaa ulkomaalaiskriittisyys.

Jos tarkoitetaan tätä:

Jos tarkoitetaan tätä: https://mobile.twitter.com/SenSanders/status/989632716499894272 Niin ei ainakaan näin: http://ebolakani.blogspot.fi/2013/12/mutta-sitten-tapahtui-uusliberalismi.html Eli pidetään huoli siitä ettei varallisuus ja tulot siirry liian harvojen käsiin normaalin kierron ulkopuolelle!

Tällä hetkellä kaikki rahat

Tällä hetkellä kaikki rahat ja edut 1% kansasta.

Tämä juttu vissiin suunnattu

Tämä juttu vissiin suunnattu kaikille meille piilorasisteille. Otsikosta ja ensimmäisestä lauseesta päätellen ajateltu kuohuttamaan "tavallista" palkasaajaa. Jutun mukaan nämä 27% jotka kustantavat 70% veroista ovat näitä tavallisia palkansaajia! Olisiko tässä nyt jotain vinksallaan? Mielestäni 3-4000 ansaitsevat ovat jo hyvätuloisia, varsinkin jos perheessä on kaksi työssäkäyvää. Olen pitänyut itseäni tavallisena palkansaajani, palkkani 2300€(brutto). Pietilän mukaan hyvätuloisia ovat yli 12 500/kk ansaitsevat, eli näiltä ei kerry paljon veroja, vain 0,6%. Miksei otettu mukaan tähän ajatuspajaan 4000-12 500 ansaitsevia, mielestäni hyvätulopisia?? Onnellisuutta rahoittavat myös työttömät maksamalla 20-25% veroja työttömyyskorvauksesta. Esim 1000€:sta siis 200-250€

Bruttotulosta ei kannata

Bruttotulosta ei kannata Suomessa puhua kun se ei kerro mitään hyvätuloisuudesta jyrkän veroprogression takia,itse en ainakaan laske maksettuja veroja ja tyel-maksuja tuloikseni.Maksan siis 25000 euroa vuodessa siitä että teen töitä -> Hulluja nuo Suomalaiset!

En ikinä maksaisi 25000 euroa

En ikinä maksaisi 25000 euroa että saan yrittää Suomessa onneksi nykyinen hallitus antoi nollaverotukseen mahdollisuuden kuljetusyrittäjille.Liikennekaari on nolla verotuksen tekijä nr 1.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet