Puheenaihe

Suomen uusin Ikea tulee tänne – Jättitavaratalo nousee metron varteen ja meren rannalle

Helsingin Koivusaareen nousevasta Ikea-tavaratalosta ei ole tulossa tavanomaista laatikkomyymälää.

Ikea Suomi

Helsingin Koivusaareen suunnitteltu Suomen uusin Ikea-tavaratalo toteutuu näillä näkymin aikataulun mukaan. Asialle näytti vihreää valoa tänään Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto, joka päätti varata Koivusaaresta yli 15 000 neliön suuruisen alan huonekalumyymäläketjun tavarataloa varten.

Varsinaisen Ikea-tavaratalon lisäksi alueelle on tulossa siihen liittyviä toimistotiloja sekä muita liike-, hotelli- ja toimistotiloja. 

Kokonaisuuteen kuuluva Ikea-tavaratalo on tarkoitus toteuttaa arkkitehtuuriltaan ja palvelukonseptiltaan uudenlaisena, kaupunkikuvallisesti korkeatasoisena ja alueen erityispiirteet huomioivana. Rakennukset sijoittuvat Koivusaaren keskustaan, metroaseman välittömään yhteyteen. 

Toteutuessaan Ikea-hanke luo Helsinkiin merkittävän määrän uusia työpaikkoja erinomaisesti saavutettavalle alueelle. Hanketta suunnitellaan ja kehitetään tiiviissä yhteistyössä kaupungin kanssa Koivusaaren kokonaissuunnitelmaa ja sen tavoitteita tukien.

Suunnitteluvaraus jatkuu vuoden 2020 loppuun asti. Ikea Real Estate Oy:n pyrkimyksenä on toteuttaa hanke mahdollisimman pian sen jälkeen, kun alueen kaavoitus, rakentamiskelpoisuus ja muut yhteiset suunnittelu- ja kehittämisratkaisut sen mahdollistavat. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsingin Ikeasta tulisi erilainen Ikea – "Toteutuminen erittäin todennäköistä"2.3.2018 18.50
Ikea haluaa tavaratalon ja hotellin merenrantamaisemiin Helsinkiin – tällainen on alustava suunnitelma2.3.2018 08.30

Kommentit (6)

Kommentit

Kohta pääsee kaikkien muiden

Kohta pääsee kaikkien muiden ongelmien lisäksi länsimetron käyttäjät nauttimaan viivästyksistä, kun ovien välissä on Helsingin keskustassa ja Itiksisessä asuvat sohvat ja pöydät ja hyllyt käsissään, kun ei meinaa kyytiin mahtua.

Aika nopeasti syntyi iso

Aika nopeasti syntyi iso päätös: piskuinen Koivusaari rakennetaan IKEAn ympärille. Jotain parin talon asiaa vellotaan kuntamaailmassa vaikka lento-oravien vuoksi vuosikymmen mutta tämä aivan uusi alue sitten menee näin.

Sopiavat päättäjät ja omaetu

Sopiavat päättäjät ja omaetu kun kohtaa niin kunta/kaupunkitasolla voi yllättävän nopeasti päätökset syntyä. Yksityisen henkilön pihasaunan rakentamisen lupaa tai vastaavaa vatvotaan sitten useampi vuosi.

Kaupungin pitäisi pitää

Kaupungin pitäisi pitää huolta merenrannoistaan, ja rakentaa huonekaluhallit mantereelle. Koivusaari pitäisi rakentaa niin, että sen ympäristöä ei pilata tarkoituksellisesti. Ylimitoitettua rakentamista pitäisi välttää, ja sen tulisi häiritä mahdollisimman vähän veneily- ja virkistyskäyttöä ja alueen alkuperäistä merellistä maisemaa.

Käsi ylös kuka on käynyt

Käsi ylös kuka on käynyt Koivusaaressa 'virkistäytymässä', vaikka viimeisen 3kk aikana. Huviveneilijöiden yksittäisen, mantereeseen kuuluvan, saaren silmänilon menetys on aika laimea argumentti.

Muualla maailmassa ikeat

Muualla maailmassa ikeat tungetaan halvan tonttihinnan takamaille, suomessa paraatipaikalle meren rantaan... jotenkin ei kuulosta ihan fiksulta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat