A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Huumeet kuuluvat taiteeseen

Eettinen kuluttaminen ei koske kulttuuria. Taiteen taustoja ei tutkita yhtä tarkasti kuin t-paitojen alkuperää.

Tiedostava kuluttaja hylkää vaatteen, joka on valmistettu lapsityövoimalla hikipajassa. Kuluttaja ostaa reilua kahvia, koska siitä jää isompi palkkio kahvinpoimijalle. Kuluttaja kauhistuu sijoitusrahastoja, joiden varoja on aseita valmistavissa yrityksissä.

Moni vaihtaa ruokakaupan muovikassin paperipussiin. Vain harva vetää viivan kulttuurin ja huumekulttuurin välille.

Päihteet ja taide esiintyvät hyvin usein yhdessä. Harvassa ovat eturivin laulajat, säveltäjät, taidemaalarit ja kirjailijat, jotka eivät ole keränneet julkisuutta juopottelulla ja huumehöyryillä.

On tavanomaista, että tunnettu artisti kuolee päihteisiin. Se ei enää hätkähdytä eikä ole iso uutinen.

Kuuluisilla taiteilijoilla on varaa kalliiseen kamaan, jonka kerta-annos voi maksaa satoja euroja. Muutamassa vuodessa yksittäinen laulaja on voinut piikittää itseään sadantuhannen euron arvosta.

Osta lippu huumeita käyttävän taiteilijan konserttiin. Tuet samalla huumekauppaa, rikastutat diilereitä, salakuljettajia ja muita rikollisia."

Huumeet maksavat ja siksi keikoille, konsertteihin ja levykauppoihin pitää saada lisää ostajia.

Osta lippu huumeita käyttävän taiteilijan konserttiin. Tuet samalla huumekauppaa, rikastutat diilereitä, salakuljettajia ja muita rikollisia.

Jotakin on tapahtumassa. Useat konserttien järjestäjät ovat peruneet huumeongelmasta kärsivän artistin esiintymisiä. He pelkäävät fanien äänestävän jaloillaan. Toiset järjestäjät sanovat, että piikitys on pehmittänyt huippuesiintyjän. Show ei ole enää hintansa arvoinen, kun kauppatavara on pilaantunut.

Jotain muutakin tapahtuu. Muutamat terveysviranomaiset ja oikeusoppineet esittävät, että kasvavaa huumeongelmaa pitäisi hoitaa poistamalla käytön rangaistavuus.

Samaan aikaan Filippiineillä käydään huumesotaa murhaamalla huumekauppiaita. USA:n presidentti Donald Trump esittää kuolemanrangaistusta huumediilereille, kun heroiinin käytöstä on kehittynyt kansallinen hätätila työikäisten keskuudessa.

Nousukausi on vasta tulossa Suomen huumemarkkinoille.

A-P. Pietilä

Kommentit (16)

Kommentit

Suomessa melkein joka toinen

Suomessa melkein joka toinen huumekäyttäjä että silleen.

Jos tuolta tuntuu vaihda

Jos tuolta tuntuu vaihda kaveripiiriä

Olisiko syytä äänestää

Olisiko syytä äänestää jaloillaan Eikan-bubin Sillanpää konserttia, ettei tue huumeiden käyttöä ? Ollarille propsit suoraselkäisyydestä, kun perui Retrofestin tämän huumekohun myötä. Eikka siis kannustaa käyttäjiä, sekä käyttää Sillanpään hädänalaista tilaa hyväkseen, ei jatkoon...

Jos huumeiden käyttö

Jos huumeiden käyttö sallitaan, sillä verukkeella että käyttäjä hakeutuisi hoitoon, ne käyttäjät jotka eivät halua hoitoon saavat ajella huumeissa autoa, törttöilyä , lastensuojelun tarvetta , eläimiä kohdellaan huonosti huumeiden vaikutuksen alaisena, sukupuolitaudit leviävät , rikoksia huunerahoituksia varten.... Ihmiskauppaa.. Naivia ajatella että kaikki huuneiden käyttäjät automaattisesti haluavat hoitoon! Ehtivät tehdä monen monta vuotta vahinkoa yhteiskunnassa.. jos joskus pakon edestä hoitoon hakeutuisivat. Suurin osa ei parane riippuvudestaan vaikka ovat välillä hoidoissa.

Nyt on A-P. Pietilällä

Nyt on A-P. Pietilällä menneet faktat ja fantasiat niin sekaisin, että epäilen lehden päätoimittajan ammattitaitoa, kun päästää tällaista kukkua läpi. "Harvassa ovat eturivin laulajat, säveltäjät, taidemaalarit ja kirjailijat, jotka eivät ole keränneet julkisuutta juopottelulla ja huumehöyryillä". Onko tämä kolumni vitsi? Tutki Pietilä oikeasti tilastoja, jos tällaista kirjoitat. Freelancer-taiteilijoiden arki on sen verran hasardia hommaa jo ihan luonnostaan, että jos siihen sotkee päihteet, niin kyllä työnteko jää. Olet siis niin tyhmä, että kun media nostaa suurennuslasin alle jonkun artistin päihdehörhöilyt, niin leimaat koko ammattikunnan. Olet itse jämähtänyt tukemaan vuosisadan alun aikaista taiteilijamyyttiä joten kannattaisi keskustella nuoren sukupolven kanssa aiheesta. Päihteiden käyttö on heillä todella harvinaista.

Nyt kun vielä huomasin A.P

Nyt kun vielä huomasin A.P.Pietilän tituleeravan itseään päätoimittajaksi, niin sitä suuremmalla syyllä suosittelen hänelle itselleen syvää pohdintaa omasta ammattitaidostaan. Päivitä hyvä herra ajatuksiasi ja tutustu nuoriin taiteilijoihin laajemmin. Rohkenen vielä väittää, kun taidealalla työskentelen, että taide nimenomaan estää huumeiden käytön. Taide luo elämään/arkeen niin syviä merkityksiä, että niitä haluaa kokea ja vaalia kirkkaassa mielessä. Populäärikulttuurin puolella bänditouhuissa nuoriso kulkee jo aivan eri teitä, kun aikaisemmat artistit. Sekoilut ja sekavuudet eivät ole "kuuluneet" siihen työhön enää vuosikymmeniin. Poikkeukset vain vahvistavat säännön.

tittelinkipeällä

tittelinkipeällä päätoimittajalla (?) on tämän kirjoituksen perusteella maailmankuva todella hämärtynyt ja vähintäin arkaainen. sibeliuksen aikaset mielikuvat kuppatautisista, absinthia litkivistä dekadenteistä taitelijoista ovat todella kaukana 2000-luvun taiteilijan arkipäivästä. kirjoitus on loukkaava, vailla faktoja ja perusteita. kirjoittajan harhaiset ja henkilökohtaiset mielipiteet kuuluvat yleisönosastoille, eivät vakavasti otettavan lehden primääripaikalle.

Pietilän pakina " Huumeet

Pietilän pakina " Huumeet kuuluvat taiteiseen" kyseenalaistaa vakavasti kuuluvatko Pietilän pakinat viitenä aamuna 13 000 levikillä ilmestyvään paikallislehteen. Kun lehdessä kerrotaan samankokoisella uutisella Rovaniemellä auton töytäisemästä miehestä, joka ei onneksi loukkaantunut ja Lohjalla surmansa saaneista lapsista liikenneonnettomuudessa, jotain on vialla. Kun lehden omistajat asuvat Jyväskylässä ja kaupungin virkamiehet Espoossa. Lohjalla asuvalla tilaajalla vielä lukiessaan Pietilän pakinoita tulee tunne ettei kuulu lehden tilaajiin. Paikallislehden olettaa kertovan paikkakunnan tapahtumista, hankkeista, polittiikasta ja niiden taustoista. Jään odottelemaan Elämyskaivoksen kävijämäärää kaivos kun toiminut ja yli vuoden.

Pietilän kamat on niin

Pietilän kamat on niin tukevaa huttua ja hatusta vedettyä, jollaisilla ei ensimmäinenkään artisti pystyisi töitä tekemään tai häntä viilattaisiin linssiin diilerin toimesta rankasti nämä tästä blogista kuuluisat muutamat vuodet... :-) -artistien huumekuolemat on myös kieltämättä yksi pahimmista ongelmista, joka on aivan täydellistä totta vain nk.normaalin ihmisen ja Lahtelaisen Jääkiekkoilija Marko Jantusen maailmassa. Julkinen mestaus on rantautunut Suomeen, jota tässäkin koitetaan nätisti sivuttaa, jota ei todellakaan tehdä vain väritetään tätä julkista mestausta lisää, omaan näkemykseensä siitä todellisuudesta, jossa vain Psykiatria pystyy tuhomaan taiteilijan luovuuden, jota tämä maa kaikilla mahdollisilla mittareilla nykyään edustaa. Amfetamiinin, sekä Metamfetamiinin käyttö on ollut jo jonkun aikaa laskevassa suunnassa vain jätevesitutkimuksissa Kokaiiniin nähden, jota ei ole löytynyt jostain syystä monestakaan kassista, joka herätää, eikä vain vähää kyseenalaisia tuntemuksia. Nyt umpirehellisen artistin kassista löytyi jälleen kamaa, joka oli sittenkin sitä samaa, eikä sitä löytänyt Tulli, vain jostain kumman syystä paikalla ollut Poliisi. -josta on löytynyt varmasti monien yllätykseksi tämän maan Huumepolitiikan parhaat artistit Päälikkö tasoa myöden jo vuosituhannen alusta lähtien.

Eivät huumeet tule mihinkään

Eivät huumeet tule mihinkään häviämään, vaan rikollisuus niiden ympärillä tulee muuttumaan, josta hyviä esimerkkejä ovat mm. Columbia, Yhdysvallat ja toki muutamia vuosia esillä ollut Filippiinit, jossa siviilejä ja syyttömiä tapetaan, vangitaan Valtiollisten toimijoiden ottaessa täydellisen jalansijan markkinoilla näin yhteiskunnan ollen vasta todellisessa sortotilassa ja täydellisessä kusessa... :-) -Deutre joutui jopa irtisanomaan taannoin koko valtiollisen Poliisin Amnestyn haistaessa viranomaistoiminnan hallitsemattoman, täysin kaoottisen tilanteen maassaan. -ja Trump nyt on vain Trump, jota vaivaa päivän mukaan, milloin maassa kipulääkitykseen käytettävät opioidit ja milloin myös varmasti tämän artikkelin Heroiini, sekä milloin mikäkin, mutta niidenkin kannattaa antaa vain olla ja mennä karun ihmismilestä kumpuvan häiriintyneen todellisuuden sijaan.

Pietilän puheet ovat usein

Pietilän puheet ovat usein hyvin lähellä vihapuhetta . Nyt hän epäilee jo kulttuuriministeriämme huumeiden käytöstä. Onko hänen sävellyksen esityksen pääsylipputulot tarkistettu etteivät ne ole menneet huumeisiin?

Kun on julkkis niin saa olla

Kun on julkkis niin saa olla huumeiden kanssa tekemisissä. Ostaa, käyttää , ehkä myydäkin huumeita? Julkkis ilmoittanut että ei halua hoitoon, mutta mammafanit ym. Yleisö tv:ssä tyrkyttämässä hoitoa julkkikselle." Jaria ei jätetä". En ihmettele jos samat henkilöt nähtyään Turun puukottajan mediassa tuntevat" sisäistä hoivaajaa "ja puhuvat tuomioistuinta armahtamaan söpön näköisen tummasilmän.

Julkisuuden hahmolta ei

Julkisuuden hahmolta ei ihmisyys katoa eli hän kamppailee samojen asioiden ja päätösten kanssa, kun tavalliset tallaajatkin. On yleisön tyhmyyttä kuvitella muuta ja muodostaa hänestä ihannekuva joka ei vastaa todellisuutta mitenkään tai määritellä mitä julkisuudessa oleva henkilö saa tai ei saa tehdä. Taide on irrallaan taiteiljijasta, jos katsoja niin päättää tai hän voi alkaa arvottamaan eli arvostamaan tai hylkäämään taidetta sen tekijän persoonan mukaan. Yleisön valinta. Turun puukottaja ei liity tähän aiheeseen "Huumeet kuuluvat taiteeseen" mitenkään. Edelleen palaan siihen tosiasiaan, että A-P.Pietiän kirjoitus on asiaton ja ammattitaidoton. Taiteeseen ei kuulu päihteet sen enempää kuin ihmisten elämään yleisestikään.

Miksi sitten niin moni

Miksi sitten niin moni taiteenparissa työskentelijä ymmärtää huumeiden ja päihteiden käyttäjiä kirjoittamalla, että "kaikkihan niin tekevät"?

Ulkoministeriö vastaa

Ulkoministeriö vastaa yhteiskuntanne turvallisuudesta, minkä toimivana osapuolena toimii Sisäministeriö, jonka Ministeri piti tänään tiedoitustilaisuuden yhdessä Poliisin kanssa, jossa hän ilmoitti olevan yhteiskunnllenne vähemmän haitallisia huumeita, joita ei ruvenut kumminkaan mitenkään listaamaan, varmasti monien osapuolten kanssa yhdessä harkittuun järjestykseen. Haluten vielä kumminkin lisätä jostain syystä Poliisien valeostoja unohtaen kokonaan juuri heidän olevan tässä keskustelussa olleesta järjestäytyneessä rikollisuudessa ylivoimaisesti sen rajojen sisällä olevia ykkösiä alalla... :-) - Huumeet todella kuuluvat taiteeseen, mistä tämän Hallituksenne kolmannen Sisäministerin tässä tapahtunut Improvisointi puhuu myös ennen kuulumattomasti puolestaan.

Tänään annettiin maanne

Tänään annettiin maanne historiassa, sen nk.Demokraattisessa Yhteiskunnassanne tapahtua sellaista, jota se ei ole ennen nähnyt, saati kukaan siellä kokenut... :-) - Täysin Kokoomus johtoinen Oikeuslaitoksenne Ministereitä myöden ja jo osin myös korruptoituneen Oikeusjärjestelmänne yhteisestä toimesta he lyöttäytyivät näkyvästi rikollisuuden kanssa yhteen maanne Sisällis- sodan Juhlavuonna tukkimaan yhdessä viimeistään kaikki eriävää mielipidettä ainakin Valtionne toimista julkisesti suustaan päästävät. Mykkänen oli taannoin antamassa lausunnossaan sanojensa mittainen, jossa Viranomaisten uskottavuus palautetaan keinolla millä hyvänsä Kansalaisiin. Pelottava yhtälö on päässyt yhteiskunnassanne irti, jossa tämän oikeusnäytöksen taiteelliset huumeet ovat vielä täysin kyseenalaisia, Ministerin jo siirtäneenä Siviilikriisinhallinnankin jostain syystä maanne Pääkaupunkiin. Näinkö käy aina kun aikansa elänyt muuttuu itsensä vihaamaksi vastakohdaksi ja vain kansan etuun nojaava, sekä sen mobilisoima on ainoa kestävä vallan ratkaisu maahanne. Jos näin, niin sen jäljet on lähi historiakin teille karulla tavalla näyttänyt.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet