A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Älä usko asiantuntijaa

Yleisö luottaa asiantuntijoihin yhä vähemmän ja entistä enemmän vaihtoehtoiseen tietoon.

Asiantuntijoina esiintyneet sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylijohtaja Marina Erhola ja Aalto-yliopiston tutkimusjohtaja Katariina Silander ovat arvostelleet kärkkäästi sosiaali- ja terveysuudistusta.

Hiilamolaisten mielestä Juha Sipilän hallituksen sote-uudistus on pelkkää sutta ja sekundaa. ”Sotea ei turhaan kutsuta Suomen heikoimmin suunnitelluksi uudistukseksi” (HS 10.12.2017).

Äkkiä kaikki on toisin? Hiilamolaiset sanovat nyt, että soten ”valmistelu on ollut 3–4 viime vuoden aikana hyvinkin huolellista” (HS 11.3.) Somelianttarit vaihtavat mielipidettä, kun kansanedustajat ovat alkaneet uskoa asiantuntijoiden lausuntoihin.

Vasemmistolaista Hiilamoa kauhistuttaa seisominen samassa rintamassa uusliberaalin Lepomäen kanssa."

Sote-kritiikki on siis johtanut viimeiset 3-4 vuotta kansanedustajia ja kansalaisia harhaan. Hiilamo väittää nyt, että ”viime aikojen sote-kritiikki on ajastaan jäljessä”. Tällä viitataan kansanedustaja Elina Lepomäkeen (kok.), joka kritisoi sotea hiilamolaisin perustein.

Vasemmistolaista Hiilamoa kauhistuttaa seisominen samassa rintamassa uusliberaalin Lepomäen kanssa. Tilanteesta ei pääse pois kuin takkia kääntämällä.

Somelianttareille kävi kuin pojalle, joka huusi liian usein ”susi tulee”. Nyt susi on eduskunnassa ja sote voi kaatua.

Yksi fakta ei ole vanhentunut. Soten valmistelijat eivät ole osoittaneet, millä tavalla uudistus tuottaa luvatut kolmen miljardin euron säästöt. Pikemminkin näyttää siltä, että kustannukset nousevat kolmella miljardilla, mikä johtaisi kansalaisten verojen korottamiseen.

Vastuullisen median pitää viimeistään nyt nostaa tikun nokkaan hiilamolaiset asiantuntijat ja heidän motiivinsa.

A-P. Pietilä

Kommentit (6)

Kommentit

Joku sai taas lupauksia ja

Joku sai taas lupauksia ja rahaa kyllä kommunistit ja ääriliberalistit on helppoja tapauksia.Raha ja valta sokaisee.

"Vastuullinen journalismi" on

"Vastuullinen journalismi" on sitä, että toistellaan omaan agendaan sopivien "asiantuntijoiden" lausuntoja.

Rinne, Aalto ja Lindtman

Rinne, Aalto ja Lindtman vetoaa usein näihin asiantuntijoihin, mutta unohtaa mainita että nämä asiantuntijat onkin heidän viher/vasuri kavereitaan, ja tietysti vastustavat kaikkea hallituksen tekemistä. Myös YLE käyttää näitä samoja viher/vasuri asiantuntijoita kun yritetään muokata ihmisten mielipiteitä seuraavia vaaleja odotellessa.

Noi asiantuntijat ovat täysin

Noi asiantuntijat ovat täysin lahjottuja,ohjeistettuja. Konsulttifirmat jotka näitä lausuntoja antaa, ovat puolueen omia firmoja. Puolueen politrukit antaa ohjeet,että nyt lausunto,täsä ja täsä asiasta. Setelitukko tiskiin,niin homma on hoidettu.

Suomi on iso valhe vaikka

Suomi on iso valhe vaikka valittiin maailman onnellisten maaksi ,miksi en tiedä koska minun mielestä kukaan ei ole tyytyväinen tähän meininkiin.

Konsultointi on miljoonien

Konsultointi on miljoonien eurojen bisnes. Kyllä me asiantuntijoita tarvitaan! http://www.nopeustesti.net

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet