A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Onko Lindén työtön?

Suvi Lindén on Juha Sipilän hallituksen kehittämän aktiivimallin prototyyppi.

Kun oululainen Lindén ei löydä töitä naapurikunnasta Kempeleestä, hän lähtee työn perässä Kampalaan Ugandaan.

Lindén avaa aktiivisesti ovia, jotta hänen liikekumppaninsa voi jakaa asekaupan mainoslehtisiä Ugandan poliisille. Koska suorajakelu ei vielä toimi Ugandassa, tarvitaan YK:n erikoislähettiläs vastaamaan viestintäteknologiasta.

Ei Lindéniä pidä yksin syyllistää tittelin venyttämisestä ja ex-ministerin arvolla ratsastamisesta. Esko Aho oli pääministerinä yli 20 vuotta sitten ja Paavo Lipponen 15 vuotta sitten. Molemmat hyödyntävät entisen pääministerin titteliä bisneksiensä edistämisessä. Tämä on maan tapa.

Poliittinen titteli tekee käyntikortista avainkortin, jolla pääsee sisään VIP-ovesta.

Jos Lindénin kertomukset laajoista matkoista kehitysmaissa pitävät paikkansa, kustannukset ovat olleet melkoiset. Viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan Lindénin konsulttiyhtiön Pearlcon Oy:n toimintakulut olivat noin 37 000 euroa. Tuottoja hän keräsi 53 000 euroa ja voittoa jäi 16 000 euroa.

Kuka rahoittaa Lindénin vapaaehtoistyötä ”kehitysmaiden tietoliikenteen kehittämiseksi”?

Vai onko niin, että Lindén laskuttaa välityspalkkioita kaupoista, joita muut liikemiehet tekevät ovien avauduttua? Jos näin on, kyseessä ei ole vapaaehtoistyö, vaan YK:n nimen varjolla tehtävä bulvaanityö.

Onko Suvi Lindén työtön vai bulvaani?"

Onko YK:lla intressi tutkia, mitä Lindén on puuhaillut sen nimissä? Onko verottajalla tarve selvittää Lindénin rahavirtoja? Selvittääkö rikospoliisi Lindénin matkakumppanin liiketoimien laillisuutta ja mahdollisia maksuja Lindénille?

Onko aihetta tutkia Lindénin liikesuhteita egyptiläisiin, qatarilaisiin ja kuwaitilaisiin liikemiehiin, jotka harjoittavat monenmoista kauppaa. Kysymyksiä riittää.

Onko Suvi Lindén enää työtön, kun keikkaa pukkaa solkenaan? Työllisenä hänellä ei enää ole oikeutta nostaa 5 800 euron työttömyyskorvausta eduskunnasta. Kiinnostaako tämä ainuttakaan kansanedustajaa?

A-P. Pietilä

Kommentit (24)

Kommentit

Linden on kokoomuslainen joka

Linden on kokoomuslainen joka tarkoittaa yleensä että ei edes ole ihminen vaan minä minä on taustalla ja silti suosittu puolue Suomessa. Mitä tämä kertoo suomalaisesta että on egoisti vailla vertaansa aina oma etu on tärkein.

Kookoomuslainen on pressana

Kookoomuslainen on pressana jo toista kautta, se on kyllä melkoinen ihme?

Viimeistään tässä vaiheessa

Viimeistään tässä vaiheessa eduskunnassa on tehtävä päätöksiä, mitä myönnetyille korkeille sopeutumiseläkkeille voitaisiin tehdä. Lain puitteissa. Monet entiset kansanedustajat ja ministerit nauttivat suurta sopeutumiseläkettä ja työskentelevät samaan aikaan. Palkka nautitaan sellaisessa muodossa, mikä ei pienennä eläkettä. Onhan se ihan umpikieroa toimintaa. Vaikkakin lain puitteissa. Ainakin saatujen pääomatulojen pitäisi vaikuttaa eläkettä pienentävästi. Ihan näin maalaisjärjellä ajatellen.

No työ- ja

No työ- ja elinkeinoministeriön ohjeiden mukaan vain tarpeeksi verotettavat palkka- ja yrittäjätulot, niiden saamista edistävät palvelut ja kokeilut tai -koulutukset ovat aktiivisuuden osoitus, joten vapaaehtoistyö omalle firmalle ei, joten kyllä. Työ- ja elinkeinoministeriö lähetti toissa viikolla kassoille aktiivimallin soveltamisohjeet: 1. Palkkatyötä 18 tuntia 2. Yrittäjänä 241 euron tulot 3. Viisi päivää te-toimiston palveluissa 4. Viisi päivää muissa työvoimaviranomaisen järjestämissä palveluissa 5. Viisi päivää rekrytointikokeilussa tai -koulutuksessa (Aktiivimallin ensimmäinen leikkuri lähestyy: 5 tapaa välttää tuen vähennys - Taloussanomat 20.2.2018)

Suvi Lindén toteuttaa

Suvi Lindén toteuttaa kokoomuslaista yhteiskuntakäsitystä.

Linden ajautuu aina

Linden ajautuu aina paikkoihin missä on hämärä puuhia. Ministeriaikana muistuu mieleen Golfkettä hämäryydet.

Kyllä niitä hämäriä

Kyllä niitä hämäriä golfkenttiä löytyy Vantaaltakin. Viimeisin Petikosta. Olisiko siis kyseessä maan tapa?

Afrikka on täynnä korruptiota

Afrikka on täynnä korruptiota ...Suomessa näyttää olevan samaa Hämäräperäistä toimintaa kuin Afrikassa. Suomen maine? Olof Palmen murha jäi mysteeriksi . Suomessa ei vieläolla sillä tasolla että täällä murhataan liiketoimintojen ja politiikan takia, Lukuunottamatta huumekauppoihin liittyvissä bisneksissä , mutta kuka tietää mihin Suomi vielä kehittyy?

Vähintään 5800 eur/kk kyllä

Vähintään 5800 eur/kk kyllä tarvitaan yhteiskuntaan sopeutumiseen.

Lindenin kanssa matkustellut

Lindenin kanssa matkustellut Espoon Bluesin hallituksessa konkurssiin saakka istunut Tuomas Teräsvuori kuoli Ugandassa asevientimatkalla, kun hänelle oli syötetty hyönteismyrkkyä ja kokaiinia. Nyt taisi tulla myös Teräsvuoren hallussa ollut Salonojan omistaman Joy Groupin Oy:n hallituksen puheenjohtajan paikka avoimeksi. Espoon kaupunki oli aikanaan Joy Groupin iso asiakas ja tukija. Joy Group velotti mm. Harjoitushalliyhtiön perustamisesta 50.000 euroa. Tällaista se jääkiekko on. Ja kokoomuslaiset liikemiehet.

Kovin kesy otsikko Pietilältä

Kovin kesy otsikko Pietilältä. Suvi Linden toimi asekauppiaana, jonka kokaiinia nauttinut partneri ilmeisesti murhattiin kasvismyrkyllä.

Parationi oli aikoinaan

Parationi oli aikoinaan paljon käytetty tuholaisaine itsemurhissa,liekö se aine siellä käytössä?

hienoa mainosta suomelle jos

hienoa mainosta suomelle jos vielä levittelee jotain käyntikortteja jossa ex ministeri from finland

Eduskunta ei ole edustajineen

Eduskunta ei ole edustajineen tai ministereineen millään todellisella tavalla halukas puuttuman sopeutumiseläkkeen lakkauttamiseen . Kun seuraavat vaalit ensivuonna tulevat kysy ihmiseltä jota aiot äänestää hänen kantansa asiaan . Pidä asia esillä jatkuvasti mikäli tyyppi tulee valituksi kertoen hänelle , että hän on luvannut vaikuttaa sopeutumiseläkkeen lakkauttamiseen ja kysy mitä hän on asian eteen oikeasti tehnyt . Itse aion toimia juuri niin . Millään muulla tavalla ei mihinkään tule muutosta kuin siten että kansalaiset pitää asiat esillä .

Soili Nurminen

Mitähän hämärähommia on EX

Mitähän hämärähommia on EX golfkenttäministeri oikein tehnyt. Eipä taida hänen hommansa kestää päivänvaloa. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005577097.html

Uganda on ollut Idi Aminin

Uganda on ollut Idi Aminin jälkeen demokratiaa pursuava maa jonne voi helposti sopeutumis eläkkeellä oleva Kokoomuksen ex. Ministeri lähteä markkinoimaan hallituksenne maailman muille hallituksille suunnattuja seuranta- ja valvontalaitteita jotka ovat osoittautuneet maassanne ilmeisen ylivertaiseksi... :-) - epävirallisen kutsun saanut epävirallinen myyntimies koekaniini oli Patrialta ihan parasta.

"Tavallinen" työtön

"Tavallinen" työtön tipahtaisi eduista jo yhden päivän työnteon jälkeen. Miksi ei tämä nainen? Vähintäänkin hän tekee duunia harmaalle taloudelle, ei maksa tuloistaan ja etuisuuksistaan veroja, leikkii eläkeläistä. Räsymatto ja keinutuoli Suville, niin voi saada uskottavuuttaan takaisin. Onko kaikki kokoomuksen nykyiset, entiset ja tulevat kansanedustajat valehtelijoita ja kiemurtelevat lain väärällä puolella? Nyt olisi totuuden paikka: Mitä Suvi teki Ugandassa ja miksi? Mitä ilmeisemmin laitonta puuhaa, kun ei kehtaa selitystä tekemisilleen antaa.

Kaikki kokoomuslaiset

Kaikki kokoomuslaiset roistoja se on nähty ja ylimielisiä sellaisia.

Vaikka en kokoomusta äänestä

Vaikka en kokoomusta äänestä niillä on hyviäkin toimia demareihin työtävieroksuviin verrattuna jotka ei koskaan ole kiinnostunut muusta kuin verorahan kesäämisestä sohvalla maakaajille , jopa kolmessa polvessa?Ja haluavat liittää suomen takaisin Venäjään?

Oululainen ex-ministeri Suvi,

Oululainen ex-ministeri Suvi, joka toimillaan lopetti varuskunnan Oulussa. Oululaiset kiittivät ja Suvi pääsi sopeutumiseläkkeelle.

Toivon että eläkkeet kerätään

Toivon että eläkkeet kerätään takaisin koska ovat aktiivisia yrittäjiä.

Millä oikeudella eduskunnasta

Millä oikeudella eduskunnasta pudonneet voivat saada sopeutuseläkettä, irvokasta touhua. Sama aktiivimalli käyttöön kuin muillakin työttömillä. Sama kohtelu kaikille.

Kyllä Linden tekee vain sitä

Kyllä Linden tekee vain sitä mihin se on sinne pestattu. https://www.liittymavertailu.fi/

Kokoomuslaiset on.

Kokoomuslaiset on.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet