Johannes KoromaKirjoittaja on työtä tekevä eläkeläinen.

Vieläkö lisää veroja?

Valtion viralliset talousviisaat Roope Uusitalon johdolla paheksuvat hallituksen päätöstä alentaa veroja.

Heidän mielestään kilpailukykysopimukseen ei olisi pitänyt liittää veroalennusta. Kipeästi sattuneen sopimuksen tekijät ovat varmasti eri mieltä.

En muista, että sama porukka olisi lamavuosina edes elvytyksen nimissä ehdottanut verojen alentamista.

Suomalaiset maksavat veroja moninkertaisesti. Verotuksen jälkeen käteen jäävistä ansiotuloista maksetaan arvonlisäveroa, kunnallisveroa, kirkollisveroa, jäteveroa, sairausvakuutusmaksua.

Lisäksi autoilusta maksetaan auto- ja polttoaineveroa, lämmityksestä ja sähköstä energiaveroa, veroa alkoholin nauttimisesta, tupakan polttamisesta jopa 87 prosenttia, asumisesta, television katsomisesta ja monesta muusta.

Myös kulutusverot ovat Suomessa poikkeuksellisen korkeat. Kaikkiaan ansioista meneekin erilaisiin veroihin keskimäärin lähes puolet.

Suomessa kokonaisveroaste on vuosia ollut Euroopan korkeimpien joukossa. Vuonna 2016 se oli yli 44 prosenttia.

Talousviisaiden vääräksi toteama päätös alensi verotusta vain muutamalla kymmenyksellä. EU-maissa se on keskimäärin 39 prosenttia ja OECD-maissa vain runsaat 34 prosenttia.

Ei siis ihme, että myös ruoka ja eläminen ovat muualla halvempaa.

Jokin on mennyt viime vuosikymmenien aikana pahasti pieleen, kun tässä maksuttoman koulutuksen maassa työntekijöiden ammattitaito ei vastaa työn tarpeita."

Verotus on Suomessa valmiiksi niin kireää, ettei velaksi eläminen verojen korottamisella lopu.

Verotulot kasvavat reippaasti yli arvioiden sekä viime vuonna että tänä vuonna. Verojen korottaminen vain heikentäisi kansalaisten käytettävissä olevia tuloja, jotka nytkään eivät riitä kaikkien elinkustannusten kattamiseen.

Yhteiskunnan tukea tarvitsevien työtätekevien määrä on lisääntynyt sietämättömän suureksi. Rahan riittämättömyyteen on vaikutuksensa myös moninkertaisella verotuksella.

Työttömyyden vähentämisessäkin näyttää tulevan raja vastaan, vaikka työtä on tarjolla yhä enemmän.

Jokin on mennyt viime vuosikymmenien aikana pahasti pieleen, kun tässä maksuttoman koulutuksen maassa työntekijöiden ammattitaito ei vastaa työn tarpeita.

Johannes Koroma

Kommentit (31)

Kommentit

Suomessa suurin rosvo on

Suomessa suurin rosvo on verottaja.Tarkoittaa kansalaisten osalta sitä että töitä ei kannata tehdä. Käsittämätöntä että on oikeisto-tai vasemmistohallitus niin rosvoaminen näyttää kelpaavan jokaiselle. En ihmettele yhtään ettei Suomessa mikään kannata. Suomi on maana hyvä mutta päättäjät ovat pilanneet hyvän maan ja kansan.piste

Johannes Koroma kirjoitti

Johannes Koroma kirjoitti selvänäköisesti jo vuosia sitten taantumassa: kyse on syömävelan ottamisesta. Ei kuitenkaan riitä, että otetaan kanta, että verotus on jo korkea, jos ei esitä, millä velkaantuminen lopetetaan. Odottamalla ja toivomallako. - Tässä kansalaisaloitteessa on esitetty keinot, joista jos eduskunta hyväksyy edes 85 %, niin ensi vuonna ei oteta sitä 3,4 miljardia euroa uutta velkaa, jonka valtiovarainministeriö laskee olevan edessä. Esko Nurminen, kansalaisaloitteen kirjoittaja: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2890

Verotusta on kevennettävä.

Verotusta on kevennettävä. Erityisesti eläkeläisten verotusta. Ei ole oikein, että puolet kansasta kustantaa toisen puolen elämisen. Jotain järkeä on löydettävä esimerkiksi asumistukeen. Kaupunkien keskustojen kalliita asuntoja ei kannata tukea. Asumistuki pitäisi maksaa lähiöihin ja maaseudulle.

Se on jännä juttu, että aina

Se on jännä juttu, että aina pienituloisten verotusta pitäisi keventää (unohdetaan ne eläkeläiset tässä kohtaa). Fakta on se, että pienituloiset eivät kustanna veroistaan juurikaan mitään. He eivät ensinnäkään maksa valtionveroa, eli maksavat pelkkää kunnallisveroa ja senkin kattavuus on muutamia prosentteja.

Roope Uusitalo sanoi

Roope Uusitalo sanoi radiohaastattelussa, että pitkällä aikavälillä hallituksen tavoite, kestävyysvajeen korjaaminen ei tällä talouspolitiikalla toteudu. Vajeen korjaamiseen tarvittaisiin joko lisää tuloja, menojen leikkauksia tai näiden yhdistelmä. Hallituksen tavoite on tuloverotuksen keventäminen ja kulutusverojen lisääminen. Kikyssä lisättiin työntekijän maksuja, mikä tasoitettiin ansiotuloverotuksessa. Tupakasta perittävät verot eivät kata siitä aiheutuvien haittojen kustannuksia, alkoholin osalta on samansuuntaisia arvioita. Aggressiivisen verosuunnittelun vaikutus on -1,5 mrd€ verokertymään. Yhteiskunnan tukea tarvitaan osa-alueilla, missä markkinatalous ei toimi oikein, asumistukia (2mrd€) koska alhainen tarjonnan määrä ei korjaa hintoja, lääkekorvauksien (1,4mrd€) syy on sama, kilpailun vähyys. Lisäksi tehottomat yritystuet (4mrd€) ja julkisen sektorin hallinnon tehostaminen (helposti 1mrd€). Jos lueteltuja saataisiin oikealla politiikalla tehostettua vaikka kolmanneksen, puhuttaisiin jo liki kolmesta miljardista. Mielestäni Uusitalon arviointiryhmä ei pahoitellut, eikä tuomaroinut, ennustamisen he olivat rajanneet pois, tehtäviensä mukaisesti arviointiryhmä arvioi.

Onneksi ei tarvitse koskaan

Onneksi ei tarvitse koskaan enää maksaa veroja Berner antoi kuljetusalalle niin vapaat kädet että voi olla tyytyväinen ei edes tarvitse maksaa YEL eläkettä vaan saa kansaneläkkeen maksamatta senttiäkään siitä..Ainut mikä harmittaa on se että en saa kelalta mitään toimentulotukea koska minulla on vaimo joka tienaa itse olen silti tuloton, se on rasismia yrittäjää kohtaan.

Kulketusyritys palkka 5000

Kulketusyritys palkka 5000 vuodessa olen tyytyväinen.kenen sanat

Yritystukiaisiin näyttää

Yritystukiaisiin näyttää vuosi vuodelta riittävän rahaa. 4 miljardia viime vuonna, tänä vuonna 5 miljardia? Ja sen jokainen jo tietää minne ne rahat katoavat.

Osa yritystuista käytetään

Osa yritystuista käytetään saman kilpailukyvyn säilyttämiseen kuin kilpailijamaissa. Näitä ei yksin Suomen pidä heikentää. Kilpailua vääristävät, jopa estävät sekä tehottomuuden ylläpitämisellä hintaa vääristävät yritystuet ovat tulleet poliittisina "lahjoina" vaalien yhteydessä. Niiden poistaminen on siksi erittäin vaikeaa.

Sitten kun pitäisi joskus

Sitten kun pitäisi joskus mahdollisesti kerran elämässä jäät työttömäksi saada takaisin päin maksamiasi veroluonteisia rahoja niin siellä on joku Jari Linström ja kumppanit sanomassa: et sä mitään saa laiska työtön.

"""Sitten kun pitäisi joskus

"""Sitten kun pitäisi joskus mahdollisesti kerran elämässä jäät työttömäksi saada takaisin päin maksamiasi veroluonteisia rahoja""" Jaa, luuletko julle2 että sun maksamat verot on jossakin pankkitilillä odottamassa että jos tarvit rahaa, niin sieltä sitten annetaan sulle fyrkkaa? Kaikki sun maksamat verot on käytetty lapsilisiin, koulutukseen, kunnantalon palkkoihin, lääkäreihin, vanhushuoltoon, ja moneen muuhun paikkaan. Ja lisäksi on otettu lainaa sinun ja lapsiesi kustannuksiin n.2000-5000€ joka vuosi, että todellisuudessa olet verojesi jälkeen velkaa valtiolle ja kunnalle muutaman kymppitonnin. Lindström ei tätä totuutta voi miksikään muuttaa.

Jos ne rahat kunnissa

Jos ne rahat kunnissa käytettäisikin mainitsemiisi kohteisiin. Mutta,koulukiroista, vanhusten- ja kotihoidosta säästetään, asfaltoidaan toreja, aloitetaan kunnan elävöittämisprojekteja, joiden tuloksena järjestetään hölyn-pölyn tapahtumia.

Kaikki virkamiehet ja

Kaikki virkamiehet ja virkanaiset pitää laittaa 60% verotukseen kyllä heillä edut mielettömät ja sopeutumiseläkkeelle 80% vero.

Monenlaisia ikäviä

Monenlaisia ikäviä vaikutuksia on kyllä sillä, että kansalaisilla ei rahat riitä kunnolla ruokaan ja elämiseen. Osa päätyy leipäjonoihin, ja monet niistä ketkä eivät apua kehtaa hakea päätyvät hakemaan pikavippejä tai muuta velkaa elämiseen. Ja kun lukee esim ihmisten kokemuksia pikavipeistä (vaikkapa täältä: https://pikavippikokemuksia.com/) sekä selaa pikavippien korkoja, niin huomaa, että hankalassa tilanteessa olevat ihmiset päätyy tuota kautta vain helposti vielä vaikeampaan tilanteeseen. Kyllä joku muutos tähän vaaditaan ja lisää inhimillisyyttä.

Verotus´ uusiksi

Verotus´ uusiksi pienipalkkaiset työt verottomaksi ulkomaan matkailulle 300% veronkorotusta kotimaan matkailu ALV vapaaksi Uudenmaan autotehtailla tehdyt autot verottomiksi yleensä kaikilta suomalaistuotteilta suuret veroalennukset.Täysityöllisyys ja kotimaiset tuotteet on ainut tie menestykseen mutta mitä tekee Sipilä ja Berner suosii ulkomaista ja sen tuomat veronkierrot suorastaan sylkee suomalaisen tuotteiden ja työn päälle.On sitten maita jotka tekee niin kuin ehdotin ja ovat menestyneet lähes aina mutta suomalainen on tyhmä ja kateellinen jo perus luonteeltaan ja sen takia työttömyys ja velkaantuminen jatkuu Kreikan tappiin asti.Suomalaista ei edes voi sääliä koska se on vaan niin sinisilmäinen ja tyhmä eikä taloudesta ymmärrä mitään ei edes osaa laskea vaikka yliopiston tutkinnot takana.

"""Verotus´ uusiksi

"""Verotus´ uusiksi pienipalkkaiset työt verottomaksi ulkomaan matkailulle 300% veronkorotusta"""" """Uudenmaan autotehtailla tehdyt autot verottomiksi yleensä kaikilta suomalaistuotteilta suuret veroalennukset.""" """On sitten maita jotka tekee niin kuin ehdotin ja ovat menestyneet lähes aina""" Jaa, siis ovat lopettaneet matkailun esim Suomeen, ja lisäksi veroja vähennetty, miten tämä kaikki voisi Suomen taloutta auttaa?

Hei hallo lue taloutta

Hei hallo lue taloutta esimerkiksi Saksan vahvuus perustuu omiin tuotteisiin ja oma kansa ne ostaa tosin he matkustavat myös liikaa elikkä vievät rahan pois omasta maasta joka on huono juttu.Täysityöllisyys ei synny ilman näitä ehdotuksia työttömyyden hinta jopa 5 miljardia vuodessa Suomessa.

Tänne ei haluta

Tänne ei haluta täystyöllisyyttä

Miksi ei.

mietippä ite mitä tapahtuisi

mietippä ite mitä tapahtuisi käytännössä

Rinne/demarit on kauhuissaan

Rinne/demarit on kauhuissaan kun työttömyys alenee , ei näin pitänyt käydä?

Tämä maa on pahoinvoinnin

Tämä maa on pahoinvoinnin ykköstilalla mitä tulee taloudelliseen kuristamiseen. Työtätekevä kansa ei koskaan rikastu työtään tekemällä ja asuminenkin pitää maksaa valtavilla veloilla, jolloin oravanpyörä on valmis - tätä hallitusroistot vaalii vuosikymmenestä toiseen ja käärii voitot kansan kuristamisesta sekä nauraa paskaista naurua rasvaisten patojen ja kalliin konjakin parissa veroparatiisissaan palkkiovirkaa hoitaessaan. Ihmiskunnan yksi murheellisimmista näytelmistä käydään täällä Sipiländiässä, jossa yhtä kansaa kidutetaan konsanaan paljon pahemmin kuin juutalaisia tai afrikan kolonialismin uhreja. Tappaisivat edes kaasulla ennemminkin kuin tätä verokidutusta harrastamalla! Verrattavissa vesikidutukseen - kansan suulle painetaan verotaakka, jota kastellaan päättäjien kuolalla - kansa tuntee tukehtuvansa ja kuola senkun lisääntyy, sillä eliittikiduttajapoliitikot ja pääomadiktaattorit tarvitsevat miljardeja lisää jatkaakseen loisivaa elämäänsä jossain paratiisissa Suomi-neidon koristessa kuolintuskissaan kuolameressä eli veropenkissä... On menossa ihmiskunnan historian hiljaisin joukkomurha - veromurha!

Siirtykää veroparatiisi

Siirtykää veroparatiisi yrittäjiksi se kannattaa.

On hienoa olla suomalainen

On hienoa olla suomalainen asua suomessa maksaa veroja ja saada niillä kustannettuja palveluja kohtuu hintaan. Vapaa liikkuvuus aina voi muuttaa paremmille apajiille vähän niin ku nämä meijän uusturistit

Se on vielä hienompaa olla

Se on vielä hienompaa olla suomalainen joka ei koskaan tule maksamaan veroja kuljetusliikkeen omistajana kiitos liikennekaaren.Tosiin kela etuja ei saa kuin on vaimo töissä mutta kyllä sentään sairaanhoidon jos tarvitsee mutta voi olla että ei tarvitse verottomuus vie stressin aika tavalla yrittäjältä pois ja edullinen alihankinta jolloin tesseistä on päässyt eroon eläköön ubermaailma.

Pientuloiset demarit jotka

Pientuloiset demarit jotka maksavat n. 20% veroa ovat kyllä laajentamassa yhteiskunnan palveluja ja vaativat, että keskituloisten tulisi sitä maksaa. Hyvä se on muiden varoilla rällästää ja vaatia. Tasavero tai edes pienempi progressio edesauttaisi tasa-arvoa ja sitä että työtä tekevälle jää jotain käteen. Nyt kaikki tuet saa sellaiset jotka ei tee yhtään mitään tai opiskelijat jotka eivät tee töitä opiskelun ohella.

"""On hienoa olla suomalainen

"""On hienoa olla suomalainen asua suomessa maksaa veroja ja saada niillä kustannettuja palveluja kohtuu hintaan. """" Joo, hienoa, itse maksan terkkariveroa n. 2800 euroa vuodessa + muut verot. Terkkarissa tuolla rahalla saa " Nyt ei ole aikoja lääkärille" vastauksen, ja sitten vaan yksityiselle ja lompakko mukaan.

"""On hienoa olla suomalainen

"""On hienoa olla suomalainen asua suomessa maksaa veroja ja saada niillä kustannettuja palveluja kohtuu hintaan. """" Joo, hienoa, itse maksan terkkariveroa n. 2800 euroa vuodessa + muut verot. Terkkarissa tuolla rahalla saa " Nyt ei ole aikoja lääkärille" vastauksen, ja sitten vaan yksityiselle ja lompakko mukaan.

oho mahtava palkka pitää olla

oho mahtava palkka pitää olla

Palkansaajien sekä yrittäjien

Palkansaajien sekä yrittäjien sairausvakuutusmaksun päivärahamaksu on 1,53 prosenttia palkasta tai työtulosta,

Vaan tyhmä maksaa tuollaisia

Vaan tyhmä maksaa tuollaisia veroja.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet