A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Valta katujengeille

#metoo-aktivistit syyttävät kaduilla ja somessa miehiä sukupuolisesta häirinnästä.

Turun yliopisto purki professorin työsuhteen, koska tämä oli aikaisemmassa elämässään syyllistynyt sukupuoliseen häirintään Yhdysvalloissa ja saanut siitä rangaistuksen.

Rehtori kuunteli tarkkaan yksittäisten ihmisten mielipiteitä, mutta ei lukenut lakikirjaa. Työsuhde lopetettiin ennen kuin se oli edes alkanut, mikä on työsopimuslain mukaan väärä päätös. Sopimusta solmittaessa rehtori puolusti professorin nimittämistä: henkilöä ei pidä rangaista kahta kertaa samasta asiasta. Katujen huutosakki oli toista mieltä.

Ranskan vallankumouksen (1789) kauheudet ovat taas täällä. Pelkkä mielipide riittää henkilön maineen ja uran tuhoamiseen. Suomen kansanvaltaisen demokratian ytimenä on ollut raivostuneiden kansanjoukkojen harjoittaman lynkkauksen ja väkivallan estäminen.

Naisten kampanjanjohtoajatuksena on, ettei häirintä vanhene koskaan.

Samaan aikaan keskustellaan siitä, miten Isisin terroristijoukoista palaavat sotarikolliset sopeutetaan Suomeen ”sotaveteraaneina”. Vanheneeko murha siis joskus?

Hyväksymmekö sen, että huutosakeilla on veto-oikeus eduskunnan päätöksiin?"

Kun demokraattisesti valitun eduskunnan päätös ei miellytä tai pääministerin naama hatuttaa, porukka houkutellaan kaduille. Hyväksymmekö sen, että huutosakeilla on veto-oikeus eduskunnan päätöksiin?

Kansalaisaloitteetovat demokratian irvikuva. Mikä tahansa idea voi sosiaalisessa mediassa koota laajan kannatuksen. 130 000 allekirjoitti työttömien aktiivimallia vastustavan aloitteen, mutta vain muutama tuhat osallistui Helsingin toritapahtumaan.

Poliittinen lakko hallitusta ja eduskuntaa vastaan ei olisi ollut mahdollinen ilman SAK:n rahoitusta. Verottomilla ay-jäsenmaksuilla kustannettiin ulkoparlamentaarinen liikehdintä. Samaan aikaan SAK on sitoutunut yleissitovilla työsopimuksilla työrauhaan?

Pitäisi selvittää, mitkä ryhmät lietsoivat vihaa ja vastakkainasettelua hallituksen kaatamiseksi? Yhdysvaltojen presidentinvaalien yhteydessä Venäjän trollit tekivät saman ja kaikki poliittiset ryhmät paheksuivat sitä.

Nyt on Suomen trollien paljastamisen aika.

A-P. Pietilä

Kommentit (15)

Kommentit

Ei voi todeta muuta että

Ei voi todeta muuta että Suomi on läpimätä ja maailman paras sossutoimisto kaikille.

A-P.Pietilä on jälleen sitä

A-P.Pietilä on jälleen sitä mieltä että valta ei kuulu kansalle, vaan hallitukselle ja eduskunnalle ja sen päätöksiä pitää orjallisesti noudattaa eikä niitä kenenkään pidä kyseenalaistaa, saatika kritisoida. Ne jotka kritisoivat, tai eivät ole samaa mieltä ovatkin nyt sitten trolleja ja niistä on päästävä eroon, tai vähintään pitää alkaa selvittämään mitä ihmeen porukkaa se tuollainen on, voi elämän käsi sentään. Kaiketi myös sitä mieltä että kaikenlainen kansalaisten vaikutusmahdollisuus päätöksiin olisi lailla kiellettävä, some.ssa vain eduskuntaa ja hallitusta ylistävät toimet tulisi olla sallittuja.

Niin no kansalla on valta

Niin no kansalla on valta valita edustajansa. Sen jälkeen on turha rykiä kun paska on housussa. Taidat kuitenkin kommenttisi perusteella kuulua sellaiseen väestöryhmään, jolla äänioikeutta ei ole, tai sitten et vain ymmärrä mitä se käytännössä tarkoittaa.

Miten kommenttisi liittyy

Miten kommenttisi liittyy minun kommenttiini? Minä kommentoin kylläkin Pietilää koska hän on ilmeisesti sitä mieltä että väärää mieltä ei saa olla, miten se sitten liittyy äänioikeuteen, vai meinaatko että minun äänioikeus muuttaa asiat mieleisekseni? Eli toista mieltä ei saa olla sinunkaan mielestäsi?

Pietilä kirjoittaa asiaa

Pietilä kirjoittaa asiaa taaskin. SAK on saatava kuriin, kaikenlaiset verovapaudet ay-järjestöiltä on lopetettava, sekä jäsenmaksujen verovapaus että hirmuiset osingot verottomina taloyhtiöistä, Ne ovat pelkkää asukkaiden saamia asumistukia. Kansalaisaloitteen allekirjoitusmäärä on aivan liian vähäinen, sen pitäisi olla ainakin miljoona allekirjoitusta. Silloin se edes vähän kuvaisi kansan mielipidettä. Hallitus ja eduskunta toimivat lakien mukaisesti ja me olemme heidät sinne valinneet emme kaikenlaisia ay-pomoja.

Kansan enemmistön mielipide

Kansan enemmistön mielipide ei aina realisoidu edustuksellisen demokratian kautta. Meillä on lakeja, joilta puuttuu kansan enemmistön tosiasiallinen hyväksyntä tai se hyväksyntä on heikko. Tällaisia lakeja koetellaan eikä niitä haluta noudattaa. Kansanedustajamme voivat siis kävellä kansan yli. Vastavoimana tälle kansan enemmistön mielipiteen sivuuttamiselle meillä on oikeus protestoida edustajiamme tekemiä lakeja vastaan mm. lakkoilemalla tai järjestämällä väkivallattomia mielenosoituksia. Paluumuuttajana voin sanoa, että Suomessa osoitetaan mieltä ja lakkoillaan aivan liian vähän. Kansalaiset ovat passiivisia suuriakin epäkohtia kohdatessaan. Ranskassa, Espanjassa ja Italiassa kansa täyttää torit ja kadut pelkästä yrityksestä kävellä kansalaismielipiteen yli! "Kansalaisaloitteet ovat demokratian irvikuva." Eivät ole! Kansalaisaloitteet kuuluvat osallistuvaan demokratiaan. Kuntalaki takaa sen, että kansalainen voi tehdä myös kunnalle aloitteen sen toimintaa koskevissa asioissa. Meillä on myös suora demokratia, jolla tarkoitetaan sitä, että yksittäinen kansalainen tai jokin yhdistys voi ottaa suoraan yhteyttä kansanedustajaan tärkeäksi kokemassaan asiassa ja pyrkiä sitä kautta saamaan asialle huomiota. Lain mukaan meillä on myös mielipiteen ilmaisun vapaus, mutta nyt ei kyllä enää ihan siltä näytä. Suomi alkaa olla yhä enemmän yhden totuuden maa.

Kapitalistinen Hallituksenne

Kapitalistinen Hallituksenne on itse tukemassa tätä maanne uutta tulevaa järjestelmää edustuksellista demokratiaa edelleen esittäessään, josta jokaiseen lakiehdoitukseen tai luonnokseen ei tarvitse kenenkään ulkopuolisen antaa moitteen sijaa maassanne vielä järjen äänen ollessa osin voimissaan... :-) - vain viime viikolla yksityistä kansalaista koskeva tietosujalaki luonnos kumottiin sen arviointineuvoston pystymättä muodostamaan siitä yhtään minkäänlaista käsitystä. Hallituksien ahkeruutta maassanne ylistetään lakiehdoituksien määrällä heidän hallituskautensa aikana mikäli se ei saa juuri muuta merkittävää aikaan, niin kuin edellisen Kataisen ja Stubbin vetämän kohdalla vahvasti kävi. Ei ole pelkästään suotavaa, vain jopa täysin järkeenkäypä kansalais velvollisuus kyseen alaistaa, ainakin keskustelun tasolla jokainen tämän maanne marginaalisen ryhmän minkäänlainen päätös.

Suomessa pärjää ainoastaan

Suomessa pärjää ainoastaan huijaamalla ja valehtelemalla ja rahat piiloon verottajalta.

Ehdotan A-P Pietilälle

Ehdotan A-P Pietilälle Bonnierin journalistipalkintoa tästä ansiokkaasta kolumnista, jossa yhdistetään #metoo-kampanja ja Ranskan vallankumouksen kauhut. Kuka meillä puolustaisi valkoihoisten lihaa syövien ylempien sosiaaliluokkien eläkeläismiesten oikeuksia, jos ei A-P Pietilä sitä tekisi? Toivottavasti Keskisuomalainen maksaa näistä kolumneista edes kunnon palkkion.

"Nyt on Suomen trollien

"Nyt on Suomen trollien paljastamisen aika" A-P. Pietilä, taidat olla ensimmäinen.

Aloituslauseessa on virhe,

Aloituslauseessa on virhe, pitäisi olla: #metoo-aktivistit PALJASTAVAT sukupuoliseen häirintään syyllistyneitä miehiä. Nyt tästä saa käsityksen, että syyttelevät ehkä perusteetta. Kysypä keneltä tahansa lähipiirisi naiselta, näitä kokemuksia löytyy.

Onhan se niinkin, että jos ei

Onhan se niinkin, että jos ei halua ymmärtää lukemaansa, tai haluaa ymmärtää sen väärin, niin voihan tosiasioista mielensä pahoittaa. Kyllä minä "allekirjoittaisin" tuosta Pietilän sisällöstä kaiken. Kuvatun laista nykymeno on.

Naisten kampanjan kohteeksi

Naisten kampanjan kohteeksi on joutunut jopa Ateneumin triptyykki, jonka viestin avasi meille ensimmäisenä Afganstanin pakolainen, joka päihitti pormestarikisassa meidän kaupunginjohtajamme.Jos oikeutta jaetaan taideteosten pohjalta, niin on syytä muistaa myös Johannes Kastajaa, jonka päätä vaadittiin vadille. Nykykäytännön mukaan tuokaa rikos ei liene vanhentunut.

Miten on naisten tekemien

Miten on naisten tekemien biisien sanoitukset jotka ovat selvää kiihotusta kansanryhmää vastaan tai ainakin yllytystä väkivaltaan kuten "Katkaisen sulta peukalon" ja muutkin sormet (Chisu), ne ovat sentään uudempia kuin Ateneumissa roikkuvat taideteokset.

Tulis Putin, niin loppuisi

Tulis Putin, niin loppuisi nykyhölmöily...

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet