Puheenaihe

Vihaatko kesäaikaa? – Näin viisarien kääntelystä aiotaan nyt luopua Suomessa

Anton Soinne / Arkisto

EU-ministerivaliokunta linjasi tänään liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) esityksestä, että Suomi alkaa ajaa luopumista EU:n yhteisestä kesäaikajärjestelystä. 

Esityksessä ei oleta kantaa siihen, jäisikö käyttöön kesä- vai normaaliaika. Esityksen ydin on se, että kellojen siirtämisestä kahdesti vuodessa luovutaan. Luopuminen edellyttää komission aloitetta EU:n kesäaikadirektiivin kumoamiseksi tai muuttamiseksi. 

Asian taustalla on kansalaisaloite, jossa vaadittiin kellojen kesäaikaan siirtämisen lopettamista. 

– Haluan edistää asiaa, jota kansalaiset ja eduskunta ovat pitäneet tärkeänä. Ehdottoman tärkeää on, että kellojen siirtelystä luovuttaisiin yhtenäisesti EU-alueella. Vain yhtenäisellä käytännöllä voidaan varmistaa, ettei sisämarkkinoiden ja etenkin liikenteen toiminta häiriinny, sanoo ministeri Berner.

Berner nosti asian esiin joulukuisessa liikenneneuvostossa.

– Se ei ole komission lainsäädäntöohjelmassa, mutta komissio kertoi olevansa avoin ryhtymään toimenpiteisiin, jos enemmistö jäsenmaista tukisi asiaa, sanoo ministeri Berner.

Suomi selvittää ensivaiheessa muiden jäsenvaltioiden ja Euroopan parlamentin kannat asiaan. Lisäksi Suomi kiirehtii komissiota antamaan selvityksen koskien kesäaikaa ja kellojen siirtämisen vaikutuksia.

EU:n yhtenäinen eteneminen on tärkeää erityisesti liikenteen toimivuuden kannalta. Suomessa on tehty kansalaisaloite kesäaikaan siirtymisen lopettamiseksi, ja asiasta on keskusteltu myös Euroopan parlamentissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (10)

Kommentit

Tarvitaanhan tuohon kyllä vai

Tarvitaanhan tuohon kyllä vai ei kysymykseen tarvitaan muutama kuukausi työaikaa ja 15 ihmisen työryhmän.

»alkaa luopua»?

»alkaa luopua»? Eikö voisi vain nyt kerralla irtautua koko pelleilystä? Tuntuu siltä, että AINOA syy kesäaikahölmöilyyn on jonkun virkamiehen pakonomainen tarve pysyä kesäajassa. Jösses. Mikä nyt on niin vaikea luopua viisarivääntöpelleilystä? Ilmeisesti tilastojen mukaan sydäntautikuoleisuus on tapissa aina kellonsiirtelyä seuraavana päivänä kun on niin stressaavaa. Siis oikeasti. Meillä Suomessa normaaliaikakin (l. talviaika) on n. 30 minuuttia pielessä kun on Venäjän Pietarin mukaan aikavyöhyke. Oikeasti kai tulisi olla niin, että aurinko olisi etelässä kello 12.00?

Kun kyse on EU pyrokratiasta

Kun kyse on EU pyrokratiasta,niin ainaskin menee 20 vuotta,ennen kun jotakin muutosta asiaan tapahtuu. Kyllähän työryhmää,toimikuntaa,komiteaa kokoontuu pilvinpimein. Että rahaa,tupakkia palaa ja kosteita saunailtoja asiantiimoilta piisaa tulevaisuudessakin.

Näinhän se Suomi päättää

Näinhän se Suomi päättää omista pikkuasioistansa

Muistatteko kun Venäjä luopui

Muistatteko kun Venäjä luopui tästä ja media nauroi heille ja haukkui Putinin? Huvittavaa takinkääntelyä.

Voidaanhan se suomessa tehdä

Voidaanhan se suomessa tehdä siten jos joku toinen ryhmä on voimakkaasti erimieltä niin käännetään seuraava 10 vuotta vaan puoli tuntia. Ei virkamiehen mieltä saa pahottaa olemalla jyrkkä tai eri mieltä. Ne on niin herkkiä.

Unelmoikaa vain. Lähimpään

Unelmoikaa vain. Lähimpään kymmeneen vuoteen ei mikään muutu.

Hyvä Suomi! Nyt vaan pökköä

Hyvä Suomi! Nyt vaan pökköä pesään, niin koko EU-alue pääsee tästä riesasta eroon.

Niin kauan,kun sakemaanien

Niin kauan,kun sakemaanien Merkel ja fransmannien Macron. Ovat vallassa,niin asiasta ei edes keskustella. Ranska ja Saksa vie koko EU,ta mielin määrin ja muut vikisee. Pieni Suomi siinä sivussa ei oo mittään.

Kesäaikaan siirtyminen on

Kesäaikaan siirtyminen on vuoden odotetuin päivä! Se konkretisoi talven selätyksen ja pimeän vuosipuoliskon jääneen taakse. Kannatan nykykäytännössä pysymistä.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat