A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Kenellä on oikeus Suomeen?

Kuka täällä asuu ja kuka tänne saa tulla?

Työikäinen väestö hupenee ja työvoimapula orastaa samaan aikaan, kun työttömyys on korkealla.

Työtätekevien nykyinen määrä ei riitä elättämään koko kansaa ilman jatkuvaa velanottoa. Elintasomme ei säily, ellei työtä tehdä nykyistä enemmän. Tästä on turha kiistellä.

Työttömiä on noin 330 000, joista eri arvioiden perusteella enintään 60 000 työllistyy tänä vuonna. Loppujen osalta työ ja tekijä eivät kohtaa työn laadun, osaamisen puutteiden ja työpaikan sijainnin vuoksi. Osan kohdalla työttömyyskorvauksen taso pitää henkilön kotona.

Tästä seuraa, että Suomeen haalitaan lisää tekijöitä ulkomailta. Tästä alkaa kiistely.

Virosta ontullut jo 10 vuotta työvoimaa rakennuksille, terveydenhoitoon, siivoukseen, kuljetuspalveluihin, kauppoihin, vartiointiin, lasten- ja vanhustenhoitoon. Ukrainalaiset ovat tulleet maataloustöihin ja intialaiset it-aloille. Vierastyöläisiä on ainakin 100 000.

 Suomalaisten halu kouluttautua uuteen ammattiin ja mahdollisuudet muuttaa työn perässä ovat liian vähäisiä."

On väärin väittää, ettei työtä ole. On oikein sanoa, että suomalaisten halu kouluttautua uuteen ammattiin ja mahdollisuudet muuttaa työn perässä ovat liian vähäisiä. Esteitä nousee myös korkeiden vuokrien vuoksi.

Työttömien määrästäon yli viidesosa eli 75 000 ulkomailla syntyneitä.

Tänä vuonna vastustetaan työttömien aktiivimallia eli omaehtoista työnhakua. Eniten sitä vastustavat ne, joilla olisi matalien tulojensa vuoksi suurin tarve työllistyä.

Vielä äänekkäämpi meteli nousee hallituksen uudesta maahanmuutto-ohjelmasta, jolla pitäisi edistää työperäistä maahanmuuttoa ja työpaikkojen avaamista ulkomaalaisille.

Työn perässä muuttajia tarvitaan hyvinvointikulujen maksajiksi. Samaan aikaan maahan tulee myös pakolaisia, joiden kaikki kulut on maksettava. Populistit rinnastavat pakolaiset ja työn perässä muuttajat. Tästä on helppo riidellä.

Työperäistä muuttoa voitaisiin hidastaa mutta ei tyrehdyttää, jos suomalaiset työttömät ottaisivat edes osan nykyisten vierastyöläisten työpaikoista. Miksi maahanmuuttoa vastustavat poliitikot eivät ole ottaneet tätä aktiivimallia ohjelmaansa? Eikö se olisi aitoa Suomi ensin -politiikkaa?

A-P. Pietilä

Kommentit (37)

Kommentit

Kyllä vaan suurin osa

Kyllä vaan suurin osa Virolaisista raksa hommissa ja yleensä pimeänä ovat jo lähteneet aikoja sitten kuljetusaloita liian huonon palkan takia ja verotkin pitäisi maksaa.Ongelma on koko ajan se että nämä kokoomuslaiset eivät ole ajan tasalla Suomeen ei tule kuin korkeintaan 1-5% työperäistä maahanmuuttajaa ja loput on täällä vaan nauttimassa maailman parhaimmasta sosiaaliturvasta.Pikemmin veronmaksua robotteista ja digi maailman veroja niin selviämme tästä kriisistä koska monella alalla varsinkin halpatyöaloilla mitä Suomessa eniten on järkyttävä työvoimapula ei kukaan halua paska hommia tehdä ei edes maahanmuuttaja.Paras ratkaisu olisi nostaa palvelualojen hintoja puolella niin kuin esimerkiksi taksikyydeistä alkaen ja saataisi pienempi kysyntä ja vähemmän tarvetta työvoimalle ja silti samat verot ja sivukulut hinnan nousu ja palkkojen selvä nousu pelastaa hyvinvointi yhteiskunnan koska silloin paljon enemmän veroja ja pienempi työvoima riittää mutta sitähän kokoomuslainen ei osaa laskea koska eivät olekaan niin fiksuja.Halvan perässä juokseminen ja suuri työvoimatarve on kuoleman tie Suomen taloudessa ottakaa Sveitsistä esimerkkiä hyvä elintaso korkeat palkat korkeat hinnat eikä tarvitse maahanmuuttajia hirveitä määriä.Silkkaa matematiikkaa.

"Tekijöitä" haalitaan Suomeen

"Tekijöitä" haalitaan Suomeen mutta mitä nämä tekijät tekee ? Totuus on että he nostaa enimmäkseen vain etuuksia ja nauttii ilmaisesta elämästä perheineen vuodesta toiseen . Nyt ryhdytään rankaisemaan työttömiä , kohdistetaanko näihin tänne haalittuihinkin nyt samat sanktiot ? Entäpä nämä eduskunnan sopeutumiseläkkeellä vuosikymmeniä loisivat ? Eikö heidän pidä samalla tavalla hakea ja todistella aktiivisuutensa työnhaun suhteen ? Vaikka ovat koulutettua kaiken taitavaa porukkaan , työ kuin työ toki heillekin kelvattava.

Soili Nurminen

Jotkut tänne ovat joskus

Jotkut tänne ovat joskus joutuneet ja jotkut joutuvat vieläkin pendelöimään. Työtätekevien nykyinen määrä ei riitä elättämään koko yksityistä sektoria ilman jatkuvaa velanottoa. Työttömiä on noin 330 000, joista eri arvioiden perusteella enintään puolet on työkykyisiä. No siksi, että työkyvyttömien työllistäminen on monta kertaa kalliimpaa, kuin työttömänä pitäminen. Se olisi aitoa Suomi konkurssiin -politiikkaa.

Elättämään yksityistä

Elättämään yksityistä sektoria? Tarkoittanet julkista sektoria. Yksityinen sektori hoitaa itsensä ja tuottaa lisäksi eri muodoissa verotuloja julkisen sektorin pohjattomaan kassaan.

Pietilä haukkuu aivan väärää

Pietilä haukkuu aivan väärää puuta. Syy ulkomaalaisen työvoiman haalimiseen on, että heidän avullaan voidaan kiertää työsuhteen ehtoja. Ainoa oikea ratkaisu siinä suhteessa olisi, että kaikilla suomalaisilla työpaikoilla olisi pakko noudattaa suomalaisia lakeja ja TES:ia työsuhteen ehdoissa on työnteijä tai -antaja mistäpäin maailmaa tahansa. Ja rikkomuksista sellaiset sanktiot, että sääntöjen noudattaminen on taloudellisesti kannattavaa. Etua olisi myös, jos pääurakoitsija olisi aina taloudellisessa ja laillisessa vastuussa kaikesta mitä työpaikalla työntekemiseen ja sen olosuhteisiin liittyvissä asioissa tapahtuu. Pietilä ei myöskään ole havainnut nyt tarjottavan n.s. aktiivimallin todellista luonnetta. Aiemminkin työntekijät ovat suurelta osin hoitaneet työpaikan etsimisen Pietilän terminologialla "omaehtoisesti". Aktiivimalli ei tuo siinä suhteessa mitään uutta vaan vain rankaisee epäonnistujia. Jos siis työmarkkinoilla halutaan harjoittaa "Suomi ensin" -politiikkaa syrjimättä ketään, tulisi asettaa kaikki paremmin samalle viivalle eikä antaa työnantajille mahdollisuutta keinotella.

Aivan, kirjoitat asiaa.

Aivan, kirjoitat asiaa. Suomeen yritetään kovin kehittää kahdet työmarkkinat. Halpatyöntekijät tuodaan ulkomailta kilpailemaan kotimaisista työpaikoista, Suomalainen ei pärjää sillä viiden euron tuntipalkalla, mutta se Ukrainalainen kyllä pärjää joten heitä halutaan lisää. Mitäänhän nämä eivät maksa Suomeen, palkat maksetaan pimeästi käteen, ja kun pesti loppu takaisin kotiin. Kaikenlaisia papereita voidaan aina tehdä, maksetaan TES jne. Valvonta on niin olemattoman pientä että väitän tuon olevan enemmän sääntö kuin poikkeus. Itse ollut Helsinkiläisessä rakennustyömaalla töissä, kaikille Virolaisille maksettiin aina palkat käteisellä. Se on maan tapa ja kaikki eivät vain tätä halua myöntää, siksi on hyvä piiloutua sinne kestävyysvaje- teeman taakse jolla tätä voidaan puolustella. Ja onhan se tosi ihkua kun saa halvalla, hallitusta myöten vaaditaan heti kaikilta palkkojen alasajoa. Suomesta halutaan väen väkisin poistaa hyvinvointi ja luoda rinnalle ne euron markkinat, ja se on hyvä syy vaatia jokaista myymään työnsä sillä eurolla.

200 työtöntä hakee työpaikkaa

200 työtöntä hakee työpaikkaa, yli 90% taatusti suomalaisia. Mutta työhön valitaan maahanmuuttaja. Nain meillä Helsingissä täytetään kaupungin IT-tuen työpaikkoja. Kyse ei ole siitä etteivät suomalaiset hakisi töitä. Tai etteivät haluaisi tehdä töitä. Tai etteivät olisi päteviä työpaikkaan. Mutta kun on muotia palkata ulkomaalaisia töihin. Erinäisistä syistä ja sitten väittää etteivät suomalaiset hae tai halua.

Tuohan on Helsingin

Tuohan on Helsingin julistaman politiikan mukaista: maahanmuuttajia suositaan työnhaussa. Sitä kutsutaan myös positiiviseksi syrjinnäksi.

Kyllä ulkomaalaiset ovat

Kyllä ulkomaalaiset ovat innostuneenpia hakemaan töitä kuin suomalaiset ainakin täällä Kainuussa. Suomessa pääsee aivan liian helpolla tekemättä mitään. Totuuden nimissä en minäkään hakisi työpaikkaa 1500 e bruttopalkalla, kun tekemättä mitään saa saman.

Itse saisin työttömänä 500

Itse saisin työttömänä 500 euroa kuussa niin en ymmärrä miten voisi saada 1500 euroa kuussa.

Työtön miljonääri ei ehkä

Työtön miljonääri ei ehkä saisi kuin työmarkkinatukea eikä olisi kannustinloukussa: Bruttopalkka - verot > työmarkkinatuki Työtön varaton vuokralainen joutuu kannustinloukkuun: Bruttopalkka - verot = työmarkkinatuki + asumistuki + toimeentulotuki Parhaillaan kokeiltavalla perustulolla yritetään poistaa kannustinloukku: Bruttopalkka - verot + perustulo > työmarkkinatuki + asumistuki + toimeentulotuki Lähes samaan pääsisi negatiivisella verolla: Bruttopalkka + negatiivinen vero > työmarkkinatuki + asumistuki + toimeentulotuki

Mietippä sitä

Mietippä sitä

Jotkut ns. asiantuntijat

<p>Jotkut ns. asiantuntijat sanovat, että "iso paha" työvoimapula tulee. Toiset taas, että automaatio ja digilasointi tulee poistamaan jopa kolmasosan nykyisista työpaikoista. Ketä uskoa, tai mikä on keskiarvoinen lopputulos? Helsingin seudulla on työpaikkoja, mutta "poskettomat" asumiskulut jonka johdosta sinne muuttavan täytyy saada hyvää palkkaa. Niitähän ei makseta ns. vähemmän tuottavissa töissä. Tietyillä erikoisaloilla on tietysti muuallakin työntekijöistä tarvetta. Suurimmassa osassa maata kuntatalouttakin rapauttaa korkeat töttömyysluvut. Työmarkkinatuen kuntaosuus tekee siitä suurimman osan.</p>

Ammateissa tapahtuu luovaa

Ammateissa tapahtuu luovaa tuhoa: ammatteja katoaa ja uusia syntyy samalla vauhdilla. Siiloin kun viinikassat, viilarit, pinnarit, junamiehet ja jarrumiehet paiskivat hommia, ei tiedetty mitään parisuhdeneuvojista, personal trainereistä eikä media-assistenteista. Digitalisaatio tulee erään tiedon mukaan vaikuttamaan merkittävästi keskiluokkaan, joka työkseen "pureskelee tietoa viisaudeksi", koneet tekevät sen työn jatkossa nopeammin ja halvemmalla. Myös lääkäreiden diagnooseista 40% on puutteellisia tai vääriä. Valtavasta globaalista tietomassasta kone tekee huomattavasti varmemman diagnoosin. Etätyön ja joustotyön lisääntyminen voivat tulevaisuudessa muuttaa pääkaupunkiseudun roolia työssäkäyntialueena. Jos esim. 10% nykyisistä hallinnollisista töistä tehtäisiin ilman työaikaan sidottua työpaikalla läsnäoloa, se vaikuttaisi myös merkittävästi niihin liittyviin palveluihin (mm.työpaikkaruokailut, kiinteistönhuollot yms.) väheneviä työmatkoja unohtamatta. Tällaisia joustotyöhön perustuvia ulkoistetun hallinnoinnin ja markkinoinnin yrityksiä on jo, konttorittomia, ei työpaikkaa eikä -aikaa, yrityksen kaikki toiminnan tieto on pilvipalvelussa. Pääkaupunkiseudun kiinteistö- sekä asumiskulut ja matalankoulutuksen palkat ovat saaneet mm. elintarvikealan ja vastaavantasoista osaamista tarvitsevia yrittäjiä siirtämään toimintaansa alueille, missä samoilla tuloilla ja pienemillä asumiskustannuksilla voi asua järvenrannalla rivi- tai omakotitalossa. Ei kuitenkaan tiettömään korpeen. Työvoiman saatavuuden vuoksi yrittäminenkin on helpompaa. Joka neljäs muuttotappiokunnista lähtijä on 30-35-vuotias. Kuntien tehtävä 2019 jälkeen on huolehtia veto-, elin- ja pitovoimastaan. Koko maan pitäminen asuttuna ei ole ollut totta vuosikymmeniin, sellaiset poliittiset utopiat, jopa valheet ovat verorahojen kankkulan kaivoja. Jos kunta ei ole elinvoimainen niin itsenäisenä kuntana poistukoon. Viime vuosikymmeninä on käytetty miljoonia veroeuroja erilaisiin autioituvien alueiden maaseutujen elävöittämishankkeisiin ja -ohjelmiin.

Piti olla yllä tietysti, että

<p>Piti olla yllä tietysti, että sanovat jotkut digitalisoinnin ja automaation poistavan niitä työpaikkoja.</p>

Työvoimapula on totta niillä

Työvoimapula on totta niillä aloilla missä palkat pienet sehän jo tiedetään mutta työvoimapula ei pahemmin iske hyväpalkkaisiin töihin.

Jos markkinatalous toimii

Jos markkinatalous toimii oikein, kaikissa ammateissa, missä kysyntä on suurempi kuin tarjonta, hinta nousee ja suhdanteiden taas muuttuessa hintakin muuttuu. Näin on tapahtunut ainakin putkimiesten, sähkömiesten, kokkien ja lääkäreiden kohdalla viime vuosikymmeninä. Suuremmat työnantajat ovat koittaneet joillain aloilla sopia "maksukatoista" palkoille, asfalttialan hinnoittelussa oikeus kutsui tapaa kartelliksi. Ainakin kokkien kohdalla se aiheutti muihin töihin siirtymisen ja entistä pahemman työvoimapulan, jota on korjattiin virolaisella siirto- sekä maahanmuuttotyövoimalla Aasian maista. Suuresta työttömien joukosta merkittävä, jo hyvin koulutettu osa on heti valmis oikeaan, tehokkaaseen, työllistymiseen johtavaan ammattikoulutukseen. Valitettavasti tarjolla on liikaa puuhastelua, ja aikuisten pävähoitoa, missä opetuksen taso ja sisältö vaihtelee. Koulutuksen jälkeinen työllistyminen on myös sen mukaista

Sitten voisi lisätä että

Sitten voisi lisätä että Suomen digimaailma on niin heikkoa tasoa että ei vaikutta työllistymiseen .Eihän täällä toimi edes nettiyhteydet tai nettiäänestys ei edes ajanvaraukset nettistä terveysasemilla mehän on ollaan digitalisaatiossa aivan pohjamullissa.

Nettiajanvaraus toimii

Nettiajanvaraus toimii yksityisillä lääkäriasemilla ja ainakin julkisen sektorin laboratoriossa. Nettiäänestys ei ole mahdollista, koska ei voida tietää kuka todellisuudessa äänestää ja kuinka itsenäisesti. Odotetun digiloikan viivyttely johtuu hallituksen omasta varpaiden hieronnasta.

Toi oli huono selitys koska

Toi oli huono selitys koska lähes kaikki suomalaiset ovat enemmän tai vähemmän hulluja eikä siten saisi äänestää ollenkaan.Totuus on silti se että olemme digimaana pohjamullissa.

Se ei ole selitys vaan

Se ei ole selitys vaan ymmärtääkseni virallinen perustelu.

Asumistukea pitäisi tarkistaa

Asumistukea pitäisi tarkistaa maaseudulla maaseudun vuokraindeksin mukaan ja pääkaupunkiseudulla pääkaupunkiseudun vuokraindeksin mukaan.

Suomen konservatiivihallitus

Suomen konservatiivihallitus on lopettamassa työttömyysturvan. Mikä on vaihtoehto kun jäät työttömäksi? Siirryt kuusen alle asumaan ja kuolet nälkään. Tai lähdet ulkomaille. Eu-kansalaisena sinulla on oikeus muuttaa töihin toiseen eu-maahan. Mutta esim. sairaanhoitajat pääsevät minne vaan Norjaan, Sveitsiin, Englantiin. Suomalainen työvoima on erittäin kysyttyä ulkomailla. Ja palkkaus on huomattavasti parempaa.

Hallitus toteuttaa omaa

Hallitus toteuttaa omaa ideologista projektiaan. 70-luvun edistyksellisyys on tämän päivän konservatismia aatteeseen katsomatta. Työttömyysturvaa ja sosiaaliturvaa ei voi yhteiskuntarauhan vuoksi lopettaa, silloin koulutetut perheelliset tavikset hakisivat pesäpallomailan kanssa ruokaa lapsilleen huonoina aikoina. Vuosikymmenten ajan ne henkilöt kenelle se iän, ammatin, terveyden ja perhesyiden vuoksi on mahdollista ovat muuttaneet työn perässä ja muuttavat jatkossakin, sinne missä heidän osaamistaan eniten arvostetaan. Nyt siihen saa myös liikkuvuusavustuksen. Heidän, kenen ammatillinen osaaminen vanhenee, tulisi päästä osaavaan, tehokkaaseen ja mahdollisimman lyhytkestoiseen ammatillisen osaamisen päivitykseen tai uuden ammatin hankkimiseen. Silloin aktiivimalli on toteutuisi oikein.

Sulovilen väittää 70-luvun

Sulovilen väittää 70-luvun edistyksellisyyttä tämän päivän konservatismiksi. Olisin vankasti erimieltä. Minusta pikemminkin 70-luvun edistysmielisyyden tavoitteet jäivät saavuttamatta kun heiluri heilahti toiseen asentoon. SIis juurikaan mitään ei siinä mielessä ole konservoitavissa. Tämänpäivän meno on joltistakin revanssismia takaisin 1930-luvulle. Niin politiikassa kuin työmarkkinoillakin. Myös sosiaaliturvamme ollaan palauttamassa niihin ratkaisuihin. Niinpä sodan jälkeistä sosiaalipolitiikkaa ja sen tuloksia yritetään konservatiivisesti suojella noilta revanssisteilta, jotka yrittävät purkaa hyvinvointivaltiota ja sopimusyhteiskuntaa. Oikeasti meidän tulisi päästä takaisin edistyksellisyyteen ja ruveta kehittämään sosiaalisesti yhteiskuntaamme sen libertaarin hajottamisen asemesta.

Kiitos huomiosta. Tarkoitin:

Kiitos huomiosta. Tarkoitin: 70-luvun edistykselliset ovat tämän päivän konservatiiveja, henkilöitä en aatteita. Nuoret ovat aina muuttaneet maailmaa, kunnes tulevat keski-ikäisiksi. Hyvin tunnistit hallituksen ideologisen projektin! Sote - sieltä se löytyy myös tiivistettynä.

Tuossa on toki perää. Monet

Tuossa on toki perää. Monet ihmiset tapaavat menettää radikaaliutensa ja edistyksellisyytensä vanhetessaan. W.Churchillin suuhun se on laitettu sanoin: "anyone who was not a liberal at 20 years of age had no heart, while anyone who was still a liberal at 40 had no head." Oikeasti se on kuitenkin vanhempi sanonta eikä Churchill itsekään noudattanut sitä. Hän oli militantti patakonservatiivi jo hyvin nuorella iällä. Tosin tiukan uratietoisesti ja usein opportunistisesti. Olen ollut myös havaitsevinani, ettei se koske kaikkia. Itse henkilökohtaisesti ainakin kieltäydyn taipumasta siihen sillä hankittu elämänkokemus ei juurikaan ole tehnyt aiheelliseksi perusperiaatteiden muuttamista vaikka olenkin saannut itseni aika-ajoin kiinni liiasta hyväuskoisuudesta ja positiivisuudesta. Olen vain luottanut liikaa ihmisten hyväntahtoisuuteen sekä kehityksen suoraviivaisuuteen ja nopeuteen.

Yhteiskunta rauha on jo

Yhteiskunta rauha on jo rikottu aikoja sitten ja voisi rikkoa enemmänkin . Vankilaan pitkiksi ajoiksi ne josta ei muutenkaan hyötyä.

Vankilapäivän hinta 214,50

Vankilapäivän hinta 214,50 euroa. Yksi vanki suljetussa laitoksessa maksaa 214,50 euroa päivässä, kertoo rikosseuraamuslaitos. Vuosi vankilassa yhdeltä vangilta maksaa 78240 euroa. (MTV.fi 8.4.2016) Minkälaista "hyötyä" pitkistä vankilatuomioista saataisiin? Millaisella ja kenen asiantuntemuksella määriteltäisiin "ne" ? Klassisen liberalismin valtion tehtäviin (=yövartijavaltio) kuuluu puolustusvoimat, poliisi, oikeuslaitos ja rikosseuraamuslaitos. Markkinataloudessa (=kapitalismi) tärkeää on omistusoikeuden turvaaminen = oikeus hallita, käyttää, myydä ja luovuttaa omaisuutta. Nykyhallituksen ideologisesta projektista löytyy näiden aatesuuntien tunnusmerkkejä. Kekkosen pääministerikauden "Onko maallamme varaa vaurastua?"-ideologia perustui ensisijaisesti vientiteollisuuden kiinteän omaisuuden valtion omistukseen, näin mm. Kainuu pidettiin elinvoimaisena. Suomi on myös länsimainen demokratia ja oikeusvaltio. Sen yksi tunnusmerkki on yhtäläinen äänioikeus jokaisella äänestäjällä, riippumatta hänen taloudellisesta hyödystään yhteiskunnalle. Aina ei ole ollut näin

Hinta on erittäin halpa

Hinta on erittäin halpa vankilassa hyötyyn nähden.Suomi ei todellakaan ole demokratia tai oikeusvaltio täällä saa raiskaajat ja pedofiilit pienemmät rangaistukset kuin parturi joka on köyhyydessään jättänyt ilmoittamat vähän tuloja verotuksessa.Ellei tämä maa äkkiä ala rikastumaan niin se on Kreikan kohtalo joka meitä odottaa sen kertoo jo huoltosuhde käyrämme.Valitettavasti pitkä ikä on meidän ongelma missä yli 90 vuotiaat maksaa suomelle 40000 euroa kpl ja ongelma alkaa jo 70 ikävuoden jälkeen koska me emme olekaan niin terveitä.Äänestäminen Suomessa on yhtä tyhjän kanssa koska hallituksen kokoonpanoon voit vaikuttaa liian vähän ja lopputulos on aina eri mitä äänestäjä on ajatellut+ikuiset takinkäännöt kansanedustajilla ja ryhmän mukana äänestäminen pakollisena.Itse en ole koskaan äänestänyt koska yksikään kansanedustaja ei ole pitänyt pienyrittäjän puolta missään asiassa , yrittäjä tekee työtä ympäri vuorokauden hän ei edes ehdi äänestämään ja kuin netti äänestys mahdotonta tässä alikehittyneessä maassa.

Kyllä vaalit vaikuttaa ,

Kyllä vaalit vaikuttaa , edellisen hallituksen aikana työttömyys lissänty n100-tuhannella, nyt on työllisyys parantunut samalla luvulla ja talous kasvaa 3%:tin luokkaa ja hyvä kehtys näyttää jatkuvan:Pressan vaalit ovella ja mahdollisuus vaihtaa saamaton Lennukoiran isäntä nuorempaan ja aikaansaavaan henkilöön , ainakin toiseen henkilöön?

Ei OLE tämänkään hallituksen

Ei OLE tämänkään hallituksen ansiota.

Suomessahan on nyt uusi

Suomessahan on nyt uusi työaikalaki - oliko se nyt 5 tuntia 2 viikossa. Työttömyys katoaa hetkessä tilastoista. En vain ymmärrä miten kansantalous pysyy pystyssä hakemuksia työkseen täyttämällä. Vai onko siinä jokin salaisuus kun kielitaidottomia ja uusavuttomia on kertynyt tarpeeksi niin uusi uljas tulkkien ja auttajien ammattikunta pitää koko valtakunnan pystyssä. Elintarvikeomavaraisuuskin katoaa ja pellot muutetaan joulukuusenkasvatukseen kiinalaisille. Perunat kai sitten kasvatetaan tuulivoimavalossa omassa keittiössä. Siinäpä sitten hakemuksia täytellessä ja lapsitaimia tarkkaillessa ihmettelemme valtiomiestemme suurta viisautta.

Näin Suomessa.

Näin Suomessa. Annettiin sardiinivaltioille miljarditolkulla ilmaista valuuttaa. Kehuttiin,että työllisyys paranee ja kilpailukyky kasvaa kohisten. Siinä sivussa valtionvelkakin taittuu. Tänäpäivänä. Maassa 400 000 työtöntä. Kilpailukyky perseestä. Valtion velkakin 120 miljardia. Sitten rotat jättivät uppoavan laivan. Nyt halutaan pakolaisia maahan pilvinpimein. https://postimg.org/image/ield3xg1h/

Huonosti kävi Suomen ja loppu

Huonosti kävi Suomen ja loppu häämöttää ja kaikki tämän euron syytä.

Kenellä on oikeus Suomen

Kenellä on oikeus Suomen oikeusvaltion oikeusturvaan? Kirjoitukseni Puhdistamon hoitaja ei ole syyllinen Nokian vesikriisiin on poistettu. Loukkasiko kirjoitukseni kokoomuslaista yhteiskuntakäsitystä? Eikö oikeusmurhan kohteeksi joutunutta saa opastaa hakemaan oikeutta?

Avoinna olevat työpaikat ja

Avoinna olevat työpaikat ja työttömät työnhakijat eivät kohtaa: Työnantajilla ovat vaatimukset kovat. Yritykset ja työnantajat haluavat palkata erinomaisen ,pitkän työkokemuksen omaavan , sosiaalisen ja ulospäin suuntautuvan , digitalisaation hallitsevan,innokkaan, kaiken työelämälle uhraavan, terveen, ATK taidot täysin hallitsevan... Palvelukseen. Entisiä irtisanotaan ja uusia palkataan , uusiin vaativampiin tehtäviin . Palvelualoilla halutaan kaikkeen innokkaasti kykeneviä ja kaiken hallitsevia nopeita ja nöyriä . Hoitoalalla vaatimuksena ATK järjestelmien hallinta, lääkehoitoluvat , ensiaputaidot,koulutus, lupa työskennellä terveydenhuoltorekisteristä, hygieniapassit... Yksityiset vuokra-firmat vaativat noin neljän vuoden ajalta kaikki työnantajien yhteystiedot ja suositukset.Ilman yhteystietoja tulevia hakemuksia ei käsitellä. Nuorilla työttömillä ja pitkäaikaistyöttömille on vaikea tilanne päästä milläänlailla mukaan vaativaan työelämään. Työvoimakoulutuksesta ulkopuolelle jää satojahakijoita per koulutus. Matalapalkkatöihin , kuten siivous , otetaan joko innokkaita opiskelijoita tai ulkomaalaisia, pätevyydellään ei niin merkitystä. Halvin tekijä ja innokkain otetaan .

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet