Viikko

Ikäihmiset saivat oman kuntosalin

Puistonkulman Kuntokulma on matalan kynnyksen kuntosali, jossa on huomioitu esteettömyys.

Puistokulman Kuntokulma on otettu vastaan innolla ja paikanpäällä on käynyt paljon väkeä tutustumassa paikkaan. Outi Luoma, Vuokko Mäntyvaara ja Ritva Hietasuu antavat kehuja hyville laitteille. – Sali on myös hyvällä paikalla ja sopii eläkeläisille hyvin. Täällä ei rauta kolise.

Mia Lagström

Ikäihmiset saivat Riihimäelle oman kuntosalin. Puistokulman Kuntokulmasta löytyy monenlaista kuntosalilaitetta.

– Täällä pystyy harjoittamaan kaikkia lihasryhmiä. Laitteissa on huomioitu niiden käytön helppous. Vastusta voi keventää ja suurentaa nappia painamalla. Painojen kanssa ei tarvitse pelailla, Kotokartanosäätiön liikunnanohjaaja Tanja Viitamäki kertoo.

Kuntosalilaitteiden lisäksi paikanpäältä löytyy käsipainoja ja muita pienempiä kuntoiluvälineitä. Levypainoja ei ole.

– Täällä ei rauta kolise. Tämä ei ole fitness- tai voimailusali, vaan terveysliikuntasali.

Viitamäen mukaan kuntosaliharjoittelu on tärkeää ikäihmiselle. Iän myötä lihaksisto alkaa nopeasti heikentyä. Tätä pystytään kompensoimaan lihaskuntoharjoittelulla ja oikeanlaisella ruokavaliolla. Erityisen tärkeää olisi harjoittaa jalkalihaksia.

– Arki on helpompaa, kun jaloissa on voimaa. Terveysliikuntasuositusten mukaan lihas- ja tasapainoharjoittelua olisi hyvä tehdä 2–3 kertaa viikossa.

Puistonkulman Kuntokulmaan pääsee tutustumaan ma–to klo 9–12, jolloin paikalla on liikunnanohjaaja.

Kuntosalin ilmoitustaululla voi ilmoittautua mukaan laiteohjaukseen, jossa käydään läpi, kuinka salin laitteet toimivat. Halutessaan kuntoilija voi varata ajan myös henkilökohtaiseen ohjaukseen, jossa suunnitellaan kuntoilijalle oma henkilökohtainen kunto-ohjelma.

Laiteohjauksen jälkeen kuntoilija saa kulkukortin, jolla pääsee salille harjoittelemaan seitsemänä päivänä viikossa. Kulkukorttia varatessa kuntoilija päättää, haluaako hän käydä salilla aamupäivisin klo 9–12, iltapäivisin klo 12–17 vai iltaisin klo 17–21. Viitamäen mukaan jaolla pyritään välttämään ruuhkahuippuja.

Salilla kuntoillessa kannattaa huomioida muut kävijät.

– Kuntokulmassa toimii yleinen kuntosalietiketti. Laitteessa tehdään esimerkiksi kymmenen toiston sarjoja, joiden välissä huilataan. Tauon aikana noustaan laiteesta, jotta joku toinen pääsee suorittamaan omaa sarjaansa.

Viitamäki muistuttaa, että jos ei ole ennestään tottunut lihasharjoitteluun, harjoittelu on syytä aloittaa maltilla ja lisätä tehoja pikkuhiljaa.

– Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. Heikkokuntoisen kannattaa ottaa salille kaveri mukaan.

Kuntokulma

Puistokulman Kuntokulmaan (Maantie 16–18, Riihimäki) pääsee tutustumaan ma–to klo 9–12. Ensimmäisellä kerralla kuntoilija varaa ajan laiteohjaukseen, jonka jälkeen hän saa kulkukortin salille. Kuntoilija päättää, käykö hän jatkossa salilla klo 9–12, klo 12–17 vai klo 17–21. Hinta päiväkäyttäjältä on 22 euroa / kuukausi ja iltakäyttäjällä 20 euroa / kuukausi. Käytöstä maksetaan kuukausi kerrallaan (pitkäaikaista sitoutumista ei ole).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (1)

Kommentit

Hieno juttu! Tosi upeaa, että

Hieno juttu! Tosi upeaa, että löytyy tällainen kuntosali.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viikko

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat