Pauli Reinikainen

Riihimäen 3 parasta aasialaisravintolaa: Lounaiden plussat ja miinukset

Olen aasialaisen ruuan ylin ystävä. Ensinnäkin siksi, että aasialaisessa ravintolassa saa (useimmiten) syödä riittävästi, etenkin lounasaikaan. Toiseksi siksi, että (useimmiten) tiedän, mitä tuleman pitää. Kolmanneksi siksi, että lähes aina ruuan hinta-laatusuhde on kohdallaan.

Tässä kirjoituksessa vertailen ravintoloiden lounastarjontaa, sillä listalta valitsen ruokaa harvoin.

Olen tyytyväinen siitä, että Riihimäellä on viime aikoina asettunut kaksi uutta aasialaisravintolaa, thaimaalainen ja intialainen. Näiden ravintoloiden tiloissa on tosin ollut aikaisemminkin saatavilla aasialaista ruokaa, mutta nyt taso on noussut selvästi.

Valtakadulla aikaisemmin tänä vuonna avautunut Naa's Thai Cuisine on yksi parhaista thairavintoloista, joissa olen syönyt. Ja uskokaa, olen syönyt monessa.

Ruokaa on buffet-lounaalla taatusti riittävästi, se on selvästikin valmistettu tuoreista raaka-aineista ja maustettu taivaallisesti. Keittiössä häärii thaimaalainen kokki, jota on kosiskeltu myös Helsingin ravintoloihin. En epäile.

Valittavana on aina useita eri lihavaihtoehtoja, kasvisvaihtoehto (tofu) sekä usein myös lohta. Lisäksi tarjolla on nuudelia, kevätkääryleitä ja wokattuja vihanneksia. Salaattipöytä on tarpeeksi runsas ja erikoisuutena on suosikiksini noussut kananmunasalaatti.

Buffetissa on aina yksi hieman tulisempi vaihtoehto, muuten ruoka sopii mielestäni kaikille. Jos siis olet erityisen herkkä, jätä maustetumpi vaihtoehto ottamatta. Kannattaa myös tiedustella yrittäjältä tarkemmin mausteista.

Naa's Thain kohdalla on annettava erityismaininta palvelulle. Yrittäjä muistaa tervehtiä jokaisen asiakkaan, juttelee mukavia ja vaikuttaa olevan aidosti kiinnostunut asiakkaistaan.

Naa'sin thaibuffan hinta on kohtuulliset 9,20 euroa. Jälkiruuaksi on keksejä ja kahvia sekä teetä.

Naa's Thai Cuisine

Valtakatu 4, Riihimäki
Lounaan hinta: 9,20 euroa
Lounas tarjolla: Klo 10.30-15

Plussat
+ Erittäin maistuva ruoka
+ Erinomainen palvelu

Miinukset
- Osa ruuista liian tulisia herkimmille

Tähdet: ****

Little India avautui muutama viikko sitten Riihimäen Keskuskadulle. Olen nyt käynyt lounaalla pari kertaa, mutta kokemus on ollut sen verran positiivinen, että uskallan nostaa jo tässä vaiheessa ravintolan lounaspaikkojen top kolmoseen.

Little India tarjoaa intialaisen ruuan lisäksi lounaalla myös perisuomalaista syötävää. Älä siis ihmettele, jos ja kun törmäät seisovassa pöydässä makkaraan, nakkeihin tai lihapulliin. Lasagneakin saattaa olla. Tämä ei haittaa minua suuremmin, vaikka itse tulen syömään intialaiseen vain ja ainoastaan intialaisen ruuan takia. Silti se pistää hieman silmään. Ravintola haluaa selvästi miellyttää kaikkia.

Ravintola on käynnistänyt toimintansa hintakampanjalla. Ensimmäisellä käyntikerrallani lounas maksoi 8,50 euroa, tänään 9 euroa. Normaalihinta on 9,50 euroa. Tänään yllätyin, kun kesken lounaan yrittäjä tuli kaatamaan lasiini mangolassia, ihan ilmaiseksi. Hienoa asiakkaiden miellyttämistä, joka varmasti poikii lisää kävijöitä!

Puutun tässä arvostelussa vain lounaalla tarjottavaan intialaiseen ruokaan, koska nakkeja en syö. Intialaiset herkut ovat mukavasti maustettuja, mutta Naa's Thain kaltaisia jopa tulisia ruokia ei ole tarjolla. Butter Chicken on vakiotavaraa, mutta tarjolla on myös toinen intialainen kanaruoka. Buffet-pöydässä on paljon muutakin, myös kasvisvaihtoehto ja naan-leipää. Salaattipöydässä on tuttujen kotimaisten kasvisten ohella myös erikoisempia intialaisia alkupaloja ja omaa suosikkiani raitaa, joka sopii mielestäni yhtä hyvin salaatin kuin lihankin kanssa.

Palvelu nousee lähes Naa's Thain tasolle. Se on mukavan välitöntä. Arvostan myös sitä, että yrittäjä tuntuu olevan aidosti kiinnostunut siitä, onko ruoka asiakkaan mielestä maistuvaa.

Little India

Keskuskatu 10, Riihimäki
Lounaan hinta: 9,50 euroa
Lounas tarjolla: Klo 10.30-15

Plussat
+ Monipuolinen lounaspöytä
+ Yrittäjän palveluhenkisyys

Miinukset
- Suomalainen ruoka ei oikein istu intialaiseen ravintolaan

Tähdet: ***1/2

Nostan kolmanneksi listallani Etelän Viertotie 1:ssä sijaitsevan Apsaran, mutta en täysin ravintolan buffet-pöydän takia. Poikkeuksellisesti tilaan Apsarassa ruuan listalta, koska se on varsin kohtuuhintaista ja saan valita laajemmasta valikoimasta. Yksittäinen annos maksaa 9,50 euroa. Annos on myös runsaan kokoinen, eikä sen syötyä jää nälkä.

Buffet-pöydässä on Little Indian tavoin myös suomalaista perinneruokaa kuten ranskanperunoita ja muuta sellaista. Lisäksi tarjolla on sushia, joka varmasti houkuttelee monia valitsemaan seisovan pöydän.

Omasta mielestäni Apsaran seisova pöytä ei kuitenkaan aivan yllä yksittäistenv annosten tasolle. Tämä on sikäli erikoista, että yleensä valitsen buffet-pöydän mukisematta. Buffet-pöydän tasoa laskee mielestäni se, että sillä kosiskellaan liian laajaa kävijäkuntaa.

Apsaran buffet-pöydän etuna on, että se on katettuna aamupäivästä aina kuuteen asti ja saatavilla myös lauantaina. Näin ollen ravintola sopii hyvin myös mattimyöhäisille.

Apsara

Etelän Viertotie 1, Riihimäki
Lounaan hinta: 9 euroa
Buffet-pöytä tarjolla: Klo 10.30-18

Plussat
+ Edulliset ja laadukkaat lista-annokset
+ Buffet-pöytä tarjolla iltakuuteen

Miinukset
- Buffet-pöytä kosiskelee liian laajaa yleisöä

Tähdet: ***

Pauli Reinikainen

Kommentit (1)

Kommentit

Kannattaisi käydä lisäksi

Kannattaisi käydä lisäksi Darshanin lounaspöydässä. Erinomainen intialainen. Eetu

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet