Puheenaihe

Keskituloinen menettää 935 euroa vuodessa – Näin verottaja iskee, kun palkka nousee Suomessa

Näin vertailumaat verottavat keskituloista palkansaajaa.

Veronmaksajain keskusliitto

Suomi verottaa keskituloisia palkansaajia yhä selvästi ankarammin kuin eurooppalaiset vertailumaat.

Veronmaksajain keskusliiton selvityksen mukaan 42 500 euroa vuodessa ansaitsevan suomalaisen veroprosentti on 2,2 prosenttiyksikköä korkeampi kuin Euroopassa keskimäärin.

Se tarkoittaa, että Suomen verottaja vie keskituloisen palkasta vuodessa 935 euroa enemmän kuin keskiverto Euroopan maa.

Suomea kevyemmin keskituloisia verottavat muun muassa Ruotsi ja Norja. Ankarampi verotus on vertailun Ranskassa, Tanskassa ja Saksassa. Ruotsissa keskituloisen käteen jää noin 2200 euroa enemmän kuin Suomessa.

Keskituloisen "veroparatiisi" on Sveitsi, jossa yksin asuva ja vuodessa 42500 euroa tienaava sinkku maksaa veroja selvityksen mukaan 12,2 prosenttia. Suomessa prosentti on 30,8 ja kovimmassa verottajamaassa Belgiassa 39.

Selvitys tukee vanhaa sanontaa, jonka mukaan työtä tekemällä ei Suomessa rikastu.

Suomen palkkaverotus on kansainvälisesti vertailtuna hyvin progressiivista, ja progressio on kiristynyt viime vuosina. Vertailun suurituloisinta, 138 000 euroa vuodessa ansaitsevaa palkansaajaa verotetaan Suomessa peräti seitsemän prosenttiyksikköä ankarammin kuin muissa Euroopan vertailumaissa keskimäärin.

Suurituloisen suomalaisen veroprosentti on vertailun neljänneksi korkein Belgian, Italian ja Ruotsin jälkeen.

Pienten palkkojen verotus on Suomessa eurooppalaista keskitasoa.

Tänä vuonna Suomen verotus muuttui pitkästä aikaa työllisyyttä tukevaan suuntaan, kun myös suurituloisten verot kevenivät. Palkansaajien veroprosentti aleni keskimäärin 0,6 prosenttiyksikköä.

– Euroopassa veropolitiikka on viime vuosina kääntynyt talouskasvua ja työllisyyttä vahvistavaan suuntaan. Tänä vuonna oli Suomen vuoro erottua joukosta kilpailukykyä ja työllisyyttä tukevalla työn verotuksen kevennyksellä, Veronmaksajien pääekonomisti Mikael Kirkko-Jaakkola toteaa tiedotteessa.

Selvityksessä olivat mukana Alankomaat, Belgia, Espanja, Italia, Itävalta, Ranska, Saksa, Suomi, Viro, Britannia, Norja, Ruotsi, Sveitsi ja Tanska sekä Euroopan ulkopuolelta Australia, Japani, Kanada ja Yhdysvallat.

 

Oletko tyytyväinen Suomen verotukseen?

En
85% (636 ääntä)
Kyllä
15% (111 ääntä)
Ääniä yhteensä: 747

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (7)

Kommentit

Onhan taas tarkoitushakuinen

Onhan taas tarkoitushakuinen otsikointi! Kerrotaan, että keskituloinen palkansaaja 'menettää' 935 euroa verrattuna keskiverto eurooppalaiseen. Kuitenkaan ei missään mainita kovemman verotuksemme tuomia etuja ja sitä, että omahan on valintamme. Toimittajan mielestä ko. summa vain häviää johonkin vailla mitään vastinetta?

Verotuksen edut ovat Suomessa

Verotuksen edut ovat Suomessa huomattavan paljon huonommat kuin vertailu maat Ruotsi ja Norja .Itse valitsin firmapaikaksi Viron kuin vaan huomasi että Suomen verottaja vie kaiken ja muutenkin joustamaton.Yrittäjä Suomessa on aivan lainsuojaton sosiaaliturvassa palkansaajan nähden niin miksi maksaa verot tänne kuin ei saa vastinetta.

se on hienoo kun voi asua

se on hienoo kun voi asua täällä ja maksaa veroja tuloistaan viron firmasta viroon?https://www.verkkouutiset.fi/verohelvetti-onkin-viro-51040/

No oma vaatimaton

No oma vaatimaton palkankorotukseni meni kokonaan verottajalle. Itse asiassa käteen jää nyt 28 euroa vähemmän kuin ennen palkankorotusta. ´Palkankorotuksen olisi pitänyt olla tuplat että jäisin voiton puolelle verottajan käynnin jälkeen. Sovittiin pomon kanssa ettei turhaan korottele palkkoja ensi vuonna.

pyydä ihmeessä

pyydä ihmeessä palkanalennusta ettei tule tappiota

Niin ja tuo työnantajan

Niin ja tuo työnantajan sosiaalimaksujen siirto työntekjöiden maksettavaksi kilpailukyvyn merkeissä vei myös pari kymppiä. On se eri kivaa.

TEAM liittoon kuuluvan

TEAM liittoon kuuluvan duunarin tuntipalkka on noussut 0.10€/h 2 vuoden aikana.,laskekaa siitä paljonko menettää vuodessa ;(

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat