Puheenaihe

Kokoomuksen kannatus huipussaan – HS: Vihreillä ja keskustalla kädenvääntökisa

Kuvituskuva.

Sauvo Jylhä / Arkisto

Kokoomuksen suosio on tällä hetkellä suurempi kuin kertaakaan tänä vuonna, ilmenee Helsingin Sanomien gallupista. Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, kokoomusta kannattaisi 22,2 prosenttia haastatelluista.

Sen sijaan demareiden syksyllä alkanut suosion kasvu on pysähtynyt – nyt sitä äänestäisi 19 prosenttia. Vihreät ja keskusta kamppailevat rajusti kolmanneksi suosituimman puolueen asemasta: vihreille gallup mittaa 15,4 prosenttia äänistä ja keskustalle 14,8.

Vasemmistoliitto on lievässä nousussa 9,3 prosentillaan. Perussuomalaiset ovat reilun prosentin päässä tasan 8 prosentin kannatuksella.

Pikkupuolueista vakain kannatus on Rkp:llä ja kristillisdemokraateilla, joita kannattaa 4,4, ja 3,3 prosenttia. Sinisten kannatus ei osoita mitään nousun merkkejä: puolueelle mitattiin nyt vain 1,6 prosentin kannatus.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (3)

Kommentit

Ihmettelen kokoomuksen

Ihmettelen kokoomuksen suosiota kokoomus ajaa vaan 1% rikkaiden asioita ja nämä köyhät konttori rotat äänestää heitä.Kokoomusen agendalla on palkkojen alennus ja yleensä matalapalkka työt runsas ei työperäinen maahanmuutto sosiaaliturvan laskeminen pohjamutiin niin mikä heissä vetää.Onko kansa menettänyt otteen oikeasta elämästä ja elävät fiktiossa että kuuluvat tähän 1% rikkaiden joukkoon .

Kun tienaa vähän yli 50

Kun tienaa vähän yli 50 tonnii vuodessa, voi monelle tulla illuusio siitä, että tässä ollaan vähän tavallista isompituloisia ja siinä harhassa mennään äänestämään kokoomusta. Menee niin metsään kuin voi vain mennä.

Kyllä kokoomuksen kannatuksen

Kyllä kokoomuksen kannatuksen takana on paljon 25-30-tonnia vuodessa anasaitsevia , ei muuten noin korkealla voisi olla, hoitoalan palkat on matalat ja samoin pien yrittäjillä?Ideologia on vain hyvä joka vetää,sosialistit ei niinkään,Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen?Vanhempi vaki on on vasemmiston kannattajia ja uskoo valtion kaikkivoipaisuuteen edelleen ja siksi mm.sote vastustus on vahvaa?

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat