Puheenaihe

Kaupunki torppaamassa Helsingin suurmoskeijan suunnittelun – "Liian laaja ja epävarma hanke"

Helsinkiin suunniteltu suurmoskeija on nyt pahassa vastatuulessa. Kaupunkiympäristölautakunta ei halua, että moskeijalle varattaisiin tonttia.

Havainnekuva
Helsingin kaupunkiympäristölautakunta päätti tämän päivän kokouksessaan esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunginhallitus ei varaa hakijoille aluetta moskeija- ja monitoimikeskus-hankkeen jatkoselvittämistä varten.
 
Päätös hyväksyttiin yksimielisesti puheenjohtaja Anni Sinnemäen (vihr.) tekemän ja varapuheenjohtaja Risto Rautavan (kok.) kannattaman vastaehdotuksen mukaisesti.
 
Lautakunta toteaa päätöksensä perustelussa pitävänsä tärkeänä, että Helsingin muslimiyhteisöjen toiminnan edellytyksistä huolehditaan osana suomalaista yhteiskuntaa sekä osana pääkaupungin roolia muun muassa asianmukaisten tilojen osalta. 
 
Nyt käsittelyssä olevan hankkeen laajuus ja yhä avoimena olevat kysymykset ja epävarmuustekijät, ennen kaikkea rahoituksen alkuperä sekä mahdolliset rahoituslähteiden vaikutukset eivät kuitenkaan ole lautakunnan mukaan kestävä pohja tälle toteuttamisratkaisulle. 
 
Siksi lautakunta katsoo, että tämän hankkeen osalta ei ole etenemismahdollisuuksia.
 
Suunnitteluvarausasiasta päättää lopullisesti Helsingin kaupunginhallitus. Asian on tarkoitus tulla kaupunginhallituksen päätettäväksi ensi maanantaina 18. joulukuuta.
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suurmoskeijaa käsitellään tänään Helsingissä – rahoitus ja vanhoillinen islamin tulkinta herättävät kysymyksiä12.12.2017 11.39
Helsingin virkamiehet: Suurmoskeijalle suunnitteluvaraus Sörnäisiin8.12.2017 09.28
Helsingin suurmoskeijan tontinvarauksen käsittely viivästyy22.11.2017 13.56
Helsingin suurmoskeijan tonttikysymys ratkeaa pian – tässä uusin aikataulu19.10.2017 17.30

Kommentit (10)

Kommentit

Eikös westendiin nyt yksi

Eikös westendiin nyt yksi pieni moskeija mahtuisi, siellon muutenkin sivistyneitä ihmisiä jotka osaa arvostaa monikulttuurisuutta.

Eiköhän sitä vielä väännetä

Eiköhän sitä vielä väännetä,niinkuin guggelia. Moista sairasta tönöä ei helsinkiin,eikä kono suomeen tarvita. Menköön omiin maihinsa pyllistelemään,jos on niin kova tarvis.(niinhänne kyllä taitaa lomaillakkin kerran,pari vuodessa,vaikka pakoloisina sieltä tulleet sotaa karkuun?!?)

Kerrankin fiksu päätös,

Kerrankin fiksu päätös, viimeaikaisten todella huonojen seassa. Tämä tuskin tähän vielä jää....

He eivät luovuta, joten

He eivät luovuta, joten älkäämme luovuttako mekään, allekirjoita aloite: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/4643

Ei taida olla vielä ohi tämä

Ei taida olla vielä ohi tämä farssi, mutta hyvä näinkin. Pärjäämme paremmin ilman.

Suomalainen käännynäinen

Suomalainen käännynäinen puolustamassa ääri-islamihanketta. Mitäs siitä radikalisoitumisesta puhuttiinkaan?

On tämä kyllä melko absurdia

On tämä kyllä melko absurdia kaiken kaikkiaan. Miltä kuulostaisi, jos muutama venäläistaustainen suomalainen alkaisi henkilökohtaista konkurssia välttääkseen puuhata Helsinkiin Venäjän sotilastukikohtaa. Katsottaisiin tontti, järjestettäisiin arkkitehtikilpailu, rahoituksen sanottaisiin tulevan rauhanomaiselta valtiolta Irkutskiin perustetulta tililtä. Sotilastukikohdan merkitystä korostettaisiin ihmisoikeuksien toteutumisella ja jokaisen oikeudella puolustaa yhteistä Itämertamme. Lisäksi sotilastukikohta toisi valtavasti kulttuurista kanssakäyntiä ja tekisi Suomesta kansainvälisen kohtaamispaikan kaikille, eikä sotilastukikohdalla olisi mitään sotilaallista tarkoitusperää, se vain korostaisi Itämeren valtioiden suvereenista itsemääräämisoikeutta. Media otsikoisi eksoottisista asioista, leimaisi sotilastukikohtaa vastustavat impivaaralaisiksi, sisäänpäin kääntyneiksi ja kertoisi, miten nykymaailmassa ei vain voi sulkea rajoja ja kuinka sotilastukikohtien toisten maaperälle rakentamista kannattaa jokainen moderni, tällä vuosituhannella elävä, kansainvälinen kansalainen ja tätä fantastista kehitystä vastustaa vain natsi tai ihmisvihamielinen ihminen. Asia vietäsiin kaupunginhallitukseen käsiteltäväksi ja lautakunta toteaa seuraavaa: "Nyt käsittelyssä olevan hankkeen laajuus ja yhä avoimena olevat kysymykset ja epävarmuustekijät, ennen kaikkea rahoituksen alkuperä sekä mahdolliset rahoituslähteiden vaikutukset eivät kuitenkaan ole lautakunnan mukaan kestävä pohja tälle toteuttamisratkaisulle. Siksi lautakunta katsoo, että tämän hankkeen osalta ei ole etenemismahdollisuuksia." Melko absurdia, mutta absurdi onkin uusi normaali.

Hieno vertaus, mutta mitä,

Hieno vertaus, mutta mitä, rinnastatko rauhan ja rakkauden temppelinä meille markkinoitua monitoimikeskusta sotilastukikohtaan? Saako niin tehdä, onko liian rehellistä puhetta?

Tässä Mahdollisuus .

Tässä Mahdollisuus ..kaupungin johtajat jotka eivät Helsingille kelvanneet siirtyy tunnetusti Vantaalle..Vantaan demarit toivottaa terveeksi tulleeksi..Nyt olisi Moskeea tarjolla..KJ Kari Nenosen viimeinen maamerkkin paikka jonka Vantaan kaupunki maksaisi..Kiitos Kari ..Myyrmäen fyssari

Suurmoskeijan lobbarit

Suurmoskeijan lobbarit puhkuvat uutta iskua sisään, kun vanhat kariutuvat. Pia Jardi on mukana myös Suomen islamilaisessa neuvostossa (SINE), jonka tukemisen valtioneuvosto lopetti tämän taloudellisten epäselvyyksien vuoksi ja minkä Yhdistyneet arabiemiirikunnat lisäsi terrorilistalleen vuonna 2014.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat