Puheenaihe

Jääkiekkoilija tyrmistyi TE-toimiston kirjeestä ­– Yle: Työttömyystuki evättiin tylysti

Kuvituskuva.

Arkisto

Jääkiekkoa palkatta naisten maajoukkueessa ja Rauman Lukossa pelaava Susanna Tapani hämmästelee työvoimaviranomaisten toimintaa.

Ylen Urheilu kertoo, että Tapanilta evättiin oikeus työttömyysturvaan marraskuussa.

Perusteena oli, että  Tapani pelaa jääkiekkoa ja ringetteä kahdessa seurassa korkeimmalla sarjatasolla Suomessa. 

Lukon ohella Tapani pelaa ringetteä raisiolaisessa RNK Flyersissa.

– Aluksi aloin vain nauraa, kun se oli niin vitsi. Tämä tuntuu tosi epäreilulta, koska en saa palkkaa urheilusta. Ja silti työttömyystuki evättiin minulta urheilun takia, Tapani sanoo Ylelle.

– Tiedän, etten ole ainoa samassa tilanteessa oleva. Tämä kertoo mielestäni hyvin, missä mennään naisjoukkueurheilun puolella.

Työttömyyskorvauksen kanssa on taistellut myös Suomen maajoukkueen maalivahti Meeri Räisänen.

Tapani kertoo ilmoittaneensa työvoimaviranomaisille, että on valmis tekemään täysipäiväistä työtä. 

Osa-aikaisesta työstä ringeten taitovalmentajana työtä on niin vähän, ettei riittävää elantoa kerry. Maajoukkueessa tai seurajoukkueissa pelaamisesta ei saa palkkaa.

Äskettäin tradenomiksi valmistunut Tapani aikoo valittaa TE-keskuksen päätöksestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (9)

Kommentit

Noin päätös tehtiin yhdessä

Noin päätös tehtiin yhdessä yössä kun tavallisesta kansasta on kyse, kun ex kansanedustajat nauttii sopeutumiseläkettä koirakoulun pyörittäminen, lääkärinä toimiminen tai konsulttifirmassa työskentely ei ole mitään, pari on ollut sopeutumiseläkkeellä jo18 vuotta. Siis 18 vuotta.

Mikä harrastus hyväksytään

Mikä harrastus hyväksytään ilman että korvaukset menee? On runsaasti ihmisiä jotka harrastavat kotonaan ilman että se vaikuttaa korvauksiin. Tämä sama kyttääminen eli vahvana -80 luvulla, onko nyt kyseessä yksittäisen henkilön kateus?

Elikkä jääkiekko harrastus

Elikkä jääkiekko harrastus rahoitetaan työttömyysturvalla kyllä on aikoihin eletty.Hakekaa nyt oikeasti hyvät pelaajat töitä.

Joo tuo kansanedustajien

Joo tuo kansanedustajien härskipalkka turvaa heidän kikkailunsa työmarkkinoilla jatkossa ja voi kimaltaa seksikkäissä ammateissa ja olla niin ex-edustajaa kuin vain olla voi - vastenmielisiä ihmisiä!

Tatu on jälleen väärässä.

Tatu on jälleen väärässä.

Jos työtön ylläpitää

Jos työtön ylläpitää toimintakykyään aktiivisella liikkumisella niin missä menee raja, milloin kuntoilu katsotaan työllistymisen esteeksi? Jos viipyy suihkussa liian kauan?

Outo päätös! Miehet ja naiset

Outo päätös! Miehet ja naiset nyt vain saavat eri palkkaa kotimaisessa palloilussa. Se johtuu siitä, että miesten urheilu tuottaa tulosta ja naisten ei. (Tämä on lähinnä yleisön vika ei urheilijoiden.) Vaikuttaa sille että TE-toimisto laskee keskiarvon palloilulajien huipputasolla pelaavista ja olettaa kaikkien saavan sen. Vastaavasti jos olen dartsin ja eukonkannon suomenmestari TE-toimisto maksaa kiltisti työttömyysrahat.

Työttömyysturva poiskokonaan

Työttömyysturva poiskokonaan ja toimeentulotuki tilalle kunnes duunia on.

Voit työttömyysetuuttasi

Voit työttömyysetuuttasi menettämättä tehdä vapaaehtois- tai talkootyötä silloin, kun työ on työttömyysturvalain mukaista palkatonta, tavanomaista yleishyödyllistä vapaaehtois- ja talkootyötä. Vapaaehtois- tai talkootyön keskeinen tunnusmerkki on sen palkattomuus. Vapaaehtoistyöhön ja erityisesti talkootyöhön liittyvä ruokailu tai muu tavanomainen tarjoilu ei ole palkkaa. Työ on palkatonta myös silloin, jos sinulle korvataan osallistumisesta aiheutuvia kustannuksia kuten joukkoliikenteen matkalippu, oman auton käytön kilometrikorvaus tai oman puhelimen käytöstä työssä aiheutuneet kulut. Linkistä lisää http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/jos_jaat_tyottomaksi/tyottomyysturva/vapaaehtoistyo_talkootyo/index.html

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat