Puheenaihe

Poliisi tutkii uusnatsien tekemää pahoinpitelyä Helsingissä – nyt puhuu uhri

Poliisi tutkii äärioikeiston mielenosoitusten välissä tapahtunutta pahoinpitelyä. Kuvituskuva.

Päivi Tuovinen / Arkisto

Itsenäisyyspäivän iltana Töölössä tapahtuneesta pahoinpitelystä on tehty rikosilmoitus. Ilmoituksen tekijä on pahoinpitelyn uhri.

Poliisin mukaan pahoinpitely on tallentunut videolle. Videolla liikkeellä ollut porukka oli matkalla mielenosoituspaikalle Töölöntorille, ja epäilty pahoinpitely tapahtui tämän siirtymisen aikana, kertoo rikoskomisario Hannu Kortelainen Helsingin poliisilaitokselta.

Uhrin kertoman mukaan hän oli kävelemässä Runeberginkatua Mannerheimintielle ja osoittanut joukolle hallussaan ollutta paitaa, kun kyseisestä joukosta oli tullut henkilö ja lyönyt häntä nyrkillä päähän.

Yksi henkilö joukosta oli uhrin kertoman mukaan istunut uhrin päälle ja toiset tekoon osallistuneista potkineet häntä vartaloon.

Epäillyt olivat myös repineet uhrin käsistä edellä mainitun paidan, jota hän oli heitä kohti heilutellut. 

– Uhrin mukana ollut henkilö oli tullut väliin auttamaan uhria, mutta epäillyt tönäisivät hänet uhrin kertomaan mukaan viereisen liikkeen seinää vasten, Kortelainen jatkaa.

Lähettyvillä olleet järjestysmiehet ja poliisit puuttuivat pahoinpitelyyn erottamalla osapuolet toisistaan. Poliisin tietojen mukaan uhri ja epäillyt pahoinpitelijät eivät tunteneet toisiaan entuudestaan.

Lue tapahtumista tarkemmin tästä linkistä.
 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (12)

Kommentit

”Mä en tehnyt mitään”

”Mä en tehnyt mitään” joopajoo

Ja noille

Ja noille väkivaltarikollisille, avoimesti natseille, löytyy puolustelijoita. Mitä sitten, vaikka uhrilla olisi ollut viisi väärällä tekstillä varustettua teepaitaa, sekö on oikeutus pahoinpitelylle?

No,tähän voi vastata,että

No,tähän voi vastata,että mitä sitten,jos itse käyttää hakaristillä varustettua paitaa ja heiluttaa moista lippua?

Siellähän new yorkissa taas

Siellähän new yorkissa taas posahti..

Ei ollut kyse mistään

Ei ollut kyse mistään väärällä tekstillä olevasta teepaidasta, vaan uhri itse provosoi heiluttamalla "Good night white pride" vaatettaan. Ja sitten tuli turpiin. Kumpikin osapuoli yhtälailla syyllisiä, toinen provosoi ja toiset provosoituivat tästä. Toivottavasti uhri nyt oppi ettei kannata väärässä paikassa yrittää kokeilla rajojaan.

Antifan keppihevosten

Antifan keppihevosten ikiaikainen taktiikka,kun tulee turpaan niin uhriudutaan.Paikalla oli poliisia ja järjestysmiestä jotka tapahtuman vierestä näkivät.

"en ole tehnyt mitään,

"en ole tehnyt mitään, kävelin vain kadulla" -just joo, vihervassarianarkistit on tasan siihen asti uho päällä, kun joku a. vetää turpaa, b. poliisi kiikuttaa pois hallinta-otteella, kummassakin tapauksessa uhriudutaan mahdollisimman näyttävästi ja tottakai vihervassari toimittaja kunta peesaa. Kummatkit tilanteet ovat silti itseaiheutettuja.

Näin on,säälittäviä vätyksiä.

Näin on,säälittäviä vätyksiä.

Natsit poistettiin Suomesta

Natsit poistettiin Suomesta vuonna 1945. Poistetaan jatkossakin.

Voitko kertoa missä olet

Voitko kertoa missä olet nähnyt natseja? Natsien näkymiseksi ei lueta median sanoja joista joka toinen on sana natsi. Ei pidä olla niin yksinkertainen että kun näkee sanan natsi jossain, se tarkoittaa että natseja on kaikkialla, jokaisessa paikassa, lähikaupassa, 612- kulkueessa ja ovat kokoajan läsnä. Näet ehkä uniakin missä on vain natseja?

Voi voi miten nyt ulisee

Voi voi miten nyt ulisee anarkomaani. Itse kerjäsi nougariin, ja sai sitä mitä tilasi ja nyt nillitetään. Toivotaan, että saa vielä muutaman kerran lisää, niin eiköhän jossain vaiheessa opi milloin kannattaa olla ihan hiljaa. Hauskoja nämä vassarit on ainakin uhriutumaan ja ulisemaan.

Anarkisti-Punikki oli

Anarkisti-Punikki oli väärässä paikassa, väärään aikaa. Tarkoituksella mennä vitt.....Näin oli myös Jyväskylässä. Sokoksen tuulikaapissa kurmootettu vassaripunikki, meni "kertomansa mukaan" ihan sattumalta seuraamaan vastapuolen mielenosoitusta, ihan sattumalta lähti seuraamaan kulkuetta. "Julkkispunikki" bongattiin. Jälkikäteen lehdistö runkutti lähes yksinomaan korttelin päässä olevasta lippuporukasta, koska sieltä sai poliisien susikoirasta agendaan sopivia kuvia.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat