Matti Putkonen

Annin ja Osaman yhteensopivuus

Ilmastonmuutokset aiheuttavat katastrofeja kaikkialla maailmassa. Teollistunut läntinen maailma on syyllinen kehittyvien ja kehitysmaiden ympäristön saasteisiin ja kaikkiin muihinkin ongelmiin.

Teollisuusmaiden kansalaisten on nyt heti lähetettävä satoja miljardeja euroja ja dollareita kehittyvien ja kehitysmaiden johtajien tileille.

Näiden lahjoitusten pankkisiirtolomakkeiden viitesarakkeeseen on kirjoitettava ilmastonmuutos. Lahjoitusvelvollisuutta perustellaan, että teollisuusmaiden hyvinvointi on luotu vääräuskoisten menetelmin.

Tuttuja viestejä? Näiden viestien yhteensopivuus ja samankaltaisuus on hämmästyttävää, koska ne löytyvät niin vihreiden kuin al-Qaida -verkoston sivuilta.

Tunnetusti ilkeämielisenä tutkin, mitä muita yhdentyviä aatteita, asioita, toimia tai viestejä näillä kahdella järjestöllä on.

Molemmilla on fundamentaalisista uskonveljistä ja -sisarista muodostettuja suoran toiminnan sotajoukkoja.

Vihreillä on Greenpeace, eläintenoikeuksien ja Maan ystävien nimikkeellä toimivat ekoterroristijärjestöt. Al-Qaida -verkostolla on omat uskonsoturit.

Niiden toimintatavat ovat myös yhdentyvät. Laeista ja järjestyssäännöistä puhumattakaan sivistyneet länsimaiset menettelytavat eivät koske niitä.

Tavoitteena on aiheuttaa mahdollisimman paljon hämmennystä ja pelkoa. Ihmishengistä ei ole väliä.

Molempien sotajoukkojen yhteisinä hyökkäyskohteina ovat ydinvoimalat ja hyökkääjien mielestä vääräuskoiset, mutta lailliset kokoukset ja maiden hallitukset.

Molemmilla sotajoukoilla tuntuu olevan rajattomasti rahaa toimintojensa ylläpitämiseksi. Kumpienkin sotajoukkojen rahoittajat salataan.

Kaupunkien ja kylien kaduilla sekä toreilla niin sanotut hyvin perillä olevat lähteet kuiskivat rahavirtojen pulppuavan samoista lähteistä, eli suurilta ylikansallisilta itäisiltä öljy-yhtiöiltä.

Molempien järjestöjen todellinen suvaitsevaisuus on rajoitteellista ja totalitaristisia.

Muunlainen ajattelu johtaa näihin järjestöihin kuuluvien mielestä maailmanloppuun. Heidän mukaansa vääräuskoisten valtaan pääsy on estettävä tarvittaessa uhkailemalla ja piirtelemällä olemattomia kauhukuvia kansalaisille.

Eroavaisuuksiakin löytyy. Laillisten ja demokraattisten vaalien tulos pitää mitätöidä toisen mielestä vaikka pommein. Toinen vaihtaisi väärän vaalituloksen jälkeen kansan.

Toista järjestöä lailliset vallanpitäjät jahtaavat vahvoin sotajoukoin. Toista ne kumartelevat ja hyysäävät rinnallaan siihen saakka kunnes kansa toisin päättää.

Kummankin järjestön saattaminen vaikutusvallaltaan marginaaliseksi on vapaan demokraattisen kansan etu.

Matti Putkonen

Kirjoittaja on eläkkeellä oleva ex-viestintäpäällikkö.

Matti Putkonen

Kommentit (4)

Kommentit

Olethan sinä Matti raukka

Olethan sinä Matti raukka kovin sekaisin, minkä puolesta sinä taistelet? Moni taistelee tulevaisuuden puolesta, sinä menneisyyden?

Tämänpäivän suurin uutinen

Tämänpäivän suurin uutinen tulee australiasta, joka liittyy ilmastonmuutokseen. Ovat päättäneet vähentää kameli-kantaansa, joita siellä n.1,2 miljoonaa. Koska yksikameli saastuttaa vuorokaudessa enemmän, kuin 300000-autoa, päästelee metaania joka on paljon pahempaa kuin hiilidioksiini. Onneksi meillä ei ole kameleita, ainoastaan joku tuhat kamelikuskia löytyy, joilla päästöt olemattomat.

"Kaupunkien ja kylien

"Kaupunkien ja kylien kaduilla sekä toreilla niin sanotut hyvin perillä olevat lähteet kuiskivat rahavirtojen pulppuavan samoista lähteistä, eli suurilta ylikansallisilta itäisiltä öljy-yhtiöiltä." 2000 -luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä öljyn hinta nousi rajusti. Lopputuloksena öljystä tuli niin kallista, että sitä ei kannata käyttää perusenergian tuottamiseen. - Niinpä öljy ei enää ole ydinvoiman kilpailija. Vaalikaudella 2007 - 2011 Vihreä liitto jaksoi istua hallituksessa, vaikka eduskunta myönsi 2 ydinvoimalupaa. - Onko tällä yhteyttä öljynhinnan nousuun? Vai onko kyseessä sattuma?

"Sinne" kukkulan Anni on

"Sinne" kukkulan Anni on pahasti hakoteillä, kuten vihreä aate yleensä. Ei me Suomalaiset voida kehittää maata ja saada teollisuuden työpaikkoja, jos tollanen pikku-viherpeippo isolla variksen suulla kraakkuu niitä näitä. Osaksi näiden nurmikkolaisten vuoksi suomemme suuryritykset on viety entisiin itälokin ja aasin maihin, missä meidänkin ammatitaito nyt on. Muuten vihreästä pitävät"citykanit" pitää hävittää, kun tekevät pahaa jälkeä puutarhoissa. Kait se hallitusohjelmassa on?

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet