Paikalliset

V-käyrä koholla? Varo, se näkyy eliniässä

Juttu on julkaistu alunperin huhtikuussa 2013 osana Kysy asiantuntijalta -sarjaa.

Duodecimin tutkimuksen mukaan terveellisempiä elämäntapoja viettävät kokivat olevansa onnellisempia kuin epäterveellisiä elämäntapoja viettävät. Kyse ei ole Duodecimin Pekka Mustosen mukaan muna-kana -asetelmasta vaan siitä, että onnellisuus ja hyvinvointi tuottavat terveellisempiä elämäntapoja.

Kustannus Oy Duodecim

Ennen kuin annat V-käyrän nousta liian korkeaksi, mieti pari kertaa, voisitko muuttaa asennettasi.

Tutkimusten mukaan negatiivinen ajattelu on nimittäin turmiollista.

Negatiivisesti ajattelevien miesten eliniän on todettu alenevan 11 vuodella. Naisilla vastaava luku on 8–9 vuotta.

Pahinta on, että kielteisyys vie mennessään. Negatiivisuuden kierteestä on vaikeaa hypätä pois.

Kielteinen ajattelu heijastuu myös työelämään.

Duodecimin tutkimuksen mukaan positiiviset ihmiset saavat koulutustasosta riippumatta keskimäärin merkittävästi parempaa palkkaa kuin negatiiviset.

Positiiviset pärjäävät myös työelämässä paremmin.

Negatiivisesti ajattelevien miesten eliniän on todettu alenevan 11 vuodella.”

Jos negatiivisuuden seuraukset ovat näin selvät, miksi negatiivisesti ajatteleva ei muuta asennettaan?

Elämä pelissä -tv-ohjelman taustaryhmässä mukana ollut Duodecim Kustannus Oy:n toimitusjohtaja Pekka Mustonen sanoo, että negatiiviset henkilöt kärsivät itsekin kierteestään.

Kierrettä on kuitenkin vaikea katkaista. Ulkopuolisten saarna tai onnen julistaminen ei pelasta negatiivisuuden pauloihin joutunutta.

– Motivaation on lähdettävä ihmisestä itsestään. Tekeminen on kova sana onnen saavuttamisessa.

Onnen tavoittelu ei kuitenkaan ole helppoa. Mustosen mukaan useimmilla ei välttämättä ole aavistustakaan, mikä tekee heidät onnelliseksi.

– Moni ei erota, mikä ero rakkaudella ja rakastumisella on. Tässä pätee sama asia: onnellisuus ei tarkoita, että olet iloinen.

Onnellisuudella ei Mustosen mukaan tarkoiteta myöskään, että pitäisi olla yltiöpositiivinen.

– Tietynlainen negatiivisuus on hyväksyttävää ja jopa toivottavaa. On hyödyllistä osata olla rakentavasti kriittinen.

– Jos positiivisuutta luonnehtii purjeeksi, negatiivisuus on köli, joka estää veneen kaatumisen, Mustonen lainaa amerikkalaista professori Barbara Fredricksonia .

Mistä sitten tiedät olevasi onnellinen?

– Kun on onnellinen, pieniä vastoinkäymisiä ei huomaa. Vaikka jääkaapista olisi jogurtti loppu tai kun joku kiilaa sinut kassajonossa, se ei harmita sinua.

– Negatiivisesti ajatteleva puolestaan voi märehtiä jokaista pienintäkin murhetta. Uusi murhe odottaa jo kulman takana ennen kuin vanha on jäänyt taakse.

Useimmilla ei ole aavistustakaan, mikä tekee heidät onnelliseksi.”

Jos juuri lukemasi hätkähdytti sinua, olet jo pitkällä. Mustosen mukaan posiitiivista ajattelua voi oppia, jos asiaan on aidosti motivoitunut.

Alkuun pääsee esimerkiksi parilla tyypillisella valmennusohjelmaan osallistuvien harjoitteella:

– Joka kerta, kun kohtaat pettymyksen, sanot itsellesi: Onneksi minulle kävi näin, olisi voinut käydä pahemmin. Toista lausetta aina, kun joku vastoinkäyminen tulee vastaan. Melko nopeasti hokema muuttuu automaatioksi ja kääntää ajattelun positiiviseen suuntaan kohdatessa vastoinkäymisiä.

Toinen tapa on päätää mieltä painavien murheiden vatvomisajasta.

– Päätät, että vatvot jatkuvasti mieltä vaivaavaa ikävää asiaa vain kerran päivässä, esimerkiksi automatkalla kotiin. Sen ajan märehdit oikein kunnolla, mutta muuten et mieti asiaa.

Miksi miehiä korpeaa enemmän kuin naisia?

V-käyrä näyttää tutkimusten valossa olevan korkealla erityisesti miehillä, ja v-käyrä on vahvasti yhteydessä matalaan eliniän ennusteeseen. Missä siis mättää?

Pekka Mustosen mukaan miehen onnellisuuteen tarvitaan ainakin kolme asiaa:

–  Rakkaus eli tyytyväisyys parisuhteeseen, ystävät eli hyvät sosiaaliset suhteet ja jokin ”projekti” eli elämän merkityksen ja arvon kokemus.

Mustosen mukaan miehille yksi tärkeimmistä asioista on tunne, että he ovat merkityksellisiä.

Tästä syystä Mustonen rohkeneekin epäillä, olisiko esimerkiksi kaikkien miesten isyysvapaiden pidentämisestä hyötyä.

–  Miehille perhe on tärkeä, mutta usein heille on tärkeämpää, että he kokevat itsensä tärkeäksi työnsä tai harrastuksensa kautta.

Miehen ihanne on sataprosenttisesti naisten piirtämä.”

Hän kertoo esimerkin miehestä, joka muisti kertoa ystäväporukalleen vasta kalareissun toisena iltana, että oli saanut lapsen.

– Naisille projekti eli elämän merkityksellisyys tulee työn tai harrastuksen lisäksi usein kodista ja perheestä. Kotona parisuhde eli mies on lähinnä osa sisustusta, Mustonen viittaa psykiatri Matti Huttusen sutkautukseen.

Nämä asiat eivät ole muuttuneet 10 000 vuoteen.

– Jos jotkut miehet eivät sopeudu nyky-yhtieskunnan vaatimuksiin, niin se voi perustua psykologi Ilona Rauhalan näkemykseen, että miehistä piirretty ihanneroolimalli on sataprosenttisesti naisten piirtämä, hän muistuttaa.

Kuka?

Pekka Mustonen

lääketieteen tohtori

Kustannus Oy:n Duodecimin toimitusjohtaja

Ylen Elämä pelissä tv-ohjelmien asiantuntijatoimituksen ja tutkimustyöryhmän jäsen

Mikä Elämä pelissä?

Elämä pelissä -ohjelma on Kustannus Oy Duodecimin ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kehittämä tietokoneohjelma, joka arvioi elintapoja ja henkistä hyvinvointia.

Käyttäjän antamien tietojen perusteella ohjelma antaa arvion sairausriskeistä ja keskimääräisestä elinajan odotteesta.

Testin laskentakaavat perustuvat laajaan suomalaiseen Finriski-aineistoon ja lukuisiin suuriin kansainvälisiin tutkimuksiin.

Testin ja siihen liitetyn valmennusohjelman vuoden 2012 versio kehitettiin yhteistyössä YLE:n tuottaman Elämä pelissä -televisio-ohjelman kanssa.

Mikä Kustannus Oy Duodecim?

Kustannus Oy Duodecim on lääketieteeseen erikoistunut kustantamo.

Se julkaisee myös kansalaisille suunnattua avointa www-palvelua, Terveyskirjastoa.

Terveyskirjaston artikkelit ja ohjeet ovat asiantuntijoiden laatimia ja perustuvat Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin tuottamiin kansallisiin hoitosuosituksiin ja Kustannus Oy Duodecimin julkaisemiin lääkäreiden käsikirjoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kommentit (43)

Kommentit

Joutomiehillä on tarve

Joutomiehillä on tarve selitellä kaikenlaisia pellejuttuja osoittaakseen oma tarpellisuutensa ja korke tulotasonsa. Ei noilla jutuilla ole oikeati kuin viihdearvo ja sekin aika heikko

Kirjoitus oli täyttä asiaa,

Kirjoitus oli täyttä asiaa, mutta sinun kirjoituksesi edustaa negatiivisuutta. Suosittelen artikkelin lukemista uudelleen kaikessa rauhassa jos löytäisit kirjoituksen sanoman. Kuten siinä kerrottiin on negatiivisuuden kierrettä vaikea katkaista, joten ymmärrän ajatusmaailmaasi. Yritä kuitenkin. Kyllä minuakin harmittaa toisten suuret tulot.

Mitä mitä mitä??? Pystyykö

Mitä mitä mitä??? Pystyykö nykyään pöllimään toisten aktiivisesti käyttämän nimimerkin? Yrittäjäkin kirjoittaa välillä täydellistä suomea ja käyttää välimerkkejä niin kuin säädetty on.

"– Päätät, että vatvot

"– Päätät, että vatvot jatkuvasti mieltä vaivaavaa ikävää asiaa vain kerran päivässä, esimerkiksi automatkalla kotiin. Sen ajan märehdit oikein kunnolla, mutta muuten et mieti asiaa." Tuotapa ohjetta olen pyrkinyt noudattamaan enemmän ja vähemmän onnistuneesti. Väinö Toivonen viitannee siihen, että kovapalkkainen tohtorismies meille tämmöisen haastattelun on luettavaksemme suonut. Toivosen kannanotto on tyyppiesimerkki negatiivisesta ajattelusta. Itte aikoinaan kun luin Antti Hervosen ja knien kirjan tervaskannoista heräsin ajattelemaan positiivisesti positiivisen ajattelun vaikutusta elämän laatuun. Enpä tiedä, kiinnostaisiko meikäläistä ylpöt, mutta seuraavat viimeiset vuosikymmenet soisin eläväni balanssissa ja äityväni korjaamaan vain epäkohtia, joihin voin vaikuttaa ja tyytymään niihin, joihin meikäläisellä ei ole koskaan ollut eikä tule olemaan osaa eikä arpaa. Niille kirjan tervaskannoille oli yhteistä tyytyväisyys. Useimmat olivat kokeneet elämässään tiukan pula-ajan ja nälän, köyhyyttä ja niukkuutta, 2-3 sotareissua jne. Heillä saattoi olla sairaus tai vamma, mutta he eivät ajatelleet itseään sairaina tai vammaisina, tavallisina ihmisinä vain.

Mutta kun meillä on

Mutta kun meillä on kertakaikkiaan niin pelle hallitus, oikea sick-pack, niin mitä tässä muuta voi kuin juoda kaljaa ja manata maan menoa pölkylle, hulttiovaltioiden mestattavaksi. Tietenkin kaikissa seuraavissa vaaleissa äänestän ainoaa oikeaa puoluetta, joka ajaa kansan asiaa, eli perussuomalaisia, mutta siihen asti kun hallitus vaihtuu, on muisteltava, mitä tuhoa tämä pellekimara on saanut aikaan.

Perussuomalaisten suosio

Perussuomalaisten suosio perustuu populismiin, jolla Soini & Knit ruokkivat herravihaa ja tämän katajaisen kansan luonteeseen kuuluvaa perusnapinaa ja negatiivisuutta. Filosohvi P. Himaskan odotus persujen kaikkivoipaisuuteen vikojen ja vääryyksien korjaamisessa on siten lähtökohtaisesti vinksallaan. Jos persut pyrkisivät hallitukseen johtamaan meidät lihapatojen ääreen Sangri-lah´an ikuiseen aurinkoon ja vaurauteen, he sahaisivat oikein moottorisahalla altaan oksan, jolla Arkadianmäellä istuvat. Ilmiö näkyi selvästi 1980-luvulla, jolloin Suomen talouselämällä meni lujaa, väestö vaurastui, yritykset rikastuivat ja populistinen trio Minä-Sirkka-Pekka hajosi. Hajosi, kun ihmisillä oli kiire kuluttaa eikä ollut aikaa napista ;)

Kyllähän tässä mielellään

Kyllähän tässä mielellään ajattelisi myönteisesti, mutta kun kaikki muu kuin minä on niin huonoa. Suomi, eduskunta, hallitus, EU, naapurit, muijan sukulaiset, kaikki samaa itseänsä. Ja aina on kaikki minua vastaan, eikä kukaan mitään minulle anna, kun kaikki vaan aina tekee kaiken väärin. Paitsi minä. Miten tässä muka voisi ajatella positiivisesti, vaikka kuinka on tämmöinen aurinkoinen ja iloinen velikulta.

Kannattaa lopettaa uutisten

Kannattaa lopettaa uutisten lukeminen, niin on paremmalla tuulella. Tyypillisesti havaitsen tämän ilmiön lomalla, mutta myös muulloin.

Tämä on totta. Tieto lisää

Tämä on totta. Tieto lisää tuskaa. Vielä kun pystyisi olemaan seuraamatta uutisia...

Negatiivisesti ajattelvien

Negatiivisesti ajattelvien miesten eliniän on todettu alenevan 11-vuodella!! Kuinka hiton vanhaksi ton meidän Wagnerimme on oletettu elävän? Se tuolta soffaltaan aina vaan huutelee negatiivisyyksiään vaikka on lähempänä sataa. Nyt on alkanut huudella telkkarillekin, kun kaikki ovat niin mänttejä, eivätkä osaa edes jääkiekkoa pelata muusta urheilusta puhumattakaan ja formulakuskit ne eivät, sitten millään opi ajamaan!!

Teidän Wagner on yks

Teidän Wagner on yks Metusalem. Sen ego elää vielä miinusmerkkisenäkin, kun Rotestilaulu ja muut jälkeenjäävät muistelevat kaikkea sitä nurinaa ja marinaa vähän samaan tyyliin, kuin masokistit pyörittävät korvat höröllä taltioitua Raimo Sailasta nyt, kun häntä ei enää livenä valtiovarainministeriön kansliapäällikkönä kuulla. Vaan asioilla on puolensa ja puolensa. Muistetaan, että nurinoistaan kuuluisien korpisotureitten ansiosta humoristi Vanhala pääsi lausumaan ikimuistoiset sanasensa: "Sosialististen Neuvostotasavaltojen liitto voitti, mutta hyvänä kakkosena tuli maaliin pieni ja sisukas Suomi."

Negatiivisesti aattelen tota

Negatiivisesti aattelen tota nimitystä V-käyrä. Kuinka monessa muussa maassa/kielessä käytetään naisen sukupuolielintä pahimpana mahdollisena kirosanana? Ihan yhtälailla K-käyrä tai M-käyrä, tai miksei vaikka Ö-käyrä käy hermon päälle ja laskee elinikää... Ihan virallisesti voi nyt käyttää V-sanaa pilkun tilalla kaikki muutkin, kuin murrosiän stressissä elävät. Jäk!

Aivan samaa olen ajatellut,

Aivan samaa olen ajatellut, kuin sinäkin Myy! Suomenkieli on maailman rikkaimpiin kieliin kuuluva kieli ja juuri toimittajat joiden täytyisi olla kirjoittamisen ammattilaisia eivät osaa käyttää teksteissään muuta termiä, kuin tämän katujätkän ilmaisun! Sivistymättömiä ovat Suomen toimittajatkin ja kieleltään köyhiä!

Hallitus on Espanjan ja

Hallitus on Espanjan ja Kyproksen pankkitukiin osallistumalla osoittanut täysin olevansa kykenemätön hoitamaan kansalaisten asioita. Eurooppaan lapioidaan rahaa ja pannaan veronmaksajat maksamaan. Sieltä virtaa rahaa Pohjolaan niin että pankit maksavat piensäästäjälle nollakorkoa tai 0,1 %, josta Jutta&Jyrki haluavat viedä 30 % pääomatuloveroa. Kehua retostetaan että asuntovelalliset hyötyvät tilanteesta. Kuinkahan kauan ja miten kävi Suomen Sammon (Nokian) kun oikein kauan lesoiltiin ja paukuteltiin henkseleitä? Ole siinä sitten possari kuten nää himanuljakkaat vaatii - meidän veroeuroilla!

Onhan se kiva olla 11 vuotta

Onhan se kiva olla 11 vuotta nuorempi kuin olisi positiivisena ajattelijana. Oho, hupsista keikkaa, lipsahti positiiviseksi.

Laittakaa Vesa-Matti Loirin

Laittakaa Vesa-Matti Loirin Naurava kulkuri soimaan, niin ikää tulee reilusti lisää!

Tosi on, nauru tarttuu vaikka

Tosi on, nauru tarttuu vaikka naurupussista. Harva kykenee mörkkinä kuuntelemaan pienen lapsen hervotonta naurua. Ja lapset tykkäävät nauraa. Nauravat niin pitkään kunnes menee perille sanonnat: 1) Itku pitkästä ilosta, pieru p...anjauhannasta, 2) Tulee mies räkänokastakin, muttei tyhjän naurajasta... ja on niitä ilokielteisiä sanontoja muitakin, jos joku muistaa.

Eipä ole ihme että= Suomeksi

Eipä ole ihme että= Suomeksi sanottuna vitutus lisääntyy kun kuuntelee uutisia suoranaista kusetusta meidänkin päättäjiltä esim talvivaara ja puhumattakaan EU asioista kyllä luotto mennyt päättäjiin.

Niin, mutta koskeeko

Niin, mutta koskeeko tuollainen hyvinvointitutkimus suomalaisia oikeastaan ollenkaan? Täällä EU:n pohjoisella syrjällähän kaikki voivat hyvin ainakin päättäjien mielestä ja meiltä on varaa jopa avustaa heikommin voivia euro-kansalaisia jotka kärsivät siellä jossain Välimeren tuskastuttavan hiostavassa ilmastossa:)

Äänestä sinäkin PerSuja niin

Äänestä sinäkin PerSuja niin Suomi pelastuu... ja koko maailma samaan syssyyn:-)))

Hei, älkääpäs jatkako

Hei, älkääpäs jatkako jurnutusta, sillä väistämätön totuus on, että me ollaan onnellisia! Kansainvälisissä onnellisuustutkimuksissa (joita ennen hyvinvointitutkimuksiksi mainittiin) vuonna 2010 tulimme kolmannelle ja vuonna 2012 toiselle sijalle. Viime vuoden tuloksissa vain tanskalaiset olivat onnellisempia kuin me. Ykkössijan voi kyseenalaistaa, sillä sanoihan jo Shakespeare Hameltin suulla, että Tanskanmaalla on jotain mätää. Talouslehti 3.4.2012: "Raportin mukaan tärkeimpiä onnellisuuteen vaikuttavia tekijöitä ovat kotitalouksien tulot, luottamus ja sosiaaliset suhteet." Kunnossa ovat!

Siitä huolimatta kilttit

Siitä huolimatta kilttit ihmiset kuolee ensin ja paskapäät jää yleensä viimeiseksi.

On eräs tuttu asunut aika

On eräs tuttu asunut aika kauan Köpiksessä. Ollut välillä työttömänä. Ja työkkäri ei kauan anna olla rauhassa, vaan patistaa jatkuvasti kursseille ja koulutukseen sekä järkkää harjottelua. Toinen tuttu asunut Brysselissä, jossa sairastui ja joutui leikkaukseen johkin kuninkaalliseen sairaalaan. Kaikki meni hyvin ja edukkaasti ja toipui äkkiä työkuntoon. Kolmas tuttu asuu Tallinnassa, jossa on ollut ihan mukava asua. Kunnes Suomi järjettömillä kulutusveron korotuksillaan ajoi suomalaiset köyhät ruoan, asuntojen ja alkoholin ostantaan niin, että normivirolainen ei pärjää mitenkään palkallaan eikä eläkkeellään heinäsirkkalaumojen kaltaisten "porotokkien" aiheutettua valtavan hintaeroosion Viroon. Lääkäripalvelut tosin sielläkin ovat vielä puolet halvempia Suomen hintatasosta ja palvelu ystävällistä. Kuten Belgiassa.

Kyllä se v-käyrä nousee kyll

Kyllä se v-käyrä nousee kyll tällä nykymeinigillä keltä vaan, tällä Suomen nykyisellä menolla aina vaan kiristetään vähäosaisempaa ihmisryhmää. Nostetaan veroja ruoka kallistuu ei pysty enää ostamaan tervellistä ruokaa saatikka kunnonvaateita. Miten kaun luulette , että ihmistenmielen terveyden pysyvän kohtulisena lian paljon huolta huomisesta.

Totta lauot Ellu! Ainoa

Totta lauot Ellu! Ainoa myönteinen asia on että jopa arvostettu Ajankohtainen kakkonen keskusteluttaa susien asemasta parituntisen asiantuntijoita. Kohta varmaankin tulee ihmisten vuoro. Kyykkyyn vain jaksamista ja kärsivällisyyttä!

Tulee tulee... ihmisten

Tulee tulee... ihmisten vuoro. Ensimmäisenä listalla ovat miehensä rahat puhaltaneet ja pihalle heittäneet yksihuoltajaämmät - ovat kiukkuisia kun yhteiskunta ei turvaa samaa eliämisen tasoa kuin minkä mies aiemmin kustansi.

Miksi tarkkailija saastutat

Miksi tarkkailija saastutat mielesi saastalla ja levität paahaa oloasi täällä? Nouse jo yläpuolelle!!!

nimim.tarkkailijalle:eläpäs

nimim.tarkkailijalle:eläpäs yleistä "yksinhuoltajaämmiä"!!! Aika usein yksinhuoltaja-äidit vain yrittävät selvitä tästä suosta ja varmistaa,että saavat pesueensa ruokittua! Kuinka moni mies olisi valmis itse huoltamaan pesuettaan omalla työttömyysrahalla tai palkalla? Lasten elättäminen on muutakin kuin vaatteiden ostamista! Rahan pitäisi riittää lasten osuuteen elämisestä,vaatteista,sähkölaskusta,vakuutuksista vain muutamia mainitakseni!Kerropas miten joku 150 € kuussa riittää tällaiseen osuuteen elämisestä?!

Kävely on hyvä harrastus.

Kävely on hyvä harrastus. Sitä voi harrastaa yh-äidit, eläkeläiset ja se pitää mielen virkeänä ja kuntokin nousee ja eihän sitä tiedä, vaikka kävelyreissullaan kohtaisi sen unelmien miehen tai naisen ;-)

Jos V-käyrä on korkealla liki

Jos V-käyrä on korkealla liki koko elämän, niin tuskin se haittaa jos pois pääsee vähän aiemmin...

Älähän nyt, tietenkin se on

Älähän nyt, tietenkin se on niin, että sitä niittää, mitä kylvää. Itsekullakin. Tiedän lukuisia ihmisiä, joilla on ollut vaikea sairaus ja ovat siitä selvinneenä ymmärtäneet elämän arvokkuuden. Aika, energia ja resurssit ovat suunnattu johonkin sellaiseen, joka on todella arvokasta. Sääli, että elämä, joka on hoidettu yhteiskunnan varoin, ei ole arvokas edes itselleen.

V-käyräiset ihmiset kenties

V-käyräiset ihmiset kenties delaavat aiemmin, mutta ehkäpä heillä se luonteen lujuus (jos sitä voi siksi nimittää) vie läpi harmaan kiven. Tosin on sanonta, mikä pahan tappaisi. Tunnen myös ihmisen joka on todella todella vanha, ja edelleen ei hymyn häivettä näy naamassa ja valitus on kamalaa, eli joskus viha ja v-käyrä voi viedä pitkällekin läpi elämän. Nykyään v-käyrän nousemisen huomaa kansan kahtiajakona aika hyvin, osaa päännii pakolaiset ja heihin syydetyt rahat omien sijaan, toista taas pännii toisten suvaitsemattomuus. V-käyriäkin on monenlaisia, jotkut kätkevät sen hymyn taakse ja jotkut suoraan ilmaisevat veensä. Oli niin tai näin, elämässä ei selviä hengissä oli sitten kuin v-käyräinen tahi ei. Elämän arvokkuus on jokaiselle meistä erilainen.

Näin on. Kazakstanin pressa

Näin on. Kazakstanin pressa sen sanoi että malja on puolillaan tai kakskolmasosaa täynnä. Idän viisauksista voimme oppia. Meillä Suomessa ei rohkeus riitä. Ihme oli se nobel-kirjailija Solzchenitzyn tai jotain. Miksi jurnutti turhia, olis naattinu ja naattinu. Mitä me turhia itketään. Elämä lyhyt - taide pitkä. Joku synkkäotsa kyselee, kuka seuraavista on tehnyt vähiten hallaa maallemme: puolueen pj Otto Wille Kuusinen, puoluesihteeri Erkki Antero Liikanen vai keskustanuorten pj Olli Ilmari Rehn? Tittelit ovat henkilöiden ansioluettelosta. Heillä on ollut myös erilaisia muita titteleitä esim. komissaarin tai vastaavia. Ilo pintaan!

Hei, nythän löytyi syy

Hei, nythän löytyi syy nykyhallituksen toimille. Kun kansalaisten V-käyrää nostetaan, saadan eläkkeiden maksuun tarvittavaa summaa pienennemään luonnollisella tavalla.

Ton jutun mukaan meikäläisen

Ton jutun mukaan meikäläisen olisi pitänyt olla kuolleena jo vuosia!t:Vit.. kun vit...aa!!

Ismo Alangon Joululevy on

Ismo Alangon Joululevy on hyvä :-)

Ei tarvi vanhainkodissa olla

Ei tarvi vanhainkodissa olla vaippojaan vaihdattamassa :)

Tietääkö kuinka päättyi

Tietääkö kuinka päättyi Laurean paljon tällä palstalla käsitelty tapaus? Oliko sekin vain jonkun " V-käyrä juttu " ja hän halusi laittaa vahingon kiertämään?

Oikein! Suomalaisen V-käyrä

Oikein! Suomalaisen V-käyrä on ajat sitten inflatoitu W-käyräksi! Ja lisää seuraa: nyt on taas täysin erehtymättömät harmaavihreät olleet vauhdissa: ajellaan 140 km/h satasen alueella ulkomaan rekisterissä olevalla autolla jota on säilytetty eduskunnan parkkihallissa! Sitten tämä "hautalat"-menetelmän oppiäiti porskuttaa ulkomaanseminaarit huippumajoituksella. Taitaa olla nimissä (viherpipertäjillä) myös taksinkäytön huippusijoja (jungmannin luokkaa). Tarvitaan todella huippupalkkaisia arvauskeskus-osaajia ja pohjoiskorealaiset tiedotusvälineet, että asioista löytyy myönteinen - megalomaaninen fantasia!

Vihreä, joka ajaa

Vihreä, joka ajaa henkilöautolla tai taksilla on hurskastelija. Vihreä, joka käyttää sähköjunan sijasta lentokonetta elää vastoin aatettaan. Vihreä, joka paheksuu mummonmökin jätevesipäästöja ja on samaan aikaan hyväksymässä ydinvoiman lisärakentamista ja antaa Kainuun puhtaiden vesien pilaantua vain rahan vuoksi, on jo myynyt sielunsa.

Se, joka näkee malkan vain

Se, joka näkee malkan vain toisen silmässä, on paskanjauhaja.

Parempi olla rohkeasti

Parempi olla rohkeasti V:mäinen jos sitä on, tekopyhyys se vasta ahdistaakin ,kun ei voi olla sitä mitä on.

Ensimmäinen kerta, kun luen

Ensimmäinen kerta, kun luen sanan "v-käyrä". Aina oppii uutta.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat