Kirjoitatko päiväkirjaa?

Olen kirjoittanut päiväkirjaa pienestä tytöstä lähtien. Sain ensimmäisen tyhjän lukollisen päiväkirjani kansakouluikäisenä syntymäpäivälahjaksi. Se oli rakkain aarteeni tuolloin ja kirjoitin siihen kaikki tärkeät tapahtumat: että luokkakaverini Tarjan marsu kuoli ja että Tanskan kuninkaalliset vierailivat kaupungissamme. Kirja on vieläkin minulla tallessa, se on edelleen aarre.

Jossain vaiheessa nuorena aikuisena koetin lopettaa päiväkirjan kirjoittamisen, mutta aina, varsinkin kriiseissä tai muutoin epävarmoina aikoina, tapa jonka koin vähän kiusallisena, seurasi minua. Päiväkirjalle kerroin edelleen kaunistelematta sisimmät ajatukseni ja tunteeni. Minulla on tuon ensimmäisen kirjan jälkeen kertynyt huomattava kasa erilaisia vihkoja täynnä tekstiä, tekstiä mitä en enää jaksa lukea, mutta jota yhä edelleen jaksan kirjoittaa. Julia Cameronin lanseeraamat aamusivut ovat nykyisin aamupalani, sillä haluan varmistaa että luovuuden lähteeni eli kosketus sieluuni on mahdollisimman avoin.

Vasta nyt, Oman Elämän Etsivätoimiston Sannan luovankirjoittamisen kurssiajatuksen kautta, olen ymmärtänyt miten tärkeästä asiasta päiväkirjojen kirjoittamisessa on ollut kysymys. Tapahan on ollut minulle elintärkeä. Vain tämä tapa on vaikuttanut siihen, että minulle ei ole riittänyt maailma puolisona ja perheenäitinä, eikä toinenkaan maailma paikallispolitiikassa. Päiväkirjat eivät ole olleetkaan pelkästään pakopaikkoja tai ylläpitäneet ja kouluttaneet minusta kirjoittajaa, vaan ne pitivät kiinni sieluni äänestä, ettei se karkaisi ja hukkuisi. Päiväkirjoihin olen aina kirjoittanut sieluni äänen huomaamattani esiin. Ja on käynyt niin, että sen kuunteleminen on ajanut minut elämään omaa elämääni.

Kirjoitatko sinä päiväkirjaa? Kuuletko sinä sielusi ääntä? Onko sillä keinoa tulla esiin?

Valmentaja

Kirjoittaja on Taina Ojapalo, joka toimii psykosynteesivalmentajana normaalin päivätyönsä lisäksi.

Kotisivu: helinavintio.blogspot.com

Tervetuloa Aamupostin blogeihin!

Aamuposti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia paikallisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

 

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.