Kirje siskolle

Heip,

kun kysyit, niin itseasiassa tämmöinen hyvä setti jäi maanantai-illalta käteen eli Hellstenin toipumisen kaava:

0 - terve sairauden tunto
Huom!: - "Mitä pitää tehdä, jos toinen ei lähde muuttumaan mukana?" "Älä mene auttamaan/pelastamaan toista, älä mene toisen tontille, vaan anna toisen tuskan toimia. Kukaan ei muutu ellei tuska muuttumattomuudesta käy liian kovaksi." "Ole rohkeasti oma muuttunut itsesi ja odota niin kauan kuin voit odottaa - sen jälkeen lähde, kun tunnet että sinun matkasi on jatkuttava."

1 - Kognitiivinen vaihe
Infantiilin lojaliuden purkaminen eli isän ja äidin näkeminen oikeasti inhimillisinä, vajavaisina ihmisinä. Kerää tietoa, faktoja ja muistoja. Rakenna sisällesi aikuisen (oman aikuisesi) turvaa.

2 - Emotionaalinen vaihe
Tunteet sulavat esiin kun riittävä turva on saavutettu. Tie kulkee ainoastaan niiden LÄPI.
Kun tunteiden suojaksi rakennetut rakenteet puretaan, niiden alta vapautuu ne tunteet mitä ne ovat peittäneet => Voit huonommin! (Muista, että olet oikealla reitillä!)

3 - Toiminnallinen vaihe
Hyvät aikomukset eivät muuta mitään. Konkreettiset teot ratkaisevat. Joudut kuseen! Eli mukavuusalueesi ulkopuolelle, avuttomaksi ja heikoksi. Henkeäsi haukkoen on muutokset tehtävä, vaikka kehosi ja olemuksesi huutaa vastaan koko voimallaan!

Että näin helppo setti :DDD - Itseasiassa kaava toimii spiraalina ja syvenee, tunteet voimistuvat, tilanteet tuntuvat vaikeammilta. Samalla olo paranee ja kevenee. Elämän mysteeriä parhaimmillaan. Elämää parhaimmillaan - ei helppoa ollenkaan, mutta elämän makuista!

Sinä olet viisas ja rohkea, kun olet lähtenyt tälle tielle vastauksia etsimään!! Etsivä nimittäin löytää! Eikä se ole vitsi :)

Voi hyvin!
Taina

Valmentaja

Kirjoittaja on Taina Ojapalo, joka toimii psykosynteesivalmentajana normaalin päivätyönsä lisäksi.

Kotisivu: helinavintio.blogspot.com

Tervetuloa Aamupostin blogeihin!

Aamuposti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia paikallisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

 

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.