Tansanian taivaan alla

Makutestissä heinäsirkat

Isäntäni Joas antoi minulle ystävällisesti heinäsirkkoja iltapalaksi, sanoi että sinun on pakko maistaa näitä, nämä ovat niin hyviä. Kuin vakuuttaakseen minut asiasta hän kertoi, että hänen menestyksensä ja luottamuksensa yhteistyökumppaneiden silmissä perustuu siihen, ettei hän monista täkäläisistä poiketen ole eläissään varastanut mitään keneltäkään tai mistään, mutta heinäsirkat tekevät yhden ainoan poikkeuksen tästä säännöstä. Kun hän oli pieni ja keittiössä oli näitä heinäsirkkoja savustumassa, hän ei voinut vastustaa kiusausta vaan otti aina ohikulkiessaan kourallisen. Nuhteita tuli, mutta kun ne ovat niin vastustamattomia...

Käsittääkseni sirkkoja ei ole täällä kovin yleisesti tarjolla, vaan niiden hankkimiseen joutuu näkemään hieman vaivaa. Näin ainakin olin ymmärtävinäni. Tilaisuus oli siis erityinen ja lupasin maistaa, vaikka ennakkoon ajatus hampaissa rasahtelevista hyönteisen osista tuntui puistattavalta. Toivoin salaa, etten koskaan olisi nähnyt yhtään Pelkokerrointa tai Madventuresia...

Joas kaivoi heinäsirkkoja pussista ja sanoi että älä katso niitä, syöt vaan. Heinäirkat eivät kuitenkaan näyttäneet niin pahoilta kuin pelkäsin, vaan olivat mukavan epäsirkkamaisen näköisiä oranssinruskeita pötkylöitä. Silmät ja muut ikävät yksityiskohdat näki vain jos katsoi läheltä. Yritin ottaa varovasti yhden, mutta Joas sanoi että ei, ei, ei, kun niitä täytyy ottaa kourallinen, muuten ei saa makua kunnolla esiin. Uh, tämä alkoi olla liikaa. Mutta ei kun rohkeasti koura alle ja sirkkoja kehiin.


Sitten vain kourallinen heinäsirkkoja suuhun ja rohkeat ensipuraisut. Yllätys oli positiivinen! Sirkat maistuivat lähinnä rasvassa paistetuilta "snäkseiltä" ja suuhun tulee pureskelun lopuksi hyvä, hieman mausteinen jälkimaku, joka jää lähes pois, jos niitä syö yksittäin. Ja mikä tärkeintä: ne eivät rouskuneet ikävästi eikä jalanpaloja jäänyt hampaankoloon. 

Olen kohta popsinut lautasellisen sirkkoja tässä kirjoittaessani enkä pidä aivan mahdottomana, että näihin saattaisi jopa jäädä koukkuun, jos niitä useammin söisi. Testiryhmä suosittelee!

Tansanian taivaan alla

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet