Logiikka on taitolaji

Hyvä ystäväni pitää matematiikasta ja logiikasta. Hän kertoo mielellään käytännön esimerkkejä siitä, miten asioita voidaan tarkastella loogisen päättelykyvyn näkökulmasta.

Jos joku haluaa – ystäväni esimerkin mukaan – väittää, että kaikki kampaajat ovat huoria, ei se tarkoita sitä, että kaikki huorat olisivat kampaajia.

Ymmärrättekö?

Tätä kutsutaan logiikaksi.

Huorista minulla ei ole minkäänlaisia kokemuksia, koska jo mummoni aikoinaan opetti minulle, että kaikkea voi kokeilla paitsi mämmiä ja maksullisia naisia.

Kampaajistakaan minulla ei ole kokemuksia. Heidät on sotkettu tähän esimerkkiin vähän arveluttavalla – ja jopa sovinistisella – tavalla.

Tästä olen esittänyt ystävälleni syvän paheksuntani.

Päättelykyky on taitolaji, joka vaatii luovaa älykkyyttä. Sen vuoksi maailman taitavimmat shakin pelaajat ja suuret filosofit ovat miehiä.

Miehen ajatus on kuin kiväärin laukaus: luotisuora osuma, joka ei jätä mitään arvailujen varaan. Naisen ajatus on kuin haulikon laukaus. Se häviää taivaan tuuliin.

Vuosien aikana tekemieni havaintojeni mukaan naisilla ei esimerkiksi ole ajan eikä paikan tajua. He pitävät karttaa ylösalaisin, jos kulkusuunta on pohjoisesta etelään. Oikea muuttuu helposti vasemmaksi ja vasen oikeaksi.

Tästä syystä olen muutamia kertoja joutunut ilmiriitaan jopa navigaattorini kanssa. Ohjeita antava nainen puhuu seitsemää kieltä ja ääni on kuin hunajaa, mutta ilmansuunnista neidillä ei ole mitään käsitystä.

Tiedättekö mitä on niin sanottu naisen logiikka? En minäkään.

Nainen on – kaikessa ihanuudessaan – monimutkaisempi laite kuin uusi taulutelevisio, jonka ohjekirja liitteineen on yli 400 sivua. Sen vuoksi naisen virittäminen oikealle taajuudelle on niin sanotusti mahdoton tehtävä.

Kantapään kautta olen myös oppinut, että naiset ovat aina oikeassa. Se johtuu siitä, että vaikka mies on naisen pää, saa nainen tehdä päällään mitä haluaa.

Jos nainen kuitenkin sattuisi – ihan järkisyillä perustellen – olemaan väärässä, on mies silti aina vielä enemmän väärässä.

Jyrki Kortelainen

[email protected]

Kommentit (10)

Kommentit

Satunnainen herrasmies yrittää olla nokkela analogioineen. Kovin korkeaa matematiikka tai loogista ajattelua ei edusta hänen prostituoitu – kampaaja neronleimaus. Se, mikä toimii tiettyyn suuntaan, ei toimi toiseen suuntaan. Narsismiin liittyy aina heikko itsetunto, mutta heikkoon itsetuntoon ei aina liity narsismi.

Juttu oli kirjoitettu huumorimielessä ja provosoivasti, joten tosikoksi ei kannata ryhtyä ja kumoamaan näitä herrasmiehen aivoriihen tuotoksia.
Biologinen tosiasia kuitenkin on se, että mies on naisen mutaatio. Naisen kromosomipari on loogisesti XX mutta miehen kromosomipari on XY. Tällä on luonnollisesti vaikutus miehen geenistöön ja tiedemiehet ovat ounastelleet miehisen sukukunnan hitaasti etenevää rappeutumista kromosomiparipoikkeavuuden johdosta.

Tästä on jo nähtävissä vakavia merkkejä. Baarit ja nettien deitti-palstat ovat täynnä omaa kurjuuttaan todistelevia sinkkunysveröitä, jotka odottavat, että nainen tulee ja noukkii heidät mukaansa, siistii ja kouluttaa heistä hyviä aviomiehiä, isiä ja työntekijöitä. Ei väliä, onko kierros ensimmäinen vai viidestoista; mitään kehitystä ei ole tapahtunut. Naisista on tullut talouksien ylläpitäjiä, leiväntuojia, lapsien todellisia kasvattajia, firmojen ja yhteisöjen todellisia selkärankoja, joita ilman järjestelmät romahtaisivat. Sama toistuu kotona.

Politiikassa kipeät ratkaisut sysätään naisten tehtäväksi. Entiset kenraalit näkevät märkiä päiväunia Hornettien lähettämisestä sotatantereelle, ilman todellista vastuuta sinkkiarkuista. Samaan aikaan nainen saa tehdä parrasvaloissa raskaat päätökset ja aina nämä nysveröt kuitenkin löytävät narinan ja mangunnan aihetta.

Naiset hoitavat lapset päiväkodeissa, opettavat kouluissa, hoitavat ihmiset sairaalassa ja vanhainkodeissa. Samaan aikaan pörssiyhtiöiden nysveröt tekevät toinen toistaan kammottavampia maailman finanssi- ja talousjärjestelmiä horjuttavista kupruja, joista heitä sitten palkitaan miljoonabonuksilla ja kultaisilla kädenpuristuksilla. Moraalin rappio on alkanut geneettisestä rappiosta.

Nysveröt väittävät, että naisen emansipoituminen, e-pillerit ja koulutus on ajanut naiset tielle, jossa miehet ovat joutuneet ahtaalle miehisyytensä kanssa. Vallan balanssi on horjunut ja uusi nainen on pelottava. Ei, nainen ei ole muuttunut vaan mies on joutunut ahtaalle ja syy löytyy geeneistä. Kyse on luonnollisesta tai luonnottomasta miehen poikkeavasta kromosomiparista, joka on alkanut jo tuottaa näkyvää tulosta. Voisiko kenties olla niin, että satunnainen herramies olisi jo vaarallinen esimerkki tästä?

XX rakastaa XY:tä

Hienoa "XX rakastaa XY:tä" -hyvin kirjoitettu! Itse moisiin atmosfääreihin en kykene nyt nousemaan. Satunnainen Herrasmies on tympeä, vollottava vanha ukko ja sarkasminsa kuivaa ja surkastunutta. Tähän tosiasiaan törmää nykyään entistä tiuhempaa tahtia, eikä hänen tönköt juttunsa enää naurata pätkän vertaa.

Arkirealismia

Tämäkin blogisti Kortelainen on näitä Keski-Uusimaan toimituksen poikia, jotka ovat saaneet liian vähän suklaata persuilta.

Kortelainen nyt vaan yrittää olla pääsiäisen alla niin mämmivapaata, niin mämmivapaata. Aivan varmasti Kortelainenkin on syönyt mämmiä ja lisää suklaatakin tekee kovasti mieli.

Parturissa käynnistä ei kuvasta päätellen voi olla aivan varma.

Kortelaisen naisissa käynti on jo niin kiinnostava aihe, että hän voisi kirjoittaa siitä seuraavan bloginsa.

Ei kai Kortelainen asu Hinthaarassa?

Logiikkaa on kovasti ja perin ja juurin monenlaista :-)

=

Turkulainen oli juttusilla espoolaisen kanssa, kun espoolainen käytti sanaa "logiikka".
"Mikä semmone logiikka o?" kysyi turkulainen.
"No", sanoi espoolainen, "Otetaas esimerkki. Onko sulla ruohonleikkuri?"
"On, on" vastasi turkulainen.
"Nonii", espoolainen sanoi, "Logiikan mukaan sulla on silloin nurmikkokin."
"Nii onki!! Kaik sääki tiäräs" innostui turkulainen.
Espoolainen jatkoi: "Ja siitä loogisesti päätellen sinulla on myös talo, eikö niin?"
Turkulainen hihkui "Nii onki, kui sää VOIS tiättä tommossi!!"
Espoolainen jatkoi: "Ja kun sulla on talo, voisi ajatella, että sulla on vaimo myös".
"No nii o", kiljui turkulainen.
Espoolainen totesi: "Ja siitä päätellen, että sinulla on vaimo, niin et ole homo. Tätä kutsutaan logiikaksi."

No turkulainen lähti siitä sitten ja lohjalainen tuli kysymään, että mitäs juttelitte espoolaisen kans.
"Logiikasta", rehvasteli låjopelle.
"Mitäs semmonen on?", kysyi tamperelainen.
"No mä annan esimerkin sulle", sanoi låjo.
"Onks sulla ruaholeikkuri?"
Joho tamperelainen sanoi, että "Ei oo".
Lojå siihen: "Loogisesti aatellen se tarkotta et sä oot HOMO!!!"

Tarkkailija

Mikähän mahtaa olla loogisen päättelijän "Kortsu" Kortelaisen mielipide sukupuolineutraalista avioliitosta?

Itse olen viidenkymmenen vuoden avioliiton viime vaiheissa huomannut, että kaikki avioliitot ovat ennemmin tai myöhemmin sukupuolineutraaleja.

Alikeravan pappa (76 v.)

Me faniyhdistyksen jäsenet olemme vahvasti sitä mieltä, että Auliisti Pellua kun on Pellun aika.

Pellun lisäksi on nyt oikea aika myös perussuomalaisille. Oikea aika on etenkin sille Jounille, joka tarjosi KU:n toimituksen pojille ja tytöille liian vähän suklaata.

Mikä hänen sukunimensä ja ehdokasnumeronsa nyt olikaan?

Aulis Pellun faniyhdistys

Olen muutaman tissi/peppu/huora-jutun tältä "satunnaiselta herrasmieheltä" lukenut ja päätynyt lopputulemaan siitä, että nimimerkin takana on seksiriippuvainen vanha elostelija.

Enkä suinkaan tarkoita luonnehdinnalla sitä, että kaikki seksiriippuvaiset olisivat elostelijoita ja kaikki vanhat seksiaddikteja.

asiaihminen

Tervetuloa Aamupostin blogeihin!

Aamuposti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia paikallisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

 

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.