Paljon melua tyhjästä?

Torstaina käyty SM-Liigan toinen finaaliottelu herätti, kuten odottaa saattoi, suurehkon jälkipolemiikin. Ottelun lopputulos ei sinänsä puhuttanut, olihan Helsingin IFK parempi ja johtaa ottelusarjaa ansaitusti voitoin 2-0. Sen sijaan Blues-pakki Ville Varakkaan taklaus Siim Liivikiin toisen erän alussa johti keskustelupalstojen serverien ylikuumenemiseen.

Ensin faktat: taklaus oli yksi 2000-luvun komeimmista kotoisessa SM-Liigassamme. Varakas ajoi taklauksensa loppuun asti, kuten playoffseissa ja eritoten finaaleissa on tapana.

Lisää faktoja: taklaus tulee auttamattomasti liian myöhään. Tässä kohdin tulee tilanteen ongelma. Mikäli tuomari näkee tilanteessa rikkeen ja rikoksen kohteena ollut pelaaja loukkaantuu, on rikkeen tekijä (eli tässä tapauksessa Varakas) heitettävä pihalle. Tämä on tulkittavissa säännöistä. Tuomareilla oli siis kaksi vaihtoehtoa: ei rangaistusta tai nyt nähty ulosajo. Jokainen voi itse päätellä, oliko taklaus jäähyn arvoinen.
Tuomareille ei siis kaikesta kohusta huolimatta jäänyt ainakaan liikaa mahdollisuuksia tuomita tilannetta. Syyttävä sormi kannattaakin Jyri Rönnin ja Tatu Savolaisen sijasta kohdistaa SM-Liigan sääntöihin ja niiden laatijoihin. Summa summarum, sekä Varakas että Liivik ovat askissa taas lauantaina, jolloin Bluesin on jo pakko voittaa.

Samuli Oja

Samuli Oja on hyvinkääläinen opiskelija, joka harrastaa koripalloa ja penkkiurheilua. Blogin kotisivun osoite rillaus.blogspot.com

Tervetuloa Aamupostin blogeihin!

Aamuposti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia paikallisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

 

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.