Samuli Oja

Kisastudiot - asian ytimessä

Monilla on suurten tapahtumien, etenkin jääkiekon MM-kisojen yhteydessä tapana järjestää kaveriporukan kesken erinäköisiä ja -kokoisia kisastudioita. Studio voidaan kyhätä pystyyn omien mieltymysten mukaisesti: valkokangas ja asianmukaiset tarjoilut, matka-tv ja pienet rillailut tai vaikkapa tapahtuman seuraaminen radion välityksellä kolmen kotimaisen parafiinikynttilän valossa. Tärkeintä on löytää omalle porukalle sopiva ja riittävän tunnelmallinen vaihtoehto.

Paikan päällä ykkösasia on ehdottomasti oikea ajoitus. Tapahtuman alkua ennen järjestettävät Playstation-ottelut onkin laadittava minuuttiaikataululla, ettei illan kohokohdasta mene silmänräpäystäkään sivu suun. Etenkin Mikael Granlundin osuman missaaminen livenä on sellainen asia, joka tapahtuessaan olisi varmasti jäänyt harmittamaan loppuiäksi. Missä olit silloin kun Granlund iski ilmaveivillä kiekon Konstantin Barulinin taakse? kysytään vielä vuosikymmentenkin päästä. Onneksi tarkan aikataulun laatiminen tekee tämänkaltaiset vahingot erittäin epätodennäköisiksi.

Maajoukkueen otteluita seuratessa on hienoa huomata, kuinka seurarajat hälvenevät pelin aikana lähes olemattomiin. Kukaan ei puhu Jokeri-Ossista tai Meidän Mikestä. Kaikki ovat kisastudioon osaa ottavien henkilöiden mielissä vain Leijonia. Studiossa vallitsee rento ja reteä tunnelma, kun ei tarvitse kuulla huomautuksia suosikkijoukkueensa pelaajan epäonnistumisista tai virheistä. Kun Petteri Nokelainen missaa avoimen maalipaikan, kärsijänä ei ole Helsingin Jokerit vaan Suomen maajoukkue.

Viimeisenä asiana on hyvä pitää mielessä tapahtumaan keskittyminen. Tämä kuullostanee joidenkin korviin itsestäänselvyydeltä, mutta sitä se ei ole. Esimerkiksi vessatauot on syytä ajoittaa erätaukojen ajaksi, jotta pelin seuraamiseen ei tule enempää häiriötekijöitä. Keskittymisen kannalta yksi suurimmista riskeistä on sarjakuvien lukeminen WC-käynnin aikana. Lukemisinto jää nimittäin kiusallisen usein päälle myös tarpeiden hoitamisen jälkeen. On muiden osallistujien kannalta erittäin ikävää, kun vieressä istuva henkilö tankkaa japanilaisia sarjakuvia samalla kun Suomi on etenemässä MM-loppuotteluun ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2007.


Tässä lyhyet muistiinpanot perjantaisesta kisastudiosta, jossa allekirjoittaneella oli ilo olla mukana. Katsotaan onko huomisen käsikirjoitus samanlainen, kun uusi Nevö Föget syntyy. 
Samuli Oja

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet