Ihana ja ikävä remontti

Kuvia hyvinkääläisen perheen keittiöremontin eri vaiheista. Kellastuneet puolipaneelit ja keittiökaapit ovat vain haalistunut muisto uuden ja raikkaan keittiön rinnalla.

Riina Ek

Tyylikkäitä kuvia tuoreeltaan remontoiduista kodeista on ihana katsella ja vertailla muutosta vanhan sekä uuden sisustuksen välillä.

Kun kodin tärkeimmät tilat – keittiö tai kylpyhuone – menevät remonttiin, on edessä melkoinen ongelma. Jos tilapäistä kotia ei löydy tai ole mahdollista vuokrata niin miten arki saadaan sujumaan ilman suihkua, hellaa, uunia, tiskikonetta tai keittiön lavuaaria.

Kesämökin omistajat ajoittavat monesti remontin kesäkaudelle ja pakenevat näin remontin jaloista kakkoskodin rauhaan. Toisille saattaa avautua väliaikainen koti sukulaisen luota. Omakotitalossa yksi mahdollisuus on muuttaa vuokrattuun tai lainattuun asuntovaunuun omaan pihaan.Remontin keskellä asuminen tai tilapäisen kodin löytyminen voikin muodostua kompastuskiveksi projektin aloittamiselle. Jotenkin arjen pitäisi kuitenkin pyöriä, täytyisi pystyä käymään töissä, lasten koulussa tai tarhassa ja mielellään vielä puhtaissa vaatteissa.Uudisrakentamisen puolella on hyvin tavanomaista, että muutetaan laina- tai säästösyistä vuokralle tai sukulaisten luokse evakkoon. Pitkien rakennusprojektien ajaksi vuokra-asunto on helpompi saada, mutta lyhyempien remonttien ajaksi on vaikea löytää vuokrakotia.Evakkoasuminen tilapäisessä tilassa voi saada pinnan kiristymään ja nuoremmatkin perheen jäsenet hermostumaan. Remonttistressiin parhaita apukeinoja on pitää tiukasti fokuksessa palkitseva lopputulos ja asennoitua oikein jo etukäteen; remonttiaika tulee paikoin olemaan stressaavaa ja uuvuttavaa.Remontti on oivallista ajoittaa kevät- tai kesäkaudelle jottei joudu sisätilojen vangiksi. Ihanteellista olisi jos remontin aikana pystyisi pakenemaan hetkeksi remonttiarkea lomamatkalle.Suunnittelijana pyrin kannustamaan asiakkaita talojen ja asuntojen kunnostamiseen sekä remontointiin. Huollammehan autojammekin vuosittain monella sadalla eurolla, joten miksi emme pitäisi hyvää huolta kodistamme.Remonttiaika tuo tullessaan tylsiä juttuja ja fakta on, että asunnot ja talot tarvitsevat huoltamista ja kunnostusta. Niinpä on parempi tarttua toimeen, kuin lykätä asioita tulevaisuuteen parempaa ajankohtaa odotellessa.Huolella suunniteltu sekä ammattitaidolla tehty remontti nostaa kiinteistön arvoa ja tuo aimo annoksen viihtyvyyttä koko perheen arkeen.

Riina Ek

Kirjoittaja on suunnittelija ja muotoilija Hyvinkäällä ja Uudellamaalla toimivassa Muotokonttori-yrityksessä.

Tervetuloa Aamupostin blogeihin!

Aamuposti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia paikallisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

 

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.