Repsahdus ja uusi alku

Viikonloppuna uutislakko murtui. Oli tuntuvinaan siltä, ettei nyt juuri jaksa muuta ja sitten sitä jo selailtiinkin uutisia. Oli syntinen olo. Teki oikein pahaa. Vielä eilen rävelsin pääotsikoita läpi vaikka mitään ei ollut tapahtunut eikä tule koskaan tapahtumaan. Papandreou sitä, Berlusconi tätä, muu maailma istuu lihavalla perseellään suu auki.

Aino laittoi eilen autossa radion päälle ja ihme, jollain Voicellakin on uutisia. Sieltä kuulin yhden sanan - myrkkyoliivit, ja se vähän häiritsi. Me perheen naisjaosto syömme kerttuna mustia oliiveja ja nyt hiukan vaivaa, että pursuaako Xtran jättipurkki pääkallokamaa.

Johtopäätös. Uutisia tulee seurattua ikävystyneenä ja ainut tieto, jota niistä oikeasti tarvitsee, liittyy huonolaatuisiin tai jopa vaarallisiin elintarvikkeisiin. Onko olemassa nettisivua, jossa esitettäisiin kootusti tieto epäkelvoista tuotteista? Idea muhimaan, ellei vielä ole. Kuluttajavirasto?

Kävin samantien ko. puulaakin sivuilla. Kahden minuutin selailu ei tuottanut yksityiskohtaista tietoa myrkkyoliiveista tai muistakaan epäkelvoista tuotteista. Varmaan johtuu tästä tutusta laulusta: julkisyhteisö/viranomainen ei voi kilpailunrajoittamisen/syytteen pelossa mainita nimeltä tai edes tunnistamisen ollessa mahdollinen, mitään yksittäistä tuotetta/yritystä. Tässä sitä seisotaan nykyajan viidakossa. Enää ei tarvitse varoa astuvansa oksan päälle tai vahdata koko ajan joka puolelle boakäärmeiden, tiikereiden ja naapuriheimon ihmissyöjien pelossa. Nyt pitää tuijottaa nettiä älypuhelimen näytöltä ja olla valmis twiittaamaan kavereille myrkkyoliiveista, syövyttävästä saippuasta ja rotista limunaatipullossa.

Mitä voi nykysoturi tässä taistelussa? Laitan toivoni omaan heimoon, ehkä joku fb:ssä kertoo voinko syödä oliivini rauhallisin mielin.

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet