EKP Troijan puuhevosena

Euron tukipaketeissa ei ole mitään järkeä. Ei talouspoliittisesti. Eikä millään muullakaan perusteella. Tätä mieltä on laajeneva joukko johtavia ekonomisteja ja politiikan asiantuntijoita.

Enää on vain todellisuudessa kuusi AAA-vakuusluokituksen ehdot täyttävää euromaata. Tällä menolla varmuudella upotetaan koko euroalue. Miksi sitten jatketaan tällä järjettömyyden tiellä?

Perussyy on varmasti, ettei valtaeliitti pysty myöntämään virheitään. Todellisuudessa on kaksi muutakin syytä – raha ja valta.

Saksan suurimpiin lukeutuva Deutsche Bank julkisti 26.7. toisen vuosineljänneksen tuloksen, joka oli 1,2 miljardia euroa nettovoittoa. Hyvä näin.

Mutta, kun puretaan Deutsche Bankin tulosta tarkemmin, niin selviää, mikä yhteys sillä on veronmaksajien kannalta järjettömään euron tukipolitiikkaan.

Pankin taseissa oli kriisivaltioiden eli Irlannin, Kreikan, Espanjan ja Portugalin velkakirjoja enää 3,7 miljardin edestä. Näitä roskalainoja oli Deutsche Bankilla helmikuussa vielä yli 12 miljardin euron edestä. Oliko pankki löytänyt jostain todellisen myyntitykin, joka pystyy kauppaamaan roskat sädehtivinä timantteina joillekin hölmöille?

Yhtään uutta rekrytointia ei pankin ole tarvinnut suorittaa. Onhan meillä tarpeellinen määrä hyväuskoisia hölmöjä euromaiden johdossa.

Euroopan keskuspankki EKP on ollut roskaluottojen ostajina ja sitä kautta myös me. Sillä ei ole yksityistä sijoittajaa niin syvässä perunakuopassa, jotta ei olisi kuullut riskimaiden tilanteesta. Vai uskotteleeko joku tosissaan, että kriisivaltiot olisivat lunastaneet roskaluottonsa?

Deutsche Bankin tulos kertoo siitä todellisuudesta, miten toteutuu pääministeri Kataisen ja valtiovarainministeri Urpilaisen vaatima yksityisten sijoittajien vastuu. Näin toimii EU:n sosialismi.

Yhteisvastuu ja EU:n vahvistaminen sekä tiivistäminen ovat viime viikkoina olleet Saksan pääministerin Merkelin ja Ranskan presidentin Sarkozyn keskeinen viesti. EKP:n pääjohtaja Trichet myhäilee tyytyväisenä. Merkitseehän Merkelin ja Sarkozyn sanoma hänelle lisää valtaa. EU:ssa todellista valtaa pitävä Merkel ja Sarkozy ovat suunnitelleet EKP:lle roolin toimia liittovaltiohankkeen Troijan puuhevosena.

Mitä tekevät Katainen ja Urpilainen? Valmistelevatko kansanäänestystä? Eivät todellakaan. Hallituspuolueiden eduskuntaryhmien aamusulkeiset alkavat yhteisillä taisteluhuuto harjoituksilla. Ovien läpi kaikuu: ”Liitovaltio pelastaa Suomen työpaikat.”

Kansanedustaja Eero Lehti on köytetty nurkkaan ja protesti on hiljennetty vain mutinaksi ”Jeesus-teipin” sinetöimille huulille. Hurmoksessa jää huomaamatta Eeron takataskusta pilkottava Perussuomalaisten jäsenhakemus.

Kommentit (28)

Kommentit

Hyvä, että tulee yleiseen tietoon, mitkä tahot ovat hyötyneet rahoista, joita on annettu velkakriisimaitten tukemisen nimissä.
Siis Deutsche Bankilla oli velkakrisimaitten (Kreikka, Irlanti, Portugali ja Espanja eli PIGS -maat) velkakirjoja helmikuussa vielä yli 12 miljardin euron edestä ja nyt elokuussa enää 3,7 miljardin edestä.

Laiha lohdutus on, että en äänestänyt pankkitukiKäteistä.

Vastentahtoinen pankkitukija

Sina kun pääsisit päättämään niin kaataisit eurooppalaiset pankit. Se mitä siitä seuraisi ei tietenkään olisi sinun asiasi... hoitakoot työttömät omat asiansa... sinähän saat sossusta rahaa aina tarvitessasi... ainakin niin kauan kuin sossussa on rahaa mitä voi velttoileville työhaluttomille jakaa :-(

Jääräpää

En vastusta pankkitukea joka tilanteessa. Mutta pankkituen vastineeksi pankkituen antajan pitää saada pankinosakkeita.

"sinähän saat sossusta rahaa aina tarvitessasi"
Sekä pankkituen että sossurahat kustantaa veronmaksaja. - Meidän veronmaksajien rahat kuluvat pankkitukeen. Mutta velkakriisimaat eivät saa apua, jolloin niitten talous kurjistuu, joten myös Suomen vienti velkakriisimaihin vähenee. Eli suomalaisia uhkaa työttömyys.

Vastentahtoinen pankkitukija

"En vastusta pankkitukea joka tilanteessa. Mutta pankkituen vastineeksi pankkituen antajan pitää saada pankinosakkeita."

Olen samoilla linjoilla. Norjassa homma hoidettiin edellisessä pankkikriisissä noin... Suomessa rahat lahjoitettiin vastikkeetta... ja maksumiehenä olivat veronmaksajat - eihän muita maksumiehiä ole olemassakaan.

Jääräpää

Sosiaalihuolto eri toimialojensa kautta antaa rahaa vain "ME-perheen" jäsenille iästä riippumatta, jolloin veronmaksajat kustantavat heidän elämät. Tähän sisältyy työpajatoiminta ja erilaiset työllisyyskurssit, joiden ainoa tehtävä on tarjota jotakin tekemistä kansalaispalkkaa vastaan aivopesten ihmisiä samalla yhteisvastuulliseen sosialismiin kaiken ollessa kaupan, myös ihmiset.

Järjestelmä on täysin korruptoinut vääristäen koko yhteiskunnan toiminnat ja ihmiset elämään fiktiomaailmassa.

Anne Metsälä

Muista käydä joka päivä ahkerasti töissä, että rahaa riittää. Oletko itse jo maksanut saamasi koulutuksen, terveydenhuollon ja "infran" veroina takaisin... kun olet sen homman hoitanut niin sitten taas tuuleen huutelemaan :-)

Jääräpää

Olipa purkaus! Vastaavaa en ole nähnyt vuoden aikana, jolloin olen melko tiiviisti seurannut Länsiväylän verkkoversiota.
Ilmeisesti purkauksen syynä oli, että paljastettiin yhden pankkituen saajan (Deutsche Bank) tukirahat. Mutta todennäköisesti Deutshe Bank sai tukirahoja jo ennen helmikuuta.

Vastentahtoinen pankkitukija

Eero Lehti on hyvin tyypillinen suomalainen miljonääri, joka on päättänyt pelastaa myös Suomen... ellei peräti koko Euroopan. Tiliä hän on tehnyt ihan kunnioitettavasti, siitä en moiti, mutta ehkä aivokirurgia ja politiikka kannattaisi jättää osaavammille... mutta eihän Eero jätä... hän on ilmiselvästi "jumalan" valitsema messias ja pelastaja :-(

Jääräpää

On aivan tosi syytä oikoa ex SAK:laita Putkosta käsitystä, että EU:lla olisi joku sosialismi käytössään.
Koko tämä EU pohjautuu kapitalistisen järjestelmän (ei sosialismin) hyväksymään, rahan kaikkivoimaisuutee, hinnalla millä hyvänsä on pankkeja, finanssipelureita ja pankkien suuria virheitä tehneitä surkeita pankkimiehiä ja heidän apupuoluelaisiaan veromarkoillamme hyysättävä.

Jo silloin kun Putkonen vasta ajatteli siirtyvänsä Eu:n apupuolueen hommista pois, oli EU:n kriittinen vaihtoehto ry. tuonut julki, mihin tämä Eu:n kapitalisimin paapominen vie.

Toivoisi Putkosellakin olevan, oikeesti kanttia sanoa ruma sana, niin kuin se on. Selvennökseksi, tarkoitan siis talousjärjestelmää, mistä nykyinenkin kriisi
(kuten kaikki aiemmatkin markkinatalouksissa) kumpuaa.

Jannu Jokelasta

Soinin mukaan antakaa markkinavoimien määrätä, pois poliitikot hoitamasta Euro-kriisiä.
Tällä tavoin saataisiin kyllä tuloksia, mutta minkälaisia ei taida itse Soinikaan tietää.

Hänen Eu mukaansa hajoaa kuten Kalmarin unioni ja Neuvostoliitto eikä mitään ole tehtävissä.
Todennäköisesti olisi tarvetta uudelleenperustamiseen ja onko se helpoin tie, mene ja tiedä.
Tietysti näinkin voi käydä, mutta pitäisi muistaa miksi EU perustettiin.
Yhtenä päätavoitteena vapaakaupan lisäksi oli Euroopan kansojen välisten sotien ehkäisy.
Näissä EU tavoitteet ovat toteutuneet.Valuutan ja korkojen vakauttamiseksi otettiin käyttöön EURO.
Suomi on tähän asti hyötynyt EU:sta ja EUROsta. 'Haittana' on ollut oikeastaan vain jäsenmaksu.
Mitä suuret edellä, sitä pienet perässä ilmiö tuli ongelmaksi pahiten Kreikan kohdalla.
Euron käyttöönoton yhteydessä sovittiin, että valtion velka ei saisi olla yli 60% bruttokansantuotteesta eikä budjettien alijäämä yli 3%.
Näistä kuitenkin Ranska ja Saksa lipsuivat ensimmäisenä ja sanktioiden puutteessa muutkin seurasivat esimerkkiä.
Sääntöjä on siis tarkistettava.

Jos Euro nyt hajoaisi, seuraisi siitä Suomelle haittoja. Oman valuuttamme arvo olisi kelluva ja pienenä valuuttana suuresti markkinoiden vietävissä.
Sen arvo todennäköisesti laskisi esim. dollariin nähden. Tuontihinnat ja korot nousisivat. Tällä hetkellä tuontimme arvo vientiä suurempi. Devalvointi ei parantaisi tilannetta.
Ennen oli puunjalostusteollisuutemme niin suurta ja sen raaka-aineet olivat kotimaasta, että devalvointi auttoi.
Nyt sen osuus on pienempi ja sitä ei saa kasvamaan rajojemme sisällä. Kaikki tuontituotteet nousisivat mukaanluettuna sähkö, joka ennen ei niinkään noussut. Kuulumme pohjoismaiseen sähköpörssiin.
Tietenkin ulkomaan velkamme kasvaisivat. Kilpailukykymme ei enää kasvaisi kuten ennen, koska nykyisissä tuotteissamme on tuonnin osuus suuri.
Jos vielä vapaakauppa-alue EU lakkaisi olemasta, joutuisimme sovittamaan vientituotteemme kunkin ostajamaan asettamien tuontimääräysten mukaan ja se lisäisi kustannuksia hankalamman myyntityön lisäksi.

Yhteenvetona: Suomen kannattaa olla mukana Euron ja EUn pelastustyössä niin kauan kuin onnistumisen toivoa on.
Toivo kyllä hiipuu, jos Kreikan avustusta jatketaan ilman, että Kreikka hoitaa osuutensa.
Toivottavasti se siirtyy hoitamaan sitä Euron ulkopuolella.Uskon, että Saksa ja Ranska pystyy nuolemaan haavansa menetettyjen rahojen takia.

Timahrn

Näillä toimilla kriisin torjumiseen ja kriisin maksu niille, jotka ovat sen tehneet !

– On lopettava julkisten palvelujen, palkkojen, eläkkeiden ja muun sosiaaliturvan leikkaaminen. Työllisyyden ja reaalisen talouden edistämiseksi on päinvastoin parannettava palkkoja, sosiaaliturvaa ja julkisia palveluja.
– Velkakriisin helpottamiseksi on leikattava pois osa vaikeuksissa olevien valtioiden ja kuntien veloista pankkien ja keinottelijoiden tappioksi.
– Valtioiden ja kuntien lainanotto on irrotettava yksityisten pankkien hallinnasta muun muassa niin, että EKP myöntää edullisia lainoja työllisyyttä ja hyvinvointia edistäviin julkisiin investointeihin.
– On puututtava kriisin juuriin eli pääomien liikakasautumiseen ja finanssipääoman valtaan muun muassa muuttamalla tulonjakoa työntekijöiden hyväksi, ottamalla käyttöön rahoitusmarkkinavero ja kansallistamalla nyt keinottelusta hyötyvät suurpankit.
– On hylättävä tuhoisaksi osoittautunut uusliberalismi ja EU-komento. On järjestettävä kansanäänestys eurokriisiin johtaneista EU-sopimuksista. On kehitettävä julkisen sektorin toimintaa todelliseksi vaihtoehdoksi yksityiselle voitontavoittelulle.
( Skp:n kanta kriisin hoitamiseksi)

Jannu Jokelasta

Neuvostoliitossa pääomaa kasautui vain valtiolle eikä kapitalistien haltuun. Millaisia tekniikan riemuvoittoja tästä syntyi? Lada, Kalashnikov ja Zenit-kamera. Yhdysvalloissa, missä pääoman annettiin vapaasti kasautua yksityisille, kehittyi elektroniikkaa, tietotekniikkaa ja vaikka mitä. Esimerkkejä on liikaa tässä yksilöitäväksi. Jos nyt puututaan kriisin juuriin ja kansallistetaan Suomesta pörssiyhtiöt kuten Kone ja Nokian Renkaat, niin mitä, Jannu, arvelet niiden tuotekehittelylle käyvän? Kauanko ne pysyisivät maailman ykkösniminä aloillaan? Aika ei ole vieläkään kypsä ajattelulle että olen työn sankari ja iloitsen voidessani antaa tulokset yhteisölle.

Riistokapitalisti

Parahin riistokapitalisti, pikku juttu sun arvosteluihis.. Useat sodat on jo osoittaneet että Kalashnikov on paljon parempi kuin yksikään jenkkien tusinatussari eikä ne nokian renkaat niin kaksisia ole... :)

perusduunari

Jannu Jokelasta ehdotus tuntuu pakkovallalta. Ehdotettu systeemi vaatii siihen sopeutetun ihmisen. Se ei vapautta riistämättä onnistu ja siten ole hyväksi ihmiselle.
Mitä tehdään sopeutumattomille?

Timahrn

EU on liittovaltio ollut jo 1995 sopimuksen allekirjoituksesta lähtien. Tämä on ollut jo tiettyjen uusliberaalien haavemaailma useamman vuosisadan ja -tuhannenkin ajan tämän rauhanaatteen perustuessa totaaliseen ihmisten orjuuttamiseen ja kaiken kattavaan yhteisvastuuseen eliitin juhliessa ja viettäessä muutoinkin siveetöntä elämää päätavoitteen ollessa hauskanpito. Vapaakauppa-alue turvaa yrityksille veropariisiolosuhteet yksittäisten ihmisten kantaessa verovastuut kuten EUssa ja Suomessa sen osana jo nyt toimitaan. Kaikkien EUn jäsenalueiden hintatasot kauttaaltaan ovat kohonneet pilviin lyhyessä ajassa eli noin 10 vuodessa eli se siitä eurovaluutan hyödystä, koska missään ei ole enää edullista millään osalla. Verotusjärjestelmän pyrkiessä ja jo pitkälti olevankin tasaveroa ei yksinkertaisesti maksajia ole riittävästi tämän järjestelmän ylläpitämiseksi. EUn arvonlisäverojärjestelmän muutoksista käänteiseksi vienti-/tuontituotteissa ja sen vaikutuksista vaikkapa Suomelle ei julkisuudessa juurikaan puhuttu tai puhuta.

Kaikki ääriliikkeet ovat pahan pauloissa politiikassakin ympäri mennen ja yhteen tullen oikealta (USA) ja vasemmalta (Neuvostoliitto ja Kiina) lopputuloksena eritavoilla hoidettu yhteisvastuullinen sosialismi ilman vastuuta mistään. Tarkoituksellisesti asiat on viety käytäntöihin ensin jokaisessa aiemmin itsenäisessä valtiossa ja pikkuhiljaa lainsäädäntöön jos ollenkaan antaen tarkoituksellisesti kunkin aiemman valtion kansalaisille väärää tietoa kattaen myös aivopesun päiväkoti-, koulu- ja opetusjärjestelmän kautta. Tähän sisältyy myös EUn varojen käyttö vasta jäsenanomustaan harkitseviin tai alustavia liittymissopimuksia tehneisiin maihin ollen totaalista yhteisvastuuta yli rajojen. Tähän naamiointiin sisältyy myös jatkuva muutos kaikessa ja kaikkialla ainoana pyrkimyksenä hävittää todellisuus fiktiomaailmaan tuhoten myös sivistys.

Jatkuva talouskasvu on mahdoton unelma ellei aina vaan paineta rahaa lisää tai virtuaalimaailmassa lisätä nollia valuutan perään. Mistä lapset, nuoret ja nuoret aikuiset saavat rahansa valtavaan kulutushysteriaansa ollessaan vanhempiensa vastuulla palkkatasojen ja työttömyysturvien pudotessa jatkuvasti yritysvoittojen kasvaessa aina vaan suuremmassa suhteessa? Yhteiskunnan korruptoitunut järjestelmä maksaa heille enemmän vaikkapa heidän luopuessaan vanhempien kasvatusaatteista ja käytöstavoista heidän tahtoessaan kaiken heti ja nyt ilman omaa ansaintaa käyttäen myös uhkailua ja pelottelua hyväksi. Mikään ei ole sitä miltä näyttää.

Pääosa ellei kaikki suomalaisesta aiemmasta julkisen hallinnon omaisuudesta on myyty kansainvälisille sijoitusyhtiöille. PK-yrityssektorissa on omistussuhteet myyty myös liian usein kansainvälisille sijoitusyhtiöille ja -toimijolle useiden perättäisten yrityskauppojen kautta tavoitellen maksimaalista nopeaa voittoa. Pääosa verovaroista käytetään esimerkiksi terveyden- ja sairaanhoidossa yksityisten alan yritysten pyörittämiseen tukien ja ulkoistamisten kautta. Pääosa erilaisista työtehtävistä on jo siirretty erilaisiin sähköisiin tietojärjestelmiin ja roboteille, joissa kukin hoitaa omia asioitaan itse, jättäen yritykset pelkiksi kulisseiksi muulle toiminnalle. Sähköisiin tietojärjestelmiin on myös ulkoistettu päätäntävalta. Tätä päätäntävaltaa käyttää hyvin pieni ihmisryhmä, joka vääristää tarkoituksellisesti kaikki käyttäen esimerkiksi tilastoinnissa ja raportoinneissa Ad hoc -määrityksiä saaden kaiken näyttämään haluamaltaan.

Kyseessä on vapaaseen markkinatalouteen verhoiltu yhteisvastuullinen sosialismi pahimmasta päästä kattaen aivan kaiken eli esimerkiksi luonnonvarat, ihmiset ollen myös uusiutuva luonnonvara ja tekijänoikeudet. Lopullinen tavoite on yksi, yhteinen maapallo ilman mitään rajoja SSn menetelmin vieden ihmisiltä kaikki oikeudet perustuen todella harvojen valtaan korruption ylläpitäessä tätä järjestelmää. Mikään ei ole sitä miltä näyttää.

Kapitalismi on valvottua markkinataloutta oikeuksineen ja velvollisuuksineen sekä niistä aiheutuvine vastuineen toimien terveen järjen mukaisesti. Raha on yksi arvo muiden arvojen rinnalla. Julkinen ja yksityinen sektori ovat eriytettyjä toimien yhteistyössä keskenään. Kaikki on sitä miltä näyttää.

Itsenäisen Suomen Valtion ja sen kansalaisten sekä viimeksimainitun yhteiskuntajärjestelmän puolesta taistelen myös suomalaisen oikeusjärjestelmän kautta korruptiosta johtuen ja siitä huolimatta haastaen niin sanotun Suomen Valtion edustajineen maan- ja valtiopetossyytteistä lähtien EUhun liittyen kattaen aivan koko yhteiskuntajärjestelmän läpikäymisen.

Anne Metsälä

"Pääosa verovaroista käytetään esimerkiksi terveyden- ja sairaanhoidossa yksityisten alan yritysten pyörittämiseen tukien ja ulkoistamisten kautta."
Yllä kuvatun talousjärjestelmän nimi on kaverikapitalismi. Sitä ei saa nimittää markkinataloudeksi, jossa asiakas valitsee tuotteen sen hintä/laatu -suhteen ja oman kukkaronsa perusteella.
Kaverikapitalismissa valtio tai kunta yhdessä yhtiöitten kanssa päättää, minkä yhtiön tuotetta tavallinen ihminen käyttää.

Taloustietoa

Kuka on se korruptio ja järjestelmän väärin käyttäjät,kapitalisti,politiikkot tai työtä vieroksuvat ihmiset tai luukkulla käyvät ikuiset pummit.Kuka on se syyllinen ja ketä pitäisi rangaista ja kenelle rahat pitäisi jakaa ja kuka takaisi että rahaa on uusjaon jälkeen myös tulevaisuudessa olemassa eivätkä loppu kesken.Pitää aina olla kattavat todisteet ennekuin syttää ketään ja fiktiossa elääminen ei kanna kauas ja tilille laitettu raha ei yleensä palutetta oli sitten herra tai narri.

anonyymi

Tästä on kyse, kun "shokkihoitoja" jaetaan kansallisvaltioille ja viedään niiden kansalaiset
jatkuvaan kuritukseen, rahamaailman ehdoilla.

Kyse on myös vallasta. Rahoitusmarkkinoiden ja velkojen kasvaessa on pankkien ja suursijoittajien valta kasvanut. Finanssipääoma on ottanut EU:n, EKP:n ja IMF:n avulla ”niskalenkin” hallituksista. Samaan aikaan kun Suomessa on pidetty ääntä vakuuksista, on hallitus hyväksynyt uuden europlus-ohjelman, joka antaa EU-komissiolle vallan kontrolloida jäsenmaiden budjetteja. Sen sijaan, että EU-johtajat tunnustaisivat uusliberalistisen mallin virheellisyyden, he yrittävät jatkaa tuhoisalla linjalla vain entistä autoritaarisemmin ottein. Tästä kertoo esimerkiksi Merkelin ja Sarcozyn ehdotus EU:n ”uudesta taloushallinnosta”.
Jannu Jokelasta

porsjo-5

Vasemmistolainen ehdotus Eu:n talouskriisiin!

Pankkipelurit maksakoot itse laskunsa!

On väärin ja kerta kaikkiaan sietämätöntä, että tavalliset ihmiset laitetaan maksamaan pankkien ja suursijoittajien keinottelun laskut. Työntekijät, työttömät, eläkeläiset, opiskelijat, maanviljelijät ja pienyrittäjät eivät ole syypäitä velka- ja eurokriisiin.
Kriisiin on johtanut rahaeliitin ahne voitontavoittelu, jonka riskit laitetaan muiden maksettavaksi. Sille on avattu tietä rahoitusmarkkinoiden ”vapauttamisella”. Kokonaiset kansantaloudet ovat joutuneet keinottelijoiden pelinappuloiksi. Kriisiä ovat pahentaneet valtion ja kuntien toimintojen yksityistäminen, rikkaiden ja suuryhtiöiden verohelpotukset ja matalatasoiset palkkaratkaisut. Kriisiin on vienyt myös Emu-ohjelma, joka ei ota huomioon euroalueen eri maiden kansantalouksien eroja.

Ei markkinoiden diktatuurille

Rahaeliitti ja oikeisto käyttävät kriisiä hyväksi laajentaakseen julkisen sektorin yksityistämistä ja siirtääkseen lisää tuloja ja varallisuutta finanssipääomalle. Samalla keskitetään valtaa EU-komissiolle, Euroopan keskuspankille ja kansainvälisille suurpankeille. EU-komissiolle on annettu valta kontrolloida jäsenvaltioiden budjetteja. Euromarkkinoiden diktatuuria valvomaan puuhataan myös uusia demokraattisen kontrollin ulkopuolella olevia ”taloushallinnon” elimiä.
Suomessa tätä europolitiikkaa on saatu hallitusratkaisulla tukemaan oikeiston lisäksi SDP:n, Vasemmistoliiton ja vihreiden edustajat. Hallitus pyrkii sitomaan myös ay-liikkeen politiikkansa tueksi. Samaan aikaan muualla Euroopassa ay- ja kansalaisliikkeet, Euroopan ammatillinen yhteisjärjestö ja Euroopan vasemmisto vastustavat leikkauslistoja, yksityistämistä ja työehtojen polkemista.

On puututtava kriisin syihin
Vaatimuksia suunnan muuttamiseksi.

– On lopettava julkisten palvelujen, palkkojen, eläkkeiden ja muun sosiaaliturvan leikkaaminen. Työllisyyden ja reaalisen talouden edistämiseksi on päinvastoin parannettava palkkoja, sosiaaliturvaa ja julkisia palveluja.
– Velkakriisin helpottamiseksi on leikattava pois osa vaikeuksissa olevien valtioiden ja kuntien veloista pankkien ja keinottelijoiden tappioksi.
– Valtioiden ja kuntien lainanotto on irrotettava yksityisten pankkien hallinnasta muun muassa niin, että EKP myöntää edullisia lainoja työllisyyttä ja hyvinvointia edistäviin julkisiin investointeihin.
– On puututtava kriisin juuriin eli pääomien liikakasautumiseen ja finanssipääoman valtaan muun muassa muuttamalla tulonjakoa työntekijöiden hyväksi, ottamalla käyttöön rahoitusmarkkinavero ja kansallistamalla nyt keinottelusta hyötyvät suurpankit.
– On hylättävä tuhoisaksi osoittautunut uusliberalismi ja EU-komento. On järjestettävä kansanäänestys eurokriisiin johtaneista EU-sopimuksista. On kehitettävä julkisen sektorin toimintaa todelliseksi vaihtoehdoksi yksityiselle voitontavoittelulle.

Yhdessä toreille!

Arabimaista liikkeelle lähteneet telttamielenosoitukset toreilla ovat levinneet jo moniin maihin. Espanjan torit keväällä vallannut demokratialiike on tehnyt aloitteen kansainvälisestä toimintapäivästä 15.lokakuuta nykyiseen politiikkaan tyytymättömien äänen saamiseksi kuuluviin. Euroopan vasemmisto tukee aloitetta. Suomessa sen valmistelut alkavat vaihtoehtoisella budjettiriihellä 14.syyskuuta.

Myös täällä Suomessa tarvitaan toreilta, kaduilta, työpaikoilta ja oppilaitoksista nousevaa mielenosoitustoimintaa ja osallistuvaa demokratiaa suuren rahan markkinoiden diktatuurin murtamiseksi. Yhdessä voimme kamppailla muutoksen nykyiseen sietämättömään tilanteeseen.

Reijo Sutinen

Kannatan Reijo Sutisen esittämiä hyviä ratkaisuja, hulvattoman pankkimaailman tekojen syiden viemiseksi niille, jotka ovat tämänkin sopan rakentaneet.

On todella syytä nyt aloittaa vastarinta nykypolitiikalle myös Suomessa, "me emme maksa teidän lamaanne"

Jannu Jokelasta

Pieni ongelma on se että kuka ne keinottelijat ovat ja onko niillä rahaa korvata pankeille aiheuttamansa vahinkoa.Terveessä yhteiskunnassa täytyy olla pankkeja jotka rahoittaa ja nyt ne ovat mennettäneet rahansa näitten niin sanottujen keinottelijoiden takia jota on lähes mahdotonta jäljittää niin ei se vasemistolaisen Sutisenkaan politiikka onnistu vaan siitä seuraa katastroofi.Jos reagoidaan keinottelluun ajoissa niin sitä ei tapahdu mutta nyt on liian myöhäistä ja veronmaksajat maksaa laskun niinkuin aina koska syylliset on niin pienet kun suuretkin tekijät ja rahat on heiltäkin menneet taivan tuuliin,ikävää mutta totta.

anonyymi

Upeaa tekstiä, ja mikä parasta, perustuu tosiasiohin.
Itse veisin hieman pitemmälle:
Saksa ei toisessa maailmansodassa saanut mitä halusi, mutta tätä kautta se, ikävä kyllä, näyttää onnistuvan.

JJ not lehto

En tiedä edellisen mihin pensaaseen edellinen kirjoittaja on päänsä pistänyt, kun joka puolelta tulevien uutisten kertomaa on "pankkien pelurit" ovat hyötymismielessä liikkeellä ( myös meklarit) , siinä hän ja toimeksiantajansa, siis henkilö joka hanen kauttansa heittää miljoonia peliin, saadakseen vielä enemmän rahaa käyttää finanssi ja pankkipiirejä leikkiinsä. Terve yhteiskunta on "hanurista" sellaista ei ole olemassakaan, on vain voimasuhteet (poliittiset) yhteiskunnassa, jotka määräävät miten mennään. Ja jos halutaan poistaa keinottelu ja kapitalistinen finanssipeli (myös ruualla ja muilla raaka-aineilla) se ei ole kuin päätös, yhteisesti.

Jannu Jokelasta

Nykysysteemi muuttuu tarpeen mukaan ja tietysti on surullista lukea Jannu Jokelasta tekstejä. Niissä maailma on synkkä ja kaikin puolin vääristynyt.
Olisitte sentään tyytyväinen, kun saa mielipeensä vapaasti esittää.
Sääntely yhteiskunnissa tahtoo tämäkin puoli olla säännösteltyä, sillä ihmisluonnon vastaiset systeemit eivä pysy pystyssä kuin pakolla, jos silläkään.
Jos EU vei itsenäisyyden, kuten väitätte, niin vapaudelta tämä eläminen kuitenkin tuntuu. Suomessa on ollut vähemmän vapaitakin aikoja.
Täällä saa yrittää itselleen parempaa elämää, jopa työnteolla. Kannattaa kokeilla.

Timahrn

Kiitos vain observer, systeemi ei vain tosiasiassa muutu, keinot vain ovat rahamaailmalla erittäin tehokkaat, säilyttää omat asemansa rahan voimalla.
Esimerkkinä vaikka valtiovarainministerin talousarvioesitys, kenelle annetaan ja keneltäs TAAS otetaan ?
Hyvinpä on EU tiimit onnistuneet sumutuksessa vapauden tunteesi kohdalla, tosiasiassa suomenkin rahan, määräysvallan talouspoliitiikassa, perustuslaki on viety tai mitätöity, suomenkin kansalaisilta, ilman äänestystä !
Tämähän on EU:lle ja bryssille vapautta, ilman turhia kyselyjä demokratian perään.

Jannu Jokelasta

Jannu Jokelasta olettaa EU:n aivopesseen minut EU-myönteiseksi. Itse luulen pesun olevanperäisin kokemuksistani työskentelyissäni eri kulttuureissa ja maissa. Ne ovat kestäneet kuukaudesta vuosiin.
Suunnitelmatalous (käytännössä komentotalous) yrittää toteuttaa ajatuksen, tuotetaan vain tarpeellisiä hyödykkeitä ja kaikille töitä.
Hyödykkeiden tarpeen päättäminen erillisessä suunnitteluryhmässä ei ole onnistunut. Maailma muuttuu ja tarpeet sen mukaan ja suunnittelu on aina myöhässä.
Tulevien tarpeiden ennelta määrittely ei ole toistaiseksi onnistunut.
Työtä kaikille on onnistunut paremmin. Esim. Neuvostoliitossa tehtaissa vierailuissani näin työntekijöitä suuria määriä ja vain osalle riitti töitä.
Työhalut eivät olleet suuria, koska oleskemalla sai saman palkan kuin työtä tekemällä. Tuottavuus oli näin ollen alhainen ja palkat pieniä samoin elintaso oli alhainen.
Aate oli siis väljähtänyt. Täystyöllisyys tällä tavoin ei tuottanut tekijöilleen tyydytystä.
Markkinataloudessa tarpeet synnyttävät työpaikkoja ja tuotanto on näin ollen tyydyttää tarpeet. Täystyöllisyys on jo vaikeampi toteuttaa.
Tuottavuus on saatu niin korkealle, että sosiaaliturvaan riittää varoja. Näin saadaan turvattua osa työelämän ulkopuolelle joutumisesta.
Molemmissa etunsa ja haittansa. Markkinatalous antaa ihmiselle enemmän vapautta ja se on monille tärkeintä.
Markkinatalous on joustavampi eli virheiden korjaus on helpompaa. Markkinataloudessa pankit ovat välttämättömiä rahaliikenteelle.
Pelureita tietenkin syntyy tähän systeemiin. Keitä he ovat: Yksityinen palkansaaja säästää rahaa pankkiin ja haluaa hyvän koron. Pankki edelleen sijoittaa edelleen paremman koron saamiseksi. Pitäähän pankin pysyä pystyssä.

Eläkeyhtiöt sijoittavat varoja usein valtion velkakirjoihin, koska niiden riski on ollut pieni.Korot nousevat, kun riski rahojen menetykseen kasvaa. Onko rahan anto- vai ottolainaaja suurempi peluri ja milloin pelaaminen alkaa.
Ihminen on sellainen, että haluaa mieluummin saada rahaa kuin menettää sitä. Se ahneus tahtoo vain vaivata. Kyllä 'pelurit' useimmiten löytyy peiliä katsomalla.
Elämä on ylä- ja alamäkeä.

Sitten vertailuun 1995-luvun aikoihin oli kaikki kunnossa Suomessa. On huomattava myös ikääntyminen suhdanteiden muuttumisen lisäksi.
1995 suuret ikäluokat olivat viisikymppisiä ja töissä ja 2011 66-vuotiaita ja eläkkeellä. Tähän EU ei ole syyllinen.

Euro on kunnianhimoinen yritys saada vakaa ja vahva valuutta myös Euroopalle. Tähän asti on mennyt hyvin, mutta nyt on vaikeuksia. On vahinko, jos se hajoaa. Se on pakko hyväksyä, jos emme Euroopassa pysty tiukkaan maakohtaiseen talouskuriin.
Nykyinen tilanne on huono ja poliitikot pelkäävät kansan reaktioita rankkojen uudistuksien teon pelossa. Ollaan mukana niin kauan kuin parempaa ei keksitä.

Timahrn

Matti Putkonen

Kirjoittaja on perussuomalaisen puolueen tiedotuksesta vastaava puoluevirkailija.

Tervetuloa Aamupostin blogeihin!

Aamuposti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia paikallisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

 

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.