Pekkarisen kallis känni

– Me muutimme Suomen EU-linjan, hehkuttivat puheenjohtajat Jutta Urpilainen ja Jyrki Katainen ensimmäisen yhteisen yön jälkeen uuden hallituksen kihlajaisissa. Kihlaussalin ovea raapinut vonkamies ministeri Mauri Pekkarinen todisti kaksi sormea Jyväskyläläisen raittiusseura Reippaan jäsenkirjan päällä, että valetta ja suurta huijausta kaikki tyyni.

Varmuuden vakuudeksi lähes täysraitis Mauri lupasi juoda yhdeltä seisomalta pullollisen Koskenkorvaa, mikäli löytyy edes yksin uusi kohta Suomen linjassa Euron tukipakettiin.

Pekkarinen joutuu lupauksensa lunastamaan. Jutan ja Jyrkin kihlajaispaperista löytyy yksi kohta, jota edellinen Mari Kiviniemen hallitus ei ole esittänyt. Kihlapari lupasi toteuttaa kansallisesti yksipuoleisesti pankkiveron.

Näin ollen Pekkarisen känni tulee kalliiksi. Ei Maurille vaan kansalle. Me velalliset ja pankkitiskillä asioijat maksamme Urpilaisen ja Kataisen kihlajaisista 150 miljoonaa euro vuodessa. Mauri Pekkarinen saa jumalattoman jysärin lisäksi vähintään viikon mittaisen migreenin.

– Emme hyväksy kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n johdolla Euroopassa toteutettavaa äärioikeistolaista talouspolitiikkaa, jyrisivät puheenjohtajat Jutta Urpilainen (SDP) ja Paavo Arhinmäki (Vas.) ennen vaaleja.

Nyt Kataisen kuusikon Eurooppa linjaukset on käsikirjoittanut juuri ennen vaalia pahiksena ollut IMF.

– Yksityistäkää teollisuutenne ja puolittakaa sosiaaliturvanne, on ollut ja on nytkin kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n vaatimus kaikille kriisimaille.

Kuinka on mahdollista, että tästä kuukauden sisällä on pystytty leipomaan Urpilaiselle ja Arhinmäelle ainoa oikea Eurooppa politiikan vaihtoehto.

Helpostihan se kävi. Vaalin alus takki vain nurinpäin. Näin toimii ”vastuullinen” vaihtolämpöinen politiikka.

Ensi vappuna nähdään Hakaniemessä historiallinen marssi. Kärjessä kulkevat ministerit Urpilainen ja Arhinmäki kantaen banderollia, jossa kehotetaan:

– Yhtykää kakkien maailman broletaarit Suomen työväenluokan johdolla IMF:n tielle.

Seuraavassa ruodussa kantaa pääministeri Katainen kylttiä:

– Suomi maksaa. Rinnallaan marssii ministeri Walliin kyltissään: – Pappa betalar.

Wallinin selässä retkottaa RKP:n opinto- ja tukirahastojen reppu täynnä riihikuivia tonnin seteleitä Euron tukitoimien johdannaisina. Siinä sitä on Kuparisen konepajan asentajille ihmettelemistä.

Matti Putkonenex- viestintäpäällikkö

Kommentit (20)

Kommentit

Olisin toivonut Persuilta selvitystä, mitä tapahtuu Euroopalle heidän ratkaisullaan.
Siis: Annetaan kriisimaiden kaatua ongelmiinsa ja kaatukoon ne pankit, jotka ovat rahojaan heille lainanneet.
Ei riitä perusteeksi se, että Suomen (EU:n) valitsema linja ei toimi.
Miten toimii Persujen ratkaisu, ?
Alku ainakin tiedetään, mutta miten se kriisien ratkaisu, käyköön kuin käy jatkuu.

TimoErik

Kriisimaiden kaataminen PerSujen ja Vassareiden mallilla - kun yksimielisyyttä jäsenmailta edellytetään - johtaisi laajaan yritysten ja pankkien konkurssiaaltoon, vientilamaan, lainakantojen irtisanomisiin ja jättityöttömyyteen... ei sen kummemmin kävisi :-)

Jääräpää

On tainnut aika mennä jo ajat sitten Putkosen ohi - kiitos ja näkemiin. Persuja ehkä pystyy vielä höynäyttäämään, mutta eipä juuri muita kuten tämäkin ns. juttu ja sen sisältö osoittaa. Tällaiset jutut varmaa tekevät persuille hyvää ja nostavat olematonta itsetuntoa.

sillit ja silakat

Lainatakuita on annettu siis autettu, mutta sekään ei auta, Kreikka tulee kaatumaan joka tapauksessa, sen jopa Rehnkin on todennut, joka on henkeen ja vereen toistellut, että Kreikka ja Portugali pystyvät maksamaan lainansa takaisin, mutta näin ei tule tapahtumaan. Eli tulee se lama joka tapauksessa, sekä koko höskä Emu kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Mutta siinä on kyse sitten koko EU:n maista. Sitten aloitetaan puhtaalta pöydältä, toivottavasti yksikään suomalainen politikko ei ala suomalaisia höösäämään mihinkään liittoon, tai on ehdottomasti kysyttävä kansan mielipide halutaanko vai ei. Kauhuskenaario olisi, että tulisi liittovaltio, ehdottomasti parempi on sittenkin lama. Selvisimme 90-luvun lamastakin ihan omin avuin.

Kassialma

tehdään niin tai näin lopputulos on sama, talous rysähtää alas joka tapauksessa.10 vuotta rakennettu suurta kuplaa velaksi haaveilemalla äkkirikastumisesta. se alkaa olla tiensä päässä. helpompaa suomalaisilla tulisi olemaan jos hoitaisimme vain omia velkojamme, mutta käteinen haluaa ostaa isojen poikien hyväksyntää meidän lainatuilla rahoilla, Katainen ei ole kuin Bildbergin "pizzakuski", kaikk`män.

aapeli

Mikä on Putkosen kirjoituksen syvin sisältö? Se, mitä riveillä, vai rivien välissä lukee?
Putkonen tulee haastamaan ja todellakin, myös valituksi Perus Suomalaisien puheenjohtajaksi. Niin vahvoja ovat Matin kannanotot.

Kettunen

Politiikassa kaikki on mahdollista. Näyttää siltä että myös kokoomuksen Katainen taistelee olemassaolostaan. Jos Kataisesta ei tule pääministeriä, niin hän lentää ulos myöskin puolueen puheenjohtajan paikalta. Tämä viimeinen on jopa todennäköinen vaihtoehto.

Klaus

Ja hyvähän olisi jos näiden P.I.G.S. maiden talous saatais kuntoon ja kansalaiset saisi töitä ja kunnollista palkkaa.
Ja huonoahan olis jos vaikka afrikan ja lähi-idän rähinät tulis tänne EU alueelle.
Ei ainakaan halpaa tule olemaan sitten!

Le eN 2

SukulaissieluJee. =)Ihana kun on semmoinen pajokaikssa voi antaa sen pienenlapsen itseste4e4n tulla esiin. =)Mukavaa kun sait hyve4n mielen. =)KatriinaOhos! =)Mie taisin lapsena viimeksi ne4hde4 tuonleffan. Jostakin syyste4 muistan ne4hneenimonia musikaaleja lapsena...=)MaarettaIhmiset asettavat rajoja itselleen ja toisilleen. Tietynike4isene4 ei ole ene4e4soveliasta se ja se ja se...Huoh. =)JohnKese4sade?Kunhan ei tule rakeita. =)Sooloilija Niin miustakin oli mukava leffape4tke4lf6ydf6s. =)

Ongat

Matti Putkonen

Kirjoittaja on perussuomalaisen puolueen tiedotuksesta vastaava puoluevirkailija.

Tervetuloa Aamupostin blogeihin!

Aamuposti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia paikallisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

 

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.