Penkitys suututti Jokisen

Kolmannessa erässä laitahyökkääjä Jussi Jokisella oli mahtava paikka siirtää kiekko maalin kulmalta Sveitsin tyhjään maaliin. Jokinen suti ohi, eikä enää luistellut seuraavaan vaihtoon Mikko Koivun ja Valtteri Filppulan rinnalla Suomen ykkösketjussa.

Valmentaja Jukka Jalonen nosti rouhija Leo Komarovin paraatipaikalle, minkä tarkkasilmäisimmät katsojat areenassa huomasivat. He ilmaisivat kiitoksensa Jalosen päätöstä kohtaan taputtamalla.

Toisella erätauolla lehdistötiloissa oli ruodittu Jokisen esitystä surkeaksi, ja päivällä leijonakuningas Jaloselta oli tivattu, milloin hän tekee ketjumuutoksia.

Televisiostudiossa Juhani Tamminen, Turun Tovereiden nykyinen Mestis-valmentaja ja 1990-luvun aurinkokuningas, oli jo pari päivää sitten vaatinut Jokista ulos ykkösvitjasta – ja eri välineissä oli siteerattu Tammista.

Ennen Sveitsi-vääntöä Jalonen oli vastannut allekirjoittaneen kysymykseen, lukeeko hän lehtiä, seuraavasti:

”No jos sen mukaan, mitä joku muu ajattelee, rupean tekemään kentät, ei tämä touhu ole kovin järkevää. En ole lehtiä lukenut.”

Sveitsi janosi kolmannessa erässä tasoitusta, jossa Damien Brunner oli onnistua komealla tavalla. Hän karkasi läpiajoon syötöstä, jonka oma pelaaja potkaisi tarkasti luistimella kadotettuaan ensin mailansa. Kiekko kävi maaliviivalla, mutta verkkoon pyllähtänyt maalivahti Kari Lehtonen onnistui potkaisemaan pikkumustan kauemmaksi luistimellaan. Videotarkistus oli kosmetiikkaa, mutta osoitti, miten hienosti Sveitsi haastoi Leijonat.

Lehtoselle kirjattiin 26 torjuntaa, viisi enemmän kuin kollega Reto Berralle.

Sitten tapaus Jokiseen, jonka Jalonen päästi ylivoimassa vielä takaisin Koivun rinnalle. Juuso Hietanen laukoi Berran patjoihin, joista kiekko kimposi Jokiselle. Tämä ei hakannut kiekkoa takaisin patjoihin vaan malttoi siirtää sen tolpan viereen Valtteri Filppulalle: 4–2.

”Suuttunut” Jokinen kirjautti vielä toisen syöttöpisteen 5–2-maalissa, mutta osuma oli ratkaisevan syötön antaneen Ossi Väänäsen oivallus. Jokeri-pakki näki hienosti kohti takatolppaa liukuneen Filppulan.

Lehdistön tentissä Jalosen oli helppo puolustaa ykköskenttäänsä:

”Koivun Mikko on ollut koko ajan hyvä, ja Filppula ja Jokinen paransivat pelin edetessä”, Jalonen tuumasi ja oli mielissään kahdesta ylivoimaosumasta.

Sveitsissä on 26 000 rekisteröityä jääkiekkoilijaa, Suomessa 65 000.

”Suomi näytti, miksi he voittivat maailmanmestaruuden viime vuonna”, Sveitsin valmentaja Sean Simpson kuvaili Leijonien viimeistelytaitoa.

Areenassa nähtiin toistaiseksi viihdyttävin Leijonien peli, jonka jälkeen joukkue jäi jäälle kiittämään yleisöä. Kaikesta näki, että maalihanojen aukeaminen miellytti sekä pelaajia että katsojia.

Tervetuloa Aamupostin blogeihin!

Aamuposti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia paikallisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

 

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.