Hyvää jääkiekko-jalkapalloa

1–0 ja 1–0.

Ei, Helsingissä ei ole pelannut Italian futismiehistö, vaan Suomen jääkiekko-jalkapallon maajoukkue.

Kuudenkymmenen minuutin pelin jälkeen työministeri Lauri Ihalainen (sd.) luovutti parhaan pelaajan palkinnon Leijonien maalivahdille Petri Vehaselle.

Politiikan toimittajat arvioivat viime viikolla Ylen kyselyssä, että Ihalainen on onnistunut hallituksen ministereistä toiseksi parhaiten. Ihalaisen tehtävänä on löytää suomalaisille töitä.

Kaukalossa Suomen hyökkääjät työllistivät Vehasen kollegaa mukavasti. Slovakian parhaana palkittiin niin ikään räpylämies Jan Laco. Lakonista jääkiekkoa areenassa ei silti nähty, päinvastoin.

Maalit vain jäivät uupumaan. Kahdella 1–0-pelillä voi olla keskenään eroa. Valko-Venäjä-ottelu oli virkamieskiekkoa, Slovakia-koitos viihdettä.

Kiitos kuuluu paremmalle vastustajalle: avausminuutilla Miroslav Satan jallitti Leijona-pakkeja. Tunnelmaa ja ääniaaltoja väreili areenassa myös enemmän. Läpi pelin yleisö innostui rytmikkäisiin Suomi-huutoihin, kun Slovakia pyöritti pikkumustaa.

Vähämaalisessa ottelussa marginaalit ovat pieniä. Puolustaja Anssi Salmela teki emämunauksen ennen Suomen 1–0-maalia. Hän lipsautti kiekon siniviivalla lapansa väärälle puolelle saatuaan helpon syötön. Slovakia karkasi juonikkaaseen 2–1-ylivoimahyökkäykseen, mutta Vehanen venyi paraatipelastukseen Branko Radivojevicin laukauksessa.

Voittaakseen Suomi tarvitsee näitä torjuntoja.

Hyviä uutisia: kakkoskenttä Pesonen–Immonen–Granlund on vireessä. Se on vastannut Suomen molemmista tuuletuksista. HIFK:n Janne Pesonen ilkkui maalillaan kriitikoille – miestähän ei olisi pitänyt monien toimittajien mielestä edes valita kisoihin, koska kausi SM-liigassa oli ollut häneltä fiasko.

Käytännössä Immosen vitja sai avauserässä maalipaikan jokaisen vaihtonsa aikana. Mieleen palautuivat muistot viime vuoden kultaisista MM-peleistä. Urheilun perusasia: kun tunnet pelikaverisi, tulosta syntyy.

Valmentaja Jukka Jalonen on oikeassa, kun valitsee MM-kisoihin miehiä, jotka osaavat lukea toistensa ajatuksia. 2000-luvulla MM-historiassa on nähty noloja mahalaskuja mailta, jotka ovat luistelleet kisoihin sekalaisilla NHL-tähdistöillä.

Slovakia sortui kotikisoissaan paineiden alla. Leijonat vaikuttaa nyt isäntämaana paljon tasapainoisemmalta ja valmiimmalta pelaamaan.

Katsojia ärsyttävät mainoskatkot, jotka tappavat pelin intensiteetin kahdesti erässä. Avauserässä peli keskeytyi puolivälissä ja uudelleen kahden ja puolen minuutin päästä – naurettavaa.

TV:ssä pyörivät mainokset; areenan jumbotaululla Valtteri Filppula kertoi nappisilmillään, että maajoukkueessa tuntuu siltä, kuin joukkue olisi ollut kasassa pidempäänkin.

Erätauon päättyessä neljä viidesosaa alakatsomosta loisti tyhjänä. Kutsuyleisöä ei urheilu kiinnosta, kun vielä seitsemän minuutin pelin jälkeen katsojia valuu paikoilleen.

Entä Suomen ykköskenttä? Ei vielä valmista.

He, jotka ovat ennustaneet Koivun lämpenevän hitaasti, lienevät oikeassa. Päivällä koivut olivat hiirenkorvalla. Lapsena isoäitini opetti, että tuoreita koivunlehtiä voi syödä. Ne maistuivat makealle.

20. toukokuuta koivut ovat täydessä lehdessä Uudellamaalla. Silloin pelataan MM-loppuottelu.

Tervetuloa Aamupostin blogeihin!

Aamuposti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia paikallisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

 

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.