Hoi sinä käsityöihminen! Neuloisitko lämmikettä kodittomalle?

Hei siellä, olethan kuulolla vielä?

Nyt korvat hörölle, silmät selälleen ja sydän auki kuin hauki. Olisi näet sen sortin asiaa, että jokaisen sorminäppärän tai näppärättömämmänkin lukijan soisi istahtavan niille sijoilleen ja pistävän seuraavan ehdotuksen/pyynnön vähintään vasemman korvalehden taakse. No niin, itseasia tulee tässä:

Minä ja ystäväni keräämme kolehtia Bournemouthin ja Lontoon kaduilla eläville ihmisille. Kyse ei suinkaan ole euroista, dollareista, punnista tahi mummon markoista, eikä kenenkään tule siirrellä minkään valtakunnan valuuttaa yhteenkään ilmansuuntaan. Näpit pois lompakolta kuin olisi jo, te yli-innokkaat lahjoittajat ja hyväntekijät!

Killinkien sijaan kolehtisäkkimme odottaa täytteekseen täysin kilisemätöntä ja kahisematonta, ääntä pitämätöntä, sekä täysvaltaisesti kroppaa ja mieltä lämmittävää materiaalia. Rautalangasta vääntäen: keräämme -usein täysin olosuhteiden pakosta, ilman alkoholi- tai huumeriippuvuutta- kaduilla eläville ihmisille villasukkia, tumppuja, pipoja ja kaulaliinoja tulevan talven varalle. Jos lankakorisi pohjalla siis lojuu joutavia jämäkeriä, ei muuta kun puikot näppeihin ja neulomaan hyvän asian puolesta! Kaappeihin unohtuneet yksilöt ovat tietenkin myös tervetulleita.


Nyt moni miettii, miksi pitäisi lahjoittaa lämmikettä katujen miehille ja naisille ja vieläpä ulkomaille! En minäkään tiedä, pitäisikö. Mutta sen sanon, että tilanne Englannissa, Euroopan kehitysmaassa, on karu ja kivulias. Katseltuani touhua Bournemouthissa vuoden verran ja juteltuani kadulla eläville ihmisille koulu- ja kauppareissujen lomassa, ajattelin, että jotain täytyy yrittää. Briteissä ei ole sosiaaliturvaa ja kaduilla elää valtavat määrät naisia, miehiä ja surullista kyllä, valtavat määrät aivan valtavan nuoria ihmisiä. Kaupungissa on toki asunnottomien maja, mutta yksi yö kustantaa kodittomalle pitkän pennin. Kerjääminen on tuloksetonta ja laitonta, samoin roskisdyykkaus. Talvisin valtaosa katujen ihmisistä yöpyy parkkihalleissa lämmön toivossa.


Esimakua aiemmasta blogitekstistäni:

Sekä Viikkouutisiin kirjoittamastani kolumnista
(Näköislehti 14.3, Köyhyys keskellämme, s.4-5): http://www2.lehtiluukku.fi/esp/espview?p=eyJmaWQiOiIxNjc2MV8yMzAzOGMwMWM3ZTYyOGQxZWVjNTA1NjQwYTVhODQ3MiIsInRpIjoiUmlpaGltXHUwMGU0ZW4gVmlpa2tvdXV0aXNldCAxNC4wMy4yMDEyIiwiZSI6MTM0NjE3Mzg1OCwicCI6IjE2NzYxIiwiYSI6InIiLCJwcCI6MSwidG8iOiI1OTE2MmE5M2U1NmZlMmE4MzIxMGViNzQ3Y2E5NmE4NCIsImFzIjowfQ%3D%3D

Nyt mietit, mitä yksi kaulaliina auttaa. Niin, sitä minäkin ehdin miettiä läpi kesän ennen kuin päätin pistää toimeksi. Ehkei se ketään pelasta, mutta saattaa tarjota pienen toivonrippeen keskellä hyytävän koleita syys- ja talvipäiviä. Ja btw; sinun tumppusi, sukkasi tai piposi saattaa hyvinkin olla jonkun ensimmäinen vaihtovaate moneen vuoteen.

Jos rohkenet tarttua haasteeseen ja haluat olla mukana projektissa, ilmoita itsestäsi sähköpostitse ([email protected]) ja laitan vastavuoroisesti lähetysosoitteen tulemaan. Kerään kaikki lahjoitukset kotiosoitteeseeni, jossa pakkaan ne määrästä riippuen matkalaukkuun/jätesäkkiin ja pistän säkin menemään Bournemouthin kotiin. Lähetyskulujen kattamiseksi etsimme kiivaasti sponsoreita, joten jos sinulla on ehdotus, anna kuulua.

Aikataulut ovat vielä avoinna, kaikki riippuu lahjoitusmääristä ja teidän kutojien, neulojien ja käsityöihmisten tuotoksista. Joka tapauksessa; tarkoitus on saada villaiset Bourneen tämän syksyn nimiin ja siellä jaetuksi eteenpäin!


P.S. Lahjoittajille lupaamme tämän: otamme valokuvan kaikista sukkien, tumppujen, pipojen ja liinojen vastaanottajista -heidän suostumuksellaan- ja linkitän kuvat blogiini, kun koko vaatesaldo on jaettu. Täältä voitte siis bongata omat lahjoituksenne ja nähdä, kenelle kättesi tuotos on päätynyt.


Kello viiden kahvi

Kirjoittaja on 22-vuotias riihimäkeläisnainen, joka opiskelee ravitsemustieteitä Bournemouthin Yliopistossa. Blogissaan hän analysoi pieniä ja yksinkertaisia asioita, kuten elämää, maailmankaikkeuden olemusta, luonnon kiertokulkua, ihmisen kasvua ja mikroravintoaineiden anatomiaa. Kirjoittaja juo liikaa kahvia.

Tervetuloa Aamupostin blogeihin!

Aamuposti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia paikallisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

 

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.