Kello viiden kahvi

Yksi annos kolesterolia, kiitos!

Yli puoli miljoonaa suomalaista syö kolesterolilääkkeitä; suurin osa aivan syyttä suotta. Oletko sinä kenties yksi heistä? Oletko saanut mustaa valkoisella liian korkeasta kolesterolitasosta ja huolestunutta päänpuistelua terveyskeskuslääkäriltä, joka suit sait kirjoitti sinulle statiini-reseptin terveystilanteesi näennäiseksi korjaamiseksi? Jos olet, vedä nyt mietintämyssy päähäsi ja liity seuraukseni tuumailemaan, josko tuohon niin sanottuun vaivaan olisi olemassa luonnollisempikin lääke. Kolesterolihan on itsessään mitä luonnollisin ja merkittävin elämää ylläpitävä aines.                               

Maksasolut tuottavat valtaosan kehon tarvitsemasta kolesterolista, mutta sitä saadaan myös ravinnosta. Ja haluan painottaa sanaa; saadaan. Me saamme kolesterolia, kiitos maksan oman kolesterolituotannon ja tiettyjen superkolesteroliruokien, kuten kananmunien keltuaisten, maksaruokien, katkarapujen ja munuaisten.

Kolesteroli on ehdottoman välttämätön rasvaliukoinen aine useille eri elintoiminnoille, eivätkä aivot toimi ilman kolesterolia. Se on myös osa solukalvojen rakennetta ja elimistö tarvitsee sitä monien hormonien, D-vitamiinin sekä sappihappojen tuotantoon, sekä solujen uudistumiseen. Surullista kyllä, tämä merkittävä elämäneliksiiri on puettu viikatemiehen asuun ja se istuu syyttömänä syytetynpenkillä hartioitaan nostellen: "En ymmärrä, mitä olen tehnyt väärin." Et mitään, ystävä hyvä, et kerta kaikkiaan mitään.

Tyydyttynyt rasva ei ole sama asia kuin kolesteroli. Tappavan vaarallisiksi leimatut eläinrasvat eivät myöskään muutu elimistössä kolesteroliksi, eivätkä nosta kolesterolitasoja. Kolesterolimolekyyli on niin monimutkainen ja kommervenkkinen kokoonpano, että ruoan mukana elimistöön tulevat tyydyttyneet rasvat eivät kerta kaikkiaan pysty muuttumaan sellaiseen muotoon. LDL-niminen, kolesterolia kuljettava proteiini on saanut huonon maineen, mutta tosi asiassa molemmat, LDL ja HDL-kolesteroli ovat ihan yhtä hyviä. Shokeeraavaa, eikö totta?

Shokkireaktiosi keskellä muista tämä: elimistö ei luo mitään järjestelmiä turhaan, eikä tuota aineita, jotka täytyisi ulkoisin menetelmin kehosta poistaa. Kaikella on tehtävänsä. LDL kuljettaa kolesterolia maksasta sitä tarvitseville soluille kun taas HDL palauttaa ylimääräiset kolesterolit takaisin maksaan, jossa se muokkautuu uudelleen ja osa valuu sapen mukana suolistoon. Suolesta se imeytyy takaisin elimistöön. Kuten Antti Heikkilä kirjoittaa: "Kolesteroli on niin arvokasta, ettei mitään haluta haaskata."

                                                    Stop fighting! You are equally good! 


Sydän- ja verisuonitautien määrä on räjähtänyt käsiin, eikä ratkaisuja tule löytymään, mikäli osoittelemme vääriä puita. Kolesteroli ei ole syyllinen verisuonten tukkeutumiseen, veritulppiin tai valtimoiden kovettumiseen. Ei pojat, ehei! Hapettumattomana ja sokeristumattomana korkeakin kolesteroli on täysin vaaratonta, jopa suotuisaa. Se alkaa kertyä verisuonten seinämiin vasta hapettuneessa tulehdustilassa, mikä liittyy epäterveellisiin elämäntapoihin.

Hiilihydraatti-tärkkelyspitoinen ruokavalio kuluttaa suolten seinämiä ja aiheuttaa kehonsisäisiä tulehduksia. Saman efektin aiheuttavat muun muassa mikroravintoaineiden puutos, kasvisperäisten transrasvojen käyttö, krooninen stressi ja sen aiheuttamat hormonimuutokset, antioksidanttien puute ja sitä seuraava bakteeri- ja virusperäinen tulehdus, sekä liiallinen tulehdusta aiheuttavien omega-6 -rasvojen saanti. (kuten otin esille jo low-fat dieettejä käsittelevässä postauksessani). Monien muiden aineiden tavoin LDL toimii laastarina vaurioituneilla paikoilla. Sitä seuraava kalkkeutumis- ja arpeutumisprosessi on vain luonnon menetelmä vaurioituneen valtimon pelastamiseksi. Verisuonisairauksien todellinen syy ei siis ole kolesteroli vaan verisuonen seinämän vaurioittanut tulehdus.
  
                                                Olipa kerran suolisto--vaan onko enää? 


Tutkimukset ovat osoittaneet, että olisi syytä tarkkailla omega 3 -rasvojen määrää kolesterolin sijaan. Omega 3:lla on todistettu olevan yhteys parempiin sydän- ja punasolu ja plasma-arvoihin. Erään professorin mukaan ruokavalion omega-3-pitoisuuden korjaaminen poistaisi valtaosan kolesterolilääkkeiden tarpeesta, koska se edistää veren elastisuutta ja virtaavuutta ja parantaa kokonaisrasva-arvoja. Omega 3-pitoisuudet korjataan niinkin simppelisti, kuin nauttimalla päivittäin gramman verran kalaöljyä, joka sisältää runsaasti E-EPA-rasvahappoja. Nuo kummalliset hapot kun ovat oikeita kuningasrasvoja, mitä tulee verihiutaleitten kokkaroitumisen ja veritulpan syntymisen ehkäisemiseen. Ei muuta kun kalaöljyä lusikkaan ja irvistelemään!

Sosiaalisessa mediassa on valloillaan todellinen kolesterolikauhuskenaario: "Kuitupitoinen ja vähärasvainen ruokavalio auttaa laskemaan kolesterolia." Tätä mantraa toistellaan sivu sivun perään ja siinä sivussa kehotetaan nauttimaan statiinilääkkeet suurella mielihyvällä ja näin sekoittamaan kehon toimintamekanismeja entisestään. Tuhannet ihmiset kärsivät sekä hiilihydraattipitoisen ruokavalion, että statiinilääkkeiden haittavaikutuksista ja useat lääkärit raportoivat asiakkaidensa esille tuomista sivuoireista.Yleisimmin haitat kohdistuvat lihaksiin.

Tässä lainaus Antti Heikkilän sivuilta, jossa hän julkaisi lääkehuollon lehtorina toimivan lukijansa lähettämän hätähuudon: "Usein tapaan henkilöitä, joiden sormissa ja varpaissa pistelee ja esiintyy tunnottomuutta. Etenkin iäkkäät menettävät tasapainoaan, koska jalkapohjat eivät tunnista liikkeitä. Iäkkäät statiinien saajat kärsivät usein lihasten voimattomuudesta, mikä alentaa heidän toimintakykyään. Statiinien haittoja ovat: lihaskivut, nivelkivut, ääreishermoston oireet, tunnottomuus, lihasheikkous, lihastulehdukset, lihaskrampit, ihottumat, päänsärky, muistihäiriöt ja sekavuus." Mutta nämähän ovat vain yleisesti hyväksyttäviä sivuoireita, right?

Kuten australialainen lääkäri Herbert H. Nehrlich kirjoitti British Medical Journalissa: "Kolesterolilääkkeiden syöttäminen ihmisille on lääketieteen historian suurin huijaus." Voimme vain arvailla, millainen muistisairauksien epidemia meitä odottaa muutamien vuosien kuluttua kun sadat tuhannet ihmiset käyttävät turhaan kolesterolilääkkeitä, jotka vähentävät aivojen kolesterolin määrää ja vaikuttavat näin koko keskushermoston ja muistiyksikön toimintaan.

Harhaanjohtava kolesterolikeskustelu kätkee taakseen puhdasta (=likaisista likaisinta) bisnesajattelua. Hyväksyttävän kolesterolitason rajaa hilataan yhä alemmas ja nykyinen hyväksytty kokokonaiskolesteroli, 5.0 mmol litrassa on raja, jonka alle vain harva superyksilö normaaleilla elämäntavoilla yltää. Tämä on silkkaa kikkailua: kun koko kansa luulee omaavansa liian korkeat kolesteroliarvot, lääketeollisuus ja kolesterolilääkekauppa kukoistavat!

Jos et halua suotta stressata, kannattaa muuttaa Norjaan, jossa kolesterolin ylärajaksi on asetettu 6.9 mmol/l. Sveitsissä saisi myös olla rauhassa kolesteroliuhkailijoilta, sillä kyseisen maan kansalaisilla on koko maailman korkeimmat kolesterolitasot, eikä juurikaan sydän- ja verisuonisairauksia. Vertailukohdaksi nostettakoon Australian aboriginaalit, joilla on maailman matalin kolesterolitaso, mutta sydänkuolleisuus maailman huippuluokkaa.


Summarummarum: Jos siis käytät kolesterolilääkkeitä ja haluat päästä niistä eroon (toivon mukaan ainakin tämän tekstin jälkeen haluat), ota yhteyttä asiantuntevaan lääkäriin. Asiantunteva lääkäri ei seiso lääketeollisuuden sanojen takana, vaan puolustaa totuutta ja taistelee kansanterveyden puolesta henkeen ja vereen. Kolesterilääkkeet ovat silkkaa lääketeollisuuden huijausta, rahastuskikka, jolla kansa saadaan jälleen notkauksen verran enemmän polvilleen. Ilman kolesterolia ei ole elämää, joten älä hyvä ihminen syö lääkettä, joka minimoi kehosi elämäneliksiirin!
Kello viiden kahvi

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet