Jakkupukuväen privilegiot

Euroopan ulkopuolelta tulevan näkökulmasta EU:n siirtolaispolitiikka on usein kohtuutonta vallan väärinkäyttöä.

Tämän havaitsemiseksi riittää, että oppii tuntemaan siirtotyöläisten epävarmuutta, kun edes etukäteen sovittu työpaikka ei takaa oleskelulupaa. Tai heidän ikäväänsä, kun perheen mukana muuttamisen ehdoksi on asetettu tulorajat, joihin siivoojan tai tarjoilijan palkka ei riitä ikinä. Tai heidän turvattomuuttaan ilman niitä sosiaali- ja terveyspalveluita, joita useimmat suomalaiset pitävät itsestäänselvyytenä.

Tämä kaikki siis koskee tavanomaisten haalaritöiden tekijöitä. Korkeakoulutetun keskiluokan ei tarvitse suostua maahanmuuttajaviranomaisen mielivaltaan, ylikansallisesta eliitistä puhumattakaan. Ei, sillä kaikkien maiden jakkupukutyöläiset ovat yhdistyneet päättäväisiin toimiin vapautensa turvaamiseksi.

Pikku hiljaa Brysselissä valmistellaan – Suomenkin lämpimällä tuella – erityissääntelyä unionin ulkopuolelta tulevalle paremmalle väelle. Joulun alla saimme ”sinisen kortin”, joka oikeuttaa yli 4 500 euroa tienaavan ulkomaalaisen julkisiin sosiaali- ja terveyspalveluihin kaikilla herkuilla. Tammikuussa eduskunnan postilaatikkoon ilmestyi ehdotus, jolla edut ulotettaisiin myös yritysten sisällä tapahtuviin kansainvälisiin siirtoihin.

Siis siirtotyöläisten hyvätuloinen kärki saa Suomessa lapsilisät, työttömyysturvan ja hammashoidon. Sille kuuluu täysi terveyspaketti synnytyksistä syöpähoitoihin.

Samaan aikaan pääkaupunkiseudun sairaalat kieltäytyvät ottamasta raskaana olevaa Bulgarian romania HIV- ja hepatiittitesteihin. Kyse on halvoista raskauden ajan seurannan rutiinikokeista, jotka voivat pelastaa syntyvän lapsen hengen.

Jonkin kummallisen logiikan kautta maahanmuuttajien oikeudesta suomalaiseen sosiaaliturvaan on tulossa kääntäen tulosidonnaista – niiden etuoikeus, jotka harrastavat golfia ja lentopisteiden keräilyä. Itsekin tähän ryhmään kuuluvat lainsäätäjät eivät näe mitään outoa siinä, että erivapauksia perustellaan ”yhdenvertaisuudella”. Heidän maailmassaan yhdenvertaisuuteen oikeutettu ”me” muodostuu kultakorttikerhosta, jota tulot ja elämäntapa yhdistävät Helsingistä Pekingiin.

Ehkä he ajattelevat, että on edistyksellistä ajaa kiinalaiselle luottokortille samoja oikeuksia kuin suomalaisellekin. Eivätkä tule ajatelleeksi, että kaikilla ei ole luottokorttia.

Anna Kontula

Kommentit (51)

Kommentit

Hienoa, että Anna Kontula tuo esille tällaisia epäkohtia. Näitä sopii pohtia itse kunkin itsekseen nyt, kun siirrymme lopullisesti uusliberalismiin nobelisti Milton Friedmanin valaisemalle tielle pankkiiri, maanviljelijä Björn Wahlroosin johdolla.

Käännämme selkämme hyvinvointivaltiolle, tasa-arvolle ja yhdenvertaisuudelle. Luokkayhteiskunta ja eliitin privilegiot, mahdollisimman suuret tulo- ja varallisuuserot, yleinen ja yhtäläinen ahneus, omaneduntavoittelu ja kilpailun siunauksellisuus edustavat pian valta-ajattelua. Solidaarisuus ja sosiaalisuus jäävät alimman luokan ja luokattoman kansalaisyhteiskunnan selviytymiskeinoiksi.

asiaihminen

Kiitos sinulle, Asiaihminen, kannanotostasi!
Olet harvinaisen terävänäköinen ja sanallisesti lahjakas - sitä paitsi puhut täyttä asiaa.

Mainisemasi luokkayhteiskunnan edusmerkit kaikkine kamaluuksineen ovat jo pitkään olleet valta-ajattelua.
Siitähän kertovat viimeksi käytyjen vaalien tulokset!

Eliitin etu ennen muita

Anna Kontulan mielestä Bulgarian romanit pitäisi ilmeisesti ottaa suomalaisen terveydenhoitojärjestelmän piiriin. Jos näin tekisimme on syytä miettiä miten suurelle joukolle tämmöisen edun olemme valmiit tarjoamaan. Tulijoita olisi varmasti kymmeniä tuhansia. Vai olisiko heidän terveydenhoitonsa järjestäminen kuitenkin Bulgarian valtion ja kuntien asia?

Eemeli

Suomessa on se vaihe päällä että jakkupuku ihmiset saa potkut,viimeistään kun 55vuotta on mittarissa.Nokia aloitti ja muut seuraa perässä ellikkä palkataan Kiinalaista Intialaista insiinööriä 10osa palkalla mitä suomalainen saa.Ainut myönteinen asia on se että koulutus suoritetaan täällä ja sitten ne lähetetään kotimaahan etätöihin.Niin eivät ainakaan käy meidän sosiaaliturvan päälle.Mutta jos haluamme auttaa köyhiä niin kaikkien täytyy osallistua,Wahlroosin rahat ei riitä siihen ja Suomen valtio on täysin peeaa ei muuta kun velkaa.Ehdotan seuravaa tehtäväksi lähimmäis rakkaudest.Jos näet asunnottoman tarjotkaa heti sille yösijaa ,aamiasta,antakaa rahaa kaikkille jotka tuntuu tarvitsevan,keräyslippaat täytykää,ylimääräiset vatteet ja vastavaa lahjoittakkaa ne paremmin tarvitsiville,antakaa perintönne köyhimille ei omille lapsille jolla jo menee hyvin.Yhdessämmä saamme köyhyyden pois ei millään muulla ja huom jos palkkaatte siirtolaisen esimerkiksi kotihoito töihin niinmaksakaa kunnon palkkaa ehkä mielummin 30euroa tunti kun 6euroa.Jos yhdessä annetaan kaikki meidän ylimääräset omistukset ja säästöt pois niin ehkä pästään tasa arvoiseen maailmaan mitä Anne Kontula ehdotti,ei muuta kun tilit tyhjäksi ja ensimäiselle huonosti menevälle lahjoitukseksi koko potti.

yrittäjä

Kyllä Björn Wahlroos on ehdottomasti edelleenkin kommunisti ja vielä todella tehokas.Aina suunsa aukaistuaan hän saa useita ihmisiä liittymään vasemmistoon tai kommunisteihin. Ansaitsisi kyllä SKP:n työn sankarin kultaisen mitalin tammenlehvien kera.

kalervo1

Kun olen ulkomailla joudun maksamaan sairaalassa käynnistä ulkomaalaisen hinnan. Paikalliset pääsevät halvemmalla. Ulkomaalainen, joka ei ole suomen sosiaaliturvan piirissä menee yksityisen terveydenhuollon puolelle ja maksaa sen mukaan. Kyllä hoito löytyy kun vaan on rahaa millä maksaa. EU:n kansalainen ei kuulu automaattisesti toisen EU maan sosiaaliturvan piiriin. Matkavakuutukset ovat sairastapauksia varten silloin kun menee ulkomaille. Suomeen vaaditaan EU:n ulkopuolelta voimassaoleva matkavakuutus, muuten ei saa viisumia. Silloin ei ole sairastapauksissa ongelmaa. Nyt on tässä asiassa lipsuttu ja tämä matkavakuutus ei ole pakollinen kaikille suomeen matkoille tuleville. Sen voi ottaa kyllä vapaaehtoisesti. Sen jättämättä ottaminen ei pitäisi olla suomen sosiaaliturvaan kuuluva toimi veromaksajien rahoilla.

konsultaattori

Jouduin muutama vuosi sitten turvautumaan sairaalan apuun Saksassa, kun kaihin ja kaksiteholasien takia astuin S-bahnin ylimmällä portaalla harhaan ja syöksyin ne aina alas saakka. Münchenin yliopistollisessa sairaalassa ei ymmärretty eurooppalaisen sairasvakuutuskotien päälle eikä siellä kelvannut mastercard. Sairaskuljetus oli ulkoistettu ja siksi laskuja tuli peräti kaksi kappaletta, ja pelkästään niiden maksaminen lohkaisi 60 euroa. Kelastakaan ei apua löytänyt, mutta onneksi luottokorttiin sisältyi matkavakuutus. Kun vetosin Kelan sivujen tietoihin, minulle kerrottiin niiden olevan vanhentuneita. Ja vielä yksi kysymys, miksei kaihileikkaukseen pääse, vaikka näöstä on enää puolet jäljellä. Kymmenen minuutin leikkaus avaa aivan uuden maailman. Halvin tapa lisätä liikenneturvallisuutta.

Kelaa vähän

Jotain hämärää tuossa on, koskapa Kelan sivut on päivitetty 26.01.2012. Saksalaiset ovat ylen varovaisia luottokorttien kanssa, mutta kyllä yliopistollisessa sairaalassa EU:n yhteisen mallikortin pitäisi kelvata. Toivottavasti kelaamalla vähän et joutuntu ylenmäärin maksamaan, mutta jos jouduit, niin kyllä minä ihan mustaa valkoiselle pistäisin ja kysymyksen Kelaan. Kelalla on velvollisuus vastata kirjallisesti kirjallisiin kysymyksiin. Meikäläisellä on vanhasta muistista ay-kortissa näkyvillä matkavakuutus, mutta jos sivistyneessä EU-maassa joutuisin julkisen sektorin lääkärille tai sairaalaan, niin Kelan eurooppalaista korttia vilauttaisin.

asiaihminen

Vasemmisto suurin saavutus tässä asiassa on estää ulkomailta tänne paremman elämän toivossa tulevien työnteko - estämällä työläisen markkinoille tulon kaiken laisilla säädöksillään (minimipalkka, koulutusvaatimus, työlupa jne.). Kaikki nämä vain, jotta turvataan suomalaisten työpaikat. Jakkupukuväki kilpailee avoimesti työpaikoistaan yli rajojen, mutta tämän kansanedustajan mielestä syrjityt eivät voi kilpailla, koska hänen edustamansa poliittinen liike on sulkenut heiltä pääsyn töihin. Avoimuutta kiitos. USA:ssa kaikki on maahanmuuttajia, siellä maahanmuuttaja päsee paremman elämän makuun, koska saa tehdä töitä. Toisin kuin tässä rajat kiinni maassa.

Vasemmisto syypää - estää työnteon

Olisiko niin, että yli 4500€ kuukaudessa ansaitsevat maksavat veroa sen verran että on oikeus ja kohtuus suoda heille sosiaaliturvan edut? Eivät ne toki ole kovinkaan hääppöiset yksityisen puolen vakuutuksin kustannettuihin palveluihin verrattuna.

Voi myös olettaa että tuollaista palkkaa nauttiva myös tuottaa oikeasti lisäarvoa työssään ja siten edistää suomalaisen yhteiskunnan kilpailukykyä, ostaa suomalaisia palveluita ja tuotteita.

Vasureilla tuntuu olevan sellainen outo käsitys että yhteiskunnan palvelut kuuluvat ensisijaisesti niille jotka eivät niistä maksa...

Davai

Kyse on ihmiskäsityksestä. Onko hyväpalkkaisen ihmisen arvo suurempi kuin pienipalkkaisen tai palkattoman ihmisarvo. Minkä viestin julkinen valta nöyrille hallintoalamaisilleen antaa tarjotessaan nannaa hyväpalkkaisille käypäläisille ja häätäessään ulos hätää kärsivät, rahattomat sairaat ja vammaiset, avun hakijat.

Persujen Mestari pitää ihmisarvoa instrumentaalisena elikkä se jolla on enemmän (älliä, koulutusta, rahaa ja tavaraa) on ihmisenä arvokkaampi kuin se jolla ei näitä ole. Mitäs siihen sanovat jakomäkeläiset kulmapubin istujat, köyhät, kouluttamattomat, työttömät ja ... persujen äänestäjät, joilla tuon mallin mukaan ei kummoista ihmisarvoa ole.

asiaihminen

Vasemmistolaisten käsitykset on viennyt siihen että kukaan ei ole kiinnostunut heidän höpinöistä.Eiköhän viime ajan äänestys tulokset puhuu puolestaan että kukaan ei ole kiinnostonut työstä vieroksuvista tyyppeistä jotkaa vaan haluaa ilmaisrahaa.

yrittäjä

Kun keräsin kamani Taivaallisten Ohiampujien Hyrylän yksikössä joskus 1960-70 -lukujen vaihteessa vannoin, että en ikinä elämässäni enää hiihdä. Se päätös on pitänyt... ja pitää. Moni muu tekemäni päätös ei ole pitänyt :-)

Jääräpää

Joo... pakko myöntää... oltiin siellä kalliolla ja ammuttiin kaikki tulevat koneet alas Sergeillä... sit tuli musta auto ja rykmentin komentaja ynnä yks leijonaukko astu ulos autosta - Ilmatorjunnan tarkastaja Kaaleppi Kankaanpää oli se leijonaukko - ja alko semmonen hirmumökä... kenraali kuitenkin ystävällisesti suositti, että tähtäily lopetetaan. Se lopetettiin... ymmärsimme, että se on viisaampi ratkaisu kuin jatkaa tähtäilyä tyhjillä putkilla :-) Asiasta ei koskaan enää puhuttu mitään... eli ketään ei rangaistu.

Jääräpää

Noh, pojat on poikia. Ainahan olisi voinut sanoa, että kukaan ei sanonut, että piipussa ei saa olla kovia. Mutta selvää jälkeä Sergeillä saa aikaiseksi, hienosti tippu, eiks je?

On mullaki yks harmittava moka. Olin rapakon takana ja meidän piti auttaa yhdessä avaruusohjelmassa ja mun tehtävä oli laskea yhden avaruus koirarobotin laskutuminen Mikä-mikä planeetan pinnalle ja mä onneton laskin ne metreillä ku muut laski maileilla. Siellä kuule 200 miljardia köllöttää jossain montussa eikä signaalin signaalia...

Mäystin

Kyllä näkisin hieman eri tavalla noiden äänestystulosten perussyyn. Tai syyt, niitähän on tietenkin lukuisia, mutta varmasti eräs suurimmista on keskiluokkaistuminen. Keskiluokkaistumisella en kuitenkaan tarkoita tässä pelkästään niitä, jotka ovat hyväpalkkaisia.
Yhä enemmän jopa alle 3000 euron kuukausipalkkaa nauttivat, joiden velka- ja peruskulutustaso suhteessa tuloihin ovat hiljalleen laskeneet ja alkaa olla rahaa käytettäväksi vaikkapa matkusteluun tms, tuntevat, että he kuuluvat hyväosaisten joukkoon, mikä osin myös pitää paikkansa.

Voidaan myös sanoa, että tähän keskiluokkaistuneeseen joukkoon jopa koulutetaan ihmisiä, jotka siihen eivät asetu. Tällä tarkoitan esimerkiksi insinöörejä, joita on markkinoilla tarjolla runsaasti enemmän kuin koulutukseen soveltuvia työpaikkoja. Henkinen keskiluokkaistuminen on kuitenkin tosiasia, ei voi olla keskiluokkaisesti koulutettu ja silti asettaa itsensä ns. työmiehen tasolle.

Tällä hetkellä olemme ajassa, jossa Kokoomuksen kannatus on ja tulee olemaan yli 20%, koska niin monet, joiden etuja Kokoomus ei todellisuudessa aja, kuitenkin haluavat kokea kuuluvansa siihen joukkoon, jotka Kokoomuksen toiminnallinen kohde ovat, parempiosaiset.

Nykyistä, keskimäärin melko poukkoilevaa ja varsinaisesti mihinkään todelliseen asiaan perustumatonta äänestyskäyttäytymistä voitaisiin nimittää vaikkapa naamakirjaäänestämiseksi. Erilaisista joukkokäyttäytymisistä on historiassa lukuisia esimerkkejä, eivätkä viime vaalit, sekä eduskunta- että presidentin-, poikkea niistä lainkaan. Ei liene kovin väärässä, jos ennustaa, että melkoinen osa kapinaäänistä siirtyy seuraavissa vaaleissa Keskustalle, mikäli homma jatkuu tällä tavalla. Kovin on lyhyt aika vaaleista ja jo nyt on huomattu, ettei jytkystä jäänyt juurikaan mitään äänestäjille käteen. Seuraavalla kerralla koitetaan jotain muuta ja suunta näkyy silloin jo etukäteen naamakirjassa.

Yrittäjä myös

Tämä Indokratinaatio on hieno juttu(Piilovaikutus) Nyt kun pidin Nalle Wahlroosia varsinaisena kommunistina koska lisää Vasemmiston kannatusta niin sehän meni hienosti eli vasemmiston kannatus ja kritiikki lisääntyi.
Upea juttu

kalervo1

Nimimerkki "Asiaihminen", kyllä siellä Jakomäen pubissa istuvalla on mahtavampi ihmisarvo, sillä istuva on päättänyt että hän on niin arvokas ihminen ettei hänen kannata tehdä töitä, koska tukien varassa ihmiarvo on hänen mielestään työssäkäyvää korkeammalla, koska käteen jää enemmän rahaa ja voi käyttää 24 tuntia oman arvonsa mukaisesti

Vasemmisto estää työnteon

Sinä arvon YRITTÄJÄ, jolla on aikaa luuhata tällä paikallislehden palstalla, minkä alan yrittäjä oikein olet kun ei tuo kirjoitustaitokaan kummoinen ole?

Sitä paitsi, kun olet mielipiteiltäsi äärioikeistolainen joka niputtaa työttömät yhteen ryhmään, voin minäkin vastata haasteeseen ja kertoa mielipiteeni edustamastasi oliolajista.

Yrittäjät ovat yhteiskunnan loisia.
Heillä on monenmoiset tukijärjestelmät ja hyväveliverkostot käytössään.
Kiertävät veroja ja harrastavat harmaata taloutta senkun kerkiäivät!

Yrittäminen ei ole koskaan aivan läpinäkyvää, siihen silätyy aina jossain määrin viekkautta ja varastamista, josta on tehty laillista.
Rehellistä yrittäjää ei ole vielä keksittykään!!

On paljon kunniakkaampaa olla ilman omaa syytään pitkäaikaistyötön (62 v.) kuin n.s. yrittäjä, joka on huijannut ikänsä ihmisiä ja järjestelmää saadakseen taloudellista etua.

Ei ikinä yrittäjä

Oletko koskaan nähnyt rehellistä työntekijää joka ei lorvi työajalla ja ei saikutta joka ei varasta rahaa tai tarvikkeita työnantajalta lista lopputon.Kerro minkä alan duunari olet itse tai oletko ollut työtön koko ikäsi kun niin pelkäät yrittäjiä kun ne niin sua hujaa että elät täysin fiktio maailmassa.Työelämä ei paljon tolla aseenteella olevia kaipaa ja kaikki jotka oikeasti osaa jotain ovat täysityöllistettyjä. Työttömänä ovat vaan ne jotka ei osaa eikä jaksa ja ovat liikenteessä väärällä aseenteella.

yrittäjä

Oletko koskaan nähnyt rehellistä työntekijää joka ei lorvi työajalla ja ei saikutta joka ei varasta rahaa tai tarvikkeita työnantajalta lista lopputon.Kerro minkä alan duunari olet itse tai oletko ollut työtön koko ikäsi kun niin pelkäät yrittäjiä kun ne niin sua hujaa että elät täysin fiktio maailmassa.Työelämä ei paljon tolla aseenteella olevia kaipaa ja kaikki jotka oikeasti osaa jotain ovat täysityöllistettyjä. Työttömänä ovat vaan ne jotka ei osaa eikä jaksa ja ovat liikenteessä väärällä aseenteella.

yrittäjä

Epärehellisyys rehoittaa niin yrittäjien kuin heidän palkkaamiensa työntekijöidensä keskuudessa!!
Samaa sakkia kaikki! Samaa nisäkkäiden lajia, evoluution tuotosta. Niinpä niin.

Työttömäksi voi joutua monesta syystä.
On ikäsyrjintää, on totuus sekin, että aika on ajanut ihmisen yli eli tieto-taito ei ole ajan tasalla.
Minkäs teet kuusikymppisenä tietoyhteiskunnassa?

Helppo on syyllistää kanssaeläjiä milloin mistäkin kun itse ei ole ollut samoissa housuissa koskaan.
Jos on kultalusikka suussa syntynyt, näkee maailman toisin kuin ne, joilla ei koskaan ole ollut samoja edellytyksiä edetä tässä elämässä.

Tyhmyyttä on näköalattomuus ja muiden morkkaaminen ilman omakohtaisia kokemuksia, sekä ilman ihan täyteen ymmärrykseen perustuvia mielipiteitä.

Ei ikinä yrittäjä

Alkuperäiseen aiheeseen:
Jos joskus tulee tilanne, että Suomemme olosuhteet tavalla tai toisella houkuttelisivat meille ylenmäärin maahanmuuttajia, niin miten haluamme suhtautua asiaan?

Kuten Australia, johon ei televisiosarjan mukaan pääse töihin niinvain, vai otetaanko ihan kaikki ketkä rajan yli pääsevät osaksi yhteiskuntaamme?

Kannattaisi miettiä etukäteen ja sopia homma valmiiksi.

Jouni Juhani

Selvää on, ettei maamme yksinkertaisesti kestä "ylenmäärin" maahanmuuttajia.
Pienyrittäjänä ja työllistäjänä on saanut kuitenkin kulkea ohdakkeisen tien, kun on yrittänyt löytää sellaista väkeä, joka työhönsä sitoutuu. Takavuosina olisin ollut valmis palkkaamaan lähes kenet tahansa ulkomaalaisen, joka vain olisi vähän osannut alaa, koska ainoa, mitä suomalaiset kokelaat hallitsivat täysin, oli se, miten saadaan vedätettyä mahdollisimman paljon rahaa sohvalla makaamalla.

Itse näen alkuperäisen aiheen sisältävän lähinnä dilemman eri yhteiskunnallisilta tasoilta tulevien ihmisten eriarvoistamisesta. Siihen taas en osaa ottaa kantaa muuten kuin mitä oma moraalin ja oikeudenmukaisuuden tuntoni sanoo ja se sanoo, että ihmisarvon luokitteleminen yksilön mahdollisen taloudellisen hyödyn perusteella haisee pahalle. Ironista lisäksi on, että korkeasti koulutettuja on pilvin pimein ja Aasian suunnalta heitä saadaan ainakin suomalaisella mittapuulla rajattomasti, mutta sen todellisen tuottavan työn, kasvun ja lopullisen voiton tekee se alemman koulutusasteen - jos sitäkään - omaava, oli sitten koti- tai ulkomainen työntekijä.

Yrittäjä myös

Oletko koskaan nähnyt rehellistä työntekijää joka ei lorvi työajalla ja ei saikutta joka ei varasta rahaa tai tarvikkeita työnantajalta lista. kyllä ollaan nähty jo viimeiset´36v yrittäjiä eli työllistäjiä on sekä hyviä että vähemmän hyviä niin kuin meitä orjiakin,toiset maksaa palkkaa ja toiset almuja

rane

Yli neljäkymmentä vuotta työelämässä olleena en ole nähnyt REHELLISTÄ YRITTÄJÄÄ.
Jopa suurissa kansallisissa firmoissa, kuten Sokos, tehtiin minulle muutamia lainvastaisia työsopimuksia ja käytettiin hyväksi härskisti hädänalaista tilaani.

Yksinhuoltajana opiskelijana olin rahantarpeessa ja sain aina harmaita hommia YRITTÄJILTÄ, jotka elivät kreikkalaisittain. Harmaaseen talouteen perustuvia yrityksiä on pilvin pimein Suomessakin.
Niitä on ollut aina ja tulee olemaan!!
Yrittäjät ovat yhteiskunnan syöpä!

Heihin ei poliittinen eliitti halua punaisia rakennekynsiään iskeä, (yrittäjät lahjovat poliitikkoja; loinen loisessa), on helvetin paljon helpompaa kynsiä heikompaa osapuolta ja vaatia päitä vadille sieltä, missä ollaan jo valmiiksi alistettuja ja voimattomia.

Täällä mennään yhä enemmän Kreikan mallin mukaan. Siellä minimipalkoista leikattiin 20% , muttei mitään törkypalkoista!!
Meillä ollaan kreikantiellä, täällä joku Wahlroosin-perkele haukkuu julkisesti köyhät ja samanaikaiseti vetää tukiaisia joka suunnasta. On varsinaisen loinen - se ukko!!

Ei ikinä yrittäjä

Kyllä minustakin pitäisi meillä alkaa harrastaa Euroopan ulkopuolista käytäntöä. Sosiaalisia etujaa pitäisi karsia roimasti. Paljon säätettäisiin yhteiskunnan kuluja jos terveydenhuoltokin olisi maksullista, jonka sitten halutessaan voisi saada edullisemmin erilaisilla vakuutuksilla. suomessa on nykyisin kaksi kastia ihmisiä. On "naukujat" ja sitten ne jotka tapetaan työntekoon. Itse olen tehnyt töitä 14 vuotiaasta lähtien olematta päivääkään työttömänä. Nyt olen jo 60 vuotias ja eläkeikää hilataan ylöspäin, jotta voisin kustantaa sosiaalietuja tulevaisuudessakin vielä useita vuosia. Työnantaja säästää kulujaan teettämällä vuosittain ylenmäärin ylitöitä. Ylitöistäni hankkii enemmän Suomen valtio, kuin mitä minulle niistä jää tuloja. Jos Suomessa kerran on jo parisataa tuhatta omaa työtöntä ja 350 tuhatta henkilöä joutuu käyttämään KELAn tukia ja 50 tuhatta nuorta ei edes aktiivisesti hae töitä, niin eikö meillä työssä käyvillä ole jo melko kohtuuton taakka kustannettavana ilman muualta tulevia maahanmuuttajiakin. Liiallisesta työnteosta väsyneenä tuntuu kummalliselta lukea negatiivisia arvosteluja. Ennen työntekoa kunnioitettiin, nyt tuntuu että työn tekeminen on syntiä. Olisinpa edes joskus sairas, että voisin itse lepäillä jonkun päivän maksamieni maksujen edestä.

työn raskaan raataja

Itsekin olen joutunut lähtemään töihin 14-vuotiaana kun vanhemmillani ei ollut varaa laittaa meikäläistä oppikouluun, johon olisin luokan parhaana oppilaana kyllä päässyt.
Elämä on mennyt etsiessä omaa paikkaa yhteiskunnassa.
Olen kokenut kaikenlaista syrjintää, työttömyyttä, sekä väliinputoajan tilanteita joka suhteessa.
Koulutus olisi pelastanut minut monelta pahalta.

Olin hyvä koulussa ja kiinnostustunut opiskelusta, mutta aikuisiässä omakustanteisina hankkimani koulutukset eivät enää kelvanneet työmarkkinoilla.

Niin eri arvoinen yhteiskuntamme vielä 1964 oli, ettei köyhillä ollut varaa laittaa lapsiaan oppikouluun pienellä paikkakunnalla Pohjois-Savossa.
Samaa en halua kenellekään.
Koulutus on kaikkien etu.
Vain tietoa jakamalla ihmiset ja yhteiskunnat kehittyvät.
Uskomukset ja uskonnot ovat vihoviimeisiä kehityksen jarruja - niinkuin nostalginen haikailu entisiin aikoihinkin.

Sinun mielipiteesi haiskahtaa pahasti jenkki-natsismilta, siis sitä samaa rataa kuin mitä nyt Suomessa hallituksen taholta halutaan ajaa.
Köyhät kyykkyyn jne.

Siitä seuraa sisällissota. Taas kerran.
Mitään ei ole opittu.

Ei ikinä yrittäjä

Ei ikinä rittäjä herkiä eläkä tee tuosta isompaa numeroo. Etkö ole jo huomannut, että nimimerkki yrittäjä on "yrittäjä", joka ei ole eläessään yrittänyt muuta kuin mollata duunareita, joita kadehtii. Todennäköisesti on tuilla elävä raukkaparka, joka kompensoi köyhää elämäänsä itse luomallaan virtuaaliminällä, johon on ehkä alkanut itse uskoa hyvinniin.

asiaihminen

Hyvä näin.
En halua provosoitua toisten kommenteista, mutta minkäs sille mahtaa, että veri kuohahtaa vielä vanhoissa suonissa kun tullaan päin näköä heittämään loskaa ilman mitään todellisia argumentteja.

Hyvä me!!

Ei ikinä yrittäjä

Tottakai yrittäjät kadehtii duunareita jolla on mahtavat ay likkeet jotka vaati mitä vaan maan ja taivaan välillä ja onnistuvat siinä.Pystyvät antamaan 500päivää melkoisen hyvää korvausta jos duunit loppuu,on hyvät eläke edut kun työnantaja maksaa saa sairastella niin rahaa tulee silti ja jos ihan ketuttaa niin pistetään lakkoja pystyyn mistä tulee miljaardien eurojen laskut yhteiskunnalle.Eihän kukaan ole niin mahtava kun ay likkeen duunari jolle kaikki hyvinvointi valtion edut on aina käytössä.Toista se on pien yrittäjällä joka ei saa edes lämmintä kättä tässä Suomen yhteiskunnassa kun kaikki rahat menee duunarille.Tottakai on syytä olla kateellinen pienyrittäjän duunarille jolla monella alalla on enemmän palkkaa kun pienyrityksllä liikevaihtoa.Suomi on duunarin ja suuryrittäjän mielummin vielä monopooliin luvattu maa ja muut on täyttä roska sakkia.

yrittäjä

Onko sinut pakottettu YRITTÄJÄKSI? Eiköhän tuo homma ole ihan oma valintasi!
Ole sitten hiljaa ja narisematta.
Rupea duunariksi!
Mene paperitehtaaseen töihin tai ala työttömäksi, niin ettei tarvitse kadehtia duunareita, eikä työttömiä.
Työttömäksi pääsee kuka vaan. SINÄKIN.

Saat ansiosidonnaista tuloistasi riippuen paljonkin, sillä Suomessa on se systeemi, että paljon ansainneelle maksetaan paljon korvauksia ja eläkettä, kun taas vastaavasti vähän ansainneelle maksetaan aina kaikkia tukia ja eläkkeitä vähemmän.

Järjenvastainen järjestelmä, mutta järjenvastaistahan tämä koko elämä on, varsinkin ihmiste keksimät järjestelmät.

Ei ikinä yrittäjä

Taas sekoitetaan turistit maahanmuuttajiin.

Suomeen kerjäystarkoituksessa matkustavat Bulgarian romanit ovat turisteja ja Suomeen työhön matkustavat ovat maahanmuuttajia. Maahanmuuttajat saavat tietenkin sosiaaliedut, mutta turistit eivät. Ei tässä ole mitään väärää.

Jos turistin rahat loppuvat ulkomailla, on otettava yhteyttä omaan konsulaattiin, joka järjestää turistille yhteyden kotimaassa oleviin sukulaisiin, jotta he voivat kustantaa turistille matkan takaisin kotimaahan. Ei matkakohteena oleva maa ole velvoitettu kustantamaan turistin elämistä. Näin se toimiin silloinkin kun suomalaiset ovat turistina ulkomailla.

Eipäs niputeta

Juuri niin.
Olen antanut itseni kuulla radiosta totuuksia siitä, miten monesti suomalaisia mielenterveysongelmaisia ja päihteistä riippuvaisia ihmisiä palautetaan kaukomaiden lomakohteista Suomeen verovaroin kun ovat joutuneet pulaan.
Samaa tyyppiä saatetaan raahata valtion varoilla moneen otteeseen pois lomalta kotiosoiteeseen.

Hilivatiseilaa

Totuutta olet ainakin käsitellyt hyvin säästeliäästi. Ulkoministeriö kyllä järjestää pulaan joutuneen kansalaisen kotiin, mutta häneltä peritään kotmaassa takaisin kaikki aiheuttamansa kustannukset korkoineen. Sama menettelytapa on kaikissa ns. sivistysvaltioissa.

Jääräpää

Teoriassa kyllä peritään vaikeuksiin joutuneilta turisteilta aiheuttamiaan kustannuksia, mutta todellisuudessa he ovat yleensä varattomia henkilöitä, joten muiden maksettaviksi ne taitavat useimmiten jäädä.

Ei ikinä yrittäjä

Kateus on Suomen suurin voimavara,enhän voisi enään olla kateellinen jos kuuluisin duunari elittiin .Sen takia olen mielummin yrittäjä että saan olla kateellinen parempi osasille duunareille ay likkeineen.Jotenkin tästä kateudesta tulee voimakas olo,erikoinen kokemus täytyy sanoa.

yrittäjä

Kadehdin kaikkia muita paitsi yrittäjiä.Kun ei ole käynyt kouluja niin kirjoittaminen tuottaa kieltämättä vaikeuksia.Olin nimittäin kotiopetuksessa missä ei oppinut mitään kun tehtiin vallan muita asioita.Mutta toisaalta ei päässyt laitostumaankaan.

yrittäjä

Sivut

Anna Kontula

Anna Kontula on sosiologi, kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu ja kolmen lapsen äiti.

Tervetuloa Aamupostin blogeihin!

Aamuposti tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia paikallisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

 

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa tiettyyn blogiin.